Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korhadt ajtófélfa (törölt)

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv! Az indexen találtam rá a blogra, gondoltam megosztom veletek is a tapasztalatomat, amit már az index fórumon megosztottam. Szerintem érdemes elolvasni, és tanulságos lehet nagyon sok pályakezdő, friss diplomás fiatalnak, ugyanis ahogyan HR-es köröktől visszahallom, a jelenség…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2011.01.04 18:37:08
@zZz: na ez meg a másik amitől agyhugykövet tudok kapni. Nem akarom bántani azokat a frissdiplomásokat akik szépen beírják a CV-jükbe, ill. eladják a két nyelvvizsgájukat, de nagyon ritka az aki tényleg el tud beszélgetni valamiről. Aztán ha jön valami "szakmába" vágó téma, akkor a legtöbben leakadnak. Ha neaggyisten tárgyalni (nem csak beszélgetni) kell egy idegen nyelven, arról meg már ne is beszéljünk...
Sajnos sokan még abban az illúzióban ringatják magukat, hogyha visszaadják a bankhitelre vásárolt autót, akkor megszabadulnak a hiteltől is. Az alábbi levél is ékes bizonyítéka, hogy nem így zárulnak ezek az ügyek.Tisztelt Zugügyvéd, 2008-ban vettünk igénybe autóhitelt,…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.12.30 10:33:07
@Kulics: nono csak ne általánosítsunk, nekem igenis van bejelentett munkahelyem és az onnan származó ÖSSZES bevételemet leadózom, nem is nagyon tehetnék mást mert ez egy multi. Amit meg azonkívül megkeresek némi "bedolgozással" egy kis cégnek, arról meg ne szóljon a fáma :-)))
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.12.30 10:41:05
@Kulics: :-) köszönöm, szereztél nekem egy nevetéssel teli percet ma, jólesett... ekkora dumát!!! :-)))
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.12.30 10:48:50
Üdvözletem! Tömören írom le ami velem megtörtént! Velem az történt meg,hogy a munkahelyemen eltűnt valakinek 100.000.- Ft-ja, amit mint később megtudtam egy mellékhelyiség szemetes vödrében találtak meg.Egy kolléganőm hatodik érzéke azt mondta,hogy csak én lehettem. Onnantól…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.12.28 17:48:39
@butatót: ezzel csak egyet tudok érteni, az viszont már nem mind1, hogy annyi pénzt kapsz amennyi a MT vagy kollektív szerződésed szerint jár vagy többet esetleg sokkal többet.
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.12.28 17:56:47
@ne most: igazad van visszavonom, nem vagy b..tlan p..csa (bár a viselkedésed alapján bőven lehetsz), csak ostoba és funkcionális analfabéta.

Olvasd el, amit írtam ÉRTELMEZD (ami őszinte sajnálatomra nem sikerült), aztán ha megértetted, akkor írj.

Ja és mielőtt jogi szakszöveggel dobálóznál, talán nem ártana, ha utánanéznél mit jelent a magántitok megsértése, és mely esetekben teljesül.

Amúgy ki kérte hogy tartsanak tőlem?

Érted a magyar nyelvet? Olvasás? Szövegértés? Azt hiszem ezekkel nagy bajod van.

Egyébiránt meg ha olyan helyzetbe kerülök, bizony MINDEN eszközzel védem a saját érdekeimet, hogy ez etikus vagy nem igazából a legkevésbé sem érdekel.
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.12.28 18:27:26
@ne most: ugyanazt tudom javasolni amit az előbb már megtettem: jog: nézz utána.
A leírtak alapján a legkevésbé sem áll meg a zsarolás.
Sziasztok!   Egy évvel ezelőtti próbálkozásomról szeretnék beszámolni nektek.Lakásomhoz közeli szabó műhelybe kerestek méretes munkára és igazításra varrónőt! Azonnal hívtam a számot. Kedves fiatalember e-mail önéletrajzot kért, kapott. Teljes meglepetésemre fel is…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.11.15 11:08:01
@engem gyíkká változtatott:

