Regisztráció Blogot indítok
Adatok
markusbird

23 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdeklődéssel olvastam Lakner Dávid újszerű megközelítéssel megírt cikkét a melegházassággal kapcsolatban (Kell-e a melegektől védeni a házasságot?). Újszerű, amennyiben nem a megszokott módon érvel, s nem ad kapásból helyt akármelyik álláspont bevett érveinek. Dávid…..
markusbird 2013.06.08 17:00:25
@bbjnick: Ez teljesen rossz példa, mivel ez minimum közszeméremsértés, azaz közterületen ezért bárki büntethető lenne. Inkább csak az éretlenséged villantottad meg.
markusbird 2013.06.08 17:38:52
@bbjnick: "pedofilpárt" .... ön egy népszerű internetpletyka áldozata. Nincs ilyen párt. A kuruc és hasonló oldalak szerint van persze.
markusbird 2013.06.08 17:56:27
@bbjnick: oké, tényleg volt egy ilyen 3 tagú gittegylet. Nehéz pártnak nevezni. @Bambano jól mondja, felszámolta saját magát az ötlet. Ezek szerint hollandia mégsem érte el azt az erkölcsi mély bugyrot, amit te vízionálsz.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Hajlamosak vagyunk a saját országunk helyzetét sokkal rosszabbnak látni, mint amilyen. Nem politizálok, utálom orbánt meg a retyerutyáját, tényleg mindent elkúr gazdaságilag, amit csak, lehet, lop csal hazudik, ahogyan az…..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mivel elég ijesztő dolgokat írtam azért nektek ezekről a fehérjékről, támadt egy remek ötletem. A homoktövisben van 5-htp. Nem triptofán, mint a kesúdióban, tahiniben meg a pulykában, hanem az igazi 5-htp,. Ráadásul nem a kivont…..
markusbird 2013.01.13 05:41:09
Whereas most designers start with mock-ups, Sharp developed and coded 50 working versions of the site, experimenting with various column widths, layouts, and ways of presenting the pictures. "From the beginning, we were aware that if we were going to get somebody to spend all this time putting…..
markusbird 2013.01.08 20:36:11
@Alwares: a két oldal betöltése azért is fájdalmas, mert látszólag csak a felesleges sliding animáció kedvéért van így, tehát magas árat fizetnek egy annyira nem menő vizuális trükkért.

@vtec: a head-ben van egy olyan viewport beállítás, ami 1x-esre (azaz a készülék pontos méretére) fixálja a zoomot. Ezt csak akkor illene így csinálni, ha a fejlesztő biztos benne, hogy mobilra optimalizálta az oldalt és a usernek nem érdemes zoomolnia. Ebben az esetben 1x-esre kellett volna belőni, de zoomolás lehetőségével.
A dal pedig itt hallható. ..
Olvassátok itt angolul. Egyébként ez a második, amit velük csináltam. Ők kerestek meg most, ami egyébként meglepett. Nyílván jól jön nekik az ingyen PR. A faszi skót akcentussal operált (bár messze nem a legdurvábbal, amit eddig hallottam). Ez néha problémát okozott olyan…..
markusbird Wubsted 2012.11.11 00:43:28
megint egy kis logózás ..
Chez DuBarry Arany háromszög 2012.11.10 21:10:21
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Indiát lehetetlen egy hét alatt befogadni, de nekem sokára lesz három hetem ilyesmire (remélem, mert ebben az állásban ez lehetetlen). Tudni kell rólam, hogy viszonylag nyűgös típus vagyok, nehezen viselem a hosszú repülést, a nem jó…..
Amíg a hazai politika azon fáradozik, hogy "megmentse" az embereket a szerencsejátékozástól, addig egyre több játékfejlesztő cég mozdul az iparág felé. A Zynga is ettől reméli a fellendülést, hiszen a freemium  játékaik nem hoznak akkora hasznot a befektetéshez képest -…..
markusbird City Chords logó 2012.10.15 14:51:31
Mostanában kerülöm a grafikai dizájn munkákat, de ezt egy barátom kérésére bírtam összerakni és szerintem egész jó lett. Nem eredeti az ötlet, de a név alapján kézenfekvő volt. ..
markusbird 2012.10.27 09:36:29
@olimpiam: a city chords egy zenekari project. Van szép videójuk: vimeo.com/52171473
és lehet őket követni itt: www.facebook.com/pages/city-chords/361927267235282
A Firefox egy ideje megnyitotta a Social API-t a fejlesztők számára. Mivel páran el is készültek az integrációval, megnyitották az ehhez társuló funkciót a felhasználók számára. Röviden: faszság. Hosszabban: a toolbar-ba biggyeszthetünk bizonyos szolgáltatásokat. Például…..
