Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miskabá

1 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zentai András véleménycikke Fontos különbség Fodor Gábor feleségének kinevezése és Eörsi Mátyás jelölése között: ha valaki miniszteri biztos lesz, akkor bizony a Fidesz-kormánytól kapja a pénzt és az utasítást, és érdekeltté válik annak sikerében. Viszont: ha Eörsi Mátyás ennek a gittegyletnek a…..
Ha a b. olvasó emlékszik az első Orbán-kormányra, egy elég erős pozitív világképre és mögöttes narratívára emlékezhet Szent Istvánnal és Széchenyivel, a polgári Magyarországgal, a keresztény állammal és az antikommunizmussal a középpontjában. Természetesen nem az az érdekes, hogy Orbán miben hitt…..
avagy Nemzeti idiotizmus A magyar gondolkodás és nyelv egyik furcsasága, hogy képesek vagyunk bármely szónak komoly mögöttes tartalmat adni, amivel kompromitáljuk azokat. Elég csak pár jelenleg is közszájon forgó szót említeni, mint "nemzeti", "migráns", "Brüsszel", "politika", "EU", "civil", stb.…..
      S a hozzáértő, dolgozó nép okos gyülekezetében hányni-vetni meg száz bajunk.         Olyasmi a demokrácia, amilyennek József Attila lefesti? Kezd nagyon másképp kinézni. Illiberális Magyarország, valami hasonló Lengyelországban. Megerősödött szélsőjobb egész Európában. Most épp Brexit.…..
miskabá 2016.08.01 09:23:43
@chrisred:
Az a baj a hozzád hasonló elitistákkal, hogy azt hiszik, dönteni lehet egy ilyen fontos kérdésben az emberek nélkül.

Egyedi eseteket persze bíráljanak el a hatóságok, de az alapkérdés itt az, hogy akarjuk-e illetve engedjük-e megváltoztatni az ország etnikai összetételét? Döntsenek azok, akik ennek a szenvedő alanyai
miskabá 2016.08.01 21:48:38
@chrisred:
Szerintem te nem akarod elfogadni a parlamentáris demokráciát. A parlamenti képviselők közös akarattal minden törvényt meg tudnak hozni/változtatni, ez a lényege a szisztémának
miskabá 2016.08.02 11:04:02
A kapcsolati erőszak egy olyan téma, amiről akkor is minél többet kell beszélni, amikor már azt gondoljuk, hogy a könyökünkön jön ki. Szerző: Laborczi DóraRengeteg előadást hallgattam már végig a témában, rengeteg „esettel” találkoztam, többször feldolgoztuk a témát a Kötőszón is (például itt, itt…..
Legutoljára talán az 1989 előtti választások voltak oly értelmetlen pénzpocséklások, és nyílt politikai színjátékok, mint ami idén ősszel lesz.  Lássuk csak A KÉRDÉST: Akarja-e, hogy az Európai Unióaz Országgyűlés hozzájárulása nélkül iselőírhassa nem magyar állampolgárokMagyarországra történő…..
  Jött ide egy népcsoport valahonnan a fenetudjahonnából. Megérkeztek, lecuccoltak, jól átbaszták a már itt élőket (fehér ló, Szvatopluk), aztán kajánul vigyorogva még picit próbálták végigrabolni a már-már civilizált városokat, csak aztán levágták a fülüket és hazazavarták őket. Nem sokkal…..
Gyurcsány Ferenc politikai világnézetét a Feláldozhatók 2-ben látja viszont, romokban Hajdú Péter és Sarka Kata kapcsolata, de még ez se ér főcímet: megvolt ugyanis a 2016-os Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ahol Orbán Viktor kampánybeszéde ment a legnagyobbat. A háromnegyed órában…..
Válasszunk Két női politikus... 2016.07.28 03:57:00
Fontos hír, az USAban először lett nő egy nagy párt elnökjelöltje. Sokan arról beszélnek, hogy ez történelem és eredmény. Nem kedvelem Mrs. Clinton-t, és így nem is értek egyet azzal, hogy ez eredmény lenne. De sok szempontból nem igazán kedvelem Széll Bernadettet sem, nem értek vele egyet sok…..
Mint minden kérdés -- és következésképp minden válasz -- ebben a témában, úgy a fenti is pontatlan. Európa egy többrétegű, komplex válságban van, amelynek a legnépszerűbb eleme az iszlamista terror -- de ez sem véletlenül a legnépszerűbb. Erre lett ugyanis optimalizálva a komplex válság domináns --…..
miskabá 2016.07.28 12:17:35
@nu pagagyí:
"Soros alapítványai ... olyan ügyeket támogatnak, amelyek ... az adott társadalom tagjai számára hasznosak ... Orbán alkalmas választás számukra. Nem csodálkoznék, ha volt közük a teljhatalomhoz vezető útjához. "

