Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ruszkaszov

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ausztriai életről, a lehetőségekről rengeteg (sokszor téves) információ kering, kezdve a keresetektől egészen az árakig, a lakbérig és még sorolhatnánk. Kriszti és Fanni (akik korábban az ausztriai szülésről és az iskoláról, az anyanyelv megőrzéséről írtak) most ezek közül emelt ki néhányat...
ruszkaszov 2018.08.02 14:29:08
"Egy átlag bevásárlás Ausztriában drága. Ha csak a tejet, tojást és kenyereket, felvágottakat vesszük figyelembe, akkor mindenképpen."

Ezt a faszsagot. Azert dragabb a tojas, mert nem kapsz szar tojast. Pl. a bio tojas konkretan kb 15 forinttal olcsobb darab aron ott kint, mint itthon (a bio ettol meg lehet szar nyilvan, de osszehasonlitasi alapnak tokeletes). Nem kapsz fos 140 forintos kenyeret, de egy tenyleg kenyer kenyer itthon is 2000 forint korul kezdodik kiloja, azert mert itthon megelegszel a szetesos mindenfele fossal telespekelt kenyerrel, es azt kenyernek hivod, a te bajod. Felvagott ugyanez. Egy ertelmesebb felvagott az Aldiban itthon 600-800 forint 10 deka, azert mert neked felvagott a parizsi, es a sok hulladek tarsa, a te bajod.

De menjunk tovabb. Nezzuk a joghurtokat. Magyarorszagon ilyet gyakorlatilag nem lehet kapni, csak a Culinarisban. Amire ma itthon ra van irva, hogy joghurt annak semmi koze a valodi joghurtokhoz. Nezzuk mennyibe kerul itthon: 4000 forint kiloja. Mennyi kint? 1300. Szar joghurt nagyon nem egyenlo az ertelmes joghurttal, amit az iro nagyon ugyenesen osszehasonlitott.

Amit Ausztriaban meg kapsz kenyer cimen, azt itthon gyakorlatilag par peksegen kivul senki nem arulja. Ugyanez gyakorlatilag minden termekkel. A zoldseggel is, gyumolccsel is. Egy sarkanygyumolcs, avokado, ertelmes datolya, ertelmes olivabogyo, zold friss fuszerek, granatalma, barmilyen hal, tengeri kutyu itthon niche, soha nem fogsz olcsobban ilyeneket itthon talalni, mint Ausztriaban. A speckobb fuszerekhez meg jobb ha inkabb kiugrasz Becsbe, Londonba, mert olcsobban josz ki, mint hogy valakivel egyedileg Magyarorszagra szallittasd, ha nincs kinn elo ismerosod.
Amikor meglátod a neved a Figyelő listáján többféle érzés vetekszik benned egymással. Először nevetsz, aztán dühös leszel, aztán kicsit meg is ijedsz. Nálunk a taszban nagyon különböző élethelyzetben lévő munkatársak dolgoznak. Mást jelent egy ilyen listára felkerülni a három gyerekes családanyának…..
ruszkaszov 2018.04.12 17:10:10
@John Szigethy: Van barmi, amivel ala tudod tamasztani a mondandodat a szokasos uszito 0 valos tenyt felhozo *minosegi* Youtube videokon kivul?
Az utóbbi hetekben az interneten terjedt egy videó, amelyben a Széll Kálmán téren berendezett kamunappali berendezési tárgyait néhány óra alatt elhordják az enyveskezű járókelők. A videóban leszögezik, hogy a bútorokat, könyveket és egyebeket elhordók nem statiszták, a végén…..
Naiv ügyfél teljesen tanácstalan, minthogy a UPS futárjai eddig egyszer sem találták meg a címét: Szeretném leirni az UPS futárszolgálattal kapcsolatos történetemet, aminek még mindig nincs vége és gyakorlatilag kezdem teljesen tehetetlennek érezni magam. Az ebayon vettem…..
ruszkaszov 2012.10.18 19:48:56
@Giggsy: Harom hete rendeltem taskat. Szepen el is jutott gyorsan Vecsesre (Magyarorszagra mindig el jut par nap alatt). Ott megallt a vamolas miatt, es ugye ehhez kell megbizast irni. Felhivtam oket, hogy mi a szitu, es mondtak, hogy csak a telefonszamom van megadva, ugyhogy nem tudtak elerni. (Szo szerint ezt mondtak) Hozzatennem, hogy ilyenkor egy email cim kell nekik, elkuldeni a megbizasi szerzodest, de akkor sem hivtak fel. Kesobb mikor ez rendezodott nem hoztak ki azt mondva, hogy nincs pontos cim. Csak a fobejaratig kellett volna elsetalni megtudni az ajtot, meg emeletet mert ott a nevem mellett ki van irva. Hozzatennem ekkor sem kerestek, csak a nyomkovetes miatt tudtam, hogy megint valami bajuk van.

