Regisztráció Blogot indítok
Adatok
themikka87

11 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
<a href="http://ulver.bandcamp.com/album/messe-i-x-vi-x" data-mce-href="http://ulver.bandcamp.com/album/messe-i-x-vi-x">Messe I.X-VI.X by Ulver</a> ..
Teljes egészében végig lehet hallgatni a Carcass szeptember 13-án megjelenő új nagylemezét, a Surgical Steelt. Az, hogy a Carcass lemezt ad ki, nagyjából olyan esemény, sőt, nagyobb, mintha az At The Gates is nekiállna ismét dalokat írni. Ez persze nem sokat mond a metállal annyira…..
A Green Day mintha kezdene kicsit belegabalyodni a saját maguk generálta hype-ba, aminek köszönhetően a nemsokára megjelenő nagylemezükről megjelent dalok és videók is bántóan középszerűre sikerültek. Szeretnénk azt írni a Nuclear Familyről, hogy most végre másként sült el a…..
IDDQD Pac-Man, ahova csak nézel 2012.08.31 19:41:58
Viszlát, nyár, helló, blog. Visszatértünk, tovább dübörög a retro-wtf-vicceskontent szentháromságra épülő IDDQD, lesz nyereményjáték, régi adósságok törlesztése, meg a szokásos rovatok. És persze szokatlan megoldások a játékvilágból, például Takahasi Keita műve, az…..
IDDQD Blogszünet 2012.08.15 12:11:34
Napok óta nincs új poszt, és sajnos egy darabig még így lesz, ezért hivatalosan is bejelentek egy blogszünetet. Az okok prózaiak: szabi, nyaralás, külföldön tartózkodás, Sziget, stb. Szóval semmi dráma nincs, kicsit feltöltődünk, és augusztus végétől újult erővel…..
IDDQD Mario nem elég hipszter 2012.01.24 16:29:00
Szóval nem csak engem idegesít az a gémersznob-típus, aki csak indie játékokkal játszik, mert amióta a globális karvalytőkespekuláns gyarmatosítók keze betette a lábát a játékiparba, azóta minden túl mainstream, és már a régenmindenjobbvolt sem olyan, mint volt.   ..
themikka87 2012.01.27 16:40:20
Már láttam, de üt. Bár nagy kedvencem, de tegyük hozzá: mondja ezt a Dorkly, az egyik leghipszterebb gamer site.. Egyébként igazsága ellenére én is azt mondom, hogy az indie kifejezetten egy tök jó fordulat az utóbbi időben. Nyilván vannak elszállt és kevésbé elszállt cuccok, és fazonok, szerintem a(z adott esetben hülye beképzelt) hozzáállás egyszerűen onnan jön, hogy ki milyen háttérrel állt neki a játékfabrikálásnak. (Ezzel kapcsolatban tudom ajánlani a már elkészült, állitólag igen jól sikerült Indie Game: The movie cimű dokufilmet, amihez bár még nem volt szerencsém, de már a trailere alapján is az egyik legunszimpatikusabb fazonnak a Braid készitője tűnt belőle.)

Braid, Limbo, Minecraftból mellesleg azért van szerintem sokunknak elege, többek közt nekem is, mivel ezek azok a kereskedelmileg befutott nevek, amik a csapból is folynak, csak épp az AAA-kkal ellentétben az egyediségük reklámszövege alatt. (Ami gyak ugyanaz, mint egy átlag CODnál a látvány, meg a filmszerűség, csak ennek az egyediségnek a mantrázása talán még a CODnál is irritálóbb.) Nyilván más célcsoportot céloz meg egy ilyen üzenet, (nekem például ezekről mindig az apple jut eszembe, de ez meg megint másfele visz), de egyértelmű, hogy az indie cimekben rejlő potenciált csak ezekkel a túlmisztifikáló, művészkedős, "egyedi újdonság" marketingszövegekkel lehet kihasználni, ami nyilván sokaknak joggal ellenszenves.

