Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiss Karcsi

45 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi évek egyik legérdekesebb LEGO terméke volt a LEGO Forma termékcsalád tagjaként megjelent 81000 Koi készlet. Maga a téma és a termék is egy Indiegogo kampány eredményeként jelentek meg és teljesen új játékélményt ígért. A limitált példányszámban készülő modellt végül egy éve küldték ki a…..
Az 1960-as évektől emberek milliói lelték örömüket a két kőkorszaki szaki, Frédi és Béni kalandjaiban. A kilencvenes években engem is mindig a téve elé szegezett a mókás, versbe szedett történet, a bájos szereplők, a modern vívmányok kőkori reprodukciója. Nem csoda hát, hogy amikor Andrew Clark…..
A Bosszúállók - Végtelen háborúban Thor a Galaxis őrzőihez csatlakozik, és közülük Mordállyal és Groottal elindul egy szunnyadó csillag felé, hogy új fegyvert szerezzen. Ez a csipet-csapat és a Vihartörő megszerzése az, amit a 76102 Thor fegyvert keres LEGO készlet…..
A LEGO Ideas a kockák rajongóinak ötleteit gyűjti. Ezekre aztán szavazni is lehet és a 10000 támogatót elnyerők közük a cég szakemberei választják ki, melyek jelenhetnek meg hivatalos termékként. Ma öt projektről döntöttek, ezeket a fenti kis képeken láthatjátok. Abban biztos voltam, hogy a vegyi…..
2016 augusztus 17-én visszautasították életem első LEGO Ideas tervét. Újra próbálkoztam az elfogadtatásával 2017. augusztus 28-án. Akkor sem fogadták el...
A Netflix egyik legsikeresebb sorozata, a Stranger Things üde zsenialitásával repített minket a nosztalgiába. A popkult-horror sztori főbb karakterei és a cselekmény központi helyszíne most LEGO készletként is debütál. A 75810 Stranger Things a Byers család házának modellje. Sőt, a ház Tótágas…..
May the 4th be with you! A Star Wars nap alkalmából nézzünk meg egy tavalyi készletet, ami a harmadik rész epikus fináléjának egy jelenetét idézi meg. A jövő reménysége, Anakin elbukik és az épp testet öltő Birodalom oldalán tűnik fel fontos vezetőként. A lábait vesztett, súlyos égési sérüléseket…..
Mától a mozikban a Bosszúállók - Végjáték, 10 évnyi szuperhős-történet epikus lezárása. Most egy tavalyi, még a Végtelen háború kapcsán kiadott LEGO szettet mutatok be nektek, a 76108-at. A mintegy 1000 kockából a new york-i szentélyt és Peter Parker lakását tudjuk megépíteni. A két épület…..
A LEGO Creator Expert készletek egyik régi, de igén népszerű altémájában ikonikus autók modelljeit rakhatjuk össze. Most a 10252 Volkswagen Bogár készlet volt terítéken. Az építéssel nagyjából 200 perc alatt lettem készen. Egy élvezetes munka a szett összerakása. Már az egyes számú zacskók…..
Mint arról már többször írtam, a LEGO Ideas téma nagyon erős tartalmakkal bír: csupa olyan különlegességgel, amikkel más termékcsaládokban nem találkozhatunk. Mindezt pedig LEGO rajongók ötlete alapján készítik, LEGO rajongóknak. A 21310 Old Fishing Store a sorozat 18.…..
KOCKAFESZT blog A farmer autója 2019.03.26 07:00:00
Egy nagyobb, búzatáblás-vidéki terepasztalom részeként kezdtem el összerakni a földműves autóját. Aztán, ahogyan nézegettem, forgattam a kezemben és legalább nyolcszor átépítettem, több gondolat szöveg ütött a fejembe. Az egyik, hogy LEGO CITY-ben zömében gyorskaja van. A…..
Nagyon szeretem a LEGO Ideas témát. Ennek égisze alatt csupa olyan termék jelenik meg, amik más témán belül aligha láttak volna napvilágot. A termékcsalád élteti és elismeri a felnőtt LEGO rajongók kreativitását és elsősorban ők a célcsoport is. | Sajnos a doboz nem visszazárható, mint a többi…..