Hasonlo aprilisban, Kindle-t rendeltem. De ott meg vamolashoz nem is kellett volna felhivnom oket, de valamiert 5 napot allt itthon. Nem kaptam emailt, se telefonhivast sem. Felhivtam oket, hogy mi a fene van. Mondtak, hogy ki kell fizetnem a vamot, mondtam, hogy mar ki van (Amazon rendezi ilyenkor), erre "ja tenyleg".

Tenyleg ugy mukodik ahogy kene, es mindig felhivnak... Ja hogy keresnek, ha nem vagy ott, de rendesek.
Előfordul olyan egy blogszerkesztő életében (vigyázat, intim részlet...), hogy nem ért egyet mindenben azzal a poszttal, amit megjelentet. Nagyjából így vagyok Balázs írásának bizonyos részeivel, de a fogalmazás néha kissé talán túlzott markánsságát hajlamos vagyok betudni…..
Sólyom feladta a leckét. Egyértelműen tartalmas, sok rétegű beszédet mondott pár napja az aszófői falunapon. És a sajtó, a bloggertársadalom rá is ugrott  témára. Az Index blogok ünnepeltek. A Varánusz szerint „a baloldali liberálisnak semmilyen alapon nem nevezhető ex…..
Fejtsük meg együtt Kövér László gondolatait a világról! – gondolta a Kelet-Magyarország rejtvényírója, és a legnagyobb fokú szervilizmus nevében fel is adta az Országgyűlés elnökének múlt heti mondatát az e heti rejtvényben. A legkisebb gond ezzel, hogy elrontja a…..
ruszkaszov 2012.06.03 09:26:13
@Zsdanov: Mi, meg ti ugye? En melyik csoportba tartozom? Es kik vagytok ti? En meg sosem mostam ossze ezt a rendszert azzal, de azt se vagom ki a fene vagy. Vagy mar nem hozzatok tartozom, mert beszoltam? Persze az is lehet hogy tobben vagy, igy persze konnyen megertem, hogy a hiteletet a politikaban keresed.

