Regisztráció Blogot indítok
Adatok
subotei

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem épül meg a kerékpárút a Külső-Szilágyi úton, határozott szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A döntés a Kerékpáros Klub hároméves küzdelmének volt az eredménye.   Az ügyet nem ismerők számára meglepő lehet, hogy a civilszervezet egy bicikliút ellen foglalt…..
Kifordított ország El Hagyó... 2010.02.03 08:00:00
Elment hát... Hiába volt becsületes, hiába tartotta magát a képviselői eskühöz, Hagyót kicsinálta a média, a jobboldal a rendszerváltás óta legnagyobb, legmocskosabb lejárató kampányban(sic!). Hogyan képzelhetnénk egy olyan képviselőről, hogy korrupt, akinek csak egy trabantra…..
subotei 2010.02.03 11:57:05
@Chingford: Nem olyan. Gyurcsány igazat mondott, amikor azt mondta, hogy hazudott. Hagyó azt mondta, hogy nem hazudott, és attól tartok, nem mondott igazat.
subotei 2009.12.10 09:13:39
@gande: Már csak azért sem, mert az ólomtalanítottat jelent. Igaz, hogy amit ólomtalanítottak, az ólommentes, de azét ezek nem azonos jelentésű szavak.
Optika szerzőtársunk a katonaélet sajátos és módfelett egyhangú szeletét, a vonatozást mutatja be azoknak, akik még nem próbálták, illetve emlékezteti azokat, aki próbálták és azóta is el akarják felejteni az élményt. Pedig vonatozni nem volt olyan rossz – feltéve, ha…..
Aki nem tudná, itt az idő, hogy szembesüljön a kegyetlen ténnyel: Atrox barátunk másodállásban nem filozófiából korrepetált középiskolásokat, nem krumpliszsákokat pakol avagy fenyőfát árul a Bosnyákon és még csak nem is zongorista egy kuplerájban (noha ez utóbbi opciótól…..
subotei 2009.09.23 09:42:17
@Atrox: Nem. Alexandrosz a középnehéz lovassága segítségével hódította meg a világot, az volt a csapásmérő erő. A nehézgyalogság - mint hopliták - addigra "megkönnyebbedett", mert a Fülöp fater rendesen átszabta: egységes hosszúságú szarisszákkal látta el és a nyolc égtáj felé harcképessé tette őket. Ez pedig csak a mozgékonyság növelésével, azaz a felszerelés könnyítésével lehetséges. Azaz Fülöp papa a középnehéz gyalogság és hasonló lovasság kombinációjával gyűrte le sorban a hoplita-hadseregeket (a perzsákat hagyjuk, az egy más tészta).
Gyakran bizony be kell lássuk, nem azok a filmek nyerik az elismeréseket, amelyek leginkább megérdemelnék. Elég csak néhány példát felhoznunk, ugyanis az 1995-ös díjátadón a Forrest Gump több díjat zsebelt be, mint a Ponyvaregény, vagy a Remény Rabjai, 1977-ben pedig a Rocky…..
A mai poszttal ZöPö olvasónk is bebocsátást nyert a szerzők egyre tágabb körű klubjába. Nagyvonalúan hozzájárult ugyanis, hogy a saját blogjában már megjelent, és katonasztori-gyanús történeteket átemeljük ide, mindannyiunk okulására és szórakozására. Mai főhősünk…..
Nolik nickű olvasónk (akinek hőseiről szemfüles olvasóink rögtön látni fogják, hogy egy szomszédos, ámde régi formájában azóta megszűnt állam hajdani hadseregében szolgáltak) az emberiség örök kérdéseinek egyikét járja körül, igényes, mondhatni irodalmi stílusban.…..
subotei 2009.07.01 09:14:23
@Szalacsi Dezső: A Jugoszláv Néphadsereg NEM VOLT a békebarakk része. Sőt, sorállományom idején - természetesen a német páncélgránátosok elleni állandó küzdelem igéretében - folyton az ő visszaverésükre készültünk.
Statisztikailag kettős, lélektanilag hármas küszöbhöz érkezett a lemilblog, amit kénytelenek vagyunk egy  ünnepi szolgálati közleményben világhírré röpíteni. Az első jó hír (amelynek aktualitásáról egy picit lecsúsztunk, s a késés miatti felelősök…..
subotei 2009.06.26 09:55:03
Történetünk idején, vagy mondjuk úgy, a kelta uralom csúcspontján a Duna alsó szakaszától egészen a donegali partokig el lehetett utazni úgy, hogy túl sok új nyelvet nem kellett megtanulni közben. Egységes birodalommá természetesen nem szerveződtek az Európa nyugati és…..
Subotei története arról győzi meg az olvasót, hogy a kreativitás és a játékosság néha az első látásra lehetetlen küldetésnek tűnő problémák megoldásához is hozzásegíti az embereket - miért lenne ez másként a tápos katonáknál? Na jó, nem bírom tovább, mostmár…..
subotei 2009.06.10 15:20:47
@DEGEC: Látták olyan ezerháromszázan. Akkor nem nálad volt a lyuk, nemde?
Katonatörténetek 006. - A fűtő 2009.05.20 08:00:00
Csavarhúzós kolléga történetét olvasva csak arra tudok gondolni, hogy ennyi év elteltével akárki akármit is mond, a jó szakembereket előbb-utóbb még a Varsói Szerződés hadseregeiben is utolérte az elöljárók megbecsülése. A nyolcvanas évek második felében voltam…..
subotei 2009.05.20 11:49:59
Kicsit lement ez a sztori a népmese szintre. Bár igaz, ami igaz, a katonatörténetek nagyobb része valahol ott jár. Hallgattassék meg a másik féll is.

