Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johnny B.

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Ferencközelben 2006.10.12 01:27:00
Mindig rá kell csodálkoznom, mekkora ribanc tud lenni a Magyar Televízió. Ha hagyják. Meg lehetett volna szokni már, de ha megszoknánk, akkor nem háborodnánk fel például azon, hogy leadnak egy félórás Gyurcsány-balladát, aminek se a miértje, se a műfaja nem fogható fel, csak…..
Johnny B. 2006.10.12 18:05:15
Kedves Záptojás!
Tényleg elbeszélünk egymás mellett--de legalább beszélünk:-))--te váltig arról beszélsz, ki felelős a egy adott gazdasági helyzetért (én egy percig sem védtem a jelenlegi korméányt e tekintetben, csak ezt nem igazán veszed észre), én viszont egy politikai kommunikációs magatartásról, amelyben őszintén szóéva nem igazán látok különbséget, de semmi esetre sem annyit, ami
bármelyik félnek a kettő közül jelentős erkölcsi fölényt biztosítana.
Hát még ekkorát!
Az, hogy a Fidesz momentán nem kormányoz.és továbbra sem ők a felelősek--ez lényegében igaz. (Nem száz százalékig, mert ha nem akarjuk végleg az összes lehetőségünket elpuskázni a következő évtizedben--amelyek pedig jelentősek, és szerintem épp most csesszük el Magyarországot megint, ahogy mi azt úgy 100-150 éveként meg szotuk tenni----akor bizonyos akapkérdésejben--nem sokban, de a legfontosabbakban--a politikai erőknek ki kellene egyezni. Nincs komoly gazdasági ember vagy válallkozó az egyik oldalon sem, aki ebben ne értene egyet. Nioncs, aki nem mondaná--ma már Mikola Istvánt beleértve--hogy nem kellene reform. De ez másik kérdés megint. Pusztán annyit mondtam, és fenn is tartom: általában jellemző a politkai kommunikációra, hogy bizony a pártok, a politikusok másként beszélnek, gyakorta álláspontot változtatnak egy-egy választás után ahhoz képest, ahogyan ugyanarról az adott választás előtt vélekedtek--legalább is a nyilvánosság előtt.
Ennyi. Több szót a dolog most már tényleg nem érdemel.
Barátsággal:Johhny B.
Johnny B. 2006.10.12 20:09:37
b2: ezt szinte 1 az 1ben magam is így látom, csak éppen nem egészen értem. Ez a folyamatos "hideg polgárháború" ugyanis több kárt okoz az egész országnak, mint amire Orbánnak szüksége volna ahhoz, hogy 2010-ben nyerjen. Ráadásul nem is könnyű ezt a hisztihőfokot folyamatosan fenntartani. Orbánnak semm mást nem kellen tettnie, mint karbafont kézzel végignézni, amíg Gyurcsány és az MSZP--akik már nem hátrálhatnak sehová--végigkínlódják a következő már nem egész négy évet, rengeteg ellenállás és konfliktus során, amely végére annyira fogják utálni őket az emberek, mint sz@rt, valahogby mégis csak gatyába rázni a költségvetést, és elindítani azokat a reformokat, amelyeket most muszáj (és a tetejében a Fidesz ezt ma már maga is így látja), aztán szépen belülni a készbe egy sokkal jobb helyzetben, pontosan úgy ahogy 2002-ben tették, miután a patásnak kikiáltott Bokros, a Főgonosz--érdekes módon ma már a Fidesz számára "hiteles személyiség" (Stumpf)--rendbehozta a gazdaságot, amikorra már némely eredmnyek is mutatkoznak, lehet villogni, lehet osztani, jóemberkedni.
A Fidesz-győzelem zsebben van. Gyurcsánynak tuti, hogy nem lesz esélye 2010-ben. Ezt a morális és politikai deficitet már nem lehet "ledolgozni" .
De akkor mi szükség vann erre a cirkuszra? Meggyőződésem,, hogy ezzel Orbán önmagának árt. Megint elriasztja a közepet azzal, hogy csak radikális, meg utcai politikában képes gondolkodni. Ez fárasztó és ez az állandó gyűlölet egyszerűen visszataszító. Pedig nincs már mit azt utcán kivívni, pláne most, hogy már bejelentette, mégsem akar előrehozott választásokat, amivel szerintem egy kissé a saját népét is meglepte. Mintha nem ezt hallottuk volna eddig.