Ebben a formában még egyet is értünk
miskabá 2016.07.28 12:29:13
@a BircaHang Média szerk.:
Most az van kiadva nekik, hogy minden spájzban oroszt kell találni. Akiktől majd fel tud szabadítani természetes szövetségesünk a hősies náci Németország, illetve izé dehogy, a hősi Ámerika
Ochsenfurt: itt élt a baltás ámokfutó afgán migráns  Párizs szabadszájú fórumai, no meg az esti éttermi és vigalmi élete... Brüsszel multikulturális csomópontjai... A nizzai promenád, az európai elit évszázados sétatere... München, Európa egyik leggazdagabb metropoliszának nyüzsgő…..
miskabá 2016.07.28 08:33:28
@miskabá:
Hitler és a nácik nagyon jó kapcsolatban voltak az arab világgal, és az arabok között is erős volt a náci Németország iránti szimpátia. Erről bővebben:

en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world

Szóval akkor valaki nagyon félreért valamit, amikor azt állítja, hogy az iráni fiú náci volt ezért gyűlölte az arabokat
miskabá 2016.07.28 10:50:31
@majd integetek: @Bell & Sebastian:
Ez olyan mint a viccben a kikeresztelt zsidó kisfiú akit megvernek a szülei, mire ilyet szól: igaz hogy csak egy napja vagyok keresztény, de jobban utálom a zsidókat mint bárki más
Régen foglalkozott ennyit a szcientológiával a sajtó. Talán az lesz a pozitív hozadéka ennek, hogy jobban bekerül a szcientológia valódi természete a köztudatba. Előkerült a nemzetbiztonsági kockázat kérdése Remélhetőleg ez elrettenti a vagyonosabb embereket attól, hogy csatlakozzanak…..
  Olvasom, hogy a minap 400 nap börtönre ítéltek (amely 800 ezer forint kifizetésével megváltható) valakit holokauszttagadásért. Emlékszem, amikor a törvényt meghozták – már akkor borítékolható volt, hogy mint egy színházban a díszlet részét képező pisztoly, ez is el fog sülni előbb vagy utóbb.…..
A 2016-ra vonatkozó adóváltozásokból is kiolvasható, hogy a Fidesz változatlanul kitart adópolitikája mellett, beleértve az egykulcsos személyi jövedelemadó további csökkentését és a családi adókedvezmény további kiterjesztését. Ez összességében azt is jelenti, hogy a…..
miskabá 2015.05.22 13:27:22
@élhetetlen:
Az luxus úszómedencéjét fűtő burzsuj is csak egy fikció, amit az irigykedésre mindig hajlamos szoci választóknak tálal fel a média

Valójában azok a közepesen szegények fogyasztják a legtöbb energiát, akiknek nem telik fűtéskorszerűsítésre, falszigetelésre, szolár rendszerek telepítésére. Róluk nyúzna le még egy bőrt a "gazdagok" megsarcolására kitalált progresszív közműdíj
Az elmúlt hét slágertémájává vált az, hogy vajon a nyugati államok küldenek-e fegyvereket Ukrajnának? Az Atlantic Council január 30-i konferenciáján már több résztvevő szájából elhangzottak olyan utalások, melyek az amerikai irányvonal változásáról szóltak. Azt senki nem…..
miskabá 2015.02.09 17:59:53
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azért az se mellékes kérdés, mit tud kezdeni az EU Ukrajnával, ha engedelmesen az ölébe hullik. És itt félre kell tenni minden illúziót: egy totál csődtömegről van szó morális, gazdasági és pénzügyi értelemben egyaránt

