Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SilentSound

1430 bejegyzést írt és 9001 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  És ha van, akkor hogy kaphatta meg? Az alábbi videót ma délelőtt az iroda ablakából csináltam az újpalotai China Martból, miután az egyik kollégám már két perce ott röhögött az ablakban. A fekete Mondeo csodával határos módon megúszta az esetet. ..
Gábort az indoklás szerint azért bírságolták meg, mert forgalommal szemben parkolt, pedig nem is. Az már a google 2011-es utcaképén is látszik, hogy nem sokan foglalkoznak a szabályos parkolással, de mi a helyzet levélírónk esetében? Te mit tanácsolnál neki? 2013. augusztus…..
A sajtóban és médiában sok hír szólt róla, hogy meg lesz szórva új szabálytalanságot figyelő kamerákkal az ország, természetesen nyilvánvalóan közlekedésbiztonsági szempontból, nem az ebből származó bevétel miatt. Tothos már enélkül is ráfaragott arra, hogy forgalom…..
Réka egy szarkazmussal nem kis mértékben átitatott KRESZ módosítási javaslatot dobott fel a blogon keresztül, amivel növelné a gyalogos átkelőhelyek biztonságát. Ti mit gondoltok? Az utóbbi évek során romlott vagy javult a helyzet Magyarországon ebből a szempontból? Szép…..
Az sajnos nem ritka, hogy üzletek, bevásárlóközpontok előtt elég szűkre jelölik ki a parkolóhelyeket, az autók többségén ott díszeleg egy-két ajtórányitás nyoma. Ezt az elkövetőjük rendszerint elsunnyogja vagy simán nem is érdekli. A. viszont pont látta, amint az ő autója…..
SilentSound 2012.12.04 23:30:02
@HGM: Ha a H.M. egy monogram, akkor nem. :)
SilentSound 2012.12.04 23:43:28
@Liquid_Night: A névjegy tulajdonosa se H.M.
A poszter pedig igen, hölgy. Ahogy nézem, ez neked jött le először. :)
SilentSound 2012.12.05 19:37:42
@amatőr: Az a baj, hogy hiába volna ez a korrekt hozzáállás, nem tudom, mennyi az a nagyon kis százalék, aki így jár el, ahogy te tetted...
Na most végre egy olyan téma következik a blogon, ami még eddig nem volt. Bár nem csak autózásra vonatkoztatható a kérdés, de Pál közlekedési szabálysértésért kapott egy bírságot, most pedig azon gondolkodik, hogy közmunkára váltsa-e. Volt már közületek olyan, aki ezt a…..
A minap Gyálon bringáztunk Don Blasiussal, amikor a Puskás utca és Szélső utca sarkán jártunk, egy fura dolgot láttam. Egy tábla hátulját. A túloldalról ezt lehet látni, amit ti is láttok, egy szép gömbölyűre nyírt lombú fát. Na ki mondja meg ebből, hogy miben folytatódik az…..
SilentSound 2012.09.27 22:42:44
@Reggie: Szerintem nyugodtan lehet egynél több dimenzióban is gondolkodni áthelyezés kapcsán. Nem olyan nagy tragédia, ha a másik útról egy méterrel távolabbra kell nézni. :)
SilentSound 2012.09.29 14:48:26
@hagyma: Ez fog történni.
SilentSound 2012.09.30 10:56:58
@hagyma: Tudom, hogy tudtad volna, Floridából is mindent jobban tudsz, mint itt bárki. :P
Hiába nézted meg hirtelen a dátumot a sarokban, bár én sem szeretem túlzottan ezt a hűvös, nyirkos őszt, meg utána a telet sem igazán, de nem ugrottunk vissza április első napjára. Volt nekem biciklim tizenéves koromban, még ha olyan is, hogy szerintem váltót meg féket is csak…..