Ettől még létezik az indie a mainstreambe került réteg alatt is és talán még jobb cuccok is akadnak, mint a fent emlitettek. Én az utóbbi időben, ha PC-n játszottam, akkor szinte csak efféle ingyenes indie játékokat vettem elő. Teeworlds, Spelunky, Death Worm, Knytt, Clouds, akár művészieskedők éppen, akár nem, remek játékok, hónapok óta lekötnek szabad óráimban. Szóval nem kell az indiet bántani, sem isteniteni.
Fandom Rising címmel fog rendhagyó valóságshow-t összehozni a Jersey Shore csapata, írja a Movieweb tévés szakosztálya. Az n+1-edik ilyen műsor után ez igazi geekcsemege lesz: 8 gémer, sorozatfüggő, képregénybuzi, filmrajongó, scifi-őrült coaplay-es lerészegedését és egymásra…..
themikka87 2011.12.23 22:52:37
Már azt hittem, hogy ez a Kevin Smith-féle realiti lépett újabb fázisba:

perezhilton.com/2011-06-07-kevin-smith-launching-reality-show-comic-book-geeks

Bár most látom ez csak képregényes, nem ilyen vegyes saláta.

Nyilván amúgy ebbe is sztereotipikus arcokat fognak beválogatni, hogy más is nézhesse. A sztereotípiák nagy részének úgyis mindig van egy tökéletes reprezentánsa, geekeknél meg aztán pláne. Kíváncsi leszek.
IDDQD Retro Scrolls: Skyrim 2011.11.13 10:32:52
Két napja megjelent a Skyrim, és két napja nincs új poszt az IDDQD-n, nem mondom, hogy bármilyen ok-okozati összefüggést kéne látni a kettő között, csak egy érdekes adat. A nap videója mindenesetre a játék retrósított, nyolcbites trailere.     ..
Thy Catafalque – Rengeteg(Season Of Mist)Aki a szikár információkra kíváncsi a Thy Catafalque új lemezével kapcsolatban, ebből a beszélgetésből nagyjából mindent megtudhat. A Rengeteg a Róka Hasa Rádió vonalát folytatja, csak még inkább dalközpontú. Nincs rajta Köd…..
themikka87 2011.11.14 13:21:51
@Imiface: Nekem is a kohézió-kérdés az egyetlen zavaró tényező, konkrétan egészként csak úgy tudnám értékelni a lemezt, ha az egyes számokat pontoznám és átlagolnám - (de ez persze csak Thy Catafalque-viszonylatban lehet problema.) Számonként nekem sokkal jobban tetszik, mint a Róka hasa, pedig most maguk a számok kevésbé különböznek egymástól, egészként viszont kevésbé áll össze, Rókának volt egy ive, ami itt kevésbé van meg/kevésbé markáns.

Ennek ellenére nagyon megszerettem, Vashegyek-Kel keleti szél-Fekete mezők-Kő koppan abszolút befutók, és a Minden test fű is egy kifejezetten jó fejlemény a szememben. (Kátai a kiadás előtt kirakta az első lemezeket jó minőségben, amit eddig a hangminős miatt nem hallgattam és nekem kicsit ellopták a showt a rengeteg elől.)

Ennek ellenére nem volt csalódás, sőt, baromi jó lemez, azóta is sokat pörög. Gratula hozzá és sok sikert a nemzetközi visszhangokhoz!
themikka87 2011.11.14 23:36:50
@SCs: lehet, én általában kb. 5-ik hallgatás után kezdek foglalkozni egy zene szövegével, ha már tényleg annyira megfogott, (még ha tudom is, hogy Kátainál pl amúgy sokat számít.) eljön az ideje és beérik majd gondolom, ennek a lemeznek hagyok időt.

@Imiface: szintén, én egészen pontosan az Energire demó óta, (Törjön testünk elég meghatározó élmény volt általános iskolásként :D Titkon amúgy remélem, hogy valaha lesz még Gire, mert nekem mindig is az volt az etalon a Kátai-related munkákban.) Rókán meg nekem is voltak számok, amiket nem annyira szerettem, de megvolt a helyük, itt mindegyik tetszik, de még nem tudom, melyik miért ott van, ahol.

