Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Ádám blogja

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tapasztalatom szerint a magyarság nagy része megélhetési problémákkal küzd, így blogomat átmenetileg szüneteltetem, és az élet más területén tevékenykedem.Kérdésekkel bátran fordulhat hozzám ez idő alatt is...
Kedves Olvasóm! Meglehetősen viharos heteket élünk, ami a magánnyugdíjpénztárakat, illetve a nyugdíjrendszert illeti. (Más területen is, de ezekre most nem térnék ki) Különböző hírek keringenek különböző megvilágítás alá helyezve a dolgokat, rengeteg a szubjektív…..
Kedves Olvasóm!2011. november 14-én - vasárnap - 14 órától a BRFK által engedélyezett, békés demonstráció lesz Budapesten, a Kossuth téren. A rendezvényen felszólaló magánszemélyek a magyar társadalom különböző területein tevékenykednek, és nem kívánják nyugdíjcélú…..
Kedves Olvasóm!Immáron a csapból is az folyik, hogy vajon mi lesz a sorsa a nyugdíjpénztáraknak, illetve a számlákon lévő pénzeknek.Számos - a véleményem szerint korrekt cikk született a témával kapcsolatosan, egyet azonban itt és most kiemelnék a Stabilitás Pénztárszövetség…..
Kedves Olvasóm! Előző bejegyzésemhez egy videótfelvételt szeretnék megosztani Önnel a nyugdíjrendszerről, mielőtt továbblépnék az előző alkalommal megígért úton. Bár a film több, mint fél éves, úgy gondolom, tartalma nagyon is aktuális, nézzük!(Felhívom figyelmét, hogy a…..
Kedves Olvasóm! Jelenlegi pénzügyi stabilitása most már minden bizonnyal megoldódott. Itt az ideje picit a jövőbe röpülnünk, felépíteni a közép-és hosszú távú céljaihoz szükséges tőkét. Ez rendben, de miért is mentünk ilyen messzire az időben egész a nyugdíjig? Ennek oka…..
Kedves Olvasóm!Többen kérdezték, hogyan érdemes folyószámlát választani, ha az ember önmaga szeretne dönteni, és nem a munkáltatójára hallgat. Ön is hasonló cipőben jár?Végigveszek pár szempontot, ami alapján érdemes döntenie:Mennyibe kerül a folyószámla nyitás?Mennyi a…..
Kedves Olvasóm!Úgy érzem egy sarkallatos ponthoz érkeztünk, amit pici homály fed. Ez a (kockázati) életbiztosítások területe.Mi ez a kockázati életbiztosítás?Egy "fogadás" a biztosítóval arra az esetre, hogy Ön meghal. Ön fizet azért, hogy az Ön halála esetén az Ön…..
Kedves Olvasóm!Ha már így szóba kerültek a biztosítások, megmutatom Önnek a biztosítás történetét:elsőként egy átfogó képet kap a biztosítás alapgondolatából kiindulva a biztosítás fejlődéséről egészen az 1980-as évekig a Magyar Biztosítók Szövetségének…..
Kedves Olvasóm! Ha Ön ebben a szélsőséges nyárban is olvassa blogomat, igazán kitartó. Ez alkalommal arról írok, hogyan is tud felkészülni egy esetleges munka nélkül töltött időszakra. Hoztam is egy a témába vágó cikket a munkanélküliségi biztosításról. Most azonban a…..
Kedves Olvasóm! Most már megtanulta, hogyan tud megtakarítani, hogyan vezesse kiadásait-bevételeit, hogyan gondolkodhat megtakarításait illetően (Befektetési Háromszög), itt az ideje a konkrétumoknak. Minden bizonnyal mostanra felépítette (vagy éppen építi) rövid távú…..
Kedves Olvasóm! Ezt a cikket érdemes elolvasnia! >>..
Kedves Olvasóm! Most egy olyan titkot fedek fel Ön előtt, ami minden tőke típusú jövedelem alapja! Ez nem más, mint a befektetési háromszög. Mi ez a befektetési háromszög? Hogyan kell elképzelni? Mint minden normális háromszögnek, ennek is három oldala van: Biztonság…..
Kedves Olvasóm! Hitelpiaci hírrel folytatom blogomat - szigorítások 2010. június 11-től: ..
Az állampapírok Igen, szerencsére vannak más, a tőke típusú jövedelmem gyarapítására szolgáló lehetőségek is. Ilyenek pl. az állampapírok. Mik az állampapírok? Az állampapírok az állam adósságállományát megtestesítő értékpapírok. Ezekre az állam garanciát…..
Kedves Olvasóm! Amint arról az előző bejegyzésemben írtam, további kamatvágást fontolgat a MNB...
Kedves Olvasóm! Bizonyára Ön is emlékszik még a 2008-2009. évi magas 10-12%-os bankbetét akciókra. Azóta a kamatlábak nagyot zuhantak, durván a felére csökkentek. Miért csökkentek mégis ennyivel? Mi is befolyásolja a banki kamatlábakat? A bankok lekötött betétjének kamatát…..
Kedves Olvasóm! Önnek is ismerős ez a kijelentés? Kevés a pénz a háztartásban, éppen futja a megélhetésre? Válság van? Miért is fontos a megtakarítás? Ez képezi a tőke típusú jövedelem alapját, amit nem fogyasztok el ma, a későbbiekben kamatostul a rendelkezésemre áll. A…..
Hogyan is juthatok pénzhez legálisan? Dolgozok amíg tudok, illetve lehetőségem van dolgozni és így a munkámért pénzt, jövedelmet kapok - Munka típusú jövedelem Későbbi nyereség érdekében megtakarítok, és az így elkülönített pénzem dolgozik. (pl. bankbetétben) -…..
Mi is az a pénz? Közgazdaságtani megközelítésből: A pénz az a jószág, amely általánosan elfogadott, azonnal felhasználható bármely termék, szolgáltatás megvásárlására, és fizetési kötelezettség teljesítésére. Köznapi értelemben: A pénzt…..
Kedves Olvasóm! Blogomban híreket és olyan pénzügyi információkat osztok meg Önnel, amelyek konkrét anyagi előnyt jelenthetnek az Ön számára. Természetesen a kommentek írására is lehetőség van. Várom észrevételeit, kérdéseit, esetleges téma felvetést, miről szeretne…..