Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dgilm. úr

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pokorni Zoltán emlékezete egy picit kihagyott – mondta az ATV ma esti műsorában Hoffmann Rózsa. A volt fideszes oktatási miniszter és a jelenlegi kereszténydemokrata államtitkár vitája már napok óta tart, ráadásul a sajtó figyelmének homlokterében. A kormányon belüli…..
Dgilm. úr 2010.11.11 17:08:58
@Letícia: Ne maradjunk abban, mert PC-módon kifejezve az Ön tájékozottsága e téren meglehetősen hézagos ". Ez esetben viszont véleményt alkotni és formálni nem szerencsés. A "B" verzió a tudatos hazugság lenne, de nem feltételeznék ilyet. Tény, hogy amit ír az elvtársakról köszönő viszonyban sincs a valósággal - az ellenkezője annál inkább.
Dgilm. úr 2010.11.11 17:14:01
@MMs drazsé: Ha egyik pillanatról a másikra történne a szigorítás, valóban hiba lenne.
Viszont nem árt megkérdezni pár felsőoktatásban dolgozó oktatót, mennyit szenvednek az újonnan felvettekkel, akik persze nem kötelesek többet tudni, mint amennyi elegendő a lebutított érettségihez. Tegyük szívünkre a kezünket: mi sem biztos, hogy sokkal többet tennénk le az asztalra, mint amennyit feltétlenül muszáj. De az elvárások korlátai nem esnek egybe a képességeink korlátaival - az oktatásban pedig egyre messzebb kerültek egymástól. A koncepció meglátásom szerint ezt a folyamatot célozza megfordítani, ami helyes - de a módszerekről vitatkozni kell. (Valószínűleg ezért is vitairat a neve.)
Dgilm. úr 2010.11.11 17:44:20
@Letícia: Bohócnak tanárként természetesen nem a tanárokat nevezte (újabb fél(re)informáltság), hanem azokat a (félvörös) szakszervezeti vezetőket, akik évek alatt lapítottak, mint sza...kszervezeti vezető a fűben, most meg egyből 10 százalékos béremelést követeltek. Egy politikus ilyet ennek ellenére nem mondhat, ezzel egyetértek! Annál kevésbé sem, mert sérti a tisztességes, embereket megnevettető bohócokat a "pacalarcú" szak.vezetőkkel való összehasonlítás.

H.R. a Fidesz kulturális tagozatának elnöke. Ennyit a KDNP-Fidesz harcról.
Vastagbőr Két tűz között 2010.11.09 13:41:00
Múlt héten nyilvánosságra hozták az új felsőoktatási törvény 52 oldalas tervezetét (pdf), megindítva ezzel a társadalmi vitát. Szimpatikus módon akár még a véleményünket is megírhatjuk a minisztériumnak: "A tervezetet az államtitkárság vitaanyagnak szánja, melyhez…..
A magyar politika egyik leglátványosabb, a látszatra is alig valamit adó nyilvános átverése zajlott az elmúlt napokban; érdekes módon mégis alig érdekelt már valakit. Amikor az SZDSZ megállapodott az MDF-fel arról, hogy a szebb napokat látott párt nem indul önállóan a…..