Johnny B. 2006.10.12 20:57:13
Tényleg az elmebetegek országa. Ezer szempontból, companero.
Amúgy tudom, hogy nem 2002, hanem 1888, ez elírás volt, bocs, azt pedig ki mondta, hogy Stump volt a gazdasági miniszter? Először Chikán volt, aztán lett Varga. De hogy jön ez ide.?

Stumpf MOST mondta Bokrosról, amit mondott, néhány napja, amikor őt javasolta a "szakértői" kormány esetleges miniszrerelnökének, ami azért nagy változás, ahhoz képest, hogy a Fidesz egy évtizde folyamatosan patás főördögként láttatja. "Nem lehet négy évet várni", mondod--ám Orbán gyakorlatilag hazaküldte az addig hevített embereket a múlt pénteken. ("Nem akarunk előrehozott választásokat". Elégedjetek meg egy újabb aláírási akcióval, a tizenetödikkel.) Ami azt jelenti, hogy itt is változtatott korábbi álláspontján: maradjon a kolaícióü.

Akkor miről beszélünk?

Ez az "elkúrás" nem jelenti, hogy a megteendő lépések egy jelentős része nem pont ugyanaz, amit a Fidesz is tenne. (Szavakban is elismeri már- csak eddig nem volt alternatív programja, csak frázisai, és azok is az ellenkezői az eddigi szövegének. Ez elég nagy baj. A valóságban nagyon kicsi a gazdasági és politikai játéktér. Annál több az emócionális duma és a frázispuffogtatás. A Fidesznél állítólag most kezdtek el végre gőzerővel dolgozni az alternatív gzdasági programon, úgy hallom. Csak mellesleg: némely téren a megszorítások, amelyeket a saját különbejáratú "think tank"-jük javasol nekik, durvábbak, mint a koalícióéi. Igaz, más hangsúlyok vannak. De hát eddig éppen ez hiányzott, ez a kicseszett alternatív gazdasági program! Ezért állt a nemzetközi tőke Gyurcsány mögé, ezért esett a forint, valahányszormúgy látszot, meginog a pozíciója, tudniilik Orbánnál nem látott semmiféle programot. Itt az ideje, hogy végre legyen valami alternatíva is. Ne csak "monnyon le", ami max. torgyáni teljesítmény.
comment:com Hajós nem gondolkodik? 2006.09.25 10:37:00
Valljuk be, mindannyian vártuk a vasárnap estét, hogy mégis hogyan fogják szólítani Hajós Andrást a többi hatok. És hát úgy szólították, hogy hülye. Na jó, ez így nem lett kimondva, csak valami olyasmi, hogy nem tud, vagy nem szokott gondolkodni, de hát én meg…..
Johnny B. 2006.09.25 20:19:52
tibci:
Igen, közeledünk. (Épelméjű, pléáne gondolkodó emberek között azért van esélye az efféle közeledésnek ). Hétfőn viszont nem vettem részt semmiféle vitában, tehát az akkori álláspontodat nem ismerhettem meg, csak azt, amit az utolsó hozzászólásodban itt olvastam (illetve abban, amelyikre resagáltam).
Nekem az a véleményem, hogy amiként az egész ország, a parlamenti többség is túsz: az adott, centiméternyi gazdasági mozgástér (vagy annyi sem) az oka mindennek. Valamint az, hogy adva egy bevallotan hazug politikus meg egy be nem vallottan hazug, ám a kettőjök közük momentán csak az egyiknek van valamiféle programja, ami ugyan lehet hogy a lehetséges programok legrosszabbika, csak éppen "nincs másik", mert az ellenfél nem foglalkzik olyan földi dolgokkal, hogy mégis mi legyen, csak azzal, hogy "hazudik, hazudik, hazudik, meg persze monnyon le!".

