Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szomorú vasárnap terrorszervezet

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A hatalomból való kicsöppenés után Berecz János struccfarmmal kísérletezett, Herényi Károly és Lamperth Mónika potencianövelő étrend-kiegészítőket árult. Lendvai Ildikó önként vonult vissza, és a publicisztikát választotta. Azóta van egy rovata a Népszava hétvégi számában, és más szerkesztőségek is…..
Adott egy Weber nevű külföldi politikus, aki azt meri mondani, hogy neki nincs szüksége a Fidesz szavazataira. Ez, itthon, a saját Kedves Vezetőnk szájából már úgy hangzik: ennek a dekadens kapitalistának nincs szüksége a magyar szavazatokra, és hát akkor már voltaképpen a magyarokra sem. Mindent…..
A 22-es csapdája az a helyzet, amelyből nem lehet jól kijönni. A kifejezés közszájon forog, Joseph Heller könyvének címéből ered, amelyből film is készült. Eddig mindkettő kimaradt az életemből, azonban most végre sikerült pótolnom a filmet, és eléggé csalódott vagyok.…..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2019.05.07 19:14:49
Korábbi statisztikai tanulmányaim során mindig azt tanultam, hogy ha egy folyamatot csak véletlenszerű tényezők befolyásolnak, akkor az adott folyamat eredménye normál eloszlást követ. Ezen gondolkodva jutott eszembe az ötlet, hogy mi lenne, ha valamilyen természeti jelenségen próbálnám ki, hogy…..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2019.03.24 02:21:11
@glantos70: Nem fikázni akartam :) A barackmagok barackokból vannak, azokat meg ízlés szerint válogatja az ember, a nem szívesen fogyasztott tulajdonságú barackok magjai így alul lehetnek reprezentálva, a kívánatos barackok magjai meg felül. Ez most nem torzitotta annyira az eloszlást, de nem lett volna váratlan.
A budapesti és magyarországi kávékultúra annyit fejlődött az elmúlt években, hogy bőven van miről írni. Nézegettem és nem találtam olyan blogot ami kifejezetten a kávézókra specializálódott. Vannak kávé szakmai, meg gasztró-vendéglátó vagy egyéb blogok, ahol felbukkan egy-egy kávézó, de olyan ami…..
„A gazdagoktól több felelősségvállalást kérünk, a kisebb keresetűeknek és a szegényeknek, pedig több segítségét akarunk adni, mert ez a lényege a szolidaritásnak, az igazságosságnak.” Ezt mondta ma Mesterházy Attila pártja kongresszusán. Biztos ez a lényege? A kényszer…..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2013.10.19 18:35:22
A legritkább esetben szoktam hozzászólni blogokhoz, de mivel itt nagyon megy a gazdasági témájú észosztás, néhány látványosan ostoba csótánytól, hát mondok én is valamit.

Teljességgel leszarom, hogy ki van éppen kormányon, utálom a baloldalt, de a fidesz is elárulta a klasszikus jobboldali eszméket, és az egyetlen ok, amiért legfeljebb megint rájuk szavaznék, hogy ezek a "high up!" szerű faszfejek főjenek meg a saját epéjükben.

Informatikus mérnök vagyok, a mai munkaerőpiaci helyzet és a jelenlegi adórendszer - a fidesz egyetlen normális húzása - haszonélvezője. Megdolgoztam a státuszomért becsülettel, de még mindig messze elmarad a keresetem attól, amit nyugaton megkereshetnék.

És igen, az országban a legtöbben csalnak valamilyen formában, adót, szabályokat, az iskolában, ez nem is kérdés. Ez az erkölcsi mocsok és fertő, ami körülvesz, még csak-csak lenyelem, de hogy az én pénzemből vegyenek el, hogy a tehetségtelen, soha semmit elérő söpredéket támogassák, na azt nem. Akkor irány nyugat, és fejjék egymást a sovány tehenek.

