Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helikopter

5 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma a Parlamentben egy újabb olyan díjat adtak át, amiről eddig még csak nem is hallottunk, mert hát nem is létezett, azért. Gondolom, a Kulturkampf Tour '18 - ∞ egyik fontos állomása az Érték és Minőség Nagydíj, amin VÉGRE a saját kutyájuk kölykei kapnak mindenféle elismerést ebben a nagy…..
Az HBO tegnap, az amerikai tévékritikusok nyári turnéján jelentette be, hogy az eredetileg hét évadosra tervezett Trónok harca inkább nyolc évados lesz, azaz a most forgatott hatodik évaddal együtt még három kanyar van a sztoriban. Ez még nem minden, a kábelcsatorna egy…..
helikopter 2015.07.31 11:32:50
@teszt123456789: te amikor valakinek a hatodik érzékről, a harcosok klubjáról vagy a tökéletes trükkről mesélsz, akkor azzal kezded, hogy elmondod, mi a vége?

még ha van is ilyen policy itt a CC-n, nem gondolnám, hogy letört volna sixx keze, ha odaírja elé zárójelbe ezt az egy szót.
Alig 16 hónapot kellett várni arra, hogy Kevin Systrom, az Instagr.am társalapítója bejelentse: az iPhone után immár Androidon is elérhető lesz a fotómegosztó szolgáltatás.Pontosabban azt eddig is tudtuk, hogy valamikor érkezik az app Androidra, csak azt nem, hogy mikor. Az épp…..
Ha a politikusoknak lenne egy külön Dumaszínház, Kerényinek stabil és állandó helye lenne. A direktor úr ugyan nem igazi politikus, de mivel Orbán Viktor által kinevezett miniszterelnöki megbízott, így nyugodtan lehet annak tekinteni. Mivel most már reggel-délben-este is Kerényi…..
helikopter 2011.11.09 10:46:40
zero, ezt ismered?
kosullo.tumblr.com/post/12466996346/itt-az-ideje-hogy-mar-mar-a-bede-marci
érdemes elolvasni, tovább árnyalja az amúgy is csodálatos képet.
Beköszöntött a szeptember és Tóth Balázs hazajövetele ellenére az európai futballélet sem omlott össze. A válogatott szünet óta két hétvégén vannak túl a legtöbb bajnokságban, változó magyar részvétel és sikerek mellett. Szabics Imi, aki Moldovában eltűnt a rá vigyázó…..
helikopter 2011.09.22 06:55:20
Azt mindenki tudta, hogy Jobs a részletekbe is belement: a vezérigazgatók általában csak a teljes képre koncentrálnak, trendeket határoznak meg, ritka az olyan CEO, aki figyelemmel kíséri a legapróbb fejlesztéseket is. Jobs ilyen volt, bár sokan kétségbe vonták, hogy ezt a tempót az…..
Most, hogy a fejlesztők egész testes letámadással vethetik magukat az Apple felhőalapú szolgáltatására, a vállalat nyilvánosságra hozta az iCloud árazását.  Alapesetben ugye ilyen nincs is, hiszen 5 gigabájtot minden felhasználó ingyen kap majd az Apple-től, de simán…..
helikopter 2011.08.02 10:50:40
@Elcseszett nick: én sem értem ezt az árazást. 80 USD 50 giga tárhely? a google-nél 50 USD a 200 giga, és a koncepció is ugyanaz, vagyis ezt az összes google alkalmazás között be tudod osztani kedvedre.
A Telenor egy másik saját fejlesztésű alkalmazására hívnám fel a figyelmeteket, már a múlt héten megjelent a marketen, tesztelni is akartam, de valamiért nálam sajnos állandóan meghal.Update: az appot fejlesztő céggel egyeztetve kiderült, hogy nálam a custom ROM hibája miatt nem…..
Ezért szabad csak pártos sajtónak (HírTV, MNO, MTI) interjút adni, ezek a szemét firkászok mindenféle kellemetlen dolgot megkérdeznek, a miniszter lányos zavarában pedig egyre csodálatosabb dolgokat nyilatkozik ... Matolcsyról van szó természetesen, és egy igazán remek fn.hu…..
Nos, a tegnapi WWDC legfontosabb tanulsága számomra, hogy az Apple az elmúlt években vette a lapot, és a jó úton járt, amikor úgy döntött, hogy nem csak architekturálisan, de a felhasználói felületek szintjén is közelíti egymáshoz az OS X-t és az iOS-t. Jól érzik, hogy az…..
Magyarósi Csaba index.hu újságíró, Appleblog blogger és Apple fan szerint az Android növekedése megtorpant. Ilyen még nem volt. Most hogyan lesz? Mindezt képes volt leírni csak azért, mert 4-5 nappal ezelőtt a Nielsen kiadta az amerikai piacról a legfrissebb felmérését. Ezzel nem is…..
helikopter 2011.06.03 13:05:24
@szcsongor: mi köze van annak, hogy egy júzer mennyi adatot forgalmaz átlagban ahhoz, hogy összesen hány készülék van a piacon? értelmetlen a felvetésed.

