Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fog Szabi

22 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011. június 21.én, 1 év és 20 nap után a fogszabályzóm eltávolításra került! Maga a levétel kb 30-40 perces procedúra volt. Azt hittem, sétagalopp lesz, de amikor tördelte le a doktornő a fogaimról a breketteket, azt hittem oda csinálok. Csak úgy spriccelt belőlem az izzadtság!…..
Mivel én már túl vagyok a fogszabályozáson, saját tapasztalataimat már leírtam, és sok levelet kaptam, amiben leírjátok mennyi erőt adott a blog Nektek (és ez nagyon jól esik, köszi), arra gondoltam, mások is írhatnának bejegyzéseket.Mivel egyikünknek sem egyforma a kesze-kusza…..
... és szégyellem magam, amiért hanyagoltam a blogot. Érkezett pár kedves komment ami arra ösztönzött, hogy folytassam a blogolást, mástnem egy két bejegyzés erejéig, amíg újra el nem száll az ihlet. :D Nos, hát, mi történt velem január óta? Dobpergést kérek! Sorba…..
Fog Szabi 2011.05.27 21:08:47
@Kenan: Köszi. jaja egy év alatt. Ma ahogy visszaolvastam miket írogattam, én is elcsodálkoztam, hogy baaaazdmeg. :D

Képes voltam 22 évig így élni... Na jó nincs annyi, mert a tejfogaim rendben voltak. :)
Fog Szabi 2011.05.27 21:12:18
@Kenan: :DDDDDDD

az
Fog Szabi 2011.05.28 23:23:45
@idemitirjak: fogszabalyozo@gmail.com
Elhatároztam, hogy szabályoztatni fogom a fogaim. Minden fontos fejleményt, eseményt itt fogok megosztani ebben a blogban, illetve havonta felfogom tölteni a fogsorom aktuális képét.Természetesen, ha valaki szeretné saját tapasztalatait leírni, vagy megosztani a fogszabályozás előtt…..
Fog Szabi 2010.05.31 23:50:22
@nórarika: 8-9 évig? Az hogy lehet?

Azért mert fiatal vagy és még sok évig fejlődhetnek a fogaid?

ne izgulj, biztosan állíthatom: nincs olyan, hogy egész életedben fogszabályzós legyél, hiszen pont az a lényege, hogy széppé tegye a fogaid.

Fogszabályzót azért tesznek fel, hogy ha egyszer leveszik, akkor szép legyen. Sok kitartást kívánok neked! Egyébként, ha gondoljátok, küldhettek képeket a saját fogatokról, fogszabályzótokról.