Szerintem csak egyfajta reális forgatókönyv lehetséges: beletölteni sok-sok milliárdot, hogy aztán jöjjön egy görög forgatókönyv, sokszoros méretekben
miskabá 2015.02.09 19:48:54
@djangyu:
"Miert, szerinted kik ellen harcolt akar magykir honv, akar csaszkirkozos egyenruhaban a magyar lakossag szine java?"

Itáliában semmivel se voltak kisebbek a magyar veszteségek, mint a keleti fronton, sőt ha jól tudom Isonzónál és Doberdónál nagyobb arányban vettek részt a harcokban magyarok, mint az oroszok ellen

Ebből sokféle tanulságot le lehet vonni, például azt, hogy lehetőleg jobb kimaradni a nagyhatalmak egymás közötti torzsalkodásaiból, mert úgyis csak ágyútölteléknek kellünk. Ha veszítünk akkor annyi, ha nyerünk akkor másé a haszon

.
miskabá 2015.02.09 20:00:19
@Balt:
Hogyha Magyarország saját érdekét vesszük - akármilyen különösen hangzik a háborús lobbi fülei számára - Ferenc Ferdinánd lelövése ajándék volt amit meg kellett volna köszönni, akárki is volt a felbújtó. FF hatalomra kerülve újraosztotta volna a hatalmat a csehek és más szláv népek javára, ami viszont mégse stabilizálta volna a Monarchia politikai erőviszonyait, ugyanakkor nyilvánvalóan hátrányosan érintette volna Magyarországot

Ezt kellett volna szem előtt tartani, csak hát sajnos a magyar túlságosan forrófejű és elvakítják a külföldről a fülébe irányzott propagandaszólamok. Ezekből sajnos most is van éppen elég
[...] Nyugat-Európa, az unió [sic], illetve most már az Egyesült Államok látványos támadást indított ellenünk, amellyel veszélyeztetik szuverenitásunkat [...] – írja Fricz Tamás a többi részében jóval megfontoltabban megfogalmazott és értelmes következtetésre jutó…..
A hidfő.net közölte az orosz külügyminiszter szavait, miszerint bár Oroszország nem utasítja vissza az együttműködést az Európai Unióval, a korábbi kapcsolatoknak vége. "Az Európai Unió egyik legnagyobb partnerünk. Senki nem fogja lábon lőni magát, de mindenki számára…..
miskabá 2014.11.23 14:32:19
@BiG74:
"Jelenleg a németek akiktől nagyon függünk, és még ők is kihasználják a nyomásgyakorlás lehetőségét, de kétségem sincs, hogy ha a németet veszem alapnak akkor ők úriemberek lesznek az oroszokhoz képest"

Jelenleg az USA részéről van nyomásgyakorlás, és ehhez fel akarják használni a németeket is, magyarán mind Németországra, mind Magyarországra nyomást gyakorolnak.

Oroszország részéről ilyen nem tapasztalni, tehát fordítva áll meg az érved, ha ki lehet ebből indulni egyáltalán. Mert a hatalom gyakorlásához mindig is hozzátartozik a nyomásgyakorlás, legfeljebb az a különbség, hogy a színfalak mögött vagy pedig nyílt színen jelenik meg
Több mint négyezer menekültet mentett ki a tengerből az olasz haditengerészet a hétvégén.   Olaszország Mare Nostrum (A Mi Tengerünk) fedőnéven indított mentőakciót 2013 októberében a közel-keleti és afrikai menekültek és migránsok miatt. Az akció az olasz…..