Az újraelosztás fanok figyelmébe ajánlanék egy egyszerű példát:

Vegyük az átlagkeresetet, ez kicsit kerekítve bruttó 230e forint, amiből 16% szja és a többi járulékot levonva kb. 150e ft kerül kifizetésre, ez bruttó érték kétharmada, nem egy nagy összeg, de a harmadával máris megrövidítettek. Ahhoz, hogy a céged alkalmazni tudjon téged ezért a magasnak nem mondható összegért, további mintegy 70e forintot kell különböző jogcímen befizetni az államkasszába, tehát a céged 300e ftot költ a te alkalmazásodra, aminek a fele az államé. És ez 16% szja mellett van, nagyobb összegeknél és sávos adózásnál ugye még magasabb százalékokról volt szó. Szóval miről is beszélünk? Még több szolidaritást? A sávos rendszerben a legalacsonyabb kulcs is magasabb volt 16%nál, csak ezután ugye nem kellett adót fizetni a jobbágyságnak.
Az Interbrand kiadta éves listáját: a cupertinóiak megelőzték a Google-t, de a Coca-Colát is. A pénzben kifejezett érték szerinti listán 2000 óta a Coca-Cola az első, de a tavalyelőtti nyolcadik és tavalyi második helye után az Apple idén megelőzött mindenkit! Az Interbrandnél…..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2013.10.02 13:05:36
Tájékoztatjuk Tisztelt utasainkat, hogy a Budapesti Közlekedési Központ által megrendelt közforgalmú közlekedési díjszabás 2013. január elsejével az alábbiak szerint módosul: Emelkedő jegyárak Az alábbi  jegyek ára változik: Vonaljegy: 350,-Helyszínen váltott…..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2013.03.05 00:02:08
@Dió, a kaller: Köszönöm!