Btw, a cikk nem ert Index cimlapot. Azert mert ujsagoknal is vannak elvakultak, meg nem kell felhaborodni.
comment:com Vége a Heti hetesnek? 2012.05.13 09:41:00
Az RTL Klub 1999 óta műsoron levő beszélgetős showműsorával kapcsolatban kis túlzással az utóbbi éveben szinte minden évadban felmerül a kasza kérdése, vajon folytatódik-e vagy sem, kell-e az RTL Klubnak egy nyilvánvalóan pártos, és egy oldalra (oké, mondjuk ki, balra) húzó…..
ruszkaszov 2012.05.13 11:30:24
@isssti: "már csak a ballibek tudnak rájuk hiteles tehetségként nézni"
Ha partpolitikai beallitottsag alapjan iteled meg oket, nem lehet hogy veled van a baj? Egy humorra epulo musornal ezt le kene szarni, ha vicces -> jo, ha nem -> rossz. Az mar tenyleg reszletkerdes, hogy Orbant, Gyurcsanyt, Mesterhazyt vagy Vonat figurazzak ki. Ugyanezz, ha szineszkent tekintjuk oket.
Április végén megszületett az első kormánydöntés a témában. A megvizsgált szociális ellátások közül egyelőre csak kettőnél lesz változás: - a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény teljes összegét (évi két alkalommal gyermekenként 5800 Ft) utalványban kapják meg a…..
ruszkaszov 2012.05.08 21:05:05
@bundi124: Én inkább emlegetném ez ügyben Ausztriát és Finnországot. Valahogy töriből nem nagyon vettük mik történtek arrafelé a második világháború után, miközben Szovjetunió ténylegesen leszarta Magyarországot (egy ideig természetesen). Ha a függetlenedést akkor nem tudtuk megtenni, nem tudom, hogy gondolod, hogy most menne. 20 éven belül nem látok reális esélyt rá, és ahhoz már most kellene tenni valamit, és ezek a mostani beszólogatások nagyon nem segítik elő ezt a törekvést.
Köszönhetően Török Gábor politológus blogjának, bárki könnyen hozzáférhet a legnagyobb hazai közvélemény kutatók (Medián, Ipsos, Tárki, Századvég) pártpreferencia eredményeihez egy helyről. Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt 2011 áprilisban jelent meg egy cikk itt a…..
ruszkaszov 2012.04.22 22:33:10
@ccactus: 39%==50%... duplagondol, 39%==50%==33%... duplagondol...

"2011 áprilisában az összes nagy közvélemény kutató szerint nagyjából ugyanott állt a párt, mint a 2010-es választásokon".

Még jó hogy, a közvélemény kutatók nem számolnak mandátumot, még a végén ennek a mondatnak egyes értelmezései igazak lehettek volna.
Valamikor még márciusban hirdette meg a kormány, hogy most aztán változás lesz, jön a konszolidáció időszaka, meghallgatják az ellenzéki véleményeket. Schmitt leváltása után egyenesen a konszenzus keresését az ellenzékkel való megbeszélésről beszélt Lázár János a Fidesz…..
ruszkaszov 2012.04.15 08:19:15
@Psyman: Minek kapod meg a fizetésedet, ha úgyis elköltöd?
Google Music A Google nagyon kevés értelmes új terméket dobott piacra az utóbbi időben, de a Music mindenképpen a jobbak közé sorolható. A desktop alkalmazás felfedezi a gépünkön található zenéket, majd saját adatbázisból streamelhetővé teszi azokat az androidos…..
605 nap után lemondott Schmitt Pál köztársasági elnök. Örülünk, hogy a 20 évvel ezelőtti csaló távozik. Örülünk, hogy az elmúlt hónapokat-heteket-napokat-órákat minden idők legnagyobb és legpofátlanabb hazugságcunamijával elárasztó köztársasági elnök távozik. Eme…..
ruszkaszov 2012.04.02 16:07:22
@Vahakomb: Hajrá! Itthon úgyis túl sok a pártkatona mindegyik oldalról. Attól, hogy elköltözöl nem leszel kevésbé elvakult, szűk látókörű.
Tegnap mozgalmas napunk volt. Reggel Orbán Viktor osztotta el a smittsemmit sokfelé a roppant tárgyilagosan távolságtartó, a Szentember szent és sérthetetlen nyökögéssel, este pedig maga a déernélküli mondta az arcunkba: alul lehet múlni Gyurcsányt.Szerintem többen óhajtottuk a…..
ruszkaszov 2012.03.31 14:39:37
@felebarát: Magyar Nemzet?
ruszkaszov 2012.03.31 21:25:12
@felebarát: Ezzel kapcsolatban még a Magyar Nemzet is azon az állásponton van, hogy Schmittnek le kéne mondania:
mno.hu/vezercikk/elnok-ur-gondolja-at-1064292

Már a szerdai újságbeli cikkük is nagyon óvatosan fogalmazott, és csak tényeket közölt, ami felettébb szokatlan volt.

