Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szavazo26

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Well, a lényegesebb nehézségeink: nincs pénzünk és nincs nyilvánosságunk (köszönet egy-két orgánumnak, amelyik hébe-hóba foglalkozik velünk, ez azonban nem pótolja a rendszeres jelenlétet, amely az ismertség alapvető feltétele). Ami van: polgári mennyiségű időnk (a civil…..
szavazo26 2015.04.15 15:46:31
@HaFr: De ez a megfelelő, mert ez demokrácia, ahol pártok indulnak ők jutnak hatalomhoz tetszik vagy sem. Ezért mosolygok mindig az örökké civilnek maradó kezdeményezéseken. Ez egy folyamat, el kell indulni (most ráadásul nem is nehéz...) az emberek lássanak a szavazólapon, aminek hatására talán még többen beállnak a kezdeményezés mögé, akár erőforrással akár pénzzel, és egyre többen megismernek. Biztos hogy előremutatóbb mint egy blogon keseregni...
A KARD Csak a Fidesz 2014.04.16 06:47:47
Hajrá Magyarország!   Sikerült! Megcsináltuk! Megtartottuk! Megvan a kétharmad! Az ország többsége - mármint a szavazóképes állampolgárok kétharmadának kevesebb mint a fele - velünk van! Kicsit piszkítja a képet, hogy 500 000 Fidesz-szavazó eltűnt, cserébe viszont az új…..
szavazo26 2014.04.16 11:38:48
@Lord_Valdez: Reklámozhatsz nyugodtan :) de ha most indul nem értem miért nem egy fél évvel előbb kezdték el, mert ez a választás kiválóan alkalmas lett volna arra hogy a választók megismerhessék a programját, meg magát a pártot, és elkezdjenek róla beszélni. Nem hiszem hogy a semmiből csakúgy el lehet érni 5 %-ot, erre kiváló példa az lmp akiknek nagyon jót tett a 2009-es EP választás, ahol elértek 2%-ot, az emberek megismerték őket elkezdtek beszélni róluk.
Ma jelent meg Zuschlag János "Pártházból börtönbe" című könyve, amit Szalai Vivien írt, aki a dubajozásról szóló vagy a Stohl-könyv után megint egy kellően mocskos ügyhöz adta a nevét. A könyvet a Nap Gazdaság Kiadó kft. adja ki, akinek annyira vág a profiljába a politikai…..
szavazo26 2014.03.10 11:26:06
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Na haragudj de a Kard blog mióta balos???
szavazo26 2014.03.10 11:37:05
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Attól hogy a kormányt fikázza attól miért baloldali??? Ezt a kétbites gondolkodást nem tudom megérteni...

Ha félreraknád a Fidezs szemüveget akkor látnád hogy a Kard egy jobboldali konzervatív elveket valló blog, akik ragaszkodnak az elveikhez, ép ezért "fikázzák" mostanában folyamatosan a kormányt... de ha van valaki akit a fidesznél is jobban utálnak azok a szocik...
Elképzelem az Európai Parlament szerencsétlen elnökét, hát ő most biztos összecsinálta magát félelmében. Csizmadia úr (v.ö. Békemenet, Nemzeti Együttműködési Alap) írt neki, szép, nyílt levelet, többek közt a "Szellemi Honvédők" nevében. Tegyük hozzá, kaptak korábban az…..
Kóczián Péter Habony igazsága 2013.07.10 09:40:06
Nagyon hasznos, hogy Habony Árpád autóhasználati szokásairól szinte napi szinten értesülünk, s mindig vonzóan hátborzongató, amikor a spin doctor maga válik a karaktergyilkossági kísérletek alanyává, de lenne ennél fontosabb téma is, amit Habony sikeres tevékenysége nyomán…..
szavazo26 2013.07.10 11:23:11
@kovi1970: valódi alternatíva akkor lesz ,ha lesz rá komoly választói igény, ami jelenleg nincs.

