Regisztráció Blogot indítok
Adatok
satibi

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akárhányszor felbukkan egy hír arról, hogy mely hajtásmód számít a leginkább klímasemlegesnek, én mindig igyekszem beszámolni róla. Függetlenül attól, hogy ki és milyen módszerek alapján erősít meg, vagy cáfol meg egy hitrendszert.Ezúttal az Eindhoveni Műszaki Egyetem számolt utána annak, hogy az…..
  A DIGI Csoport bejelentette, hogy a következő három évben a DIGI Sport csatornáin  közvetítik a Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit magyarul. A közvetítési jogokat értékesítő IMG Mediával hosszas tárgyalások után, az utolsó pillanatban sikerült megállapodniuk, így…..
satibi 2018.08.18 09:51:43
@paraszthajszal: meg a spanyol bajnokikat sem, ha az a Spíleren megy.
Valahol el kell kezdeni. Nemcsak ezt a blogot, hanem a kampányt is. Mondjuk aki 2010-ben azt mondta volna, hogy 2017-ben majd a Fidesz ellen készülök kampányolni, azt valószínűleg körberöhögöm. Ahogy körberöhögtem volna azt is, aki 2014-ben, a választás után azt mondja, hogy egy év múlva a Magyar…..
satibi 2017.10.20 10:03:42
@Európai téridő: A mai jobboldali-konzervatív "Mutti" politikai múltja nyugodtan összevethető a mai soviniszta-jobboldali O.V. múltjával.
2016 nyarán az Utcajogász segítségével a Független Rendészeti Panasztestülethez  fordultam két rendőr zaklató és megtorló igazoltatásai miatt. A döntésre közel egy évet kellett várni, de végre megérkezett. A testület lényegében mindenben nekem adott igazat és súlyos alapjogsértést állapított meg. A…..
UPDATE: Borkai Zsolt: "...(az ellenzéki pártok) ...sajnálatosan kivonultak az olimpiarendezés támogatása mögül, és elkezdték a magyar társadalmat is megosztani. Ezzel a tevékenységükkel nagymértékben meggyengítették és gyengítik folyamatosan Budapest esélyeit, gyengítik Magyarország…..
satibi 2017.02.17 10:14:52
@szemétpasi: Egyet értek. Nehezen hihető, hogy bárki szívesen és megtervezetten belefut nagyobb pofonokba (lásd: internet megadóztatás, bolt nyitva tartás)csak azért, hogy abból győzelmet csikarjon ki. Ha egy olimpiára vonatkozó népszavazás negatív eredményt hozna (ez valószínű), pláne ennek nemzetközi visszhangja lenne, ami egyértelműen káros Viktorunkra nézve, akinek ma már kicsi az ország és nagyobb falatokat ízlelget.Az más kérdés, hogy a kormányzatra kedvezőtlen népszavazást hogyan tudna kommunikálni az ellenzék, amelyiknek erre egyre kevesebb fóruma van, így sokkal nagyobb a tere a Fidesznek a propagandára.
satibi 2017.02.17 14:09:44
24.hu/belfold/2017/02/17/orban-leugynokozte-az-ellenzeket-az-olimpia-miatt/
hát ez messze nem úgy néz ki, mint egy előre megtervezett sikersztori, amiből V. győztesen jöhet ki.
satibi 2017.02.17 15:58:11
@nemecsekerno_007:
Kb. 4,5-5 millió ember fizet szja-t.
A multik közül sokan társasági adókedvezményt kapnak (Audi, MB stb), hogy egyáltalán ide jöjjenek.Ez sokszor 0% társasági adófizetést jelent.
Nem az a baj, hogy kevés ember fizeti sokak számláját, hanem, hogy kevesen fizetnek adót, akiknek kellene, vagy az előírtnál sokkal kevesebbet fizetnek, mert csalnak! Kicsik is, nagyok is.
