Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Passato Prossimo

16 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Turner: Gőzhajó a hóviharban   Távol vagyunk már a tavalyi tavasz kétharmados eufóriájától, és az arról zengedező dagályos kifüggesztményektől. Távol vagyunk már a válság előtti évek pannon pumás délibábjától. Távol vagyunk már az Európa nyugati feléhez…..
  Nem tudom, gyártottak-e a júniusban megszavazott új budapesti lobogóból, de ha igen, akkor a gyűjtők igazi kedvence lehet a zászló, hasonlóan egy-egy visszavont vagy tévnyomatosra sikeredett bélyeghez. A főváros Tarlós István főpolgármester által megálmodott új jelképe…..
Passato Prossimo 2011.08.31 09:25:38
@TuRuL_2k2: pont így festette meg Lotz is a régi Divatcsarnok központi freskóján is....
Passato Prossimo 2011.08.31 10:05:20
@Maisie MacKenzie: igen köszi
erről beszélek
   Meghajolt saját szemete előtt. Nyilván azok mentek ma az utcákra, terekre és erdőkbe a Te szedd! akció keretén belül, akikre amúgy sem jellemző a szemetelés, az igénytelenség. Mi egy nem oly régi mandineres poszt alapján a Hunyadi teret és játszóterét…..
Passato Prossimo 2011.05.22 08:02:01
@Altaïr: a tegnapi nap pont arról szólt, hogy nem ezredszer teszik fel az emeberek ezeket az egyébként jogos kérdéseket hanem cselekszenek...
Passato Prossimo 2011.05.22 08:09:59
@eN: az egyik hajléktalan ellátásért felelős szakember nyilatkozta a múlt héten a közszolgálati tv-ben, hogy az új fővárosi rendelet hatására talán a rendőrség, közterületfelügyelet és a szociális munkások elkezdik majd a közös intézkedésket

atyaúristen!azt hittem ehhez 20 év talán a magyar közigazgatásnak is elég volt!!!

