Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dinamika

124 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Győzni jöttem! 54,2 kg 2018.06.27 23:47:13
Figyelem, figyelem a héten megdölt a 17 éves súlyrekordom. Ha még 5 kg-t fogyok, akkor is csak a 17 évvel ezelötti csak még egy honappal korábbi rekordomat tudnám beállitani, ami annyira nem vonzó célpont, hogy arra gondoltam meg sem kísérlem.  4 nap kivételével azaz az elmúlt 2 hétből 1O napon…..
Megkaptam a Keytrudát: öröm. Kifeküdtem a kötelező éjszakát: öröm. Eljött a reggeli vizit: a prof.asszony tárgyilagos volt, felíratott Glicerint (napi 3x1 dl), vízhajtót és Kálium-pótlót: öröm. Kedves voltam, csendes, Tímea meg a pszichológus mosolygott: öröm. Fél tízre hazértem, tíztől…..
Győzni jöttem! Keytruda ON 2018.06.14 14:54:50
Sokan kérdezgettetek a hétvégén, meg a hét első felében, hogy mi hír az MR-emmel? Én meg mindig mondtam, hogy nem tudom. Mert nem tudtam. És azért nem tudtam, mert nem akartam megtudni. És azért nem akartam megtudni, mert sejtettem, hogy nem lesz jó, miközben nagyon reménykedtem benne, hogy ennek…..
Múlt előtti héten, azaz május utolsó napjaiban kegyetlenül megzuhantam lelkileg. Talán a betegség során most a legjobban. Tettem már rá utalást, de a helyzet az, hogy onnantól kezdve, hogy megláttam a kopasz foltokat a fejemen és  Anyukám olyan jó érzékkel válaszolt a kérdéseimre egy másodperc…..
Apai nagypapám egy hihetetlenül okos ember volt. Gimiben megnyerte a fizika OKTV-t, az Orvosi egyetem mellett elvégezte a Műszaki Egyetemet is és miután a rendszernek nem tetsző feleséget választott, a rendszer neki nem tetsző területre küldte az orvosi egyetem után. Ha jól tudom (de gyermekei…..
Szerdán, azaz hatodik hó hatodikán elvben a második kemóra mentem, de miután már tudtam, hogy engedélyezte a NEAK az immunterápiát nem akartam megkapni. Amellett ugyanis, hogy elkezdett masszívan hullani a hajam, kiütések jelentek meg a kezemen, amik annyira viszkettek, hogy le kellett ragasztanom…..
Anyu hívott fel sírva. Mert utánaérdeklődött benn a NEAK-nál, ahol dolgozik. Már múlt héten felkereste egyébként a csoportot, ahol az ügyem parkol és beszélt is azzal a férfivel, akinek a döntés a kezében van. Érdekes módon akkor az illető csak azt mondta, hogy emlékszik Apura (valami tanulmány…..
Szeretnék mindenkit felkészíteni rá, hogy ez nem lesz vidám történet, de annyira nem, hogy nincs is erőm megírni nulláról, hanem inkább átmásolom a részleteket, amiket a másik blogomban írtam róla - anno napra készen - és egy befejezést teszek hozzá. Mert az Airbnb akármennyire is klassz dolog, ha…..
Kellett pár nap, hogy ezt a posztot meg tudjam írni. Nagyjából egy hete elkezdett hullani a hajam. Nem durván, csak fésülködéskor tele lett a fésűm hajszálakkal. Meg hajmosáskor összehajaztam a kádat. Meg a párnám lett reggelre szokatlanul hajas. Nem nagyon, csak annyira, hogy látványos legyen a…..
A múltkori remek foghúzatási kísérletet elmeséltem a második CyberKnife műtét során az orvosnak, mire kérés nélkül írásba adta, hogy egy ilyen pontbesugárzós műtét után minden fajta fogkezelés megengedett. Ugyanakkor Nóra, a családi fogorvosunk is megtudta, hogy őt kihagytam volna, ezért nehogy…..
Az idei Oscart elvitte Enyedi Ildikó elől egy chilei film, ami mindaddig egyáltalán nem érdekelt, amíg ma el nem olvastam róla egy kritikát és meg nem néztem a trailerét.  A trailerét, amin semmi, de semmi más nem történik, csak megy egy nő, akit fúj a szél. Röpködnek felé a levelek, a szél meg…..
Győzni jöttem! Hallelujah 2018.05.24 21:37:34
Hétfőn Handel Messiash-át énekeltük. Bár nekem nem csak a családom jött el, hanem két barátnőm is (egyikük a párjával, akit most mutatott be!), azért eléggé izgultam: konkrétan a kezdés előtt 5 perccel még nem voltam benne biztos, hogy fellépek... Ugyanis légyszi ne kérdezzétek meg többet, csak…..