Amszterdamban járva, ha igazi holland ételt keresel, elég sokat gyalogolhatsz. Annak ellenére, hogy itt aztán szinte valamennyi nemzet nyitott már éttermet, a saját gasztronómia eltűnőben van. De én az a típus vagyok, aki nem adja fel egykönnyen. Így bukkantam rá erre a receptre. Egy kicsit a mi…..
satibi 2016.11.12 19:04:18
Képes hónapokra eltűnni a színről, aztán a Fidesz számára fontos ügyeknél valahogy előkerül és végighaknizza a médiát Fodor Gábor. Most Orbán kvótás népszavazósdija kapcsán buzgott fel Gáborban a megmondhatnék. Olyannyira, hogy már a huszonhatodik ipari kamerának is lenyilatkozta, hogy mindenki…..
satibi 2016.07.14 09:39:51
@metal: Mire szavaznál egy olyan kérdés esetén: hülye vagyok, vagy nem? Ha igennel szavazol, akkor hülye vagy, ha nemmel, akkor tolod a kormány szekerét. Hol itt a demokrácia jelentősége?
Mint arra az Independent cikke felhívta a figyelmet, mi, európaiak sokkal hevesebben reagáltunk a brüsszeli eseményekkel kapcsolatosan, mint azt az isztambuli vagy ankarai terrortámadások után tettük. Érthető, és elvárható, hogy felháborodásunkat és maximális szolidaritásunkat fejezzük ki…..
A Párizsban öldöklő terroristák elérték céljukat: a nyugati világ ismét retteg. És ahogy ez várható volt, sokan azokat a menekülteket kezdték kárhoztatni, akik szintén a terroristák kegyetlenségei elől menekülnek. Sőt, Vona szerint ideje újra összekovácsolni a rossz emlékű…..
satibi 2015.11.16 11:22:44
@Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem!: a párizsi terroristák minden valószínűség szerint második-harmadik generációs, franciául anyanyelven beszélő fickók voltak és Brüsszel szegénynegyedében szervezték a merényleteket. Kvázi, semmi közük a migránsokhoz, nem velük érkeztek, hamis a szír útlevél.
Putyinnal összefeküdni viszont egyenlő a szegénységgel, egy picit kevesebb forrással lehetne számolni a következő években és talán stadionra sem futná. Nem beszélve a NATO tagságunkról.
A Pangea blog történetének legelső bejegyzésében már volt szó az Északi-tenger helyén fennállt szárazföld, a Doggerland pusztulásának okairól. A vihardagályok és a…..
Lassan itt a nyakunkon a párizsi autószalon! De vajon érdemes elmenni ilyenkor Párizsba? Okés, Párizs gyönyörű…   Ott van mellette Disneyland… A hangulatos francia vidék… Csakhogy a szalon ezzel reklámozza magát… Ami a gyakorlatban a látogatók számára így…..
Keddtől a régi gát helyett új hídon lehet megközelíteni az egyik legkedveltebb francia nevezetességet, a  Mont-Saint-Michel szigetet. Az autósok kora leáldozott, aki szeretne eljutni a szigetre, a jövőben gyalog vagy busszal teheti meg. A híd csak egy eleme volt egy nagy fejlesztési programnak,…..
A nap bombasztikus híre, hogy az Air France-KLM csoport előrehaladott tárgyalásokat folytat a Wizz Air felvásárlásáról. Noha a holland lapinformációt a Wizz cáfolta, számos kérdés merül fel, íme a legfontosabbak: van-e értelme, mennyi az esély, hogy összejön az üzlet, illetve…..
satibi 2014.07.10 13:52:11
@NIKI LAURA: Ráklikkelve az útvonalra, a köv. hetekben alig van 30000 Ft alatti hely....
Csak, hogy tisztázzuk: semmilyen déjá vu-poént nem fogok elsütni! Már csak azért sem, mert úgy vélem, ezen a héten csúcsosodik ki igazán a nyári blockbuster-szezon, még akkor is, ha csak május van: idén nem egy filmért lelkesedtünk már, az Amerika Kapitány 2-ért különösen, de…..