Lehet, hogy az a javaslat-féle, amit Lengyel László adott elő a napokban, azaz, hogy egy afféle "Tony Blair-hadmozdulattal" Gyurcsány jelentse be, hogy a kiigazítást megpróbálja végig vinni--egy évig-másfél évig--utána pedig lemond.

Az a baj, hogy nem igazán látok erre esélyt. A múlt hétem, amikor a két "főnök" egymás után szerepelt Baló műsorában, olyannyira sikerült mindkettőnek a lehető legrosszabb oldaláról mutatkoznia--egyazon tökéletességgel "hozták" azt a már-már karikaturisztikus figurát, amit a másik oldal rajzol róluk (Gyurcsány a "megalo- cezaromán" megszállottat, Orbán a cinikus, hatalomvágyó álszentet alakította tökletesen)--hogy az élettől is elment a kedvem.
Az, hogy miért gondolták 1990-ben az angol BSB csatornánál, hogy egy ilyen címmel sikeres sitcomot lehet forgatni, rejtély. Mindenesetre megrendeltek belőle 8 részt, levetítettek egyet, majd nagyon gyorsan elfelejtették. A vicces történet Adolf Hitler és Eva Braun kalandjait…..
Forradalmi pillanat: a Magyar Narancs végre feltalálta az egy mozdulattal átalakítható újságcímlapot, a prototípusnak akkor vehetjük hasznát, ha társaságban, tömegrendezvényen úgy érezzük, hogy a többiek nem tartanak bennünket kellőképpen baloldali érzelműnek. Ebben az…..
Johnny B. 2006.04.23 18:19:22
Kedves Opus Dei!
"Szűklátókörű"? "Elvakult"? Psycho kérdése jogosnak tűnik. Fanatizmussal régen vádoltak, de végül is miért ne? Azért jobb volna persze, ha sommás minősítés helyett egyetlen egy olyan írást (vagy tudósítást) mutatnál vagy említenél a "jobboldali" médiából--és Terlist is megkérem erre--amely akár egy bötünyit is kritikusan közelített a legnagyobb ellenzéki párt vezéreihez, poltikájához, de egyben az is érdekelne, hogy mikor jelent meg akármelyik par excellence "jobboldali" sajtótermékben egyetlen írás is, amelynek a szerzője a "másik oldal" híve lenne. No most a Néspzabadságról lehet mondani sok mindent--van, amit joggal--de azt állítom, és tényekkel tudom bizonyítani, hogy az év bármelyik hetében több kritikus cikk jelent meg benne a balliberális koalíció pártjairól, poltikájáról, gazdaságpolitikájáról, stb., mint a négy év alatt a "jobboldali sajtó" összes termékében együttvéve. Nem is szólva arról hogy rendszeresen publikálnak benne jobboldali szerzők Somogyi Frigyestől Granasztóinn át egészen Pokorni Zoltánig.
Terlis: én szíves-örömest hiszek neked, ha megmondod, melyik az a "jobboldali" médium. És szögezzük le, én nem "dicsőítettem" a baloldali médiát, szóval kár gúnyolódni--bár, ha éppenséggel a MaNem nívóját mérném, össze a Népszabadságéval, hát nem tudom....Ó, bocs, szeribted "van másik". Kíváncsian várom,melyik az?
A Heti Választ kétségkívül agyérgörcs nélkül is el lehet olvasni, ott mintha legalább civilizált szerzők lennének, de az egyoldalúsága nagyjából az általam nem nagyon kedvelt 168Órához mérhető (vagy rosszabb).
comment:com Sziklázd a testem! 2006.04.18 16:04:00
Csak éppen hogy elkezdtük kattogtatni a távvezérlőt, máris sikerült belefutnunk egy orbitális baromságba, pedig a Budapest Tv-re a maradandó szervi károsodás elkerülése érdekében még csak nem is kapcsoltunk. Mint később megtudtuk, a Cool délutáni betelefonálós, emelt díjas…..
comment:com Betevő Mikola 2006.04.19 12:00:00
Mi tagadás, megszerette Mikola Istvánt Magyarország. Üstökösként. Bohókás csetlése-botlása, a kalendáriumból okosodó falusi tornatanár világképét briliánsan karikírozó poénjai, meg ahogy pofákat tud vágni, hát az haláli! Fájdalmas ezért, hogy újabban keveset hallunk…..