Először is, Csavarhúzós szépöcsém, annyira nem sajnállak, mert amíg a többiek kinn fagytak a jégben, te benn meresztettél a melegben, a szívem meg ne szakadjon. Aztán, amikor a jó világ feleződött - mert a kazános "akvárium" mégsem dobkályhás sátor, ugye - a furfangos juhász bosszút állt a buta bírón.

Jól hangzik ez az MN 47xx is, a probléma csak annyi, hogy ha valószerűvé tennél így egy sztorit, akkor legyél pontos: az a szám MN7809 volt, ami, ugye, nem is hasonlít.

Ezt a "Rocky"-izét nem hallottam, de 1981-82-ben Baján voltam sorállományú, akkor érkezett oda Ronkovics József - mert ez a becsületes neve - törzsfőnöknek, őrnagyi rendfokozatban. Annak ellenére, hogy amikor az ezredsorakozón a rettegett laktanyaparancsnok bemutatta, valamint közölte, hogy ő lesz a törzsfőnök, ami óhatatlanul a sziú indiánok üdvözlő harci rikoltását váltotta ki többekből, akik rövid beavatkozás után a fogdán élvezhették találékonyságuk gyümölcsét, szerettük, mert egyáltalán nem volt olyan vadbarom, mint a kollegái többsége. Nem üvöltött, mint az állat, sőt, ember módra viselkedett és beszélt - pedig ő volt a harmadik ember abban a böszme nagy laktanyában. És nem tette tönkre nyomorult kényszer-sorkatonák életét sem tartósan, sem átmenetileg. Mi Ronyónak hívtuk, ami azért mutatja, hogy nem örvendett közutálatnak.

Azt hiszem, csak egyszer rúgtál volna bele abba a szabályzóba, ha legendás laktanyaparancsnokunk vagy hadtáphelyettese lakott volna a fal túloldalán, most nem lenne kedved sztorizgatni az utána történtekről.

Nandras01, ez meg gusztustalan megjegyzés volt. Vagy tudod, ki volt, vagy ne gyalázkodj.
Győzött az együgyűség. A VH-1, az egyetlen nézhető (hallgatható) zenecsatorna immár teljesen lekerült a T-Kábel kínálatáról. Helyette 24 órában amerikai, viccesnek szánt izzadmányok, vagyis a Comedy Central. Kell, mert amíg meg nem jelent a legújabb ismétlőcsatorna, csak…..
   Bede Márton megmondta, mi NEM MENŐ ezen a világon. Nagyon sok problémám van Bede Rózsa-Flores Eduardóról írott cikkével, de mivel kár túl sok szót vesztegetni az egészre, csak a legnagyobbakat emelem ki. Bede a következőket írja:  „Ha jól értelmezem…..
subotei 2009.04.23 09:15:36
Lehet, hogy ezt már senki nem olvassa, de annyira berágtam, hogy muszáj írnom.