  A Malév (Magyar Légiközlekedési Vállalat) közép-európai légi fuvarozó vállalat volt, Magyarország nemzeti légitársasága 1946–2012 között. 2012 elején 22 lízingelt repülőgéppel rendelkezett. Szomorú, de így van. Orbán és Budai Gyula megint csak arra képes, hogy a szekrényből kihulló újabb…..
On the Spot New York: George Pataki 2011.11.05 11:23:00
New York állam egykori kormányzójával a multikultiról szóló film forgatásán beszélgetünk.  Mi változott meg szeptember 11-e óta az Egyesült Államokban? Egyértelműen egy nagyon szigorú országgá vált.  Nem gondolom így, szerintem inkább proaktívabbak lettünk és…..
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy pontosan ezt vártam. A fenéket. Nem úgy képzeltem el a mostani választást 1-2 évvel ezelőtt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjére kell szavaznom, és egy olyan listára, amely akár Gyurcsányt is magába foglalhatja, ha meg akarom állítani Orbán…..
satibi 2014.01.11 17:10:02
@félázsiai 2llkedő: Hát az a szomorú, hogy a stadionok építésére nem EU pénzből, hanem a költségvetésből (részben társasági adó részből) kerül sor. Európa bajnokság rendezésre akarunk jelentkezni, ezétr is ez a nagy felhajás (kétszer az orbánék alatt már jelentkeztünk, de nem kellettünk, most a 2020-as EU bajnokság szerte Európában, 13 városban lesz megtartva, ezt akarják megcélozni). Egészségügyre, oktatásra és ezer más dologra lehetne ezt a pénzt költeni, nem felcsútra, meg Szombathelyre, Diósgyőrre, Mezőkövesdre stb. Az NB I-es nézőszám ezer alatt van, arákbetegek száma százezer felett.
satibi 2014.01.11 17:19:29
@a 17 éves Parker Schnabel: Az őszi német választásokon a jobboldali Merkel
vezette CDU-nak 5 szavazat hiányzott az abszolút többséghez. Ezután tárgyalást folytattak a legnagyobb ellenzéki riválissal (SPD-szocdemek) és úgy alakítottak közösen kormányt (nagykoalíciót), hogy az SPD-nek a választási eredményénél nagyobb súlya van a kormányban. Képzeld el, hogy a viktor 48%-ot nyet, a maszop 35-öt és koaliciót alkotnak. Az milyen kormányzás lenne? EU barát, oroszbarát, kínai barát, nyugdíjas barát, vállalkozásbarát? Nem! Együtt nyúlnák le az egészet, ott fű nem teremne száz évig.
Tétényi Évát miniszterelnöknek!
Ezt az egyik orosz kozmonauta kiabálta az űrhajó sikeres dokkolása után. Mivel élő adás volt, a Szovjetunióban szinte mindenki hallotta. Az alábbiakban részletet közlünk Deke Slayton "DEKE!" című könyvéből, amit ezen a blogon fordítunk magyarra; Deke a hatvanas évek elején lett…..
Érdekes, de leginkább érthetetlen csörtét láthattunk a napokban a Raiffeisen Bank és az osztrák sajtó részéről csak „pincészetnyi banknak” titulált Széchenyi Bank között, ám lehet, hogy valójában nem is piaci helyezkedésről, inkább az osztrák és magyar állam közötti…..
Most, hogy létrejött az összefogás, és eldőlt, nem Bajnai Gordon lesz a közös miniszterelnök jelölt, sokan nyilván automatikusan vesztesnek, losernek tekintik Bajnai Gordont. Vesztesnek gondolhatják azért is, mert Bajnai Gordon a zászlóbontásakor ama bizonyos október 23-án azt…..
satibi 2014.01.11 15:47:08
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Schiffer taktikája tönkretette az Együtt legalább 20% körüli lehetőségét, mert min. ennyit szereztek volna az LMP-vel. Ketté is szakadt az LMP és 2-3%-nál többet nem is fognak kapni, maximálisan megérdemlik, mert miattuk fog továbbra is nyeregben maradni a Fidesz. Igy Viktor legjobb szövetségese a maradék LMP lett.