@Nakhchivan: ebben lennie kellene valami ellentmondásnak? hogy összesen milyen arányban neteznek ios és android készülékekről, illetve ipadről és samsung galaxy tabről, aközött semmilyen korreláció nincs, így mindkét számadat megállhatja a helyét.
helikopter 2011.06.03 15:29:53
@Dühöngő bika: "CS és az ő posztjai/"írásai" nem véletlenül nem kommentelhetők..."

ez most megint olyan, hogy nettó hülyeség. bárki, aki megnézi a linkelt posztot az appleblogról, láthatja, hogy vannak alatta kommentek, miért jó neked a hülyeséget terjeszteni?
A Net Applications ugyan csak az eszközök webes jelenlétét méri, mivel azonban a mobilok és tabletek használhatóságát, kihasználtságát, elterjedtségét ennél jobban nem is nagyon lehetne mutatni, remek statisztikát kapunk a valódi rangsorról.Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a…..
helikopter 2011.06.02 17:31:37
@ePtOn: de, gondolom így van. és hol itt a hiba?

a használatban lévő androidos készülékek száma hónapokkal ezelőtt megelőzte az ios-esekét, ráadásul a nielsen felmérése szerint az androidos felhasználók átlagban több adatot fogyasztanak, mint az ios-t használók. ehhez képest a net applications azt állítja, hogy:

"miközben a Macintoshok a teljes forgalom 5,32 százalékát adják, az iOS eszközök 2,38 százalékkal ennek közel a felét összehozzák. Ezzel szemben az összes androidos mobil és tablet 0,76 százalékot generál."

én itt ellentmondást érzek.
helikopter 2011.06.02 22:15:51
@Balhé az van: mindenesetre a poszt szerzője cirka 3 órával a linkelés után írt erről egy cikket, ami jelen pillanatban index.hu-n főhelyen van. ő sem érti. :D
helikopter 2011.06.02 22:31:28
@Magyarósi Csaba: jó, jó, kicsit túldramatizáltam. :D viszont a "piacvezető + több adatot használ = kisebb a forgalma" képlet nem áll össze továbbra se.
Olvashatunk pár érdekességet Philip Elmer-DeWitt picit egyoldalúra sikerült posztjában, az Android Market és az AppStore összehasonlítása van újra napirenden. Főleg azért, mert a Distimo piackutató állítása szerint a Google online üzlete méretben megelőzi az AppStore-t, akár…..
helikopter 2011.05.31 12:42:54
@Ollokes: feltételezem, hogy a neve melletti linken megtalálod, amit keresel.
Végtelenül egyszerű, ám - remélhetőleg - ennek következtében népszerű alkalmazással állt elő három magyar fejlesztő srác. Az iPhone-ra és Androidra elérhető app semmi mást nem csinál, mint a GPS-adatok alapján méri, hogy mekkora távot teszel meg bicajozás közben…..
helikopter 2011.04.29 17:03:50
@Gery.Greyhound: dehát ha jól értem, ennek teljesen más a célja: nem a magad számára trackeled az útvonalat, hanem azért, hogy később az egész összeálljon egy nagy adatbázissá. én amúgy is mindig elindítom az endomondót, amikor bringára ülök, legközelebb ezt is benyomom mellé. aztán remélem, valami értelmesre fogják felhasználni az adatokat.
Általában különféle cégek szoktak számkijelzés nélkül hívogatni, ami elég idegesítő: dolgozom, vagy épp elmerülök valami fontos ügyben, erre jön egy hívás ismeretlen számról, "ki tudja"-alapon felveszem, és ajánlanak egy fejlettebb, innovációs tampont. Elvileg…..
helikopter 2011.04.05 13:44:21
@CharlieBrown: "No megsasolom a BB-s verzióját, ahogy látom arra a platformra is létezik kliens."