Igen 3 napot, és néha van egy teljes hétvégém. Tudom nem jó.
Viszont jövő hónapban kifizetem a lakáshitelem fennmaradó összegét.
Az autómon sincs hitel.
Sőt egyáltalán nem lesz jövő hónaptól semmiféle hitelem. Csak befektetéseim.
És ahogy mondtam amint lesz jobb, megyek.
Tiszta Beszéd Bér/feszültség 2010.11.05 16:54:00
 Ha konkrétan nem is fogalmazódik meg a kérdés, valahol mindannyiunkat foglalkoztat, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon időben ugyanannyit dolgozik az ember és minden ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Lajtán túl, mégis töredékét keresi a munkavállaló, mint a francia…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.11.06 10:31:22
Ugyan én nem éltem "nyugaton", de mivel hosszabb-rövidebb időt -és gyakran-, kint töltöttem német kollégákkal sokat beszélgettünk az árakról stb. Az igaz, hogy pl egy német boltba ha bemész akkor pár dolog olcsóbb -főleg múszaki cikkek-, ami az élelmiszert illeti az sem drágább mint nálunk, viszont az albérlet és a rezsi tényleg baromi drága, ha csak sima melós vagy.
Ami a termelékenységbeli különbséget illeti, sok mindenre vezethető vissza, biztosan belejátszik a magyar vállalkozások tőkeerőssége, az automatizáltság stb stb, de egy valami még nagyon fontos és ez is saját tapasztalat: amikor kint dolgoztam vmi projekt miatt, gyakran volt megbeszélésem kinti "nagykutyákkal", és fura módon (!!!) az volt az érzésem hogy megbecsülik a munkámat -pedig a keleti leányvállalat egyik kis senkije voltam.
Aztán pár hét után hazajöttem és a főnökeimtől mást nem kaptam csak a napi többszöri ba...tást.
Azóta váltottam munkahelyet itt lényegében ugyanez a helyzet csak pepitában: a kezdetekben sokat melóztam, 12+ óra minden nap tényleg mindent megtettem hogy egy kicsit pozitívabb irányba terelgessem a dolgokat, aminek az lett az eredménye hogy minden nap kb 5 dologért kaptam leba... azóta visszavettem a tempóból 8 óra meló, semmi új ötlet végzem a munkám amit muszáj, no stressz, no ba..tás, és mindenki happy, mindenki elégedett velem! Tisztában vagyok persze hogy emögött mi van de hát akkor se normális...

Azt hsizem hogy EZ IS egy nagy különbség ami a termelékenységi különbségbe belejátszik.
Fogyik a magyar!1. rész Az elmúlt hetekben a hazai sajtóban rendkívüli visszhangot váltott ki a hazai népességfogyás legújabb adata, amely szerint az idén tízmillió alá csökken nemzetünk lélekszáma. (E cikk sajátos aktualitását az adja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.07.17 09:14:16
Hogy a konzervatív családmodell egyre inkább kihalófélben lévő állatfajjá válik az tény. Mi a párommal pl 7 éve élünk együtt nem házasodtunk össze (teszem hozzá jövőre összeházasodunk).
Gyermeket még nem vállaltunk pedig mindketten nagyon szeretnénk.
Lássuk az okokat:
- mindketten elmegyünk itthonról reggel korán dolgozni és ha szerencsénk van akkor este 7-kor hazaérünk, mostanában nincs ilyen szerencsénk tegnap este 3/4 9-kor láttuk egymást először
Tehát IDŐ
- egy gyermek felneveléséhez szereteten, gondoskodáson kívül PÉNZ szükségeltetik, és annak ellenére hogy dolgozunk éjjel-nappal a fizetésünk nem veri az egeket.
- Annak ellenére hogy nincs svájci frankos kölcsönünk, bizony a havi félretett összeg amit nem költünk el alig pár 10000 forint. Mielőtt még valaki jönne a lapostévé szuperkocsi hülyeségekkel: egy ősöreg széthullófélben levő autónk van ill a páromnak van céges autója, de erősen korlátozott kilóméterhatárral ami elég arra hogy bejárjon dolgozni. Nincs LCD-plazma meg mittudoménmilyen tévénk, nem járunk külföldre nyaralni, stb...
- Talán hülyén hangzik de kiszámoltuk ha gyermeket vállalnánk egyszerűen olyan anyagi helyzetbe kerülnénk 1 éven belül hogy elfogyna minden tartalékunk, és azután???
- szülők nem tudnak segíteni a gyermeknevelésben, mert szintén dolgoznak mint az őrültek, a nagyszülők idősek ill. betegesek

És még sorolhatnék egy csomó marhaságot, de egy a lényeg: ilyen körülmények között nem szeretnék gyermeket vállalni.