Remélem, több időm lesz vezetni ezt a blogot :)
Fog Szabi 2011.05.27 17:09:57
@Kenan: Az eleje tényleg szar. Én azt mondom egy másfél - két hónapig kényelmetlen lehet. Fájdalomra gondolok, az max 1-2 hét. Sokkal inkább a kajálások, állandó tisztogatás, meg ezek. Ismerősöknek feltűnik majd és jön a "jaj mutaaaasd!" jellegű felszólítások. Szép lassan viszont hozzászokik a környezeted és te is. Nekem pl az életem részévé vált, nem okoz gondot semmiben :) Kitartást! Kb. 2.-3. alkalom után látni fogod a jelentős változást és azt fogod mondani, h ez tényleg megéri. :)
Fog Szabi 2011.05.27 17:11:14
@Szabina91: Az új bejegyzés és képek megérkeztek, remélem tetszenek :) Kitartást és szép fogakat kívánok a jövőre :)
Konkrétan 4 hónapja írtam utoljára. De nyugalom, élek. Nem mintha olyan nagyon kerestetek volna, de azért jó, ha tudjátok. Na, az történt, hogy az utolsó bejegyzés után begyulladt az íny a metsző fogaim felett, így a doktornő kivette a harapásemelőt, (FUCKYEAH!) hogy szabadon…..
Ismét jelentkezem. Látványosan javult a fogazatom az utóbbi hónapokban, és bizony látom értelmét. Bár még mindig nincs teljesen sorban a dolog, de már egy kicsit merek mosolyogni/nevetni. Lassan talán már csajozni is :D Gondoltam feltöltök pár képet a változásokról. Kezdem az…..
Hát igen. Jó régen írtam már ide, de most egy kicsit pótolok :)Doktornőnél július óta nem voltam. Szeptember 21-re kaptunk időpontot újabb aktiválásra. Ez majdnem 2 hónap kimaradás :(Azóta újabb 2 dolog esett le a fogszabimról: ebéd  közben sikeresen lenyeltem bal alsó…..
Sok fogszabályzós teszi fel a kérdést, milyen amikor leveszik a fogszabályzót? Fáj-e? Meddig tart? Találtam egy érdekes videót, amin egy -feltehetően - fogorvos saját magának leveszi a fogszabályzót. Ugyan a videó angol nyelvű, mégis sokaknak érdekes lehet. Így a videót nézve…..
Az utolsó jelentkezésem óta voltam egyszer állíttatni a fogszabályzón. Megint odaizzadtam a fogorvosiszékbe, pedig nem fájt egyáltalán. :D Talán nagyon meleg volt.Mondta a doktornéni, hogy erősebb drótot (nem jut eszembe a neve) és rugót tesz fel, mert már bírja a fogam. Hát…..
Most értem haza a nyaralásból.. És persze ez sem múlhatott el bökkenő nélkül: leesett a bal alsó gyűrűm is :( Miért történik ez velem?? :(..
Más tollával ne ékeskedj! - tarja a mondás. Épp ezért én megjelölöm majd az alábbi szöveg forrását. :) Mire jó még a harapásemelő, azon kívül, hogy megnehezítse az életem?"Sokan tapasztalják, hogy reggelente rendszeresen nagyon fáradtan ébrednek, fáj a nyakuk, a hátuk…..
Azt mondta a doktornő, hogy akkor veszi le a harapásemelőt, ha hátul az őrlő fogaim összeérnek. Mármint az alsó meg a felsőfogsor. Ugye most a harapásemelő miatt nem érnek össze.Lehet, hogy könnyebb lenne, ha alul is lenne fogszabályzó? De akkor nem mondta volna a doktornő, hogy…..
Meg volt az első találkozásom a doktornővel a fogszabályzó feltétele óta. Boldogan megállapítottuk, hogy bizony látható változás. Igaz, én itthon nem láttam tükörből, de ahogy összehasonlítottuk a lenyomattal egyből látszott, hogy a metszők közötti rés kisebb lett és…..
Egyre jobban kezdem megszokni a témát, bár a harapásemelő még mindig az agyamra megy... A beszédem egyre jobb, fájdalom, feszítés már az első hét óta nincs. Egyébként mivel a két fogsorom nem ér össze, ezért az evés sem megy könnyen. Ha tehetem joghurtot eszem, bár a nagyobb…..
Ahogy ígértem a képek. Megtekintésüket kizárólag 18 év felett és szülői felügyelettel ajánlom! A képek nem a legjobbak, mert este, lámpafénynél, mobillal lettek fényképezve.1. Kép (kattints)Az első kép elől nézetből. a brekettek nem nagyon látszanak, csak a fémszál. Első…..
Egyre kevésbé zavar a dolog, bár még érzékeny és továbbra sem tudok beszélni. A legkellemetlenebb, hogy a beszédhibám miatt valószínűleg sok nyári program meghiúsul. Nem akarok úgy elmenni mondjuk buliba, hogy ha hozzámszólnak csak pöszén és bután tudjak válaszolni.Még nem…..
Meg idegesítő ez a harapásemelő! Remélem megszokom és hamarosan rendesen fogok tudni beszélni. :( :)..
Túl vagyok rajta. Fehér színű 3M Clarity vagy mi a neve. :DMeg kaptam harapásemelőt ami nélkül elviselhető lenne. Ezt a harapás emelőt az első metszőfogak mögé tette a doktornő, hogy a keresztharapásomat meg lehessen oldani szépen. Viszont beszélni nem tudok... Pösze vagyok.…..
Bocsánat, hogy nem jelentkeztem már két hónapja, de lelassultak a dolgok. Viszont ami jó hír: holnap végre felröffentik a fogszabályzóm! :)2 hete voltam a doktornőnél, aki azt mondta húzás nélkül is megoldható, viszont alul a bölcsességfogakat minnél előbb ki kell majd húzni.…..
Fog Szabi 2010.05.31 23:46:30
Sokakban merül fel a kétely, hogy vajon a fogszabályzó ciki-e, vagy sem. Ilyenkor jön a közhely, hogy nem, legalább szépek lesznek a fogak tőle. Ám mi van akkor, ha a fogszabályzós fiatal (vagy felnőtt) párt szeretne magának?Úgy gondolom, kevés olyan kivétel akad, aki nem válik…..
Mivel a doktornő beutalt röntgenre, újra el kellett mennem. Drága volt, de legalább szép volt az asszisztens csaj. :)Hétfőn bementem a fogászati klinikára, de mondták, hogy bocs, a te orvosodtól nem fogadunk el beutalót. Illetve elfogadjuk, csak nem kapsz TB támogatást... Na…..
Friss bloghoz képest elég szép látogatottsággal büszkélkedhetek, ezért elgondolkodtam, hogy komolyabban kellene vennem a blogolást. Elterveztem, hogy nem csak magamról fogok írni, hanem ha találok érdekes cikket, információt a témában, akkor megírom azt is.Szeretném, ha nem is…..
Ahogy tegnap guglizgattam, egyre több fogszabályozással kapcsolatos blogra bukkantam. A legtöbb olyan, mint az enyém: fogszabályzós fiatalok/idősebbek leírják a megpróbáltatásaikat és dokumentálják a fejlődést.A jövőben szeretném összegyűjteni az ilyen jellegű blogokat és az…..
Ugye el kell mennem röntgen felvételt csináltatni a fogaimról a fogszabályozás miatt. Kérdésem: kell-e időpontot kérni? Délután is lehet menni? TB támogatja?Na jó, minden tapasztalat érdekel, szeretném minél hamarabb letudni. Köszönöm előre is a válaszokat, bár nem tudom,…..
Nah, akkor el is kezdem.. Ezek a képek a fogsoraimról. Nincsenek olyan "rossz állapontban", de a hiúság ugyebár mindent legyőz.. XD   Egy kép a felsőről       Az alsóról       A kettő…..