SilentSound 2012.09.24 22:56:22
@D4D: Négykerekes autód van, nem? Akkor mi a gond az erdővel? :P
SilentSound 2012.09.25 11:12:03
@igazi hős: Az első három. Ennyiből hogy ismerted fel? :) A negyedik a Naplás-tónál.
SilentSound 2012.09.25 11:42:22
@igazi hős: Joe Bácsinál én is előfordulok néha, bár főleg régebben volt jellemző, amíg Pestimrén laktam.
autózz! A zebra nem kerékpárút! 2012.09.24 07:20:00
Miután kiderült, hogy Silent és én is rendszeresen bringára pattanunk, többen (na de biztos nem komolyan) megijedtek, hogy átalakulunk kerékpáros bloggá. Természetesen nem, bár a mai poszt főszereplője is egy biciklis, mégis teljesen érthető Tier kifakadása autósként. Párszor…..
SilentSound 2012.09.24 15:54:54
@promontor: Na pont ott húztam meg a vádlimat egyszer, ahol azok a parkolásgátló kőizék voltak a képen, mert hülyén van vége a bicikliútnak, ha mész tovább, akkor vagy az autóforgalommal szembe kötsz ki, vagy az alsó rakparton, de ott is szembe a forgalommal. Először ott tekerve elég érdekes volt. A lábamat meg úgy sikerült meghúzni, hogy a hülyegyerek majdnem nekem jött nagy sebességgel, mikor nem a zebra oldalában, hanem a kereszteződés túlfelén mentem át az úton. Akkorát fékeztem, hogy majdnem lerepültem a bringámról. Nem lett volna gond az sem, hogy hülyebiciglis, ha normálisan van felfestve, hogy akkor most merre hogyan tovább.
Elég érzékeny téma, amiről Borisz írt, gondolkodtam egy ideig, hogy kitegyem-e, mert volt már korábban hasonló poszt, aminél a kommentáradat elment a vétkes etnikai hovatartozása feszegetésének az irányába, úgyhogy ezt ezúttal ne tegyétek. Kérlek, hogy vegyétek ezt figyelembe,…..
Nyáron kifejezetten jól járható volt Budapest, legalábbis a legnagyobb része, még csúcsforgalom idején is. Aki megtehette, elutazott nyaralni, nem kellett a porontyokat oviba meg iskolába hordani. Aztán jópáran biztosan idő közben feldolgozták lelkileg, hogy négyszázsoktíz forint…..
autózz! Túl a sövényen 2012.08.06 17:04:47
Én alapvetően nem vagyok ellene a normálisan, nem sunyi módon végzett sebességmérésnek, aminek az a célja, hogy kiszűrje azokat, akik veszélyesen gyorshajtanak. A következő, aláírás nélkül érkezett fotóhoz viszont sok kommentárt nem fűznék, vonjátok le ti a…..
A közvilágításon spórolás igazából zsarolási kísérlet, vagy mi? Ha nem kap pénzt a főváros, visszaállnak gyertyára? Vagy ez már a végső csőd előszele? Mert akkor azért durva, hogy még becsúszott ez a hajós projekt. Arra bezzeg van pénz. A kivilágítatlanság a bűnözés…..
SilentSound 2012.07.31 11:09:03
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nincs mindenhol iparűzési adó, ha jól tudom és a helyi önkormányzat határozza meg a mértékét.
Isten tartsa meg a Michelinnek azt a jó szokását, hogy hozzám hasonló bloggereket meghív mindenféle érdekes eseményre, mint azt tette tavaly a berlini Challenge Bibendumra (a Bibendum név azóta a PR és marketing gépezet áldozatául esett és a szerintem sokkal kevésbé egyedi Michelin…..