Igen tudom régen is megoldották. Meg persze. Aztán majd ha 18 évesen odaáll elém az épp aktuális gyerkőc én pedig azt mondom neki hát lányom-fiam nem mész egyetemre főiskolára mert nincs rá pénzünk az biztos nagyon jó lesz.

Egyébiránt a saját példámtól eltekintve: minek kéne népességnövekedés? Valahogy nem látom azon tendenciákat ami alapján azt lehetne mondani hogy igen 20 év múlva rengeteg munkalehetőség lesz a világban, vagy akár csak szűkebb hazánkat nézzük M.o.-on.

Azzal is tisztában vagyok hogy öregszik a társadalom több a nyugdíjas, de ha nem lesz munka akkor a nagyszámú nyugdíjast majd a nagyszámú munkanélküli által befizetett járandóságtömeg finanszírozza? Na ne...
Orbán Viktor szombaton benyújtotta a "kormányprogramot", vagy ha úgy tetszik a Nemzeti Együttműködés Programját. A program 5 területtel foglalkozik részletesen:  a gazdaság rendbetételével, a közbiztonság helyreállításával,az egészségügy megmentésével,a…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.05.25 21:32:23
Örülök hogy lehet szubjektívnak lenni, mert így nekem sem kell objektívnak lennem.

9 és fél év munkaviszony után úgy vágtak ki egyik napról a másikra, hogy pislogni sem volt időm. Kaptam kéthavi végkielégítést, meg a szabadságmegváltásom, meg hozzávágtak még vmi aprót (eltekintvén a további munkavégzéstől).

Hogy mi volt az indok? Túl sokat kerestem a cégnél, utána egy volt kollégám a fizum 70%-áért elvállalta. Szarul ment a cégnek, ennyi. Ja hogy a versenyszférában így működnek a dolgok? Ez van. Szerencsém volt: találtam melót viszonylag gyorsan.

Egyébként kb 1/2 órája értem haza, és reggel nyolcra mentem melózni. Lehet jönni közszolgáknak versenyszférába 12 órát melózni. Természetesen 8 órát fizetnek, túlóra vatikáni valutában.

Annak a hozzászólónak meg aki szerint olyan k..va jól lehet játszani a juttatásokkal, üzenem hogy nálunk van utazási hozzájárulás, van 5000 forint melegétkezési és ennyi.

Mi a fa..ért kellene a közszférában stabilitásnak lenni? Azért hogy bárki ott tudjon ücsörögni valami közhivatalban, akkor is ha szart se csinál napi 8 órában, vagy valami hivatali pi..a aki olyan tapló hogy még a köszönésedet se fogadja?

Ó ba..meg de sajnálom a közszférában dolgozókat.

Ha rajtam múlna felét kivágnám, a többi is bőven el tudná látni a feladatokat. Köcsög vagyok? Igen, de lehet hogy csak az igazságérzetem túlfejlett.

ui.: mentősök, tűzoltók, ill. a rendőrségi állomány egy része a fent leírtak alól kivételt képez.
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.05.25 21:57:00
@fror83:
"A gond az lehet, ha politikai tisztogatásra használják. A központi államigazgatáson lehet spórolni, de irreális azt gondolni, hogy az ott dolgozók felét egyszerűen kirakják - aztán meg majd háborog a nép, hogy lassú az ügyintézés az APEHnél meg a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Sajnos a munkát el kell végezni, és ehhez emberek kellenek."

