Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cyrus Sabien

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor először olvastam Levente történetét, nem tudtam, sírjak vagy nevessek. Nem akármilyen kálvárián ment keresztül burmai (mianmari) párjával azért, hogy összeházasodhassanak, történetük jól mutatja, micsoda bonyodalmakat tud okozni a bürokráciában egy váratlan helyzet. Szóval öveket becsatolni,…..
Cyrus Sabien 2016.10.21 08:19:30
@FeketeMacska73: Bécsben dolgozik, nem Burmában. A csaj jött Burmából. Bécsben ismerkedtek meg és Győrben házasodtak össze.
Bő egy hónappal ezelőtt volt egy poszt, melyben egy hír kapcsán azt a kérdést tettem fel nektek, hogy ha az utolsó (vagy jelenlegi) magyarországi fizetéseteket megtoldanák 100 ezer forinttal, visszaköltöznétek-e (vagy maradnátok-e). A poszt kapcsán írta meg véleményét Paul, ez…..
Cyrus Sabien 2016.10.18 11:51:01
@Buchhalter: Azt nem mondtam, hogy idióták lennének. Értő olvasásod elképeszt. Azt mondtam, hogy ha választásom van akkor inkább nem kínlódom és nem emésztem magam.
Szóval szerinted csak az a fasza gyerek aki ott marad és szenved és csendben ellenáll? Aki meg nem akar ellenállni, hanem nyugodtan akarja élni az életét az meg gyáva? Akkor nyugodtan hívhatsz gyávának. Nem életcélom sem a korrupt politikusok megbüntetése, sem az, hogy golyót kapjak a fejembe.
Cyrus Sabien 2016.10.18 13:57:46
@tanato: „Ott van előtted egy ember, aki átjutott a tengeren, aki fél, aki nem igazán tudja, milyen lesz a jövője. Ettől ilyeneket nem kérdezünk. Tőle azt kérdezzük, hogy éhes-e, fázik-e.” A továbbiaknak csak az akut krízishelyzet elmúltával, az elemi emberiesség gesztusai után lehetne helye. „És néhány nap múlva, amikor lenyugodott és már nem éhes, nem fáradt, akkor elkezdhetünk beszélgetni, hogy honnan jött, mit akar és akkor szépen le kell nyomozni, erre megvannak a megfelelő eljárások, amiket eddig is alkalmaztak.”

Az első részével egyetértek. Viszont szerintem ezekkel az eljárásokkal van a probléma. Ha kiderül, hogy nem az akinek mondja magát akkor nem történik semmi. A földrengéses hasonlattal élve, a kórházban a rabot nem fogják az ágyhoz bilincselni illetve utána nem kerül vissza a börtönbe.
Cyrus Sabien 2016.10.18 14:19:31
@tanato: Ebben egyetertunk.
Nincs szakember. A Magyarországon (és a régióban) élők egyre gyakrabban szembesülnek ezzel a mondattal, miként azzal is, hogy lassan alig marad ember a különböző ház körüli szakmunkák elvégzésére – és akkor például az egészségügyről még nem is beszéltünk. Apropó,…..
Vajon mi a közös a labdarúgó Bajnokok Ligájában és a Trónok harca legújabb részében? És mi köze mindehhez egy London mellett dolgozó magyarnak? Kiderül Ádám mai posztjából, amely az Egy napom sorozat (melynek eddigi részeit itt találod) legújabb epizódja (kis csavarral, de ez…..
Egy ideje kezdenek feltűnni azok a hírek, melyek arról szólnak, hogy a gazdaság bizonyos területein egyre komolyabb feszültséget okoz a munkaerőhiány. Noha sok esetben a vállalatok próbálnak nem tudomást venni a dologról (lásd legfrissebb példaként az autóipart), ez egyre nehezebb…..
Cyrus Sabien 2016.03.31 12:03:17
@Karma17: Nekem meg pont ellenkező a tapasztalatom. Akárhol dolgoztam eddig (K-Európában több országban, most pont Németországban) mindig jött más országból megkeresés. Sőt, állásajánlat is. A nagy tech hubokból (pl. Dublin, London stb.) ugyanúgy, mint más Isten háta mögötti helyekből. Plusz, nincs semmilyen különleges tudásom.
Határátkelő Meddig vagy magyar? 2016.02.19 06:44:00
Nem is olyan régen jelent meg Zita írása arról, hogy vajon meddig marad magyar az ember, tulajdonképpen erre reagálásként született meg András posztja, aki ugyanezt a kérdést feszegeti, és a végén meg is válaszolja. Aztán persze majd ti is elmondjátok, mit gondoltok minderről...
Hogy mit ér meg New York? Hát az attól függ, egy biztos, a város abból a szempontból hasonlít Londonhoz, hogy vagy imádja az ember, vagy ki nem állhatja. De hogyan látják az ott élő magyarok? Ajánló a Határátkelő közösségi-információs oldal legfrissebb cikkeiből. „New…..
Cyrus Sabien 2016.01.05 14:24:36
@Határátkelő: Valogatast kitenni ide nagyon jo otlet. Foleg, hogy lusta vagyok atmenni a masik oldalra :)
Ma dupla posztot olvashattok, egyfelől Svájci Sapka segítségével ellátogatunk egy olyan karácsonyi vásárba, amiről talán kevesebbet olvasni, mint mondjuk a bécsiről vagy más híres-neves rendezvényről, de a képek és a leírás szerintem elég meggyőző ahhoz, hogy akinek még…..
A mai írásnak története van, amennyiben egy hosszú kommentből nőtte ki magát poszttá. A minap ugyanis Glorianna írt a nyelvtanulás kapcsán egy hozzászólást, én pedig megkértem, hogy kerekítse poszttá, mert szerintem nagyon érdekes tapasztalatokat fogalmazott meg, és az sem…..
Cyrus Sabien 2015.12.01 16:27:32
OFF:

