Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kopogi

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Intro Kedves Barátaim az Úrban, mint azt bizonyára észrevettétek, az utóbbi időkben megritkultak a posztok a blogon. Szerencsére ennek semmilyen drámai oka nincs. Egyrészt a polgári munkám most kicsit jobban kitölti az életemet, mint egy-két évvel ezelőtt, másrészt az ekönyvek ügye is eljutott oda,…..
kopogi 2017.05.02 19:17:22
@TrishtanAG: Közben én is lecseréltem a H2O-mat erre a készülékre - ha nem ismeretlennek adtam volna el esküszöm ráfizetéssel is visszavásárlom.
Az üzemideje az egyszerűen siralmas. A H2O egy-másfél hónapig bírta egy feltöltéssel. A KA1 4 nap alatt (éjszakai kikapcsolással, napi egy, másfél órás használattal) 52 %-on van. Ez több mint gyenge. Gondolom a színes ledek, a nagyobb képernyőfelbontás és a kisebb akkumulátor okozzák, de ennél többet vártam.

A kijelző alapesetben - a kapacitív réteg miatt - kevésbé jó mint a H2O-n, megvilágításnál kevésbé homogén. Halvány színes foltok - köztük zöldesek is - láthatóak az alsó részen. Feltételezem, hogy a nagyobb képernyő miatt nehezebb egyenletesen megvilágítani a kijelzőt.

Szóval olvasási élményben és szinte minden téren, a KA1 visszalépés a H2O-hoz.

Közben olvastam, hogy május 22-én megjelenik a H2O Edition 2.

goodereader.com/blog/electronic-readers/kobo-h2o-edition-2-review

Kíváncsi vagyok rá! Az IR technológiát jobban szeretem.
kopogi 2017.05.08 11:30:24
@TrishtanAG: Nekem egy kicsit gyorsabban merül, nem bír ki egy hetet. A H2O ugyanennyi olvasással - napi kb. egy-másfél óra - kb. másfél hónapot ment.
Próbáltam jó néhány olvasót, de egy hónapig mindegyik bírta.
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
kopogi 2016.08.18 19:58:48
@Zoarden: Nem lehetséges, hogy ez a szoftver megjelenik a többi Kobo-ra is?
kopogi 2016.08.19 19:13:33
@Dworkyll: Tudom, hogy nagyon jó, de ez a gyengém. Ha megjelenik egy új - aminek kitétele, hogy a kijelző ugyanolyan, vagy jobb legyen - le kell cserélnem. Egyébként szerintem is, eddig ez a legjobb kijelzőjű olvasó.
A minap az egyik hozzászólásban felbukkant a Kobo, és kicsit utánanéztem. És találtam az alábbi remek videót: Azt kell mondjam, meglehetősen inspiráló. Egyrészt megnyugtatott, hogy a Kindle Voyage hiányával azért nincs vállalhatatlan űr az életemben, nem látszik az a kvantum-ugrás a felpimpelt PW…..
kopogi 2016.05.24 12:33:45
@Dworkyll: És mi a véleményed a PW1 után?
kopogi 2016.05.24 22:01:31
@Zoarden: Elküldtem a patch-et, de Dworkyll-nak igaza van. Nem bonyolult megcsinálni - főleg a leírása alapján - és a saját magad igénye szerint állíthatod be.