Aha APEH, ha van ismerősöd, akinek szerencsétlenségére az APEH-hel kell tartania a kapcsolatot, kérdezd meg mi a véleménye róluk. Az olyan apróságokról már ne is beszéljünk, hogy egy céghez, ha kimennek ellenőrizni akkor nem tudsz odaadni az apeheseknek egy excel fájlt mert megnyitni sem tudják. Na neee... Vagy hívd fel őket egy fogósabb adókérdéssel, garantálom hogy kikötsz valami főosztályvezetőnél kb egy órányi telefonálás után, és ő is mond valamit. Ja hogy az nem hivatalos állásfoglalás és egy esetleges APEH ellenőrzéskor kitörölheted vele a segged? Így jártál.
Elképzelem magam mint szaros mérnököt a melóhelyemen, amikor azt mondom egy új termék bevezetése hajrájában, hogy hát ja mondtam valamit de az hülyeség volt, ez a megoldás nem működik. Ja hát most nem tudunk gyártani, a vevőink meg elmennek? Hát bocsi...

Minden bizonnyal sokáig dolgoznék a jelenlegi munkahelyemen.

Na ennyi a különbség a versenyszféra meg egy APEH között.
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.05.25 22:07:03
@endike: Az IMF-et ne is emlegesd, pár napja olvastam annak a vén b..iku..va kinézetű Strauss-Kahn nyilatkozatát a jelenlegi dél-európai válsággal kapcsolatban.
Munkahelyi (T)error Egy sóher cég 2010.04.14 06:00:00
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   A második munkahelyemen (nem…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.04.14 11:30:41
@EvangelineS:
- az első nem jó, mert elvált
- hááát ... igaz hogy most keményen betartom a 8 óra munkaidőmet az eddigi átlag 10,5-lel szemben, de az a helyzet hogy most inkább korán bemegyek és lepattanok amint a 8 órám letelt

Ez van, akkor marad a megoldás, hogy naponta nyakára járok a főnökömnek hátha megunja. Bár itt isten malmai lassan őrölnek minden felvételi 3 fordulós (munkaerőközvetítő, aztán a cégnél a 2. majd a 3.), szerintem mikor elmegyek még nem lesz helyemen ember (engem is 4 hónapos procedúra után vettek fel, az elődömet nem is láttam).

Az alkatrészen lovagolást én sem értem, leírtam hogy mi volt a szituáció. Aki ennél bővebb magyarázatot szeretne hallani, annak csak annyit tudok mondani: nem fog kapni.
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.04.14 11:42:49
@765mb: én is körbekérdeztem már az ismerősöknél hogy tudnak-e valakit, de elég reménytelen. Elég magasra tették a lécet, már ami a szakmai, nyelvi stb tudást illeti (tulajdonképpen a klónomat keresik), viszont a mostani fizumnak csak kb a 70%-át akarják adni az utódomnak ami nem egy megnyerő ajánlat (én sem kerestem szénné magam)... :-(

Már leírtam, hogy a mostani cég ahonnan el szeretnék jönni meg az "alkatrészes" két külön cég, időben kb 7 év van a két történet között. A félreértés abból adódhat hogy ez egy tegnapi kommentből készült poszt.

Despota lenne egy ötletem: indíts egy másik blogot is, ahol inkább tanácsadás-kérés jellegű posztokat tennél ki, mert ez a poszt szerintem sem "terroros"
Vastagbőr A MOL az aranyérmes 2010.04.13 10:01:00
Na, vajon ki reagált a leggyorsabban a választási eredményre? Nem gondoltam volna, hogy a MOL lesz az aranyérmes, rajt-cél győzelem, az Igazgatóság nyelve lett a legfürgébb és hatolt a legmélyebbre: 2010. ápr. 12. 19:33  Rendkívüli tájékoztatás: (Köszönjük Viktor a…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.04.13 12:04:23
@arlequin: nem, nem ez inkább az orwell-i Állatfarm..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.04.13 12:07:16
@krj: De igen.
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   2007 elején elhelyezkedtem, egy (akkor…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.04.13 10:39:30
A második munkahelyemen (nem garázscég, hanem 110 fős vállalat) egy felmerült technikai probléma miatt, megkértek hogy ideiglenesen vigyek be egy ipari PC alkatrészt (hogy előzőleg hogy jutottam hozzá azt ne firtassuk) mert a cég olyan sóher volt hogy nem akart pótalkatrészeket vásárolni ("Ez már 3 éve megy hiba nélkül" felkiáltással). Elmondtak minden illojális bunkónak, mert csak azzal a feltétellel egyeztem bele hogy kérek egy átvételi elismervényt. Fél évvel utána amikor beadtam a felmondásom kértem vissza, mert "természetesen" nem rendeltek alkatrészt. Kis vita alakult ki, amit azzal zártam le, hogy rendben akkor az utolsó napomon kirángatom a cuccot a PC-ből ők meg csináljanak amit akarnak. 3 nap alatt megérkezett az alkatrész.