Zöld Danival meg mindennek ellenére száz százalékig egyetértek :)
IDDQD Így photoshopoltok Deus Exet 2011.10.23 18:20:00
Meghirdettünk nemrég egy nyereményjátékot A nagy kiberizálás néven, a Deus Ex apropóján kellett cyberpunk külsőségekkel meghekkelnetek játékborítókat. A feladat talán nehezebb volt, mint a hasonló Kratos-nyereményjáték meghirdetésekor, de így is születtek elég király…..
IDDQD Ha harc, hát legyen harc 2011.08.18 10:00:16
Megvolt a sztori, amikor a Bethesda beperelte a Minecraftot készítő Notch-ot, annak új játéka, a Scrolls miatt (mondván, az túlságosan hasonlít az Elder Scroll sorozat címére, és tisztességtelen piaci magatartás, vásárlók átverése, monnyon le). Naná, hogy megvolt, megírta…..
IDDQD Heti retro: Aztec Challenge 2011.09.16 13:45:00
Kevés olyan aljas játék született C64-re, mint a legutóbbi szavazás nyertese, az Aztec Challenge. Ez a program nem is játék, hanem válogatott kínzások sorozata. Ha a játékos bírja a gyűrődést a dárdák között, egyszer csak zuhanó kövek közé kerül. Ha azt is túléli,…..
Brit tudósok crossover következik, az Atlanticnál abból a hírből, hogy a népek a világon napi 200 millió percet töltenek az Angry Birds különféle verzióival (ami már alapban elég hasraütésszerű becslés lehet), kiszámolták, mennyibe kerül ez az amerikai gazdaságnak. A teljes…..
Na nézzük, volt már Star Wars, Indiana Jones, Gyűrűk Ura és Mass Effect... mi maradt ki? Hát persze, hogy a Vissza a jövőbe trilógia! Pedig annak szereplőiről is készültek jó kis retrós pixelképek, demake-be illő karakterrajzok. Az elkövető az amerikai Andy Rash, ő készítette…..
themikka87 2011.08.24 23:11:03
Amúgy ha már pixelart, akkor ezúton bedobnám a köztudatba ezt a kis remeket: www.youtube.com/watch?v=Ie72KzPO_t0 Assassins Creed pixelartolva. Dorkly archívumban találtam, pedig az alkotója magyar.
Tanulságos, szép történet, még akkor is, ha nálunk a NES nem volt különösebben elterjedt platform, ezért sokunknak baromira nem mond semmit az hogy Silver Surfer. Te hasonló esetben milyen retró játék leküzdését dobtad volna be az ajánlatba?..
themikka87 2011.08.16 01:19:47
@wice: kipróbáltam, tűzvilágból level 2 közepéig szenvedtem el magam, tovább most nem volt türelmem..

amúgy ezek a játékok legalább tényleg évekre lekötnek, míg bemagolod másodpercre pontosan minden szegletüket :D

ami ilyen és már klasszikus, az nekem az Abe's Oddysey, vagy az Exodus. nem megoldhatatlanok persze, de azért az "ötvenszer nekimegyek, mire rájövök-kiszámítom-összehozom"-típus erősen.

egyébként meg ami szerintem az utóbbi évek egyik legjobb és egyben legszemetebb játéka: Spelunky
(www.spelunkyworld.com/).
véletlengenerált pályás kincskereső indie platformer, aminek egyetlen célja, hogy minden eszközével megszivasson. (minden csapda, vagy ami nem, az is valamiben akadályoz, de ha mást nem is, legalább drága) 4világ 15pálya+1boss, profiknak 10-15 perc max, ami így könnyűnek tűnhet, de mivel a játék mindenről statisztikát vezet, mindig szembesülök a ténnyel, hogy eddig kb 1200 nekifutásból 15ször sikerült csak végigvinnem..
Bár úgy néz ki, a magazin mégsem szűnik meg (aminek mi örülünk a legjobban, komolyan), Sasa vissszaemlékezése a PC Gurunál töltött évekre folytatódik. És ha azt mondom, hogy a második rész sem lesz különösebben rövid, úgy érzem, a fején találtam a szöget. Talán kevesebb…..
Van ez a toplista-sorozatunk, amiben ugyan eddig csak egy cikk ment le, de éppen attól lesz sorozat, hogy itt a második (és remélhetőleg ezentúl legalább havi rendszerességgel tudunk írni tíz akármiről a játékiparban). A mostani cikknek már csak azért is lesz folytatása, mert azt…..
themikka87 2011.08.01 23:43:30
@Bobby Newmark: Egyszerű: mindkettőből azt ismerem inkább. Ecstatica 2-nek képekről tetszett a grafikája, 1-ből meg nem is tudom láttam-e képet, szóval ez ennyi, LBA-ból meg a 2-t ismertem meg először, az 1-et meg azóta se játszottam végig nem tudom igazából, milyen okból. Egyébként Tomb Raiderből, Heroes of MM-ből, Settlersből és Quake-ből is a 2-t láttam először, így azok lettek kedvencek :) Nekem ez valahogy így jött ki :)
themikka87 2011.08.02 11:53:44
@molnibalage: Ezért játszottam én németül :) Egyébként durva, hogy a 2-nek a lemezén nem csak a szövegek de a szinkronok 100%-a is mindenhol 5 nyelvre le van fordítva. (Ezért néztem én ferde szemmel a baldurs gate-re, bár az nyilván lényegesen nagyobb mennyiségű szöveggel bír:)
IDDQD Bezár a PC Guru 2011.07.08 13:56:00
Úgy tűnik, most már hivatalos, amit a zuhanyhíradó suttog pár hete: a német Motor Presse kiadó megelégelte a veszteséges működést és kivonul Magyarországról, pár magazinját átveszi más cég, párat meg bezárnak. Utóbbi kategóriába esik a PC Guru, az egyik legrégebbi magyar…..
themikka87 2011.07.11 00:28:31
@-=Asti=-: Lily BG leírásai az első gurukban voltak, amiket vettem. Nekem nagyon erős emlék és annak ellenére többször olvastam, hogy egy jó barátom máig tartó unszolása ellenére sem sikerült megkedvelnem a játékot :) (Ő egyébként máig folyamatosan tolja. S bár az IWD-t se szerettem, máig a Heart of Winter-es poszter van az íróasztalom üvege alatt :)