@Dworkyll: Örülök a választásodnak és sok kellemes órát a használatához.
kopogi 2016.05.24 22:09:41
@Dworkyll: Egyetértek!
A belső linkek tényleg kicsik, de egy jól szerkesztett könyvnél meg szoktak jelenni.
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
Egy kedves és lelkes olvtársnak köszönhetően szemügyre vehettem az idei Paperwhite változatot. Óriási meglepetés: nagyon hasonlít a tavalyihoz ;-). Például belemegy annak a tokjába (szemben pl. a különféle iPafd generációkkal.) Egyetlen lényeges különbség van (a firmware-en…..
Intro Volt már nekünk cikkünk az alapokról (amit továbbra is ajánlok, mindenkinek, aki csak most kezd barátkozni az elektronikus olvasással), viszont azóta már sok víz lefolyt a Dunán, ideje hát kicsit frissítenünk, és megosztanunk az okosságot azokkal, akik csak "most…..
kopogi 2013.01.22 12:28:22
@Dworkyll:
Sajnos kijelző tekintetében ez vagyok. Nagyon érzékeny rá a szemem. Képes vagyok olvasót is cserélni miatta. Legjobb, ha nincs összehasonlítási alap, akkor nincs cserélési kényszer sem.
kopogi 2013.01.22 17:50:14
@Mike76:
Nem optikai csalódás! Én már próbáltam az általad javasolt módon is, fekete bőrtokban, ami fedte a széleit. Valamiért jobb. Pedig a leírtak szerint ua. a kijelző.

Nekem látható a különbség a képen is. Igaz nem annyira mint az életben. A fekete K4-é sárgásabb árnyalatú, a szürkéé inkább kékes-szürke.
A cikk eredetije a HVG Smartphone & Tablet Plusz 2013 című nyomtatott kiadványában jelent meg. Ez annak az írásnak az itt-ott kiegészített változata. Nem az Amazon csinálta az első eInk kijelzőt használó elektronikus olvasót, de az Amazon volt az, amelyik először…..
kopogi 2013.01.02 21:48:21
@Dworkyll: Bocsi', egy kicsit régen voltam gépközelben.
Lehetőség szerint minden fényviszony mellett megnéztem és minden esetben a K4 volt a jobb úgy, hogy a fény ki volt kapcsolva (már amennyire ki lehet) a PW-n.
Ha ráadtam a fényt, kb. 12-ig a K4 volt a jobb, onnan már előnyben volt a PW, viszont akkor már egy kicsit érzékeltem a háttérvilágítást és nem csak azt, hogy "fehérebb a papír".

Ha bekapcsolt - max. 15-ig - világítás mellett, meleg fényű lámpa mellett olvastam, kissé jobb volt a PW, de ugyanennél a lámpánál, mint ahogy írtam is kikapcsolt fénynél a K4 volt a nyerő.

Bár mindezekhez hozzá kell tenni, hogy a nagyobb felbontás és így a betűk kicsit élesebb vonala javít az élvezeten a PW-nél.
Kedves olvtársak, tegnap elfogyasztottuk azokat a bizonyos pizzákat. Nagy örömömre szolgált, hogy minden dobogós versenyző el tudott jönni, és nem kellett egyy pizzafutár-robogóval körbekarikáznom a várost, az Ad Astrától a Multimédiaplázáig. Az még nagyobb örömömre…..
kopogi 2012.11.21 18:51:13
@vilmos.nagy: Kipróbáltam a Kindle Paperwhite-ot is és a Kindle 5 (fekete négyes) is és a Kindle 5-nél maradtam.
A paperwhite előnye az érintőképernyő, de egy kicsit csalódtam a kijelző minőségében. Mivel az e-ink fölött még van két réteg - a kapacitív érzékelő és a világítóréteg - alapból egy kicsit szürke a kijelző és nem elég kontrasztos a kép.
Egymás mellé téve ezt és a KIndle 5-öt látszik, hogy az ötösnek lényegesen világosabb a "fehér" és sötétebbek a betűk. A PW-nak viszont a felbontás miatt egy kicsit tisztább a betűképe.
Fényt adva a PW-ra, kb. 12-es fényerőig még mindig jobb az ötös, mert a PW-on egy kicsit szürkés a kijelző, az ötösön inkább sárgás. E fölött már a PW a nyerő, viszont engem zavart, hogy a fény nem hátulról, egy lámpából jön, hanem a kijelzőből és minél nagyobbra veszed, annál zavaróbb.