Erről ennyit, a tanácsotokat kérem: Felvettek egy új melóhelyre, a mostani helyemről gyorsan el szeretnék jönni, viszont a munkaszerződésem 3 hónap felmondási időt köt ki (tudom; minek írtam alá).
A jelenlegi helyemen viszont nagyon ragaszkodnak hozzá, hogy töltsem ki az utolsó napig, mert még embert kell keresniük, meg szükség van a munkámra (ez az amit az elmúlt 3,5 évben nem éreztettek velem) meg a többi blabla és fa..ság.
A köv. melóhelyemen megvárnak (természetesen tudják hogy ennyi a felmondási időm), de ők is örülnének ha hamarabb tudnék kezdeni.
Mit csináljak? Már azon is gondolkodtam hogy kirúgatom magam, de hogyan?
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.04.13 10:47:55
OK.
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.04.13 10:55:20
@Despota: csak ismételni tudom magamat: OK :-)
Volt már egy kis időm nézegetni a tegnapi eredményeket, az országos listára került töredékszavazatokat és különösen annak az 57 egyéni választókerületnek a helyzetét, ahol még folytatódik a küzdelem (ezekről később részletesen írok majd). Ezek alapján nekem úgy tűnik,…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.04.13 09:45:03
@Samuzia: ott volt az idézőjel és mint írtam nem vagyok naiv, de akkor átfogalmazom: "tiszta pártként" kell feltűnnie.
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.04.13 09:58:25
@nestrot10: Szeretem a hozzászólásaid, nagyokat tudok nevetni rajta. Egyébként a "demagóg" vagy "fröcsögő" nickek már foglaltak voltak?
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.04.13 10:14:00
@Samuzia: hmmm.... igazad lehet. Valamikor volt egy sorozat, amiben profilozók járták az országot és elkészítettek egy profilt (életkor, nem, viselkedés stb) bűncselekmények elkövetőiről.

Na akkor készítsünk profilt nestrot-ról: férfi, 40 év feletti életkor, jelenleg munkanélküli. Politikai nézete: valamikor MSZP szavazó, most szívvel-lélekkel JOBBIK-párti. Viselkedése: alapvetően visszahúzódó, szóbeli kommunikációs készsége rossz, ezt próbálja ellensúlyozni az írásbeli kommunikáció eme vállfajával.

Most ennyi jutott eszembe.... :-) oké ez csak játék, mielőtt valaki komolyan venné.
Nekem valahogy magától értetődő volt eddig, hogy vontatni elakadásjelzővel kell, mert úgy biztonságos, de ahogy /zazoo, eddig én sem nagyon néztem ennek utána. Miután levélírónk felhozott néhány dolgot, ami a sárga villogás ellen szól, rákerestem a témára és arra jutottam,…..
Adalbert már baromira unta a szakítós sztorikat, ezért beküldte a sajátját a következőkkel: "Ja, a teljesség kedvéért 22 éves, budapesti egyetemista vagyok, és mondjuk Adalbert leszek, mert az hejj-de-jó. Tudni kell rólam, hogy sok, a legtöbb ember szemében igen rövid…..
Ha valaki Kínából az Interneten rendel telefont akkor sok meglepetés érheti. Főként, ha a vámhivatalnál derül ki, hogy hamisított a termék. De az ügyvédi fenyegetésben foglaltak talán egy kicsit túlzásnak tekinthetők. Tisztelt Zugügyvéd!A tegnapi napon szomszédom adott át…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.04.09 14:04:08
@Szárnyati Gézа: Öööööhhh... Bakker, ez nem semmi, de ki a fene gyártja? Jó oké az alkatrészeket be lehet szerezni (sőt mivel Kínában hamisítják, csak átmennek a szomszédba, mert már majd minden elektronikai alkatrészgyártó távol-keleti), de akkor is. Ehhez kell egy elég spéci gyártósor, meg azért know-how is... nem hinném hogy a netről le lehet tölteni az N95-ösök gyártási folyamatát...
Na persze ipari kémkedés is van a világon...