Mesterházynak meg vissza kellene lépnie TÉTÉNYI Éva javára!
satibi 2014.01.11 15:53:45
@ccactus: Az országos közvéleménykutató adatok nem mondanak semmit, mert a választási törvény szerint símán lehet olyan, hogy egy párt országosan szerez 30%-ot, a parlamentben pedig lesz neki 10 helye.
satibi 2014.01.11 16:04:20
@Apollo440: Hát, én még a Fidesztől sem hallottam olyat, hogy a bajnai lopott volna, biztos jobb forrásai vannak erről, mint a selmeczinek. Hogy mitől sunyi, gerinctelen, biztosan spanok, ezért ismeri ilyen közelről.
Ami viszont még most is lóg a levegőben - éppen bajnai véleménye miatt - az az, hogy fletó bekerüljön-e a közös listára. mert bajnai nem szeretné.
Egy katolikus paptól hallottam ezt a nagyon bölcs mondást: "a szabadság nem csupán azt jelenti, hogy lehetőségünk van bármit megtenni, hanem azt, hogy képességünk is van a végtelen lehetőségekből kiválasztani a leghelyesebbet". A pap átugrott azon az apró bökkenőn, hogy ebből…..
satibi 2014.01.10 17:48:25
@♔batyu♔:
nem hiszem, hogy én símán liberális lennék, de azt látom, hogy a hozzászólók döntő többségének fogalma sincs, mit jelent ez a fogalom.
Segítségül:
hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus
satibi 2014.01.10 17:51:27
Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy háromkirályok. Éldegéltek maguknak a Balkán sarkán, vitatkoztak naphosszat, tépték, marták egymást ahol és ahogy csak lehetett, érték alapon nyilván, mert az egyseggű háromkirályok másképp nem is tudják. Fogadkoztak erősen, hogy ők…..
satibi 2014.01.09 17:10:10
@DarthVader:
Ezzel mélyen egyetértek. Ez a bbbbbb tényleg szóra sem érdemes, mert annyi hülyeséget írt eddig, amennyit csak az Mno-ból ki lehetett ollózni.
satibi 2014.01.09 17:29:45
@DarthVader:
Nem értem, miért fletó lenne az oka az újabb vereségnek. Bajnaival előbb az LMP kicseszett, aztán az MSZP bedarálta, a DK meg annyival lett jobb a végén az Együttnél, amennyivel Gyurcsány tehetségesebb politikus a Bajnainál (ja, még ennél is sokkal tehetségesebb politikus -előadóművész-, csak a vikivel mérhető össze, de orbán sokkal kíméletlenebb).

Vagyis a szememben a legfőbb oka a kudarcnak az LMP, mert, ha 2012 őszén összállnak az Együttel, akkor most a Bajnai darálhatná az MSZP-t és lenne önállóan legalább 25%-uk, mert a bizonytalanok jó része tényleg beállna mögéjük. A maszopnak ma lenne 15%-a, a DK nem lenne sehol. Sanszos lehetne a dolog.
Így ma én attól tartok, hogy fityesznek lesz 48%-a, a "balo" ellenzéknek 32%-a, Jobbiknak meg a maradék. A többi ausz. Na, kivel kell Viktornak majd jóban lennie, hogy tovább kormányozhasson?
satibi 2014.01.09 17:41:14
@Mariann19:
Gyurcsány előadóművész akar maradni továbbra is, vagyis bejutni a parlamentbe. Erre - ha kívül marad az ellenzéki összefosásosn - minimális esélye se volt, mert egyéni listán nem győzne sehol, pártlistán pedig az új szabályok szerint szintén nem juthatnának be, függetlenül attól, ha országos szinten meg is szereznék a szavazatok 5%+1 voksot.Az összefosásban viszont esélye van a listás bejutásra. Az más kérdés - a következő hetek zenéje - hogy az új (na jó, összefogás) hogyan szerepel a parlamentben. Lesz 3 ellenzéki párt? (meg a jobbik).Mindegyiknek lesz 7 képviselője (vagy bármilyen kisarányú megoszlásban). Frakciót se alakíthatnak 10 fő alatt! Szóval Gyurcsány minden, csak nem hülye, így lesz nagyobb esáélye a felszínen tartania magát és tovább építkezni pártvezérként és képviselőként.