a linkelt videót meg android van. a poszt ezt egyébként azért szépen elhallgatja, amikor csaba olyanokat ír, hogy "Elvileg ennek most vége, az App Store-ban ugyanis rövidesen felbukkan...", meg "Mondjuk az amerikaiaknak is elég sokáig kellett várniuk". legfeljebb az iphone tulajoknak.
helikopter 2011.04.05 13:54:37
@Magyarósi Csaba: jaja, például a "17 alkalmazás van a tabletes Androidra" című cikk tökéletesen az appleblog tematikájába vágott. :) egyébként nyilván arról írtok, amiről akartok, ettől még a cikk szövege félreérthető/félrevezető volt, de mivel nálunk úgysincs ez a szolgáltatás, meg nem is lesz, meg úgyse fizetne érte senki, végülis teljesen irreleváns az egész.
A MobileNotifier nevű program készítője, Peter Hajas készített egy bemutató videót arról, hogyan működnének megfelelően az értesítések iPhone-on, hogyan működnek a saját megoldásukkal:Láthatjuk, hogy maga az értesítés kevésbé idegesítő, középen elhelyezett, lenyomásra…..
 egyelőre csak egy helyen, az androidportal.hu-n láttam kihírezve, amúgy teljes hallgatás van róla, pedig szerintem egy nagyon jó kis dolog történt budapesttel: elérhetővé vált a google maps forgalomfigyelő szolgáltatása. a maps.google.com-on sima maps nézetben…..
helikopter 2011.02.25 12:54:53
@Csaggasz: le lett írva, hogy a levél korábban beérkezett a postaládába, mint hogy a poszt kikerült volna.

@kridli: hivatalos google magyarország blogból: "A Google különféle algoritmusai az adatokat szűrik, rendszerezik és összegzik, majd amennyiben az adott útvonalra vonatkozóan elegendő információ áll rendelkezésre, a forgalmi helyzetet láthatóvá teszik a Google Térkép “Forgalom” rétegén."

valószínűleg annyi történt, hogy nem állt rendelkezésre elég adat az adott időpontban.
Webisztán Motorola Xoom vagy iPad? 2011.02.25 08:25:00
Bob Scoble iPad-őrültként mond véleményt a jelenlegi legjobb anrdoidos tabletről: Scoble végkövetkeztetésével részben egyetértek (az iPad nagy előnye az app-támogatottsága), részben viszont nem: szerintem épp a hétköznapi felhasználást támogatja jobban a Xoom, hiszen…..
Olvasom az Androidportálon, hogy a Google Maps for Mobile-ban immár Budapestre is láthatók a valós idejű közlekedési információk. Megnéztem a webes Google Maps-ben, és már ott is látszik, hogy Budapesten éppen mely főbb útvonalak a járhatóak: Dugó a Blahán...Sőt, ha kicsit…..
helikopter 2011.02.24 14:44:40
@Álmos: turn-by-turn google navigáció:
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=630887