Döbb.
Amerika a sajtószabadság hangos védelmezője világszerte. Ezért érdekes, hogy most azt teszik szóvá, hogy a közmédiában ellenzéki túlsúly érzékelhető.  Az USA külügyminisztériumának éves emberi jogi jelentése szerint a magyar közszolgálati médiában a Fidesz…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.03.24 12:48:12
Ahogy olvastam a posztot, időosztásos üzemmódban ingadoztam a fejcsóválás, a vigyorgás, és a szomorú sóhajok között.

Mivel az itt kommentelők a saját véleményüket osztják meg a nagyközönséggel én is ezt teszem (csak ezt tudom tenni)

1. A "közszolgálati média" kifejezést lehet hangoztatni, az egyetlen baj ezzel a kifejezéssel, hogy csak mint kifejezés létezik, a valóságban azonban ilyen nincs.
A különböző sajtóorgánumok nem voltak, jelen időben sem azok, és nem is lesznek soha függetlenek. Ez a függőség már önmagában elegendő, hogy ne beszélhessünk "közszolgálati médiáról". Függenek a politikától, a PÉNZ-től, illetve az előző kettő összekapcsolódásából keletkezett érdekvédelmi csoportoktól.

Így az itt keletkeztetett és közzétett információfolyam a végletekig befolyásolt, és predesztinált mások befolyásolására.

2. USA: itt kapott el a nevetés. Rokonaim élnek az USA-ban, így tulajdonképpen első kézből kapok információt az államokbeli sajtó viselkedéséről.
Ott sem lehet, sőt még csak ott nem lehet közszolgálati médiáról beszélni. Az Egyesült Államok a pénz országa, az ebből származó hatalom irányít mindent. A sajtót elsősorban, így az ország állampolgárainak gondolkodását is. Ott is köztudott, melyik napilap, hetilap, TV-csatorna melyik párthoz húz, ill. melyik párt hivatalos, vagy éppen nem hivatalos szócsöve.

3. Kit kedvel a "Nyugat" (ideértve a nyugat-európai kormányzati köröket + USA):

Mivel jelenlegi kormányunk a végletekig kiszolgálta a nyugat-európai és USA-beli tőkét idehozó befektetőket, a magyar gazdaság érdekeinek figyelembevétele nélkül (vagy épp a magyar gazdasági érdekekkel szöges ellentétben álló döntéseket hozva), természetes, hogy ezen erők nem rendeznek fáklyás felvonulást a FIDESZ eljövendő győzelmét ünnepelve.

Bizonyára mindenki tisztában van azzal a nem elhanyagolható körülménnyel, hogy az elmúlt 8 év kormányai szélsőségesen liberális gazdaságpolitikát folytattak, ez sajnos Magyarországon azzal kapcsolódott össze hogy egészen egyszerűen eladtak stratégiai fontosságú ágazatokat, ill. hagyták ezeket külföldi befektetők kezébe kerülni.

Ez természetesen üdvözölt eljárásmód a külföldi befektetők kormánya részéről ( ne legyenek illúzióink: ott ugyanúgy a különböző lobbicsoportok irányítják a politikát ).