Így egy vérbeli Fideszes szemszögéből, a mondatod alapján, a Nemzet is hazudós médiába tartozik. Persze csak ha a vérbeli Fideszesek úgy gondolják, hogy Schmitt maradhat KE (Orbán mondatai alapján).
Februárban országos reprezentatív kutatást végzett (1000 fő megkérdezésével) a Szegedi Tudományegyetem szociológiai és vallástudományi tanszéke és az Ipsos arról, hogy hogyan is döntenének a választók az egyházi státusz odaítéléséről. A kutatás eredménye itt…..
ruszkaszov 2012.03.12 15:34:45
@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Azért gondolja így, mert legálisan halálraihatod magad, de a fű be van tiltva.
Hol volt, hol nem volt, a cudar téli hidegben elindult a határban néhány szegény ember, meg néhány gazdag (vagy ahogy haragosaik mondják: kommunista), hogy a méltóságos urak elé járuljanak gondjukkal-bajukkal. Éhségmenetnek nevezték el utazásukat, ami Miskolc…..
ruszkaszov 2012.02.09 08:45:07
@i.diot: Mivel nem háborodtál fel azon, hogy Fideszes vagy, így feltételezem, hogy az vagy.

Te ugyanolyan bértolnok vagy, mint akiknek pénzben fizetnek. Csak neked elég ez is: www.youtube.com/watch?v=pgHWEXAoUGY

Miért utálom, ha rám azt mondják, hogy Fideszes vagyok? Mert nem szavaznék újra rájuk. Fel tudom sorolni, hogy mit rontottak el, és mik azok, ami miatt kiütötték nálam a biztosítékot.

Miért utálom, ha rám azt mondják, hogy MSZP-s vagy éppen szoci vagyok? Mert jobb oldali vagyok, szinte minden szempontból minusz egyház. Az előző választáson egyénin Fideszesre, listáson MDF-re szavaztam.

Független sem vagyok, mert annak ellenére, hogy egyik sem képviseli amit akarok, legjobb lehetőség alapon mégis mindig szavaznék valakire.
 (A cikk eredetileg a Népszabadságban jelent meg.) Az elmúlt néhány évben a cigányság helyzete vált hazánk legégetőbb társadalmi problémájává. Ez a helyzet nem egyik pillanatról a másikra keletkezett. A magyar társadalom évtizedes lejtmenete azonban, amit…..
Feltűnt már nektek mennyiféle felhő röpköd a fejünk felett? (Tipp: Smiló Dávid - ÉSZAK)..
ruszkaszov 2011.12.23 08:22:29
@ratman_: Látom a hozzáértő hozzászólt... Lehet ezt kultúráltabban is.

A videó pedig bejövős, főleg az utolsó HDR-es jelenet.
Elutasította csütörtök este az újbudai képviselő-testület a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét, így nem maradhat a Petőfi híd budai hídfője mellett a szórakozóhely - közölte Horti István XI. kerületi jegyző a döntés után. Ennél a napirendi pontnál zárt…..
ruszkaszov 2011.09.23 09:52:54
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Biztos folyton be vagyok baszva, most is be vagyok valszeg. ZP-be is csak bebaszva jártam, egyetemre is csak úgy megyek, ZH-imat is csak bebaszva írom meg, mert úgy jobban megy. Amúgy meg szerintem több időt töltök ott mint jónéhány ott lakó. Az értékrendemről meg mit tudsz? Valszeg szeretek szarban dagonyázni, turkálni az orromat, hányni, és szeretem nézni az alkotásomat, és elemezni hogy mit kajáltam előtte, mert nem emlékszem, mert ügye be vagyok baszva folyamatosan. Ezek után biztos nem vennék észre egy széttört üveget, vagy egy használt gumit. De nem is értem, hogy hogy írhatok ilyen okosságokat, hiszen részegen az ember nem gondolkodik, akkor hülye. Jah, várjunk csak.

Mindig jobb az egyént támadni, mint amit mond, és még egyszerűbb is, alaptalanul is lehet. Szeretem a politikát.
ruszkaszov 2011.09.23 10:04:14
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Felbőszíteni, ne viccelj :) Ha azt tényleg érteni akarod, akkor már rég rossz, hiszen tudod, be vagyok baszva, nem írhatok értelmes dolgokat.
ruszkaszov 2011.09.23 10:48:19
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Honnan gondolod, hogy nem értelmeztem? Te nem érted, hogy nem azt támadod, amit állítok, ha nem a hozzáértésemet, amiről fogalmad sincs.