A kemoterápia másnapján, azaz május 10.-én csütörtökön hazamentem a húgomhoz és egész nap aludtam. Meg küszködtem a hányingerrel. Két mondat tartotta bennem a lelket: Az egyik Rékáé, a gyógyszerész barátnőmé, aki csak annyit jegyzett meg: nem baj, a mellékhatás a hatás jele. A másik pedig a mentős…..
Az egész kemoterápia ezerszer jobban viselt meg lelkileg, mint fizikailag. Maga a kezelés ugyanis csak egy infúzió. Egy infúzió, ami elvileg egy óra alatt csepeg le. Az én esetemben mondjuk kettő volt, mert Józsi - aki saját bevallása szerint egy "tökös nővér" - nem jól állította be. Józsi nővér…..
Ami persze még véletlen sem negyedike volt, nehogy megártson, de a kiheverése azért mára esett... Minden úgy kezdődött, hogy szépen időben keltem, készülődtem, de valahogy nem volt az igazi. Főztem zabkását, de nem esett jól. Nézegettem a ruháimat, de nem tetszettek. Bevettem a gyógyszeremet, de az…..
Győzni jöttem! Evolúció 2018.05.03 22:57:02
A két maszk használata között két hónap és két nap telt el. Az anyagukon kvül minden más: a perspektíva, a szorítás, az érzet. Mégis, ez volt az egyetlen értelme és egyben a legjobb része a mai napnak. De erről majd holnap mesélek.....
Ha véletlen elfelejteném, hogy holnap 10-kor műtétem lesz, akkor nem ebben a világban élnék. Ebben a világban ugyanis annyira fáj (ismét) a hátam, hogy már lassan sírni tudnék. De nem sírok. Beveszek egy jó kis morfinos tablettát és addig is, amíg elkezd hatni, blogot írok... Ez a pusztító…..
Lehet, hogy ez a hónap nálunk családilag az esküvők hónapja: mind a nagyszüleim, mind a szüleim, mind a nővérem ekkor házasodott, de ami engem illet... nos, én alig várom már, hogy vége legyen. Egészségügyileg ugyanis soha nem jelentett még jót. 3 éve ekkor nézett el negyedszer(!) bőrgyógyász.…..
Győzni jöttem! Április 21. 2018.04.28 16:26:06
Ez a nap a szüleim házassági évfordulója: idén a harminckilencedik. És ez a nap mostantól Annáéké is: idén a nulladik. :-) Annáék esküvője nem csak azért volt különleges, mert először láttam olyan szertartást, amit nők vezettek. És nem is csak azért, mert - miután két közeli lelkésznő ismerőse…..
Viktor úgy érkezett, hogy egy 4 tagú román család kiakadt, amikor megtudták: az utcában fizetni kell a parkolásért hétköznaponként reggel 8 és este 8 között. Bár csak hétvégére és két éjszakára jöttek volna, annyira bepánikoltak a hétfőtől, hogy a vasárnap éjszakát lemondták, de nem ám a hagyományos…..
Mindenek előtt köszönöm szépen mindenkinek, aki vadul szurkolt a mai napon! A lényeget a címben összefoglaltam, aki csak erre volt kíváncsi, annak tudok ajánlani egy jó filmet: Samsara. A Baraka készítői csinálták, a vallások a keretmese, de közben "szó" esik mindenről a tömegtermeléstől kezdve a…..
Mint már említettem múltkor, nagyon azon vagyok, hogy mostmáraztán tényleg ne múlhasson rajtam semmi. Azt olvastam az egyik agyas agyas könyvemben, hogy valakinek egy rossz fog miatt újult ki folyton az agyi daganata és amint attól megszabadult, nem jött ki többet. Ennek jegyében…..
Győzni jöttem! Fehér Holló 2018.04.22 19:47:52
Csütörtökön mentünk a Bőrklinikára, Anyu ugyanis leszervezett egy találkozót a helyi dermatoonkológiai tótumfaktummal, azaz magával az igazgatóhelyettessel. Előző este átvittem a teljes dokumentációmat a szülői házba, hogy kiválogassuk a lényeges papírokat és apró unokaöcsém a Nagyijával macerálta…..
A legelső szállóvendégem két fiatal francia srác volt. Ő bennük csak az a különleges, hogy az elsők voltak. Nagyon hasonlítottak a Couchsurfing-es tapasztalataimra és voltaképp azért is nem féltem belevágni magába az Airbnb host-létbe, mert úgy gondoltam, hogy ez gyakorlatilag…..
Győzni jöttem! Angol beteg? 2018.04.18 22:57:46
Nem tudom meséltem-e már a cégemről - az igaziról, ahonnan most táppénzen vagyok. Persze tudom, hogy igen és azt is tudom, hogy a velem való bánásmódjukat ez alatt a betegség alatt csak dícsértem. Nagyon sok pozitív dolog ért az elmúlt három év során, és az egyik legmeglepőbb pont ez volt: ez a…..