index.hu/gazdasag/2015/12/01/alomvilagban_elnek_a_tinik/

Lesz itt meg uj hullam a kivandorlasban :)

ON
Határátkelő Itthon ragadtam 2015.10.14 06:45:00
Többször felmerült már, milyen érdekes lenne, ha a blog régi szerzői megjelennének és megírnák, hol tart most az életük. Nos, felvettem a kapcsolatot néhányukkal a legelső időkből, és megkértem őket, írják meg, hogyan (és hol) élnek most, mi történt velük, mik a terveik.…..
Cyrus Sabien 2015.10.14 16:21:37
@Fajankó: Szerintem kulonbozo nyelvtudasra gondoltunk, habar mindketto hasznos ;)
A címben feltett kérdéssel alighanem sok határátkelő család találkozott már, azaz a kérdés az, azonnal menjen-e az egész család együtt, vagy valamelyikük (a mai poszt szerzője, Eve esetében a férj) menjen egyedül és a többiek majd követik. Ők úgy döntöttek, megpróbálják…..
Cyrus Sabien 2015.10.07 08:37:21
@zöldeketbeszélek: "Egyelőre jó is, hogy nincs állásom. Így is folyton rohanok, mert a napközibe még nem sikerült beíratni a gyerekeket" - idézet a posztból.
Tehát három gyerek van, kettő iskoláskorú.
Cyrus Sabien 2015.10.07 10:51:48
@zöldeketbeszélek: Akkor miért akarják beiratni a napközibe a gyereket? A napközi nem óvodáskorú gyerekeknek van?
Cyrus Sabien 2015.10.07 11:24:09
@VikocaSco: Miért ne lenne?

@Zoole[uk]: Ahaa, értem. Kiskutya koromban még csak óvodában volt napközi. Azóta a dolog nem érint és nem is követem ezeket a változásokat, jó tudni.
Nőkovács Igazi férfi :-) 2015.06.28 12:52:10
Visszatérő témám, mivel sajnos folyamatosan ebbe az elvárásba botlom. :-) Úgy érzem, nem lehet eleget beszélni erről.  Arról, hogy nem elvárunk, nem másra mutogatunk, hanem elgondolkozunk. Magunkról. Utána lehet szélesebb körben.   Az igazi férfi   Folyamatosan zajlik az…..
Cyrus Sabien 2015.06.29 11:14:56
@jimmywhite:

+1
Olyan ez, mint a becsulet. Ha magyarazni kell akkor biztos nincs.
Zebralány több országot is megjárt már, most Magyarországon él a családjával. Mint a Magyarország és én pályázatra érkezett posztjában írja, tudja, szerencséje is volt, hogy egy külföldi cég budapesti központjába kerülhetett, ugyanakkor látja a problémákat is, és nem…..
A mai poszt teljesen rendhagyó a Határátkelő történetében, de legalább ennyire rendhagyó az is, amiről szól. Ma ugyanis Digger beszámolóját olvashatjátok a blogjából készült darabról, amit a napokban mutatott be az Örkény Színház. Nem is húzom tovább a szót, átadom neki,…..
Cyrus Sabien 2015.05.12 08:39:31
Egy egészen nagyszerű időutazásra invitállak ma titeket, kalauzunk ismét P. Elliott, aki többek unszolására állt neki, hogy leírja, milyen is volt az élet jó négy évtizeddel ezelőtt az olaszországi menekülttáborokban. Lesz itt minden, sikkasztó hentes, alkoholista tini, bolondos…..
Van a jóléti állam mintájának számító Svédországnak egy másik, talán ritkábban látott oldala. Például a stockholmi „Szilícium-völgyben”, ahol egy hatalmas táborban élnek emberek. Ilyen táborból egyébként több is van, mint az Réka írásából kiderül. A képeket Roger…..
Cyrus Sabien 2015.03.11 08:47:17
@tanato: Az idenymunkat megoldanam a pesti hajlektalanok felhasznalasaval. A roman ciganyokat meg elkuldenem Svedorszagba :).
Cyrus Sabien 2015.03.11 08:56:03
@Réka ‎: Kezdesz svedulni :)
Romaniaban az egyetemig a tanulas ingyenes. Egyetemen vannak direkt romaknak fenntartott, ingyenes helyek.
Az mas kerdes, hogy a szulok nem torodnek veluk es nem tanittatjak a gyerekeket.
Az orvosi ellatas is ingyenes.
Cyrus Sabien 2015.03.11 08:57:11
@snygg panda: Nem fog. Megvan itt minden ami kell :)
Hanyatlo nyugat, ciganytaborok, vikingek, romanok... Ma 500 komment lesz minimum ;)
Azért érdekes a mai történet, mert egy olyan jelenség egyik előhírnöke, ami szerintem mostanában egyre gyakoribbá válik majd. Jelesül szerzőnk egyszer már kipróbálta magát Angliában, aztán visszaköltözött Magyarországra, és bár anyagilag nem panaszkodhat, mégsem találja a…..
Cyrus Sabien 2015.03.06 12:06:05
@qkuc: Mennyire harcoltal a fizetesert? A biztosra mentel vagy kockaztattal?

A fizetesemeleshez nem tudok hozzaszolni. Addig kerestem munkat amig nem kaptam meg azt a penzt amit ugy ereztem, hogy megerdemelnek. Fizetesemelesnel nem szoktam trukkozni, altalaban +10%ot kerek es meg is kapom.
Egyszer volt egy olyan eset, hogy telefonon felhivott a HR-es holgy es megkerdezte mennyit keresek. Amikor meghallotta a valaszt azt mondta, hogy nem tud munkad ajanlani ennyi penzert es kedvesen elbucsuzott.
Cyrus Sabien 2015.03.06 12:07:10
@Zka: Hogy lehet valahol 3x annyi fizetest kapni ugyanazzal a munkakorrel?
Cyrus Sabien 2015.03.06 12:07:46
@qkuc: Az en tuloraimat most nem honoraljak ergo nem tulorazom :)
A mai poszt abból a szempontból rendhagyó lesz, hogy Endréék történetével interjú formában ismerkedhettek meg. Endre és Erika évek óta Dél-Amerikában él, manapság már túrákat vezetnek a kontinensen keresztül-kasul. Ugyanakkor szoros kapcsolatot ápolnak egy indián törzzsel,…..
Sárga sportautó érkezik meg egy cég elé, a dögös tulajdonosnő kiszáll, és elindul az épület felé. Odabent az egyik alkalmazott nyomja a szöveget. De hogy jön ide a teniszkönyök, a szülési szabadság és a kollektív szerződés? „Háromnegyed 9-kor kezdem a napot, leülök a…..
Cyrus Sabien 2015.02.24 10:08:43
@maxval bircaman szerkesztő: A videoban konkretan keresni kell a svedeket.
A posztot egy dühös ápoló, Mónika írta, aki sokáig dolgozott Magyarországon azon, hogy ő és kollégái munkáját elismerjék. Azonban tavaly ősszel arra az elhatározásra jutott, hogy mégsem tudja otthon tovább folytatni, így átkelt a határon Németországba. Tegnap volt az…..
Cyrus Sabien 2015.02.20 08:53:14
@NIKI LAURA: Jah, eljonnek Romaniabol mert Magyarorszagon jobb. Aztan latjak, hogy van annal is jobb es ha mar ugyis tavol vannak a csaladtol, baratoktol akkor az a tavolsag ide-oda mindegy. Megertem oket.
Tegye fel a kezét, aki nem ugrana, ha kapna egy álomajánlatot egy karibi szigetre! Na, ugye. Aztán tegye fel az a kezét, aki pár hónap után nem gondolkodna el azon, mennyi ideig szeretne még élni és dolgozni az Isten háta mögött, ahol a piacgazdaság nem nagyon létezik, ennek minden…..
Cyrus Sabien 2015.02.18 09:41:19
Az iras tetszett. En nem vagyok tifeletek szoval max 1-2 hetre, de latom a szepseget is ennek az eletmodnak.