SilentSound 2012.07.25 10:11:27
@dr. Bubó: Nem maguknak csinálták a teszteket, hanem a Dekra végezte őket, akik pedig nem fogják égetni magukat azzal, hogy kamu adatokat közölnek, mert ha lebuknak vele, akkor nagyon gyorsan össze lehet dönteni a jó hírnevüket. Minden típussal lenyomtak 30000km-t, vegyes utakon, nem csak autópályán, mindenféle időjárási körülmények között, itt egy videó, amin végig tudod térképen követni magát az útvonalat is: www.michelinperformancetour.com/
Nem mondom, hogy akinek nem Michelin gumi van az autóján, az hülye, sőt, még ők sem mondták. Az enyémen pl. Dunlop Sport SP 01 van, ami néhány paraméterében jobb, mint az Energy Saver+, viszont sokkal gyorsabban is kopik. Mondjuk a télim az már Michelin.

És igen, amúgy Stockholm szép város. :P
SilentSound 2012.07.25 10:31:31
@dr. Bubó: A micselinezéstől én rosszul vagyok egyébként, szegény franciákra is rá volt erőltetve, nagyon idegenül hangzott a szájukból, de meg is mondtam. :)

Egyébként francia cég, de pl. Nyíregyházán is van gyár, bár ott leginkább sportautókhoz meg terepjárókhoz gyártanak magasabb kategóriás gumikat.

A wc deszkás hasonlatot még tudom témához kötni, de a vigalmi oldalak hogy jönnek ide? :)
SilentSound 2012.07.25 14:16:51
@dr. Bubó: Ennyire ne legyél már egyszerű és demagóg. Nyilván nem az éhező 4 millió (ha reális ez a szám, nincsenek hiteles információim róla) a célközönség jelen esetben. Aki szegény, de muszáj autót tartania, annak van lehetősége teszkógazdaságos abroncsot választani, ami minden szempontból szar az árát kivéve. Így működik a piac. Annak a félmaroknyi embernek, akik meg villanyautót vesznek ebben az országban, lehet, hogy szempont a zajkibocsátás is. Nem nagy baj az, ha nem gondolkodunk ugyanúgy.
autózz! Resti - off topic 2011.03.05 18:20:00
Kivételesen még nem szakadt be a talponálló, de már lassan időszerű lesz, ezt megelőzve új helyet nyitottam a kötetlen eszmecseréhez, tessék ezt is megtölteni! ..
SilentSound 2012.02.22 07:22:44
@kitiltott, de seráfütty: Innen nem vagy kitiltva eredeti névvel se, valami más gubanc volt az szerintem. :)
SilentSound 2012.02.26 18:51:18
@Easyke: Melyik országban? :)
SilentSound 2012.07.23 10:08:57
@Don Blasius: Nekem oda tuti nem szabad elmennem, tuti baj lenne belőle! :D
Fényforrásokon, mosógépeken, hűtőszekrényeken és mindenféle háztartási gépen már jó ideje találkozhattatok azokkal a színes címkékkel, amelyeken energiafogyasztásuk szerint sorolják be az egyes termékeket. Hasonlót vezetnek be az Európai Unióban idén novembertől a…..
SilentSound 2012.06.20 19:21:09
@_____________: Régen minden jobb volt, manapság már nem verik véresre egymást a közlekedők se. Főleg ilyen melegben, nem akarnak kiszállni a klímás kocsiból. Bár pont tegnap a barátnőm rádudált egy Audira, ami megállt a zöld lámpánál, aztán kiszállt belőle két nagydarab svédkanadai és megkérdezték, hogy valami baj van-e. Nagy bátorság kell hozzá, hogy befenyítsenek egy csajt. Igazi férfias cselekedet volt, innen is gratulálok nekik, bár valószínűleg olvasni sem tudnak, ha a közlekedési lámpa jelzései is elbizonytalanítja őket.
SilentSound 2012.06.20 21:35:00
@kbagyula: @Don Blasius: Nekem annak idején azt mondta a gumis, hogy azok csak felszíni repedések, önmagukban nem jelentenek különösebb gondot, egy hat éves gumi kezd határeset lenni, ha sok napot kapott, akkor lehet problémás.
