Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabi225

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor nem átgondoltan döntünk arról, hogy mit is tanuljunk. (ennek már ára is van, mióta az állam 1 szakma megszerzését támogatja). A személyes preferencia mellett figyelembe kéne venni a szakma keresettségét is.  Hiányszakma például az orvos, nővér, ápoló, ács,…..
Ma már rengeteg szakirányú képzés közül válogathat unk, ha a HR területén képzeljük el jövőnket. Még mindig ajánlott egy szakirányú végzettség megszerzése, bár egyre gyakoribb a rokonszakmából – bölcsész, pszichológus – és a vállalaton belülről érkezés. Így…..
A logisztikai pálya sokrétű, így sorra vesszük, hogy milyen szinten, mit érdemes tanulni. Keresett foglalkozás a logisztikai ügyintéző, amelyhez többnyire elég elvégezni egy OKJ-s tanfolyamot. Ez tipikusan olyan szakma, ahol az idegen nyelv ismerete - kiemelten az angol - többnyire…..
Ma már nem csak szórakozásból, de pl munkainterjú alatt/helyett is töltögethetünk teszteket. Teszteld magad online:   IQ teszt: http://www.iq-teszt.hu/   Nyelvi tesztek: http://www.profession.hu/allas_kviz/nyelvi_tesztek    ..
A legjobban fizetett állások felsőfokú végzettség nélkül ..
Ma már elengedhetetlen, hogy idegen nyelveket tudjon beszélni, de legalább néhány alapvető társalgási formával legyen tisztában. Az a jó hírünk, hogy ma már nem kell drága tanfolyamra vagy nyelviskolába járni ahhoz, hogy legalább társalgási szinten tudjon egy idegen nyelvet, csak…..
A minap szóba került, hogy mennyit ér egy OKJ tanfolyam, vagy bármilyen más felnőttképzési tanfolyam egy hr-es szemében. Több hr-st megkérdezve, azt kell, hogy mondjam megéri elvégezni azt az okj tanfolyamot, vagy bármilyen más tanfolyamot, az önfejlesztés kifizetődik. De itt egy…..
A Képzésnet.hu tanfolyam-összehasonlító weboldal online kutatása szerint a válaszadók 68%-a hajlandó maga fizetni a tanfolyamért karrierje elősegítése érdekében. Ez akkor is igaz, ha jelenleg nincs munkája, így 61% hajlandó a zsebébe nyúlni.   Ráadásul munka nélkül a…..
Mindennapi Talányok megoldas 2014.03.04 21:11:01
A feladatnak többféle megoldása van. 1. ember 2 tele, 3 félig, 2 üres, a 2. ember ugyanígy, a 3. 3 tele, 1 félig, 3 üres. Egy másik megoldás: 1. ember 3 tele, 1 félig, 3 üres, a 2. ember ugyanígy, a 3. 1 tele, 5 félig, 1 üres...
Több mint 20 000 talány és fejtörő, hogy ne maradjon el a napi torna ..
Elindult a Google Ground akadémia, ahol a szerencsések (ügynökségek, diákok, Google Partnerek) ingyen tanulhatnak a Googletől a jövőben. Az egyedülálló kezdeményezés előnyeit mi földi halandók is élvezhetjük nyílt előadások alatt. Érdemes nézegetni az oldalukat:…..
2014-ben már a megújult OKJ rendszerben tanulhatunk. OKJ-s és egyébként okj nélküli tanfolyamot is érdemes elvégezni, elsősorban a hhiányszakmákra koncentrálva. De végignézzük, hogy mit érdemes tanulni, ha külföldre szeretnénk menni. Kevés munkavállaló, sok munkaajánlat A…..
Képzésnet.hu tanfolyam-összehasonlító oldal hiánypotló a magyar piacon: az oldalon összesen 11 szempont szerint hasonlíthatjuk össze a számunkra érdekes tanfolyamokat, képzéseket. "A tervezéskor nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy minden olyan szempont kereshető legyen, ami…..
Leendő segélyvonalas és aktivista önkénteseknek indít képzést a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület. Jelentkezési határidő:  2014. február 6. A NANE Egyesület önkéntesképzést hirdet 21. évüket betöltött nők számára a következő…..
A főváros IV. kerületében, Újpesten nyílt meg hétfőn az ötvenedik Nyitott Tanulási Központ, amely ingyenes tanulási lehetőséggel és modern eszközökkel várja a jelentkezőket. Újpesten nyílt meg az ötvenedik Nyitott Tanulási Központ, ahol nyelvi, számítástechnikai…..
Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakirányú, emelt szintű vagy felsőfokú szakképesítésért 24 pluszpontot kaphatsz a következő képzési területeken: agrár, bölcsészettudomány, informatika, jogi, gazdaságtudományok, műszaki, művészetközvetítés,…..
A minap már bemutattuk az ingyenes tánckritikus képzést, de a szélesebb tömegeket is megmozgató képzések is indulnak 2014-ben: Tanulj ingyen nyelveket: http://www.tudasodajovod.hu/ Microsoft tanfolyamok: http://www.iqjb.hu/menu.php?content_id=190 Póker tanfolyam:…..
Egyre népszerűbbek a coaching tanfolyamok, képzések, akár menedzserként szeretnénk jobban és eredményesebben vezetni, akár mint szakmát elsajátítani. A Harvard blogjaiban ebben a témában is kiváló szerzők adnak tippeket, érdemes rendszeresen rájuk…..
A felsőoktatási szakképzésekre jelentkezők pontjait az alapképzésre jelentkezőkéhez hasonlóan számítják. Az a jelentkező vehető fel, akinek a pontszáma eléri a 220 pontot.A felsőoktatási szakképzésre jelentkezők összpontszámát háromféle módon számolhatják: a…..
Három kereskedőnek el kellett osztani 21 hordót. A 21 hordóból 7 üres volt, 7 félig, 7 tele volt borral. Hogyan kell szétosztani a hordókat, hogy mindenki ugyanannyi bort és ugyanannyi hordót kapjon? A hordókból a bort nem szabad öntögetni.   Megoldás..
Mindennapi Talányok Megvan Ádám! 2010.05.17 12:58:00
Elég könnyű azonosulni következő történetünkkel ebben a jó kis májusi időjárásban: Jégbe fagyva találnak egy férfit és rájönnek, hogy nem lehet más, mint az első ember Ádám! De vajon honnan tudták? Segítség Megoldás..
Egy béka egy 30 m-es kút alján csücsül. Naponta egy nagy ugrásra van ereje - ami 3 m-el viszi feljebb - de éjszaka álmában 2 m-t visszacsúszik.Hány nap alatt menekül meg a kútból?SegítségMegoldás ..
Bentragadtál egy szobában, amelyből két ajtó nyílik. Az egyik a biztos halálba, a másik a szabadulásba vezet. De nem tudod, hogy melyik melyik. És csak egy választási lehetőséged van.A két ajtót két szamuráj őrzi. Egyetlen kérdést feltehetsz az egyiküknek. Az egyik mindig…..
Állítólag ez is egy munkainterjú kérdése volt:Esős, viharos - a maira hasonlatosan nyálkás - időben kocsikázol, amikor elhaladsz egy buszmegálló mellett és 3 ázó-várakozó ernyőtlen szerencsétlent látsz:egy igen rozoga idős nénitegy régi barátot, aki egyszer megmentette az…..