tisztelet a kivételnek a bürokrácia alulmotivált és passzív, akiknek a forráshiány emlegetése kapóra jön mint bengázi ellenállónak a nato légicsapás
  A forró tavaszi hétvége, sőt az utóbbi évek kétségtelenül legszínvonalasabb tüntetése a rendvédelmi dolgozóké volt. A felvonulók jól megszervezték magukat, szóltak a sípok, dobok, nádi hegedűk és légvédelmi szirénák, a légkör izzott. És végre nem olyan…..
 Itt a szezonja az „Ismerd meg hazádat!” típusú túráknak, szóval el is mentünk gyorsan a Bakonyba. Szempont ilyenkor, hogy tíz feletti létszámban is elférjünk a vendégházban, ahol lehet főzni (!), gyalogtúrákra vagy biciklitúrákra alkalmas legyen a környék, és…..
Kárpátalja, 2011 telén   Van, aki marokkói kalandtúrára fizet be súlyos pénzeket, mások biztosítás nélkül másznak sziklaomlások mellett, megint mások freedivinggal kockáztatnak; mi a hetekben inkább átléptük a határt keletre Beregsuránynál és alámerültünk az ukrán…..
Passato Prossimo 2011.02.26 20:08:49
  Az elmúlt húsz év zavaros időszakában is volt olyan nap, amikor a világ (részben) Magyarországra figyelt. A visszatekintés történelmi távlatából is különleges diplomáciai sikerként könyvelhetjük el, hogy a Varsói Szerződés Politikai Tanácskozó Testülete 1991-ben…..
  Megtaláltuk Budapest valószínűleg legjobb ár/érték arányú reggelijét! Bár a Vármegye utcai Mandiner-főhadiszálláshoz elég közel van, eddig méltatlanul kevés figyelmet fordítottunk a Palotanegyed tengelyét adó Bródy utcai Olasz Intézet kávézójára, pedig van miért.…..
  Nagyívű álmodozások helyett megvalósítható terveket. Légvárak építése helyett a létező lehetőségek megragadását. Ezt kívánjuk, ezt kívántuk az új kormányzattól - főleg egy konzervatív erőtől, főleg ezekben a válságtól gyötört, megszorítós időkben. De azt…..
Mandiner blog Money machine 2011.02.10 07:01:00
  Hogyan csináljunk pénzt egy állami cégből, ha a jó Isten éppen annak élére tett minket? Tanfolyam kezdő és haladó vezetőknek, karrierista fiataloknak, pártcsinovnyikoknak, szeretőknek, manipulátoroknak, magyaroknak és idegenszívűeknek, fehérgallérosoknak és…..
  Markó Béla tizenkilenc év regnálás után letészi az RMDSZ-elnöki lantot. Ez most már tény, hosszas lebegtetés után tavaly év végén bejelentette, tulipános bajtársaim, szevasztok, ők meg hosszantartó, ütemes tapsviharral [sic!] fogadták a hírt, és az erdélyi…..
Passato Prossimo 2011.01.31 00:50:17
@Tiha:
OFF
Mivel magam is követtem már el néhány posztot ide tapasztaltam, hogy a nyájas olvasó-kommentelő minden jól sikerült és kevésbé jól sikerült mondtatot azonnal patikamérlegre tehet és tesz is. Ez így van rendjén.
Az már mindig az olvasó józanságán is múlik, akarja-e érteni az írást vagy csak rúgozni akar félmondatokon.
Olyan félmondatokon amelyek leginkább személyes álláspontot képviselnek, mert a blogoláson kívül csak egy szubjektívebb műfaj létezik mostanában a neten a kommentelés.
A konkrét kérdésben nem tudok véleményt nyilvánítani, mert Erdély napi politikai életével tempetőfi mandineres, rendszeres "élő vonalán" kívül sajnos nincs kapcsolatom, ahogy erdélyi liberálist se ismerek egyet se. De a kolléga posztjai nélkül szinte zéró szinten mozognék.
Ami neked jóleső oldalágú szelepkiengedés, az nekem szabad véleménynyilvánítás, valakinek meg lehet, hogy józan elemzés....
Arrogancia nélkül kívánok neked, további jó olvasást, kommentelést.
ON
  A politikai, társadalmi, gazdasági indulatok talán egyik legszélsőségesebb megnyilvánulási formájának vagyunk tanúi az elmúlt napokban. Tunéziában, Algériában, Mauritániában és Egyiptomban lassan tucatnyian választották az önégetés szélsőséges…..
Passato Prossimo 2011.01.25 10:53:28
@kozgaztanar:
szerintem is csak ez a három egyértelmű válasz létezhet

Bouazizi nővére a bbc-nek nyilatkozott
www.bbc.co.uk/news/world-africa-12241082
Mandiner blog Nagybörzsöny 2011.01.02 08:01:00
 2010-ben, az első hó előtt.   Börsöny. Berczen. Mező Város Hont Vármegyében, németül Pilsen, földes Ura az Esztergomi Érsekség, régi Szász helység, németül beszélnek, de hibásan, többi lakosai tótok, katolikusok, és evangelikusok, hajdan bánya város vólt... A…..
Passato Prossimo 2011.01.02 15:24:02
@Grift: az automata inkább te vagy
csak téged senki nem hív elő, mindig negatív maradsz lásd a lekváros előítéleted
  „Bezzeg a szocik így, úgy, amúgy…” nos ez az érvelés teljesen értelmetlen és irreleváns most. Tisztában vagyok azzal, hogy miért jutott ide az ország. Én is, ti is, de lelkük mélyén még a hardcore szoci szavazók is tudják, hogy ekkora trutyi nem jöhetett…..
Passato Prossimo 2010.10.30 15:39:24
@barang:
teljesen egyetértek!
gyurcsány is attól bukott ekkorát mert az egész szoci bagázs ugrott vele a kútba
orbánt meg kell állítani a kút kávájánál

kormányozzon, csinálja, de ebben is kell ízlés, mérték mert nyakunkra hozza a szocikat vagy a griftféléket...

