Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bivalybasznád

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arra ébredt a magyar, hogy február közepére e két derék jóember, a haza gyarapodásának e két fáradhatatlan hőse egymásra talált. A Hír TV élő, egyenesben közvetítette a pártelnök programhirdető beszédét, és a DK pártalapítványa pedig pénzt nem kímélve tömi ki plakátmegrendeléssel a korrupt, fideszes…..
A balliberális kormányzás legrosszabb szakaszait idézi a Fidesz-kormány szétesettsége. Az Orbán Viktor által cinikusan felerősített Rogán-Lázár küzdelem sem a Fidesznek nem jó, sem az országnak. Valójában Orbán Viktornak is rossz, de őt a kormányzás unalmas, de felelős…..
Ők pedig a műsorvezetők, a női egyenjogúság nevében egy hölggyel. Indulás március 15., csodálatos nap lesz! A Facebook-oldal itt.   ..
bivalybasznád 2015.02.25 19:17:24
Drága barátaim, szeretett véreim! Büszkeséggel tölt el, hogy ebben a nagyszerűen fejlődő, csodálatos országban élhetek. Szerencsére ide születtem, nem gazdasági bevándorlóként kellett átkúsznom a határon. Ez nagy mázli. Amikor a világra jöttem, még az átkos Kádárt…..
Úgy látszik mostanában rendszeresen januárban bukkan fel valamilyen adózási anomália a termőföldekkel kapcsolatban, legalábbis míg tavalyelőtt a kiskertek illetékfizetése merült fel ötletként (hogy aztán nemsokára el is tűnjön), addig idén a termőföldeket sújtó adó…..
"Vasárnap reggelenként Süvi a csülkei közt tartott hosszú papírszalagról felolvasta nekik azokat a számoszlopokat, amelyek bebizonyították, hogy a takarmányféleség-termelés kétszáz, háromszáz vagy ötszáz százalékkal emelkedett, melyiké hogy. Az állatoknak semmi okuk nem volt…..
Ahogy mondani szokták, igény az volna rá, de a megvalósulásnak körülbelül annyi az esélye, mint Vida Ildikónak New Yorkban ünnepelni a hálaadást. Ha mégis sikerülne ez a régi trükk, az annyit érne most, mintha egy marék fűrészporhoz egy kis majonézt és bőrös virslit…..
Én kicsit elszégyelltem magam, amikor az MTV-ról szombat este kiderült, hogy katalógust vezet az online sajtó vélt vagy valós elkúrásairól, és percre pontosan kijegyzetelik a hírportálok hírfolyamát. Azért szégyenkeztem, mert ez nem nekünk jutott eszünkbe, márminthogy a…..
bivalybasznád 2014.11.10 10:03:50
Általában egyszerre szánalmas és röhejes, amikor egy gyíkarc annak ellenére akar apuci nagyszerűségén túltenni, hogy szerény értelmi képességekkel áldotta meg a teremtő. Az ágyúdörgésszerű fitymacsattogtatás egyik nagymestere lett mára a kis Lánczi fiúcska, aki az…..
Először is, igen fontosnak tartom leszögezni, hogy az elmúlt 20 év politikai, állami vezetői közül számomra Orbán magasan a legszimpatikusabb. (Még akkor is, ha elsősorban az 1998 és 2002 közötti időszakot tartom etalonnak, és ma nem „mindenben” értek egyet a…..
A saslik fogalma itthon mostanában nem nagyon ismert, pedig pár évtizede még a legtöbb ember tisztában  volt vele; azóta valahogy kikopott a hétköznapokból, ahogy egy sor más is. Manapság a rablónyárshoz hasonlítják -tévesen-, pedig ennél sokkal, de sokkal több. Persze abban…..
Nem ismerek olyan tanulmányt, amely a vagyonok egymást követő átrendezése kapcsán tekintette volna át Magyarország utóbbi százéves történetét: Trianont, a zsidóságnak a vagyonának konfiskálásában végződő jogfosztását, a kitelepítéseket és az államosítási hullámot, a…..
bivalybasznád 2014.07.25 15:07:01
@high up!: hehe! ebben van valami.
Pengeváltás zajlott Orbán Gáspár és a 444.hu között arról, hogy az Orbán trónörökös vajon közszereplő-e. Gáspár szerint ő nem az, ő állampolgár, a 444.hu szerint viszont az, hiszen évek óta szerepel a médiában apja oldalán. Szerintem magától értetődő, hogy…..
bivalybasznád 2014.07.16 18:04:55
Kiterjedt famíliánk debil ágában - minden családban van ilyen ág – komoly viták szoktak kialakulni arról, hogy Nadal vagy Federer-e a jobb teniszező. (Állítólag van már egy Djokovic nevű is, aki színezi a képet.) Ilyenkor roppant módon szórakoztat, hogy értelmesnek látszó…..
bivalybasznád 2014.06.23 08:42:48
bivalybasznád 2014.06.23 08:43:55
@bivalybasznád: a riszka a riska becézett formája, de itt ritka akart lenni.
Mi jár annak, akinek igaza van? A bon mot szerint a szája. A politikában talán még hatványozottabban van ez így. Bauer Tamás is magára maradt jelölt-társai között, amikor kifejtette, hogy miért nem írja alá a Pokorni polgármester által előterjesztett választási etikai kódexet.…..
bivalybasznád 2014.03.13 05:52:12
A jobboldali pártmédia, élén a Magyar Nemzettel, már annyi mindent leleplezett az elmúlt négy évben, már annyiféle fajta titkos és kevésbé titkos felvétel a birtokába került, hogy a legújabb lepel lerántása a Fidesz egyetlen komolyan vett ellenfeléről legfeljebb mosolyt csalni…..