Remek maga a blog is, amikor megtaláltam anno, rendesen visszaolvastam a régebbieket is. Szerintem méltatlanul kevés figyelem övezi, de legalább kevés a troll. És pont kapóra jött, hogy egy expert ilyesmiről (is) blogol :)
Most komolyan; Kiss Dávid HÖK-elnök bezárja a Corvinust, a hallgatók elől, akik ennek láttán fújolnak egy haragosat, majd szúrós tekintetüket néha hátra-hátra vetve távoznak. Ezek után reggel beül a HÖOK egyik tyúkmellű elnökségi tagja a Mokkába, közli, hogy roppant…..
Pénzkérdés Füstszüret 2012.09.11 08:00:00
Részben a szigorodó szabályozás, a növekvő árak, illetve az egészség felértékelődésének köszönhetően egyre csökken a dohányzók száma Európában és a fejlett világ országaiban. Magyarországon is javul a helyzet, bár még a dobogós dohányos nemzet vagyunk. Nálunk talán…..
Poldi bácsi megmondója Bojkott 2012.08.29 20:21:39
Úgy látszik, a politikából élők közül sem értette még meg mindenki az Orbán-diktatúra lényegét. Egy szerda esti MTI-tudósítás szerint egy szegedi lakossági fórumon felmerült, hogy a baloldali pártok ne induljanak el a 2014-es parlamenti választáson. Az ötletet Kolláth…..
Orbán Viktor alig pár órája Facebookra feltett fotója instant mémmé válhat. Nézzük, hogy eresztik el magukat korunk emblematikus politikusai a vakáció idejére. Viktor Amerikában Merkel Sarkozy Berlusconi Obama És a klasszikus Putyin..
A Lenovo egy másik újdonsága sokkal izgalmasabb, mint a nemrég bejelentett tablet. Az x1 egy szupervékony laptop, legvékonyabb részén 16, a legvastagabb pontján 21 milliméter astag. Az x1 13,3 inches gép lesz, 2,5 GHz-es core i5 processzort tesznek bele, akár 8GB memória is kerülhet a…..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2011.04.27 16:13:00
@magyar ember teli szájjal: A thinkpadek bírják a gyűrődést...
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2011.03.19 22:47:09
Hamu és Feltámadás Pénzt ide! 2011.02.04 16:44:00
"Az emberi boldogság ritkán a hatalmas vagyonok gyümölcse, sokkal inkább támad napi apró örömökből.” Ezt a szépet Benjamin Franklin mondta, mi azonban nem értünk ezzel egyet, sőt! Felhívást intézünk hozzátok, mivel nincs pénz!! A pénz igenis boldogít. Legalábbis…..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2011.02.04 18:13:33
Sokszínűség a négyzeten A Ritter család története ott kezdődik, ahol a legtöbb romantikus film véget ér, a házasságnál. A főszereplők jelen esetben Clara Göttle és Alfred Eugen Ritter, előbbinek egy cukrászati boltja volt, utóbbi pedig itt dolgozott cukrászként. Egyik nagy…..
Amerika kedvencei Az Amano szónak több különböző jelentése is van. Olaszul kapásból kettő, egyrészt azt jelenti „szerelem”, másrészt pedig „kézi”. Japánul sem kevésbé romantikus, a távolkeleten „mennyei”-t értenek alatta. Jelen csokoládé…..
Mindannyiunk Viktátora január 19.-én nem csupán ismertette az EU Elnöki programját a parlamenttel - amiben különösebb vita nem volt -, nem csupán bezsebelt néhány nagyon erős kritikát (érdemes megnézni, hogy grimaszol, gy.k. ez nem érv), hanem persze a maga "orbánus"…..
Az egyik folytatódik, a másik visszatér, a harmadik most mutatkozik be, de szép fotósoppolt posztereket/plakátokat kaptak. Kellemes hétvégét mindenkinek.  ..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2011.01.21 17:20:34
A metrón utaztam a Keletihez, ahol egy születésnapot kellett ünnepelni a Barlang Sörözőben, és velem szemben az ablakon megláttam egy regény hirdetését: Vass Virág Sokszor csókol, India! című (leendő?) bestsellere nézett velem farkasszemet. A plakáton volt egy rövid idézet is,…..
Modorosblog A németül nem tudó 2010.07.23 06:00:00
Méghozzá a németül büszkén nem tudó. Persze most már a magyar lakosság többsége tényleg nem beszéli a nyelvet, de azért nem volt ez így mindig. Nehéz elképzelni, hogy míg Budapest lakosságának 40%-a az 1800-as évek végén német anyanyelvű volt, a németnyelv-tudás mára…..
Subba Újra: Management by Jesus 2010.12.24 11:56:00
Nem fake! Nem is highlightolom (bár Jézus a HR menedzser nagyon erős), az egész rendezvény úgy priceless, ahogy van!..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2010.12.24 19:14:11
H. András egészen Párizsig futott az új, enyhén szólva is kihívásokkal küzködő (magyarul szériahibás) iPhone-ért, sőt, olyan gyorsan futott, hogy első helyre sikerült furakodnia a többi konzumidióta elé. Saját honlappal is rendelkezik, természetesen az utolsó bejegyzések…..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2010.06.27 14:39:28
@RobbeR: Ne túlozzunk, kb 99-1 az, de a kis köcsögök igyekeznek ezt kompenzálni a neten a sok szófosással.
12 órának kellett eltelnie, hogy képes legyek klavitúrát ragadni a rettenetes, sokkoló kiesés után. Szögezzük le gyorsan: Svájc ugyan a csoportjából mindig továbbjutó, masszív középcsapat pozíciójára hajt, de nem a világ cikije, ha mégis kiesik. De ilyen reménytelenül…..
szomorú vasárnap terrorszervezet 2010.06.26 14:41:51
@heted7: Sosem győzik le a hollandokat. Szarevő szlovák népség. Éljen az oranje!
szomorú vasárnap terrorszervezet 2010.06.26 16:16:01
@pepita ofélia: Nem kell már sokáig elismerni. A következő meccsetek az utolsó :)