Képzelj el egy pártot amelyiknek mondjuk szerepelne a programjában a nyugdíjcsökkentés, vagy a 65 év felettiek ingyen utazásának eltörlése, esetleg kijelentené hogy bizony a rezsit nem lehet bűntetlenül csökkenteni... szerinted hány százalékot kapnának?? (én rájuk szavaznék de ez kevés...)
A kormány ugyan már nagyon régóta nem ad okot arra, hogy akár minimális piacpártisággal is vádoljuk, de azon az ülésnapon, amikor Illés Zoltán zavarodottan, emelt hangon áll ki a kőkemény etatizmus mellett, az ember mégis felkapja a fejét.  Szilágyi László független…..
szavazo26 2013.06.01 11:44:23
@timargabor: Valóban biztatónak tűnhet, de ne feledkezzünk meg arról hogy az lmp kifejezetten baloldali pártnak indult, (én beleolvastam a 2010-es programjukba), kérdés számomra hogy az eddig az elvei mellett a magyar politika átlagához képest meglepően következetesen kiálló Schiffer hajlandó-e ekkora vargabetűt leírni, és az lmp szavazói képesek-e követni ezt (lásd MDF 2010-ben...), bár hozzáteszem vesztenivalójuk nincsen mert az tisztán látszik hogy ha maradnak a baloldalon akkor simán ki fognak hullani a parlamentből.
A napokban új szakaszába lép a szívünknek oly' kedves Nagy Rezsicsökkentés: megkezdődik a Fidesz aláírásgyűjtése a rezsicsökkentés védelmében. A kormánypárt ellenzéki üzemmódja az aláírásgyűjtéssel új fokozatba kapcsol, de nem csak az utcákon folyik a hősies…..
szavazo26 2013.03.20 10:13:05
@Virág et.: Sajnos teljesen igazad van... alapvetően a mi hibánk mert ha az emberek nem hinnék el ezt a sok baromságot akkor a pártok sem lovagolnák meg... kereslet-kínálat.. ennyi, jelenleg ezt keresik a szavazók...
Másfél hónapja, a költségvetési törvény elfogadása óta tudjuk, hogy a kormány törvénybe vésett szándéka szerint idén 123,5 milliárd forint állami pénzből gazdálkodhatnak a hazai egyetemek és főiskolák. Egy évvel korábban ez az összeg még 157,5 milliárd forint volt. Ez…..
szavazo26 2013.02.05 15:35:41
@timargabor: Az utolsó mondatodat emelném ki: "És nincs kivétel: aki ehhez asszisztál, annak MIND"

Az a szomorú hogy a valaha volt "egyetemistapárt" most a baloldalt "megszégyenítő" módon veri szét a felsőoktatást, és nincs a Fideszben egy képviselő se aki felállna és azt mondaná hogy ehhez már nem adom a nevem... számomra ez a hihetetlen...
A héten ismét felmerült a 13. havi nyugdíj ötlete. Néhány nappal ezelőtti posztunkban már értekeztünk ennek a társadalomromboló hatásáról, de mivel a téma egy jellegzetes magyar korszellemet és kórtünetet tükröz, úgy gondoljuk érdemes tovább elemezni. Ha az alapvető…..
A hosszú táv helyett válaszd inkább a négyéves futamidőt! A lakástakarék-pénztári szerződést jóformán mindenki ismeri. Az állam az éves befizetésünkhöz 30 százalékot hozzátesz, de maximum évi 72 ezer forintot. Látszólag tehát mindenképpen megéri…..
hogyvolt VV4 - 4X139 2011.05.05 15:14:00
A tegnapi öfiben egyetlen jó dolog volt, a Smooth c. szám rögtön az elején. Rob Thomas egyébként is a kölleszmost kategória, tépném a húsát, jaja, még szárákonorosat is játszanék vele, és az sem érdekelne, ha trotyigatyiban lenne. Persze mindezt csak halkan írom, nehogy…..
Voltak, akik felhördültek, másoknak mosolyt csalt az arcára, amikor jeles politikusaink közül egyik-másik megemlítette, hogy ingyenessé teszi a fővárosi tömegközlekedést. Bár az intézkedés nem lépett életbe, számos utas kész tényként kezeli az ígéretet és jegy nélkül…..
„Az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása nem kicsinyes bosszúból vagy elvakult voluntarizmusból fakad, hanem hosszú, gondosan megtervezett folyamat része” – írja Halasi Endre a HVG-ben, majd így folytatja: „Olyan folyamaté, amelyben az alkotmányozó…..
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
Különös választási este előtt állunk: kevés igazi izgalommal és (a térképeken) rengeteg narancssárgával. Süveges Gergővel és Giró-Szász Andrással ezúttal is az MTV-ben próbáljuk meg követni és értelmezni az eseményeket, miután azonban több mint háromezer önálló…..
szavazo26 2010.10.03 11:42:22
@jjulie: Röviden vélemény kifejezés! Én is elég kedvetlen voltam/vagyok hiszen nálunk tétnélküli az egész (Bp. XVIII), de ilyenkor kifejezheted a véleményedet és ez a legfontosabb, éppen ezért én nem itélem el azokat akik nem valami mellet hanem valaki ellen szavaznak mert az is egy vélemény.

