Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gH0StArthour

18 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár, kicsit tűnhet önreklámnak is a dolog, de nem az a cél (nem csak). Rengeteg olyan oldal van, amely bizonyos szolgáltatásait, termékeit csak úgy érhetjük el, hogyha regisztrálunk egy fiókot, vagy megadunk egy e-mail címet. Amelyre a későbbiekben persze folyamatosan küldi a…..
 Bár ez sem linux, és nem is windows :) de érdemes időt pazarolni erre a rituáléra. Az új munkahelyemen van egy pár gép, szám szerint 4 darab, amit aktívan használunk is. Ez a négy gép képviseli az elmúlt 10 év számítógép korszakait, mondhatnám hogy a P4-től a…..
Fejlesztőként sokat szenved az ember az adatbázis kezelő felületek miatt. Vannak a phpmyadmin-tól alternatívák, persze mindegyiknek van előnye és hátránya, ugyan úgy mint a phpmyadmin használatának. SQLBuddySzép, ajaxos, beszéli "tudja" a magyart, viszont a navigációja…..
Sokan nem gondolnak ilyesmire, pedig elég fontos dolog. A webszerver, esetünkben Apache2 dinamikus oldalgenerálásokra van optimalizálva, ezért fontos, hogy minél kevesebbszer kelljen neki újra és újra generálnia egy-egy képet. Sok oldalon (nagyobbakon) megfigyelhető, hogy például a…..
Ki ne ismerné a GNOME -ot, akik Linuxot használnak. A 3.0-ás érdekes fajta lett. De ne ugorjunk még ennyire előre.   Még a Natty megjelenése előtt, az első alfa, béta verziók publikálásakor már sokan szidták a fejlesztőket például a unity miatt. Érdekes egy…..
Ez már tényleg a nagyon elvetemült dolgok közé tartozik, hiszen aki ismeri, tudja is, hogy PHP-nak sajnos vannak hátrányai, függetlenül, hogy könnyen használható CLI, azaz "parancs soros" programként is. Ismert tény, hogy néha szereti felzabálni a memóriát, így nagyon…..
Előszőris, szükségünk lesz egy telefonra, meg egy adatközvetítő eszközre. (usb kábel, bluetooth, stb). Jelen esetben én a régi SAMSUNG SGH-X660 -as szétnyitható telefonomat áldozom fel. Ehhez van egy kábelem (hosszú történet, akkoriban 3800 Ft volt :D), ami usb-n képes…..
p { margin-bottom: 0.21cm; }p.szövegtörzs-behúzása { margin-left: 0.5cm; }a:link { } Több fokozatba lehet sorolni az oldalakat biztonsági szempontból. Viszont, a legkisebb biztonsági fokozattal rendelkező oldalaknál is fontos a titkosítás, hogy legalább megköveteljük a…..
#toc, .toc, .mw-warning { border: 1px solid rgb(170, 170, 170); background-color: rgb(249, 249, 249); padding: 5px; font-size: 95%; }#toc h2, .toc h2 { display: inline; border: medium none; padding: 0pt; font-size: 100%; font-weight: bold; }#toc #toctitle, .toc #toctitle, #toc .toctitle, .toc…..
A téma adott, már egy éve pezsegnek a fórumok tőle.Hogy mi is az a VPN? Leegyszerüsítve annyi, hogy egy magán hálózatot hoz létre. Olyan, mintha otthon van egy routered, és a router mögött van több számítógép. És a ráadás, hogy ezt eléred neten keresztül, ami a fenti…..
Ismerős a hiba? Hogyha nem akkor még találkozhatunk vele.  Gyakori probléma. Míg normális esetben egy alkalmazás 1-2 kapcsolatot használ egy időben, előfordulhat, hogy a programunk mégis túl lépi.Az oka annyi, hogy a MySql adatbázis korlátozza azt, hogy egyszerre hányszor…..
Léteznek windows alá ilyen optimalizáló programok. Ugye, ezeknek a főbb célja, hogy felgyorsítsa az oerációs rendszerünket. Ez létezik ubuntu alát is, amelynek a neve: Ubutnu TweakRendbe tudjuk rakni vele a csomagkezelőnket, törli a nem használt csomagokat, extra forrás listákat…..
Kicsit ellentmondásos a dolog, hiszen aki ubuntu függő, az megszokta már a gnome adta betütípusokat. Viszont, akinek hiányzik a szemet nyugtató windows-os betütípus, annak egy kis használható csomagot pakoltam össze.fonts.tar.gz (5,9MB)fonts.zip (5,8MB)Csomagoljuk ki, majd másoljuk be…..
Adott a dolog. Sokan vannak úgy, hogy szívnak, mivel nincsen Xorg - Ati támogatás bizonyos 'régi' kártyákra. Egészen 9.02-től. Hogyha jól tudom.A lényeg, hogy jön ekkor a 8.10 telepítése, hogyha élvezni akarod a gyorsaságot. De a 8.10 (64bit) és a hozzá tartozó firefox 3.0.19 nem…..
Előfordúl az az eset, amikor terminálból szeretnénk e-mailt küldeni, és nem helyi, unix felhasználónak. Esetleg mind ezt automatizálva.És mondjuk szeretnénk smtp-t is használni hozzá -vagy nem :).Erre egy jó megoldás lenne a /usr/bin/mail, de a feladót nem tudjuk megpiszkálni, és…..
Mire jók?-Vírust írtani.Linux is operációs rendszer, egy hatalmas program csoport, ami lehet fertőzött.rkhunter lellenőrzi, hogy a meglévő programok változtak-e, hogy elavúltak-e vagy sem. Érdemes beállítani crontabba, hogy az rkhunter minden hajnalban ellenőrizze ezt.A konfigjában:…..
Hajdú Péter 52 millió forintot követel a Bagi-Nacsa komikuspártól, miután 2007-ben szerződést szegtek azzal, hogy nem jelentek meg a forgatáson - értesült a Blikk. Hajdú a tervek szerint tíz adást forgatott volna a párossal az ATV-re, de a két humorista az utolsó pillanatban…..
Szóval, ismert a tény, amikor meglátogatsz egy oldalt külső proxy nélkül, akkor a "saját" ip-d is felhasználhatóvá válik az oldal számára.Itt jön a képbe: "Mutasd az ipd-d, megmondom, hogy ki vagy" -dolog.Ez a GeoIp. A GeoIp olyan adathalmaz, ami tárolja az adott…..
Hogyan is szerezzük meg Ubuntu alá a legújabb Transmission-t? A kérdésre a válasz egyszerü: Előszőris:sudo sumajd nézzük meg mitől doromból a gépünk:cat /etc/lsb-release  Amből nekünk ez kell:DISTRIB_CODENAME=XYMajd, a következő sorokat adjuk hozzá az /etc/apt/sources.list…..