"Tegnap még senki sem akart együtműködni fletóval, ma reggel meg egymás sarkát tapossa bajnai és mesterházy, hogy melyikük csókoljon előbb kezet a keresztapának..." Bajnaiék fantompártjainak megállíthatatlan gyengülésével és Fletóék sikeres ámokfutásával átrajzolódott…..
satibi 2014.01.07 09:16:38
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Fletó volt az egyetlen az elmúlt 100 évben, aki hangosan kimondta, hogy a politikusok hazudoznak, de neki ebből elég. Ezt hívják őszödi beszédnek és a fidesz ezt fordította - zseniálisan - ellen, mondván, csak ő hazudik. Pedig a fidesz az elmúlt 3 évben mást sem tett, mint hazudozott.
A mesterházy meg tegnap elmondta, hogy ő eddig is a teljes közös lista híve volt, csak bajnai nem akarta azt. Rá is fázott, lecsúsztak a parlamenti bejutás küszöbe alá (aki egy juhásszal szövetkezik, megérdemli.)
Michael Muhney, a Nyughatatlan fiatalok című tévésorozat sztárja tényleg nyughatatlan: addig csöcsörészgette a forgatáson az egyik színésznőt, amíg a producerek ki nem rúgták, írja a The Sydney Morning Herald. A 38 éves sztár 2009 óta játszotta Adam Newmant a sorozatban,…..
satibi 2014.01.06 17:15:43
@Hátrányos helyzetű kaviár: Na, filozófáljunk egyet.
A férfiak - genetikailag, vagy, ha úgy tetszik, biológiailag - a fajfenntartástól hajtva tapiznak, fogdosnak, smaciznak 100000 éve. Ez tény. A nők, a társadalom kultúrájának megfelelően reagálnak erre, de alapból mindenhol kelletik magukat, hogy kiválaszthassák (tudat alatt, vagy felett)a nekik tetsző hímet. Érdekes módon a 18-20. században pont abban a keresztény kultúrában, annak is leginkább a 20. századában vált ez a kérdés súlyossá (csak akkor és ot és úgy, ahogy a nő akarja), amelyik talán a legprűdebben viselkedett a szexualitás kérdésében és hit alapon próbálta elfojtani és erős korlátokba fogni a szexualitást. Az iszlám sokkal következetesebb (fátyol,egy kis megkövezés-persze főként az asszonyt..), a keleti kultúrák sokkal engedékenyebbek. Nem véletlen, hogy a feminista mozgalmak is a keresztény (és főként fehér) kultúrákban gyökereztek, ahol a tiltás és engedés játékszabályai a legbonyolultabbá váltak. Az USA egy külön szám ebben, önálló kultúrává vált, amiben talán a fekete rabszolgalányokkal való durva bánásmód tudatalattija is szerepet játszik, ezért manapság engedélyt kell kérni ahhoz, hogy megfogd egy nő kezét, aztán másért is stb. sorban.
Azok a kúltúrák, amelyek nem akarnak tudomást venni alapvető emberi (akár férfi, akár női) tulajdonságokról, előbb-utóbb konfliktus helyzetekbe kerülnek.
Nem akarom én védeni ezt a gúnárt egy percig sem, de ma már általános, hogy a hölgyek csábító ruhákat, magatartást vesznek fel, majd mélyen felháborodnak egy megjegyzésért, vagy csintalankodásért. Pláne szomorú, ha ezt egy társadalmi szintre emelik.