4. FIDESZ kapcsolatépítése "nyugaton": itt fejcsóváltam. Igen, ez egy hatalmas mulasztása a fidesznek, ehhez nem is tudok mit hozzáfűzni.
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.03.24 13:38:12
@snakekiller23: Egyetértek legalábbis részben. Hogy mely USA-beli lapok melyik párt "szimpátiáját" nyerték el (a szimpátia pénzben kifejezendő), azzal az USA-ban minden értelmesebb ember tisztában van.
A magyar és az amerikai sajtó összehasonlítása pedig torz képet adhatna. Ne felejtsük el, hogy az USA-ban (igaz számomra kissé torz módon) már régóta demokráciában élnek. Ez pedig hatással van az emberek gondolkodására.
Kis hazánkban még mindig csak a demokratikus gondolkodás első lépéseit tettük meg. És még hosszú évek fognak eltelni, míg honpolgáraink megtanulják miről is szól a demokrácia.
Anno Mózes 40 évig kóborolt a sivatagban, hogy kihaljon két generáció, kinevelve egy szabad fiatal, gondolkodásra (is) képes nemzedéket.

Hogy a magyar újságírás olyan amilyen, azt ezzel a "még csak" 20 eltelt évvel szoros összefüggésbe tudom hozni.

Azt persze nem állítom, hogy csak ez az egyetlen és kizárólagos oka a silány minőségnek.
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.03.24 13:48:29
@StrayCat: Úgy látszik ma egy kicsit kötözködős kedvem van, nem személyeskedni akarok, de soha nem a szavak száma az ami számít.

Amióta egyre többet vagyok kénytelen külföldi (német angol francia) magasabb beosztású emberekkel kommunikálni, rengeteget tanultam a kapott e-mailekből.
Az egyik legfontosabb tanulság, amit levontam, hogy az esetek nagy többségében egy 2 oldalas levélben általában egy esetleg 2 mondat ami számít. A többi akár ki is maradhatna, de akik ily szép hosszú leveleket képesek írni, valamiféle perverz örömet éreznek, ha sokat beszélnek vagy írhatnak.
Ezt nevezhetjük kommunikációs maszturbációnak is. (A másik ok az, hogy előfordul hogy meg akarnak vezetni, és egy bújtatott mondat felett könnyebb elsiklani... de ne legyünk rosszindulatúak)

Különben is: egy kormányzati jelentés hogy nézne ki, ha leírnák a lényeget 10 mondatban? :-)
32 éves vagyok, van diplomám, több tanfolyamom, és több mint tíz év szakmai tapasztalatom, és azért nem kellek sehova mert nincs gyerekem. Az egész 3 éve kezdődött. Közel 10 évig dolgoztam egy nagyvállalatnál, és úgy döntöttünk gyereket szeretnénk. Először alig engedtek el…..
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.03.22 09:58:19
@lilly.alien: nem nem voltál szélsőséges csak leírtad a nagy magyar valót...

Pár hete voltam egy 2. körös állásinterjún (melóból elég nehéz elszabadulni, de már nagyon válthatnékom van, úgyhogy kitalálok mindenféle hülye okot, hogy miért hiányzom, a mai állásinterjúmra az APEH-be kell bemennem :-) )

A lényeg: nem engem vettek fel, kedvesen érdeklődtem a fejvadásznál, hogy mi az ok, hogy nem engem választottak (ugye ebből is lehet tanulni), elég meglepő választ kaptam: túl magabiztos voltam. Visszakérdeztem, ez azt jelenti hogy nagyképűnek tűntem? A fejvadász nevetett egyet és azt mondta nem, dehogy, de a cég formálhatóbb embert szeretne.

Ergo szemlesütve, napi 14 órát dolgozó biorobotot... :-)
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.03.22 10:00:48
@==T==:

Te kis naív... A páromat minden alkalommal megkérdezik.
korhadt ajtófélfa (törölt) 2010.03.22 10:09:02
@==T==: Oké igazad van elvileg nem tehetnék, gyakorlatilag megteszik.

Pár éve olvastam egy cikket, már nem emlékszem pontosan mi volt a cég neve, valahol Nyugat-Dunántúlon, ahol a cégvezető azt mondta a dolgozóknak, hogy vannak cégek, amelyeknél még a fal is a munka törvénykönyvével van kitapétázva, de azok csődbe mennek.

Kb ez a mai cégek hozzáállása, persze tisztelet a kivételnek.