  Igen, az Istenadta Népről beszélek. Időnként reménykedve megírogatom itt, hogy a nép nem hülye, csak valakinek végre értelmesen kéne tudni beszélni hozzá. Hogy hosszabb távú -- érthető nyelven és hihetően elmondott -- értelmes célokért hajlandó rövid távon akár…..
bivalybasznád 2014.03.02 10:15:23
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: nem olyan biztos. én fidesz szavazó voltam. ez után a teljesítmény után már nem leszek az. és azért vannak még páran akik tovább látnak, a birkaakol lécein is túlra.
A magyar labdarúgó válogatottra rámosolygott a szerencse Nizzában. Vasárnap sorsolták a 2020-as kontinenstorna selejtező csoportjait, amelyben sikerült elkerülnünk igazán nehézsúlyú ellenfeleket. Persze a papíron legerősebb görög csapat ellen sem lesz könnyű, de mégis más,…..
Az elmúlt napokban bombaként robbant a hír, mely szerint az Európai Unió ki szeretné irtani Magyarországról a fehér akácot (Robinia pseudoacacia), mondván, egy, a Kárpát-medencében nem őshonos gyomnövény. Természetesen a hír villám sebességgel terjedt a világhálón, a…..
bivalybasznád 2014.02.10 19:23:33
bivalybasznád 2014.02.11 05:37:04
Nevetünk, csapkodjuk a térdünket, már a szemünk sem rebben, vagy éppen idegesek leszünk. Igen, a vagyonnyilatkozatokról van szó. Ezekből ugyanis szinte kizárólag azokat az adatokat ismerjük meg, amit a parlamenti képviselők és más közhatalmi döntéshozók el akarnak mondani. Ha…..
Mint az sokak számára ismeretes, (ismét) megköttetett az a mindent elsöprő ellenzéki megállapodás, ami meghiúsíthatja fidesz nem csak hogy háromnegyedes, de akár az öthetedes, sőt, jó esetben még a hétkilencedes győzelmét is a tavaszi országgyűlési választáson. Most, hogy a…..
bivalybasznád 2014.01.18 07:46:46
Piroslap Lehet más a cenzúra 2014.01.07 22:57:58
Schiffer András pártja megint cenzúrázott. Pedig az egy évvel ezelőtti pártszakadás óta parlamenti küszöb alatt vergődő párt problémáit már nem lehet kommentek cenzúrázásával elfedni. Ertsey Katalin parlamenti képviselőjüket már meg se hívják a kongresszusra, Vágó…..
MaNDA Carl Zeiss, a kukkerkirály 2013.12.03 14:48:12
A német Jéna városa alighanem szinte kizárólag Carl Zeissnek, a világ optikai iparát ma is meghatározó mesternek köszönheti közismertségét. A hőálló üvegből készült edények csak mellékszereplők a település történetében. Zeiss Károly 1816-ban, Weimarban született. Apja,…..
Szerencsétlen devizahitelesek a nagy megmentésre várnak hónapok óta, erre mi derül ki? Már megint csak a szokásos fideszes szemfényvesztés látszik: politikai-kommunikációs értelemben ügyes amit kitaláltak, gazdaságilag viszont az egész csak fingfűrészelés, vagy ha úgy tetszik,…..
Az Index szájbarágója, amely amúgy rendkívül hasznos és most a földtörvény kapcsán is nagy pontossággal számol be a tudnivalókról, nem kapja föl a fejét a saját maga által (talán véletlenül) föltárt khmm érdekességre: „Ezek a közpénzből támogatott tőkeerős…..
bivalybasznád 2013.06.28 08:34:32
@Makkasz: én ezt kétlem. ma egy sima saps nagyjából állja a termelési költségeket (talajelőkészítés, vmag, vegyszer, betakarítás stb.) a termény pedig nettó nyereség. Persze ez kultúra függő történet, ezért erősen leegyszerűsítettem. Az unióban agyontámogatott agrártermelésnek van egy csomó más aspektusa, az egyik az, hogy spec ágazat abban a tekintetben, hogy a technológiai folyamatban fellépő véletlen és nehezen kiszámítható hatások (időjárás) erősen beleszólhatnak. A csavargyártás ebben lényegesen egyszerűbb, hiszen ott a folyamat minden eleme pontosan tervezhető, a minőség egyenletesen biztosítható.

másik érdekes ebben a kérdésben (mármint a mg-i alapanyagok és termékek ára) a lánc további meghatározó elemei: feldolgozóipar, kereskedelem és az ő árrése(i), kül és belpiaci hatások. Az egész katyvalékot egybe gyúrva a közösségi szintű agrártámogatás ebben a képletben indokolt. Teljesen piaci alapokra helyezve a beszállítói oldalon (gépek, anyagok) is más lenne a helyzet, ugyanis a(z agyon) támogatott agrártermelésre a beszállítói oldal folyamatos áremelésekkel reagál. (szlogenszerűen: "fussa nekik az uniós pénzekből") Összességében az agrárszekér minden eleme elég jól fut mostanában.