a korrupt hagyó haverok miatt vesszen el egy általános iskolai tanár végielégítésenk akár egy fillére is?
egyébként is baromság volt így ez a törvény

nem kapkodást akarok

rendszert a változásnak

és nem mindenki aki bírál gyurcsányfun
pont gyurcsány megérdemelt sorsából érdemes tanulni
  Először is, egy jóízű ásítás.   Aztán: megszámlálhatatlan alkalommal foglalkoztunk mi már Magyarország nemzetközi megítélésével, sajtójával, különös tekintettel a két évtized alatt szépen kicsiszolódott riadóláncra a budapesti intellektuálisoktól a berlini…..
  Eddig úgy volt, hogy amikor egy liberális találkozott a valósággal, az vagy nagyon szórakoztatóra, vagy elképesztően felháborítóra sikeredett. Különösen igaz volt ez akkor, ha a cigányok helyzetéről esett szó, itt a legképtelenebb és legveszélyesebb áligazságokat…..
Passato Prossimo 2010.08.26 09:09:19
@Katai:
részben igazad van
de az iskola alsó tagozatainak megerősítése, a hiányzások anyagi (családi pótlék) szankcionálása, a pedagógusok törvényi védelme (talán erről is született valami törvény...) azér nem rossz irány

mert először tanulás aztán munka mert ez minden tisztességes ember életútja
legyen cigány v nem cigány

ettől függetlenül jó lenne letenni egy átfogó koncepciót forrás megjelöléssel az kétségtelen

bár a szemléletváltás (mindenhol!) nem államfüggő

megjegyzem a cigányok között tapasztalható bűnözés legjobban a becsületes cigányokat sújtja, ha lennének vezetőik akik ezt kimerik mondani és élére állnak a változásnak már nagy lépést tennénk...

és bár nagyrabecsülöm az egyházak szerepét de várjuk már tőlük h megoldják ezt a problémát
„A közgondolkodásban az emlékműszobrászat olyan, mint a futball: mindenki jobban ért hozzá -a közember, a politikus, az önkormányzati képviselő-, mint akinek ez a szakmája. És ahány hozzá- és beleszóló, annyi vélemény.” (Körösényi Tamás, napokban elhunyt…..
  Évekig elkerültek engem a cirkuszélmények, illetve én kerültem el azokat. Emlékeim a 80-as években gyökereztek. Nekem fülledt, meleg, állatszagú nyűgös matiné előadások jutottak osztályrészül a Városligetben. Az előadások pont olyanok voltak, mint a későkádári…..
  Ha az egészből nem lesz semmi, akkor is megérte. Mármint Kövér László azon ígérete, vagy kijelentése, hogy 2014-ben nem fog ott állni a Parlament mellett Károlyi Mihály szobra. Persze jó lenne, ha négy év múlva Kéthly Anna mását nézhetnénk ott, vagy éppen Tisza…..
Passato Prossimo 2010.06.14 21:28:23
@Gasper: jó ötlet!
szívesen olvasnék egy ilyen posztot
de ha nem csipkeded magad megírom én
:)
Passato Prossimo 2010.06.14 21:50:36
Passato Prossimo 2010.06.14 22:08:16
@Gasper: köszi!
Nem ismertem...
  Miközben a miniszterelnök emberei olyat adtak a forintnak, mint amilyeneket Kiss Ernő dandártábornok és party animal szokott a józanságnak, miközben Lendvai Ildikó az MSZP ideális államfőjelöltjeként gyakorlatilag Szindbádot nevezte meg, teljesen elsiklottunk…..
  Sorozatunkat a szlovén-magyar határzóna pásztázásával folytatjuk. Navigátorom továbbra is a Google Earth, képanyagunk nagy részét pedig a Panoramio nyújtja. A szlovéniai magyarság a környező országok közül a legalacsonyabb számú magyar kisebbség. Alig néhány ezren…..