Egyébként tényleg egészen más volt, mikor még szüleim munkahelyére mentem havonta netezni és hihetetlennek tűnt, hogy Mocsy pl válaszolt az emailemre, mikor írtam neki, hogy elakadtam a Little Big Adventure 2-ben. Akkoriban nekem a gurus szerzők szabályosan idol-számba mentek, de ehhez nyilván erősen hozzájárult, hogy nem tudtam velük lépten-nyomon fórumozni, hanem csak a cikkeikből próbáltuk elképzelni őket. (Sokukat máig nem tudom, hogy néz ki, pedig van róla elképzelésem:) Mekkora esemény volt haverommal, mikor zuhogó esőben bementünk, hogy személyesen Mocsytól vegyük meg a szerkesztőségben az újságot, hogy kérjünk rá aláírást és megmutassuk neki az általunk szerkesztett, guru által ihletett, három számot megélt kis játékújságunkat..

Szóval máshogy van ez, de kár ezen keseregni, minden generációnak megvannak a legendái, amiket visszasír később és innen is köszönök mindent azoknak az egykori szerzőknek, akik esetleg most olvassák ezt a fórumot és anno hozzájárultak ehhez!:)

A guru és gamer történetre meg már nagyon kíváncsi vagyok!
Tegnap már utaltunk rá, ma azonban valósággá vált, hogy 2011-ben végre nem csak a drogbotrányai miatt lesz aktuális Amy Winehouse, hanem zenei teljesítményt is fel fog tudni nekünk mutatni, ugyanis ő lesz az idei Sziget egyik headlinere. Ezzel persze nincs vége a listának:…..
A játék, ami nekem egészen addig egy vicc lesz, amíg a kezembe nem vehetem, elméletileg hosszú, mármint rekordhosszú (14 év, azért az már lassan egy teljes játékosgeneráció) fejlesztési idő végén elméletileg május elején jelent volna meg. Nos, Randy Pitchford, a Gearbox…..
themikka87 2011.03.24 18:27:52
@Blogerovac: Egyetértek:) Sőt, bár biztos összeesküvéseket látok, én azon se lepődnék meg, ha eleve júniusra tervezték volna, vagy ha mégis májusban jönne, csak épp előtte szólnának egy héttel.(Lásd Radiohead) Ezt tényleg nem lehetett kihagyni, ennél jobb reklámja ugyanis nem lehet ennek a címnek. Erről híres, ezt a jó kis legendát kell erősíteni. Kérdés már csak az, hogy maga a játékmenet is legendás lesz-e, vagy megint csak az a tipikus 8,5-ös értékelésű hiányérzet, ami ilyen hisztériák esetében lenni szokott..
themikka87 2011.03.24 21:08:55
@a Bloom: Dettó egyébként, én is ezt próbáltam sugallni. Engem, amit eddig láttam, az alapján egyáltalán nem mozgatott meg... De a lelkes várakozók érdekében kívánom, ne legyen igazam!