Én nem megyek évente 25 ezret, csak kb. 15-öt, öt szezon alatt viszont csereérettre koptattam a télit és a nyárit is. Lendületesen szoktam közlekedni, de azért nem állat módjára.
SilentSound 2012.06.21 09:03:27
Egyértelmű tény, hogy a 2012-es év két legnagyobb androidos készüléke a HTC One X és a Samsung Galaxy S III. Rengeteg kiváló telefon került már vagy kerül hamarosan a boltok polcaira, de ez az a két óriás, amiket nyugodtan tekinthetünk a kategória csúcskészülékeinek. A HTC,…..
Korábban én is gondolkodtam már a mindenféle traffipax fotót nézve, hogy amikor csak egy rendszám látszik a képen, az mennyire bizonyító erejű. Cs egy ilyen helyzeten akadt fenn, ti mit tanácsoltok neki, mit tegyen? Elnézést kérek, hogy hozzátok fordulok a problémámmal, de…..
Nem rémlik, hogy láttam volna már olyat, amit Sam. Joe fotózott le nekünk, mégpedig azt, hogy a halszálkás parkolásnál a szokásossal ellentétes irányban állnak a felfestett vonalak az aszfalton. Szerinte ez sok autósnak problémát okoz és valahogy nem akar sikeredni a két csík…..
Nem is olyan régen még arról volt poszt, hogy az autósok nem használják a csepel-szigeti gerincutat. Már akkor is gondoltam, nem sokáig marad ez így, az autósok megszokják, aztán előbb-utóbb megjelennek itt is a hülyék. Heti rendszerességgel járok erre, és már többször láttam…..
SilentSound 2012.05.14 09:56:05
@Ördögfi: Na akkor most olvasd vissza amit írtál és mondd meg nekem, kettőtök közül melyikőtök a nagyobb kőbunkó.
Íme nyolc tipp, amikre ha odafigyelsz, akár egy szezonnal is meghosszabbíthatod az autódon lévő gumik élettartamát. Némelyik talán evidens, de sokat lehet velük spórolni! 1. TIPPTartsd be a megfelelő nyomást Rendszeresen ellenőrizd az abroncsnyomást. A túl alacsony nyomás…..
SilentSound 2012.05.13 16:38:38
@Hammer: Az a saját élettartamodon hosszabbít, ha időben észreveszed, hogy elkoptak a gumik és nem csavarodsz fel egy fára. :)
Nyilvánvalóan valami beszorult az állami bürokrácia fogaskerekei közé, Sasa ugyanis hiába fizette be az okmányiroda felszólítására a tartozását, később igazoltatáskor mégis leszerelték a rendszámát és elvették a rendőrök a forgalmiját is. A mai nap folyamán (03.09)…..
Nincs átverés. Itt minden igaz. Andrew, Matt és Steve átlagos középiskolások. Mindegyiküknek megvan a maga baja és öröme. Nem tökéletesek, nagy a szájuk, és kicsit esetlenek. Olyanok, mint bármelyikünk. Abban sem különböznek a világ bármely más kamaszától, hogy a…..
SilentSound 2012.02.26 18:47:04
@Tivadar: Még ma kiteszem a listát a poszt végére, de emailben is kapnak értesítést a nyertesek.
SilentSound 2012.02.26 19:58:33
Egyik fő okozója a fővárosi dugóknak a kereszteződésben bent maradó autós. Sajnos vannak olyan csomópontok, ahol nehéz előre felmérni, át lehet-e érni a zöld ideje alatt, illetve adódhatnak meglepetések, például elénk vág valaki vagy a szokásoshoz képest többet tökölődnek…..
Az utóbbi napokban úgy tűnik, megint egyre több sztorit kapunk tőletek, úgyhogy csak azt tudom javasolni, hogy ne hagyjátok abba és ha bárkinek van valami érdekes sztorija, az írja meg a blog[kukac]autozz.eu címre és máris kaphatja az ívet a drága kommentelőktől! De hogy az…..