Az élet nagy dolgait összepárosítani a ZP létével. Tsz, gratulálok. (Egyébként kitudja, lehet hogy megtaláltam volna a jövendőbeli feleségemet?) Maximum ugyanazt fogom tudni mondani, mint most, hogy faszság (volt) ilyen nyomi indokokkal bezáratni. Ugyanis az kevésbé zavar, hogy nem lesz, minthogy hülyeségek alapján bezáratják.
Az alábbi érdekes hírt kaptuk a Belgáról: „A jelek szerint tizenhárom évnyi káromkodás és kilenc lemez után szeptember ötödikén határozatlan időre (végre) feloszlik a Bëlga. A 2004-ben a Sziget nagyszínpadját is megjárt zenekar egy különleges bulival búcsúzik a…..
ruszkaszov 2011.08.29 10:24:11
@musi: Belgát nem a zenéjéért, hanem a szövegéért kell hallgatni. Jobban parodizálnak mint te, az biztos. Különben is macit neked :P
Régi adósságot törlesztett a kormány 2010-ben, amikor nemzeti emléknappá, „a nemzeti összetartozás napjává” nyilvánította a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóját, június 4-ét. A jelentős szimbolikus lépést balról főleg fanyalgás fogadta. Elég a…..
ruszkaszov 2011.06.08 20:41:13
Egyes helyeken azt írod, hogy "Trianonról meg kell emlékezni", másszor meg "ha meg akarunk róla emlékezni". Persze tudom a te néző pontod szerint, de az első nekem is szól, ami személy szerint zavar, mert én nem akarok megemlékezni róla.

Hozzáteszem engem Trianon egyszerűen nem érdekel, szerintem sem kell megeggyezni ebben a kérdésben a szomszéd államokkal, de egyszerűen így mostanság, amikor simán lehet utazni minden szomszédos országunk között (vízum nélkül) nem nagyon tud foglalkoztatni a kérdés. Mondjuk Trianon ünneplését sem tudom hova tenni, maximum ha valójában a mostani határok közötti állam megalakulását ünneplik. Ha meg tényleg olyan rossz lenne a helyzetük a kissebségi magyaroknak, akkor valszeg látnánk valamiféle népmozgást, de ez jelenleg nincs. A mostani szlovákiai helyzet számomra egyetlen egy jelentéssel bír: az ottani magyarok politikailag gyengék. Gazdaságilag Trianont elemezni meg nonszensz, ennyi idő alatt elég pl csak Japán példáját nézni. Szóval maga a megemlékezés nem zavar egészen addig míg valaki azt nem írja, hogy "meg kell emlékezni".

A szembenézés meg ha még nem történt meg, az már rég rossz. Szerintem a szembenézés ebben az esetben kb azt jelenti, hogy oké ez van, és az új helyzet alapján megyünk tovább előre. Ebből már következhet az, hogy nem kéne búslakodni, és gyakorlatilag elfelejteni. Habár szerintem azért elfelejteni nem kéne, de jóval kevesebb energiát kellene a kérdésbe belefektetni, mint amennyit egyesek. Persze nem tudom, hogy a cikkben említett "baloldali szembenézés" mit takar, lévén nem ismerem a baloldali álláspontot.
ruszkaszov 2011.06.08 20:52:51
@csincsilla72: Az állampolgárság és a nemzetiség két teljesen külön kérdés. Miért kell magyar állampolgárság valakinek? Annyira szeretne ide adózni? Magyarország oldalán akar harcolni? Az összes többi kérdés kívül esik az állampolgárság kérdésén. Ha annyira akar valaki állampolgárságot, hogy tényleg nagyon fusztrálja, költözzön ide. Btw, a kettős állampolgárság intézményével, már ez sem szükséges. Az, hogy valaki magyar már más kérdés. Mint ahogy itthon is élhetnek németek, görögök, románok, szlovákok, stb. A magyarországi német szerinted kevésbé német, mint a németoszági?