@Golf2: + a te kommented tette fel a pontot az i-re. Alig varom, hogy valaki felvegye a kesztyut es elmondja, hogy az nem is sult kutya hanem tengerimalac.
Cyrus Sabien 2015.02.18 10:02:18
@Mirjam2: Ahaa, szoval ennek a sult kutyanak tortenete van. Kontextus nelkul siman vicces.
A kerdesedre visszaterve fogalmam sincs hogyan zajlott anyukam terhessege. En nem kerdeztem, o pedig nem mondta.
A határátkelésről ma már nem elég beszélni, intézményesített segítséget is kellene nyújtani az útnak indulóknak. Ezért is született meg egy, a Nagy-Britanniában munkát vállalókat segíteni hivatott ingyenes jogi útmutató. Az útmutató uniós országok szakszervezeteinek…..
Cyrus Sabien 2015.02.13 15:49:25
@qkuc: Biztonsagi or vagy? :P
Cyrus Sabien 2015.02.13 16:47:14
@qkuc: :D szoval olyasmi, mint a Tisztaságügyi manager (takarito) vagy az Élelmezési és logisztikai manager (pizzafutar) :)
Cyrus Sabien 2015.02.13 17:28:35
@qkuc: Ha a basztatas alatt azt erted, hogy valamilyen szinten vezeted a csapatot es feladatokat osztogatsz akkor manager vagy :) . Ha csak kedvtelesbol baszogatsz masokat akkor mas vagy, nem manager ;)

Sokminden kozott az IT security is erdekel (persze erre sincs idom...). Melyik reszevel foglalkozol?
Mivel igény mutatkozott rá, ezért az alábbiakban teszem közzé a Határátkelő blogra vonatkozó moderálási alapelveket és azt négylépcsős rendszert, mellyel az alábbiakban leírtakat be nem tartókat kénytelen leszek szankcionálni. A Határátkelő blog moderálási alapelvei a…..
Cyrus Sabien 2015.02.13 12:19:53
@Cyrus Sabien: Koszonom!
Nem biztos, hogy ott érzed magad otthon, ahol a hazád van – szól Manó mai írásának egyik mondata, amivel a magam részéről csak egyetérteni tudok. Már többször is írt a blogra Németországból (itt, itt és itt olvasható el), ahol egy idősotthonban dolgozik, ma kiderül, milyen…..
A Nagy Visszatérő Témák egyike az, hogy csak azért, mert magyarok vagyunk egy másik országban, feltétlenül segítenünk kell-e egymást, jóban kell-e lennünk egymással? Ha jól látom, eléggé megosztó kérdés, ezt piszkálgatja írásában Zsé is. „A határátkelés hosszú…..
Cyrus Sabien 2015.02.03 18:11:30
@soad1221: Erre pedig azt tudom mondani, hogy ki minek veszi. Ha valaki fekete es lefeketezik akkor azt veheti degradalonak de veheti annak is, hogy az o bore bizony fekete es ha nem rossz indulattal mondtak akkor az nem rasszizmus hanem teny megallapitas. Ugyanigy ha azt mondom, hogy valaki csonkacsaladban no fel akkor az egyik szuloje hianyzik. Nem kell mindenben a rossz indulatot keresni. Ok, golf2-nel nem vagyok abban teljesen biztos, hogy rosszindulatmentes volt a hsz-e.

Attol, hogy egyre tobb ilyen pelda van meg nem biztos, hogy egy teljesen termeszetes jelensegrol van szo.
Cyrus Sabien 2015.02.03 18:11:30
@Muscari: Nem ismerem az ismeretsegi korod de az nem lehet, hogy az egyen boldogtalansaga vetul ki az egesz csaladra?
Cyrus Sabien 2015.02.03 23:08:37
@Mirjam2: Igen, kerlek koss bele mindenbe es mond el nekem, hogy mennyire rossz indulatu vagyok, mert a csonka csalad az nem politikailag korrekt kifejezes.

Miert ne lenne a csonka csalad objektiv? Van egy feltetel aminek megfelel es ami alapjan el lehet donteni, hogy bele esik-e a kategoriaba vagy sem. Ha hianyzik az egyik szulo az bizony csonka csalad. Ha a rablonak fel karja van akkor az felkaru rablo. Hiaba adja vissza a rokkantsagit, attol meg nem no vissza a fel karja. Sot, ha tovabb rabol akkor marad rablo is.