Mozzilla is ökoszisztémát építget. Nem annyira felkapott téma, de egy ideje tudható, hogy a Mozzilla egy HTML5 alapú operációs rendszeren dolgozik. A project neve jelenleg Firefox OS. Bevallottan a mobilkészülékek alsóbb szegmensét célozzák meg ezzel. Jól látják, hogy mire egy…..
Tehát a következő Mountain Lion update után könnyen belefuthatunk "missing plug-in" üzenetbe, de persze továbbra is letölthető a kiegészítő, akárcsak a Flash. Lehet ezt a lépést többféleképp magyarázni, például azzal, hogy a Flash-hez hasonlóan az Apple nem tartja elég…..
Erre kell emlékezni. Elsőre nem annyira egyértelmű a logika, de de így van: A bennfoglaló elem position tulajdonságát relative-ra kell állítani ahhoz, hogy a bennfoglalt elemeket azon belül (vagy kívül) abszolút módon pozícionálhassuk. Itt a példa Codepen-ben. Ha az anya…..
Általában nem érdekel ez a kérdés, mert van annyi kontentem, hogy az autómatikusan kitöltsön legalább egy oldalt és ezáltal a lap aljára nyomja a footert. De mi van akkor, ha csak nyúlfarknyi tartalmunk van, de szeretnénk, ha a footer minden esetben az oldal alján…..
Egy AnywhereCommerce nevű cég váltotta ki a patentot egy kézenfekvő, orrunk előtt régóta lebegő technológiára. A leírás alapján egy mobil készülék és egy külső terminál közötti fizetés lebonyolításáról szól a szabadalom, méghozzá jack dugón keresztül. Ez egy…..
Hiszed, vagy sem, fejlődik a web standard a vektorgrafikus képek megjelenítésének irányába. Rajzolj egy vektoros képet, exportáld ki SVG-ként, majd ágyazd be, akárcsak egy képet. Sajnos még nem minden böngésző által támogatott (például az IE utóbbi verziói nem jelenítik…..
Az előző posztban kicsit aggódtam, hogy a renderelés is beleszámít a Google által fontosnak ítélt Page Speed-be. Ez így is van, tehát Page Speed = szerver előkészítési idő + letöltési idő + renderelési idő. Ez rendben is van, viszont ami igazán aggasztott, hogy a CSS3 effektek…..
A mod_pagespeed egy olyan, Google által ápolt optimalizáló eszköz, ami az oldal struktúrájának megváltoztatása nélkül is hatásosan csökkenti az oldal letöltési idejét. Ez persze nem jelenti azt, hogy a munka során nem kell figyelnünk az oldal méretére és a felesleges dolgok…..
Reszposzív oldalak tesztelésére a legkézenfekvőbb módszer a böngészőablak méretének változtatása. Ez nem teljesen bomba-biztos de általában kielégítő megoldás. Aztán persze érhet meglepetés, ha megnyitod az oldalt egy másik eszközön. A Responsivator egy olyan gitHub…..
markusbird 2012.10.16 13:51:56
A teljes lista itt található, de kiemelném az érdekesebb és várva várt funkciókat, amiket weboldalainkon hasznosíthatunk: remote debugging: azaz mobilon vagy tableten megnyithatjuk oldalunkat, majd az ahhoz szinkronizált asztali eszközről kikereshetünk egy kérdéses elemet. A mobil…..
markusbird Mobil layout update 2012.10.16 11:03:39
Eredeti siralmam itt olvasható. Az update röviden pedig annyi, hogy leszarom. Bővebben kifejtve: elég jó a blog.hu mobilos layout, illetve iPaden default a sima. Ott zavart volna ha a mobilos jön be, de így minden oké. Azért az továbbra is érdekel, hogy milyen készülék-tulajdonság…..
Régóta gyötör a probléma, hogy ha egy szövegdoboz vagy bármilyen div kinézetén szeretnék változtatni padding  vagy border segítségével, mindíg bele kell kalkulálni, hogy ezeket az elemeket a doboz valós méretén felül adja hozzá a böngésző. #szovegdoboz { width:…..