Amúgy nálunk ugye nincs sok izgalom (sima fidesz győzelem), az egyetlen érdekes dolog talán hogy a Civil Mozgalom is állított polgármester jelöltet, és igen sok képviselőjelöltje van, ami azért érdekes mert áprilisban még egyáltalán nem voltak jelen a kerületben. Ehhez képest az lmp igen foghíjas ami szerintem nagyon veszélyes lehet a számukra. kiváncsi leszek hogy fognak szerepelni nálunk a kispártok.
Többször említettem már, hogy minden idők leginkább egyértelmű választási eredményére számítok október 3-án. A Fidesz esélyes lehet arra, hogy szinte egypártrendszert hozzon létre az önkormányzatokban, ami politikai értelemben eddig nem tapasztalt helyzetet teremthet. Budapest…..
szavazo26 2010.09.18 20:05:58
@Straight: Amit írtál arról csak annyit hogy a BKV éves jegybevétele kb 50 millliárd merthogy ugye finoman szólva nem mindenki vesz jegyet. a Nagyvonalú számításod alapján akkor +90 milliárd az egyenleg, és azt is elmondanám hogy tőlünk nyugatra vannak olyan nagyvárosok ahol ingyenes a tömegközlekedés...
Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében köszönetet mondott a bölcs és kitartó magyar választópolgároknak, akik „nem gondolják, hogy egy csapásra minden jóra fordulhat Magyarországon”.  Az utóbbi napokban az a politikus látott hozzá tudatosan és…..
szavazo26 2010.09.18 15:09:40
index.hu/belfold/2010/09/17/torok_zsolt_meghekkelte_a_fidelitas_oszodi_emleknapjat/

Lehet hogy az mszp szét van esve de egyre többször rájuk eddig nem jellemző módon képesek humorosan reagálni bizonyos provokációkra, ebben a cikkben is egész jól lereagálták a fidelitas megemlékezését, biztos hogy hatásosabb volt mintha valamelyik kiállt volna a füttykoncertbe:D
Bár az önkormányzati választás – ha lehet egyáltalán fokozni - az áprilisi parlamenti voksolásnál is lefutottabbnak látszik, a pártok önmagukhoz képest azért okozhatnak meglepetéseket. Most éppen az LMP nehézségeivel van tele a sajtó, az Index egyenesen készülő…..
Ma az ország másik felébe utaztam, hogy két másik kollégámmal együtt részt vegyek egy elemzős beszélgetésen. (Csak zárójelben, ha már úgyis volt szó a közlekedésről: ismételten sikerült megtapasztalnom, hogy mennyire járhatatlan ez az ország, ha nem Budapestről, hanem az…..
szavazo26 2010.08.30 17:45:09
index.hu/belfold/budapest/2010/08/30/keszul_az_lmp-s_bukta/

Elég érdekes helyzet fog kialakulni ha nem sikerül összeszednie az LMP-nek a szelvényeket....

Jó lenne erről egy poszt!
szavazo26 2010.08.30 19:12:22
@szbi: Valóban ha az lmp nem tud elindulni Budapesten abból az MSZP profitálhat egyértelműen, főleg ha a JOBBIK összetudja szedni a szelvényeket (amely most valószínűnek tűnik).

Amúgy az az igaszság hogy az elmúlt hónapok alapján mind a Jobbik mind az Lmp nagyon gyengének tűnik!

Nem mintha az MSZP erős ellenzék lenne de az most is látszik hogy mennyire fontos a háttér és a szilárd bázis. Az lmp lendületét nagyon megtörheti ha nem sikerül Budapesten elindulniuk amely a párt fő bázisa.