Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vízipók

1 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Mondá az Úr Noénak: Menj be te, és egész házadnépe a bárkába: mert téged láttalak igaznak előttem ebben a nemzedékben.2. Minden tiszta baromból hetet-hetet vígy be, hímet és nőstényét; azokból a barmokból pedig, a melyek nem tiszták, kettőt-kettőt, hímet és…..
Vízipók 2012.09.20 12:11:38
@tundrazuzmo: Egyetlen pályán sem kell találgatni, soha. Mindegyik megoldható teljesen egyértelműen.
A Zsidó Nyári Fesztivál alkalmából tettem látogatást a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában (a szerkesztőség véleménye megoszlik annak tekintetében, hogy akkor most az épület fel van újítva vagy nem, maradjunk annyiban, hogy vannak arra utaló jelek, milyen gyönyörű lehetett…..
HamPLÓ Tizenkét éves a Füsti 2012.07.14 04:00:00
2000. július 14-én, az 50. vasutasnapon nyitotta meg kapuit a Magyar Vasúttörténeti Park, ismertebb nevén a Füsti. Azért emlékszem a dátumra, mert aznap fedeztem fel, hogy még mindig érdekel a vasút: munka után az Index közlekedésbarát topicjainak tagjaival ott voltam a megnyitó…..
Tegnap Áder János megválasztása után - az előre megírt forgatókönyvtől eltérően - Lezsák Sándor levezető elnök kérésére a parlamentben lévő jobboldali képviselők elénekelték a Székely himnuszt (a szocik nem mert ott se voltak, az LMP-sek meg nem, mert nem). Nehéz kérdés…..
Vízipók 2012.05.03 13:05:02
@sörman: Az utolsó majd' 500 évből (kb Mohács óta) Erdély csak 70 évig tartozott Magyarországhoz - török hódolt állam, majd önálló állam volt Ferenc Józsefig. A lakosság már Mohács idején is vegyes volt (svábok, románok, szerbek is éltek ott a székelyek mellett), és mai szemmel meglepő harmóniában tudtak együtt élni. Nem véletlen egyébként, hogy Hunyadi Jánost (és persze a fiait) a románok is saját népükből valónak tekintik: magyarul, románul, szerbül egyaránt anyanyelvi szinten beszélt - és ez akkoriban, arrafelé teljesen megszokott volt. (Nyilván a közös ellenség, a török is összekovácsolta persze a keresztény népeket.)
Hajcsatok 100 nap múlva olimpia! 2012.04.17 23:08:00
100 nappal a nyári olimpia előtt helyzetjelentést készítettünk. Az indulóink száma egyre jobb! A MOB szerint 107 sportolónk van kint az olimpián, de a csapatsportágak még ismeretlen keretei, valamint az egyes sportágakban a nemzeteknek osztott kvóták miatt még nem biztos az…..
Egy korábbi posztban már bepillantást nyerhettünk néhány életveszélyes kereszteződésbe, bár a központban akkor inkább a fejlődő országok álltak! A mai néhány perces videó egy zsúfolt, New York-i kereszteződésben készült, egy olyan projekt keretében, melynek célja…..
Vízipók 2011.06.21 08:16:18
@atlbilbaoo: mi van? A lámpázás független attól, hogy a kereszteződés egyenrangú vagy alárendelt. Ha működik a lámpa, aszerint mész, ha meg nem, a táblák/KRESZ szerint. Honnan vettél ekkora ökörséget?
Tarlós István nemsokkal azután, hogy felszámolta a gigadugót okozó budaörsi buszsávot, újabb ötlettel állt elő: a legalább két utast (tehát három embert) szállító autósok hadd használják a megmaradt buszsávokat, a főpolgármester ezzel az intézkedéssel csökkentené a…..
Vízipók 2011.06.09 13:19:16
@mement: jelentem, a lehetőség meg van vizsgálva:)

