Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M_antaray

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szemelyinfo "Dva" Kezdődik... 2010.03.06 12:14:08
2010...A választások éve...Megkezdődnek a hatalmi harcok kicsiny falunkban.Vajon ki lesz a "Király", kinek sikerül a legjobban megalázni és bemocskolnia mostani vezetést hogy aztán büszkén a helyére léphessen? Talán alegjobb megoldás az lenne ha mindjárt kampánycsenddel…..
M_antaray 2010.04.09 19:04:24
Találtam egy igen érdekes cikket, gondoltam bemásolom ide (a "nagytesó" figyelmébe ajánlottam volna leginkább, de valószínüleg onnan egyből törölve lenne):

"Trolloknak nevezzük az internetes közösségben azokat a fórumrombolókat, akik sértő, kihívó hozzászólásokkal igyekeznek provokálni fórumozó társaikat, kommenteiket mintegy csaliként használva arra, hogy hálójukba áldozatokat szerezzenek. Jellemzően abban lelik örömüket, ha a közösség tagjai között viszályt szíthatnak, ha véget nem érő veszekedéseikhez partnert találnak. Ezen konfrontálódások vége az esetek többségében személyeskedésbe, sértegetésbe fullad.

Többnyire hímnemű egyedekről beszélünk, melyeknek több altípusa is ismert, ám sok közös jellemzővel bírnak. Ezek szerint egy átlagos troll igyekszik a művelt, tájékozott, intelligens ember benyomását kelteni, a higgadt szkeptikus képét adja, aki nem rejtegeti valójában megfoghatatlan véleményét. Minden adandó alkalommal elméletinek tűnő vitát szít, ám ennek valódi célja nem más, mint a bomlasztás. Eszköztárában egyaránt szerepel az inzultálás és az inzultálás kierőszakolása, ilyenkor azonnal moderátorért kiált. MESTERE A MÁSOK ÁLTAL HASZNÁLT SZAVAK ÚJRAFELHASZNÁLÁSÁNAK, S AZOK MÁS ÉRTELEMMEL VALÓ BEBURKOLÁSÁNAK (!!!). Olykor butának tetteti magát, ám ezt is okkal teszi, hisz sokan bedőlnek ennek, s máris nyerő helyzetben van, hisz a troll valójában nem ostoba, bár él az a nézőpont is, miszerint a troll a legkorlátoltabb lények egyike. Többnyire olyan oldalakat vesz célba, ahol nem találkozik moderálással, s ahol szélsőséges indulatokat kiváltó témák is megjelennek - a szélsőséges indulatok generálását azonban többnyire ő váltja ki.

Legtöbb esetben olyan témákhoz szól hozzá, amikkel szemben szkeptikus, s a véleményütköztetések során igyekszik vitapartnereit teljes idiótáknak feltüntetni. Bizarr játéka tökéletes színterének tekinti az internetet és annak minden interaktív felületét. Társait nem érző emberi lényeknek tekinti, hanem digitális absztrakcióknak, így a legkevésbé sem foglalkozik az általa okozott indulatokkal, fájdalmakkal, sérelmekkel sőt, minél nagyobbat ütnek fegyverei, annál sikeresebbnek érzi magát. Érzelmi húrokat az ő irányába is felesleges pengetni, sosem lesz lelkiismeret-furdalása, sosem tanúsít megbánást, sosem visszakozik, sosem bán meg semmit. Sokak szerint a trollok valójában végtelenül magányos, szociálisan sikertelen, kisebbségi komplexussal küzdő emberek, akik a világháló közösségi terein véghezvitt izmozással próbálják elhitetni magukkal, hogy hatalmuk van. (És ha a többi user belemegy a játékba, átmenetileg lesz is neki, hisz átvitt értelemben uralni kezdi mások gondolatait.)"