Nem minden szupi-szuper - éneklik a szereplők az A LEGO Kaland 2 végén. Sajnos ez igaz a filmre is, amit már háromszor láttam a moziban. Kellett is, mert az első megtekintés során nem tudtam minden részletet megfigyelni és a fejemet is csak vakargattam a sztori láttán. Az első LEGO film nem csak…..
Micsoda napra ébredtünk, kedves LEGO rajongók! Ma már vetítik az A LEGO Kaland második részét. Öt éve vártunk erre a pillanatra. A mai készletbemutatóval, az első film kedves emlékeinek felidézésével szeretnék még több kedvet csinálni ahhoz, hogy moziba menjetek. A 70816 - ahogyan neve is mutatja…..
Ebben a bejegyzésben, immár hagyományteremtő módon kiválasztom a LEGO Csoport idei termékkínálatából azt a 10 készletet, ami szerintem a legjobb volt. A tartalma, az üzenete, a kockák milyensége, a témaválasztás mind olyan szempontok voltak, melyek alapján választottam. És persze, a személyes…..
Egy pici, tökéletes állapotban lévő bontatlan régiséget vásároltam néhány hete, de kaptam hozzá egy kicsit nagyobb, a doboza alapján elég ramaty állapotban lévő régiséget is. Ez volt a 6650 Tűzoltóautó, 1981-ből. A doboz nem csak erősen kopott volt, de az egyik oldalán…..
Nagyon ügyesen csempészte vissza a LEGO Csoport az évek óta nem látott Dagobah bolygót a LEGO Star Wars termékvonalra. Yoda mester vityillója egykori tanítványának önkéntes száműzetésben használt kunyhójával együtt jelent meg. Azonos ár, hasonló tartalom, jelen és…..
Idén jelent meg a LEGO Powered Up (röviden PU) rendszer a két új LEGO CITY vonatban és egy távirányítós Batmobilban. Helyesebben, ha a kompatibilitást és azt a tényt tekintjük, hogy bluetooth alapú a rendszer, akkor már tavaly megjelent a Boost készletben. Jó ez nekünk? | Balra az új távirányító.…..
Idén nem csak a személyvonatból érkezett új LEGO CITY-be, de kapunk egy új tehervonatot is. Érdekes, de tehervonatból kettő is volt az előző négy évben, míg személyvonatból csak az ICE gyorsvonatokra emlékeztető fehér volt a boltok polcain, egészen 2014-től. Szembetűnő, hogy a tehervonatok…..
KOCKAFESZT blog LEGO ABC 2018.11.23 07:00:00
Egy LEGO építmény nem csak a méretével tud elkápráztatni minket, de ötletességével is. Erre a LEGO rajongói kiállításokon (mint például a KOCKAFESZT is) számos példát láthatunk. Azt, amit ma hoztam nektek, a Skaerbaek Fan Weekend-en láttam...
A cseh Tomáš Kašpařík már régóta építgeti LEGO vidámparkját és vidámparki hintáit. Először a prágai Kids Fest-en találkoztam vele, ahol a valóban óriási LEGO óriáskerékkel volt ott. Ha jól emlékszem, több, mint 3,5 méteres magasságával ez a legnagyobb LEGO…..
Nem én találom ki a LEGO Star Wars termékek botcsinálta fordításait, hanem a cég maga. Szóval, a címben lévő név alatt fut a szett, amit ma alaposan szemügyre veszünk. A nyolcadik részben bemutatott sziget, ahol Luke Skywalker tölti önkéntes száműzetését, vegyes érzelmeket…..
A minap néztem meg a Netflix dokumentum sorozatát, amiben olyan játékokat mutatnak be, amelyek megváltoztatták a világot. Oké, ez talán kicsit túlzó, de annyit azért kijelenthetünk, ezek a játékok több millió ember gyermek-, sőt, felnőttkorára voltak hatással, legendássá váltak és manapság is…..
Az olasz Beniamino Fermani építette ezt a méretes LEGO vidámparkot, amit még a Skaerbaek Fan Weekend-en láttam. Sajnos az építő nem beszélt jól angolul, így kevés részletet tudok az alkotásról...
Az idén megjelent új személyvonat nem az első LEGO vonatom. Karácsonyokkor ott köröz a fa alatt a téli kisvasút és egy épülő terepasztalomon az Emerald Night is rajta van. Viszont a városomban mindeddig nem volt vonat. Aztán bemutatták a 60197-est és egyből tudtam, szeretnék egy ilyet. Örömmel…..