nem a legfrissebb, 5-ös verzió, de a traffic ezen is működik. nem kell hozzá root, meg semmise, csak telepíteni kell az .apk-t, és már működik is. magyarul nem tud, és adatforgalmat generál (ezért lenne jó a legfrissebb, vektoros megoldás), de egyébként hibátlan.
Appleblog iPad vs Galaxy Tab 10.1 2011.02.22 08:50:00
Tegnap a Samsung Forum 11-en voltam a Műcsarnokban: ez a dél-koreai cég legnagyobb show-ja most a térségben, óriási nemzetközi újságírócsoportot szállítottak ide, hogy bemutassák nekik a legújabb fejlesztéseket. Izgalmasak az új tévék, elképesztő a kijelzőjük, tetszik az is,…..
helikopter 2011.02.22 11:24:26
@Magyarósi Csaba: a böngészési élményben a flash önmagában nem jelent semmit, mert nyilván a flash tartalmak 90%-a a neten reklám, amit az embernek nem csak androidos eszközökön, hanem a desktop böngészőjén is első dolga, hogy igyekszik kikapcsolni. a flash tartalmak hozzáférhetővé tételének a legnagyobb előnye, hogy a beágyazott videók, zenék stb. lejátszhatók, megtekinthetők. nem tudom, mennyi időt töltöttél el életedben behatóbban androidos készülékekkel, de azt állítani, hogy egy indavideora feltöltött videot nem lehet vele normális, élvezhető minőségben megnézni, az egyszerűen hazugság.

@deadness: te szintén nem sokszor láthattál még flash tartalmak megjelenítésére alkalmas androidos telefont/tabletet. ezeken ugyanis a böngésző beállításában van három opció a flash megjelenítésére: always, never, on-demand. ha nem lenne világos, az on-demand azt jelenti, hogy csak azt a tartalmat, és csak akkor jeleníti meg, amelyiket és amikor szeretnéd. szóval tök felesleges adblockert meg hasonlókat használni. ez szerintem egy tökéletes kompromisszumos megoldás arra, hogy ha van olyan flash tartalom egy weboldalon, ami érdekel, akkor legyen lehetőséged megnézni azt, viszont ha nem vagy rá kíváncsi, akkor az általános felhasználói élményt nem fogja zavarni a többi felesleges hülyeség. ez az, amit az ipad ezen a téren jelenleg nem tud, és valószínűleg nem is fog, mert nem is akar nyújtani.
helikopter 2011.02.22 11:55:35
@Magyarósi Csaba: azért csak megcsinálom majd azt a videót, hogy megmutassam, hogy DE VAN. most néztem, és ugyanezt az általad linkelt kontentot nálam (htc desire) teljesen élvezhető minőségben megjeleníti, és általában sem volt még sose gondom a flash videók lejátszásával. nem tudom, a samsunggal mi lehetett a baj, mert az egy hardveresen fejlettebb készülék a desire-nél.

@deadness: abszolút nincs vita közöttünk (kivéve abban, hogy a milestone lenne a csúcskészülék, főleg most, hogy már a tegra2 is a felhasználói piacon van), én csak arra a kijelentésedre akartam reagálni, hogy miért nem tudják úgy megcsinálni a flash implementálását, hogy ne másszanak pl. a reklámok automatikusan az arcodba. erre írtam, hogy pont úgy van megcsinálva, és mivel az én tapasztalataim szerint a flash pl. videók megtekintésére tökéletesen használható, ezért ebben a featureben az android igenis előrébb jár az ios-hez képest.

azzal egyébként nem vitatkoznék, hogy a görgetés és az egész ui sokkal puhább az iphone-on, és ebben valóban többet nyújt a felhasználóknak.
Appleblog A három kép esete 2011.02.20 11:18:00
Én igazán nagyon szerettem volna írni valami értelmes posztot mára, de igazából tegnap Magyarország nagyjából összes csúcsborát végigkóstoltam, úgyhogy az agyam helyén vattacukor van. Málnás, például.De ezer szónál is többet mond egy grafikon, mondá ilyenkor a bölcs, és…..
Nos, mostmár tényleg hivatalos: a Motorola Xoom mellett immár a Samsung is a nagy kijelzős, jó felbontású táblagépekben hisz. A Galaxy Tab 10.1 leírása elsőre elég impozáns: a 10.1"-es kijelzőhöz 1280x800 (WXGA) felbontást kapunk, full hd képességgel, Android 3.0…..
helikopter 2011.02.15 12:56:55
@devDavid: mi visszatartó, hogy nem láttam még a saját kezemben a működését a Motorola interfésznek (ha egyáltalán raktak rá valamit, az eredeti Android 3.0 -n felül).

mezei honeycomb lesz rajta, ahogy a google megálmodta.