Először is: Marcika! Lehet, hogy már betöltötted a harmadik ikszet, de kérlek, ne foglalj kategorikusan állást olyan dolgokban, amiket a nagyok átéltek. Hogy mi válasz meg mi nem, amikor jönnek a borostás és piszkos férfiak a puskákkal, és naponta agyonlőnek néhányat a tieid közül csak azért, hogy félj tőlük, akkor csak egy válasz van: előbb lőni. Baranjában pedig ez történt, ha esetleg nem olvastál volna róla a történelemkönyvben. Szégyelld magad, ülj le, egyes.

Jó, Edu ordas nagy pozőr volt, imádott forradalmár szerepben tetszelegni. Többnyire nem is tett mást, kedves, jóindulató embernek ismertem meg, istenem, szeretett mesélni, szerette magát csodálni, de ez is csak egy kedves emberi tulajdonsága volt. Tudtuk, hogy fele sem igaz, de ő hitt ezekben és önmagában is, küldetéstudata volt - de volt mellé józan paraszti esze is. Húsz éve nem láttam, de abból, amit közben megtudtam róla, úgy vélem, nem sokat változhatott. A horvát nemzet hőse, nem azért, mert - ahogy a filmjéből láttuk - hőstettek sorozatát hajtotta végre (vagy igen, vagy nem, vagy nem úgy, messziről jött ember azt mond, amit akar), hanem mert a nevét és az arcát adta egy olyan nemzeti szabadságharchoz, ami abban az időben nem volt túl támogatott nemzetközileg (Németországon és rajtunk kívül gyakorlatilag senki nem támogatta, az oroszok és kínaiak ellenben a szerbeket nyomatták). Kínos is lett a hevület a horvátoknak hamar, nyugdíjazták a "nemzetközi brigád" parancsnokát. Azóta semmi forradalmi szerep, persze, hogy nem találta a helyét. Gondolta volna, hogy Bolíviában életveszélyben lesz? Ugyan, dehogy. Tudta, hogy semmi olyat nem tesz, ami kockáztatná a létét.

Tévedett. Bolívia megváltozott. Eduékat simán legyilkolták. Fegyverük sem volt, egy szál gatyában sziesztáztak, amikor rájuk törtek. A támadók még arra sem fordítottak gondot, hogy egy-két kézifegyvert melléjük tegyenek, a látszat kedvéért legalább.

Csodálkozom a magyar diplomácián. Ennél azért jóval határozottabban illene fellépni, tudván, hogy nem egy nyugat-európai jogállamban, hanem egy dél-amerikai nyomorállamban történt az eset. Vagy magyar állampolgárokat nyugodtan lehet a világban gyilkolászni állami támogatással? Legfeljebb bocsánatot kérünk? A horvátok azt nyilatkozták, nem kívánnak állami szinten reagálni. Ennek ellenére tudjuk, hogy veszélyeztetett horvát kisebbség van Bolíviában, valamint a horvátok különösen érzékenyek arra, ha a nemzeti hőseiket leöldösik, mint a birkát. Evo Morales helyében nem lennék túlzottan nyugodt a jövőmet illetően.
Újabb hajós hír: Pozsony után ezúttal a magyar főváros környékéről. Az országos hírügynökség tudósítása nekem kicsit optimistának tűnik, különösen a hajóra átülő autósok becslésében, de ne nekem legyen igazam.MTI Még ez évben dunai szárnyashajók kapcsolódnak be a…..
w A zsidó álma 2008.10.13 21:00:00
"a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét... " Bayer Zsolt: A lepke szárnya, Magyar Hírlap Azt…..
Huba barátunk tisztázó postja régen volt, indokolt hát, hogy újfent körmére nézzünk a témának. Annál is inkább, mivel a monorierdői tragédia kapcsán a minimális empátiára is képtelen (mondjuk ilyet ismerünk még) szélsőjobb a kuruc vezényletével megint elkezdte skandálni…..
Botrány. Keleti Györgyi és két barátnője ellátogatott egy pesti bárba vacsorázni, borozgatni. A dekoratív hölgyek felkeltették a szórakozó fiatalok figyelmét, kik folyamatosan szóval tartották őket az asztaluknál. A lányok elmondása szerint mindenki, aki odament hozzájuk…..
Mikor elolvastam GiXXXer levelét, nem az volt az első benyomásom, hogy ő ebben a történetben ártatlan angyal, annak ellenére, hogy nem csak ő volt a hibás a lent vázolt szituációban. Mindenesetre bátor dolog ilyet leírni és elküldeni nekünk. Egy erőteljes dorgálás neki is…..