Regisztráció Blogot indítok
Adatok
louie561

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Őrültek akkor és most 2011.02.01 17:30:00
Gondolom van annyira műértő a közönség, hogy ha lát egy ilyen képet, akkor nagyjából el tudja helyezni helyben és időben. Aki persze ismeri a gépet, az tudja, mennyire becsapós, hiszen ez – minden látszat ellenére – egy alig pár éves autó és egyben ékes bizonyítéka…..
Belsőség A magyar Formula-csapat 2011.01.05 15:00:00
Irgalmatlanul bánom és szégyellem, hogy a tavalyi év folyamán (rajtam kívülálló okok miatt) nem sikerült leszerveznem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem versenycsapatával egy videós riportot. Dávid, a csapatkapitány hozott képbe, szépen bele is ástam magam. Aztán…..
Ilyen hibrid még nekem is kéne: csővázas szerkezet, egyedi tervezésű pályafutómű, összkerékhajtás. A metzi egyetem diákjai építették egy Formula Studenthez hasonló versenysorozathoz, és meg is nyerték vele a tavalyi bajnokságot. Nem bonyolították túl a technikát soros vagy…..
Vezettél már Formula BMW versenyautót? Nem? Ha olvastad már erről a cikkünket (hanyagabbak és feledékenyek kattintsanak ide), akkor tudhatod: ezen változtatnod kell. Milyen autóról van szó? 140 lóerő már egy átlag dízelben is akad, csakhogy ez egy szénszál-kevlár versenyautó. A…..
Jelenlegi állapot. Nem rossz, de még jobb lesz. „A kivégzés előtt egy utolsót hadd menjek vele!” – kérte el a Belsőség-találkozón a bogarat Csiki, én pedig boldogan adtam oda. Tudtam, hogy Zsolt tudja, mikor jó egy autó és azt is tudtam, hogy a Bogár nagyon jó. Van…..
louie561 2010.09.04 20:57:04
@atabi:
"bocs hogy beleszólok de a belsejét ki kellene polírozni a jobb áramlás miatt nem?(szívó és kipuff csatorna) "

A polírozás csak egy bizonyos mértékig képes növelni az áramlás hatékonyságát. Ha megnézed egy szimpla utcai 600-as sportmotor hengerfejet, akkor ott sem teljesen sima a felület, és nem feltétlenül azért, mert nem lenne gazdaságos gyártani, hanem mert egy bizonyos érdességnél kialakul az áramlási csatorna felületén egy határréteg, aminek ha kellően lett megtervezve a vastagsága, akkor jobbak lesznek az áramlási viszonyok a csatornában, mintha tükrösre políroznád.