Johnny B. 2006.04.19 17:45:13
Nem, Tom Tom. Olvaslak téged, olvasom a többieket, és csak nézek nagyokat. Mi a baj Mikolával? Téged nem zavar az, hogy--esetleg, az eredeti felállás legalább is erről szólt!--egy avitt, megcsontosodottan tekintélyelvű nézeteket képviselő, roppant intoleráns ember lesz a kormány második legfontosabb figurája, egy olyan ember, aki gyűlöl és elítél mindent, ami neki idegen, és amit nem ért, és mindenkit, aki más nézeteket vall, mint ő? Hogy netán egy olyan figura kap hatalmat, aki--a szavai erről tanuskodnak--mélységesen gyűlöl mindenkit, aki másképpen gondolkodik, mint ő, és aki szíve szerint előírná, hogy mi a "helyes" magatartás, a helyes hajviselet, a helyes zene és a helyes életmód? Aki megmondja a tuti: "szinglinek lenni helytelen, a "nyakban hordott (?) fülbevaló elitélendő", nem is szólva a "technozenéről", amiről a mi derék orvosunk csak azt tudja, hogy valami olyan elektronikus izé, meg dübörög, és ő nem szereti.
Neked kell az az ember, aki diszgráfia ellen a körmöst ajánlja? ("Én is csúnyán írtam, aztán kaptam egy-két körmost, és mindjárt tudtam szépen írni.") Az ilyen ember bizpny hajlamos arra, hogy hatalmi pozicióban benézzen a hálószobádba, beleszóljon abba, hogy mit olvasol, milyen zenét hallgatsz, hogyan neveled a gyerekedet, stb. No most tudható, hogy a magyar ember--a magyar választópolgár--sokmindent bevesz és elvisel, de ha a legkisebb jelen van annak, hogy az állam behatolni készül a privátszférájába, azt kimondottan rossz néven veszi, és leginkább menekül. Mikola ezt a veszélyt idézte fel a szavaival.
Mikola pontosan ugyanazt a típust testesíti meg, mint az én hajdani gimnnáziumi igazgatóm, aki levágatta az akor divatos hosszú hajakat, engem pedig hazazavartatott az iskolából--"eriggy, fijam haza, vegyé' fel valami tisztsséges ruhát, aztán visszajöhecc"--mert farmerben mertem bemenni az osztályterembe.
Ennek semmi köze ahoz, hogy Mikola orvos.- Hülyeségeket beszél össze-vissza a nemzettudat energiáiról és más hasnonlókról. N. B. csalnak bizonyos emlékezetek. Mikola rossz kórházigazgató volt (fennen hangoztatott amerikai menedzseri képzettsége ellenére egy év alatt csődbe vitte a László kórházat), és rossz miniszter--mindenkivel konfliktusba keveredett, akivel csak lehetett--mellesleg főprivatizátor, aki most pallossal védi az állami tulajdont.
Ellentétben azzal, amit te írsz, eddig nem derült ki, hogy Mikolának miféle "határozott elképzelései" vannak "az ország bizonyos problémáionak megoldására". Azt ugyanis, hogy nem szereti a szingliket, meg a technózenét, viszont húsz évre szeretné bebetonozni magát és pártját a határon túli magyaroknak adott szavazati jog segítségével, azt alígha nevezhetjük programnak.
Ennek semmi köze semmiféle "konzervativizmushoz" (amiről fel nem fogom, mitől volna "műveszetfilozofiai irányzat", mert hogy elsősorban politikai és filozófiai). Ez egy intoleráns, autoriter álláspont és magatartásforma. Persze, ha te ezt szereted, lelked rajta. Akkor világoskodjék néked doktor Mikola, és tanítson keresuztényi szeretre a tolerancia másik bajnoka Semjén Zsolt.
Hankiss Ágnes csúcsra járatva: a narancsos buktáról a fekete mágia jut eszébe, a tévénézőnek meg Hankissról a pszichiátria. Állítólag Fidel Castrónak volt egy olyan poénja, hogy őrülteket és köztörvényes bűnözőket indított útnak az USA felé menekültáradatként, hogy…..