"(8) Az autóbusz forgalmi sávban
a) a menetrend szerint közlekedő autóbusz és trolibusz, a villamos, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló jármű;
b) az autóbusz- és trolibuszforgalom zavarása nélkül
ba) ha az autóbusz forgalmi sávot az úttest menetirány szerinti jobb szélén jelölték ki, erre utaló jelzés esetében (117/c. ábra) a kerékpáros,
bb) külön jogszabály alapján rögzített üzemmódú megkülönböztető jelzést adó készülékkel felszerelt
bba) sürgősségi betegellátásra rendszeresített gépjármű,
bbb) hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a tűzoltóság és a tűzoltó egyesületek közvetlen helyszíni beavatkozására rendszeresített gépjárműve,
bbc) a rendőrség közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálati ágának közvetlen helyszíni beavatkozásra rendszeresített gépjárműve,
bc) a betegszállító gépjármű,
bd) a személytaxi,
be) a kétkerekű motorkerékpár és a kétkerekű segédmotoros kerékpár
közlekedhet. "

Azaz motor, robogó alapból, bicikli meg ha külön tábla megengedi
Barna kocka 200 millióért Nagykovácsiból (via: im) A legcukibb kamuhirdetés az Ingatlan.com-on (tipp: Anette Laboux) Windows-háttérkép a Dob utcából (tipp: Lili) Vajling a galérián és egy különösen szerencsésen elhelyezett logó az alaprajzon (tipp: Levente) Eladó a…..
Miután kiderült, hogy a bálnákkal foglalkozó tudomány, a balneológia oktatása fizetős lesz, szerkesztőségünk mindent megtett a teljes lista megszerzése érdekében, és sikerült. A hozzánk került tervezetben szerepeltek a beterjesztő Pokorni Zoltán személyes megjegyzési is, így…..
Két napja annak ellenére védtem meg egy orbitális baromsággal szemben a kerékpárosokat, hogy nekem nincsen biciklim és legtöbbször autóval közlekedem. Normális esetben mindezek mellett semmi bajom a más járművel, szabályosan közlekedőkkel. Még magával a Critical Mass…..
Vízipók 2010.09.23 12:39:01
Hétfőn posztoltam be a négy ülőbútorral és egy köbméter szeméttel lakájossá tett kőbányai buszmegállót, aztán máris jött Mariann levele:A csatolt kép tavasszal készült, az Astoriánál, az üzemen kívül helyezett 9-es megállóban. A fotelek csak pár órán át maradtak ott.…..
A napokban nagy komoly médiavisszhangot kapott három tizenöt éves gimnazistalány története, akik fogadásból fejenként egy bizsut akartak lopni egy belvárosi üzletből, majd lelepleződésük után a rendőrség három napos előzetes elzárás alá helyezte őket. A szülőket nem…..
Egyik visszatérő tévés kínja a magyarnak, hogy aszongya, sok a reklám a tévében. Nem mennék bele mélyebben, hogy ennek mi az oka, tudja mindenki, aki nem egy barlangban töltötte az elmúlt húsz évet, maradjunk annyiban, hogy a kereskedelmi televíziók ebből élnek, és kész. A…..
„40 perc késéssel találtam meg végre az ő háztömbjét, felcaplattam a negyedikre és csöngetek. De ő nem nyit ajtót. Dörömbölök. Semmi. Felhívom: ki van kapcsolva. Vállat vonok és elindulok haza” – mit lehet tenni, ha egy pasi nem késésálló? Mert bizony a…..
Vízipók 2010.05.27 10:24:46
@Kytia:

Az még senkiben nem merült fel, hogy meglehet, a NEM JÓ LAKÁS AJTAJÁN dörömbölt?:) A pasi meg azért volt kiakadva másnapra, mert a csaj telefonálgat, majd eltűnik...

:))
 Mindkét szavazatodból kétféleképpen is lehet.A listás szavazatokból megyénként ("területi választókerület") számolják ki, melyik párt hány mandátumot kap. A rendszer itt a nagyobb pártok javára torzít: például egy kis megyében - legyen mondjuk Nógrád - 4…..