Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zarquon

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs nagy szerencséje a szocialista pártnak október 23-ával. Tavaly ilyenkor bontott zászlót Bajnai Gordon, bejelentve igényét az első számú kihívó szerepére, s ezzel jó nagy fejtörést okozva Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének. Bajnai fellépése előtt a szocialista párt…..
Csak számlás javítást fogadnak majd el, nincs többé egyesség. Megint a kispénzű autósokat szívatják. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Az biztos, hogy a világ nem fehérből és feketéből áll. Létezik borzalmasan pocsék utángyártott alkatrész is, mint ahogyan gyári is, hiszen utóbbiak nélkül egyáltalán nem ismernénk a garanciális javítás fogalmát..
zarquon 2011.10.19 11:21:32
@protkova:

Hehe.

"A biztosító fizet": muhaha! De rendben, legyen ez egy olyan világ, ahol ez megtörténik, és nem találja ki a biztosító, hogy ennyi meg annyi önrészt fizess.

"A beépítő a felelős": igen, Béla bá vagy Maci Laci Bt. helytáll! Attól nem vagy beljebb...

"A gyártó": megnézem, hogy hogyan érvényesítesz egy magyar vagy EU jogszabályt egy kínain!!

Drága ügyvéd nélkül sehol se jutsz semmire barátom.

A márkaszervizen át lehet lépni ha gáz a hozzáállás, erre van az importőr, a felett az európai központ, a felett a gyár.

Részemről ennyi, további jó eszmecserét!
zarquon 2011.10.19 13:24:42
@prokee:

Magyarországon a gyári pótalkatrészekre és gyári tartozékokra (extrákra) tudtommal még ma is automatikusan kiterjed az adott típusra vonatkozó magyar típusbizonyítvány érvényessége. Nem tudom, erre gondoltál-e.

Hogy az EU-ban kell-e valahogy minősíttetni egy gyári pótalkatrészt, azt nem tudom. De szerintem biztosan.
zarquon 2011.10.19 15:43:56
@protkova:

Ez rettenetes. Kellett nekem egyáltalán írni valamit! Protkovát napközben jól felidegesítették, úgy látom, és itt akar felrúgni valakit. Elmondtad a véleményed, köszi.

Én termékfelelősségről beszéltem, ami azért nem feltétlenül egy villanyoszlop helyreállításáig terjed. A szerelőd nem fogja tudni kifizetni a kártérítést, ha a kocsid nem egy villanyoszlopot visz ki, hanem egy híd lábát, és néhányan mondjuk még meg is sérülnek. A gyár meg ki tudja fizetni, bár nyilván nem önként és dalolva.

Egyébként pedig állításod ellenére SOHA, semmilyen körülmények között nem kell márkaszervizbe vinni az autót fizető javításra vagy karbantartásra.

Nem a "másik oldalon" állok, csak álltam már ott is és láthatólag több fogalmam van arról, hogy mitől is drágább a gyári alkatrész. Attól még vannak szar szervizek vagy szarul sikerült gyári alkatrészek.
Kedves Olvasóink! Újra jelentkezik a Szkepticista Gyülekezet - az áltudományok, városi legendák, mítoszok, hoaxok és elavult hiedelmek (pl. babonák, vallások) esküdt kihívója és szertefoszlatója. A Gyülekezet célja, hogy számtalan képzett, valódi szakember (matematikusok,…..
A ralisport főszereplőit bemutató sorozatunk folytatódik. Ma egy a ralifannél is fanatikusabb embertípusról lesz szó. A szerelő az untermannja a történetnek. Nagy terhek pihennek a vállán, és ezek a terhek nem látszanak a szemében. Lehet, hogy az autósport szerelmese, de az is…..
A múlt héten sok vitát váltott ki az a 10-es lista, melyet a gibson.com állított össze és mi csak leközöltünk, némi plusz információval megspékelve. Mondjuk volt aki méltatlankodott és jó tanácsokkal is ellátott minket, meghogy inkább mit csináljuk, de ezt ne.Úgy döntöttünk…..
zarquon 2011.02.14 23:07:08
Karotta Közlöny Inspiráció I. 2010.08.24 13:03:00
Három éve szeretném kiposztolni a Rauh Welt Porschékat. A dolgok mai állása szerint senki sem készít az én szememnek lenyűgözőbb autót.     A Rauh Welt németül nagyjából cudar világot jelent, és egy japán versenygarázs neve.     A helyet egy Nakai-san nevű…..
A kollégák azért valószínűleg átlátják, ki az, aki kíméli a technikát. Aki hisztigörcsöt kap, amikor valaki hidegen üvegeli a motort, vadállati erővel bassza be az ajtót - elnézést, erre nincs hangulatában egyenértékű szinonima. Szóval van, aki csak használja, mások a…..
Korn - III: Remember Who You Are (Roadrunner/mTon) A Kornról mindig is sejthető volt, hogy nem tud méltóságteljesen megöregedni. El lehetne intézni annyival, hogy az egyszerűség kedvéért nu metalnak becézett stílust nem lehet bizonyos kor felett művelni, de érdekes módon a velük…..
Belsőség Papír? Pénz! 2010.07.04 07:00:00
Sarc. Ez a szó jut eszembe elsőként. Minden egyes autó megvételekor újra és újra megdöbbent, hogy micsoda elcseszett aratógép kapja el az ember lengedező kabátujját abban a pillanatban, amikor a nevét az adásvételi aljára karcolja. Egy teljesen mezei kétütemű Trabant, amelynek a…..
zarquon 2010.07.04 10:07:47
@w124: Milyen illetékesek? És ha olvassák, mi lesz? Elszégyellik magukat?

Az egész állami szféra fordítva ül a lovon. Terheket csökkenteni (akár adminisztratív, akár költség értelemben) egyáltalán nem érdeke az "illetékeseknek".

Egyébként a vagyonszerzési illeték valóban a legabszurdabb, legarcpirítóbb lehúzás a világon.
Csütörtökön felpakoltuk a csonkolt orrú hangyászt a trélerre, és elvittük Karihoz, kibekkelni az időt, amíg fogadni tudja a húzatópados bácsi. Nem sok kedvem van egy olyan szakemberhez, aki a nulladik napon megszívat, de Kari esküszik rá, hogy a lézeres padja és a szemmértéke is…..
Megadeth, Devildriver, 3 Inches Of Blood @ Petőfi Csarnok 2010.06.20 Mikor bementem a PeCsába, éppen a 3 Inches Of Blood játszott a közel teltháznyi ember idegeivel, hiszen a frontember egy élő, lélegző emberi sziréna, olyan magas hangon énekel. Nyilván Vancuver elöljárói,…..
Belsőség Tízéves a Totalcar 2010.03.12 17:44:00
  Oké, még nem, de mindjárt. Konkrétan 2000. július 14-én, péntek délután 14.49-kor jelent meg első cikkünk, nem hivatalosan, de precízen tehát akkor, mármint 2010. július 14-én leszünk tízévesek. Az évfordulót mindenképpen szerettük volna megünnepelni. Gondolkoztunk sok…..