Szóval az ötösnél maradtam, ami lényegesen sokat javult az elődhöz képest. Sokkal jobb kijelző - még az általam korábban etalonnak tartott K3-nál is - és gyorsabb hardver.

Javaslom nézd meg valamelyik üzletben. A Médiában sokfajta van, ez kiemelkedik a mezőnyből.
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
kopogi 2012.11.07 20:09:09
@Mike76: Kipróbáltam az "új", fekete Kindle 4-en, tökéletesen működik. Viszont a magyarítás linket nem tudom letölteni valamiért...

Egyébként köszi a lehetőséget. Nagyon jó a program.
kopogi 2012.11.07 21:30:36
@Mike76: Tökéletes! Eddig a K3-an is azt használtam...
Működik a magyar nyelv is. Köszönöm még egyszer.

Egyébként azt nem tudod, hogy a Touch-ra (és ezzel a Paperwhite-ra is) miért nem tudták megoldani a CR-t?
kopogi 2012.11.07 21:42:55
@Mike76: Köszi! Majd kipróbáljuk ha lesz...
Új időknek új dalai szólnak, a méltán népszerű Kindle WiFi (újabban Kindle Keyboard WiFi) már csak viszonteladóktól kapható, tőlük is csak használtan illetve újracsomagolva (refurbished). Aki arra a generációra vágyik (én megértem) annak már csak a Kindle Keyboard 3G maradt.…..
kopogi 2012.02.15 18:51:48
@Ergosum: Én is visszatértem a Kindle 3-ra. Sok mindnet rá lehet rakni (magyarítás- ha számít -, FBReader, Coolreader, Doukan stb.), arról nem is beszélve, hogy a kijelzője lényegesen kontrasztosabb a 4-nél.
Amikor megkaptam az új Kindle 3-at - már én is csak 3G tudtam venni -, zavaróan nagy volt a kontrasztja, annyira hozzászoktam a 4-es kijelzőjéhez. Nem tudom ennél jobb kijelzőt mikor fognak készíteni, mert esetleg akkor cserélném le.
UPDATE 11.15: Ahogy az tavaly is bekövetkezett, a karácsonyi nyomás alatt elkezdett belassulni az Amazon logisztikája. A Fire (lehet, a vegyes review-k miatt, kösz Atyaman) elég gyorsan érkezik, most 2-3 napot írnak, de a Touchra 8-9 napot kell várni. Azaz aki vásárolni akar, az ne nagyon…..
A piac gyorsulása indokolttá tette a gyakoribb ráncfelvarrást. Ezeket a frissítéseket a cím átírásával (egyúttal a poszt dátumának módosításával és jelzésével) jelölöm, a változásokat a cikkben sárgával emelem ki.Bő fél év telt el a poszt eredeti közzététele (2010.…..
kopogi 2011.12.05 21:32:28
@Atyaman: Így már értem. Csodálkoztam, hogy mitől szürkébb a képernyő és miért nem annyira magas a keret mint a Sony PRS-T1-nek vagy a KIndle Touch-nak.
Most jött a hír! Az Amazon nem kispályázott, a karácsonyi hajrá előtt boltott nyitott Spanyolországban és Olaszországban, ahol nem csak Kindle-t lehet kapni, hanem – megdöbbentő módon – anyanyelvi tartalmat is. Az olaszoknál 16 ezer, a spanyoloknál 22 ezer…..
Első benyomások Alapvetően a Koobe Junior a Koobe v3 áramvonalasított változata, a legtöbb ottani megfigyelés most is megállja a helyét. Alapvetően elmondható, hogy sem olvashatóságban, sem akku-élettartamban, sem helyi támogatásban nincs igazi vetélytársa a magyar…..
kopogi 2011.11.30 15:07:06
@dslll: Ha mindenképpen a kettő között akarsz választani, akkor a Classic Pluss. A nagyobb kijelző miatt.
kopogi 2011.11.30 18:06:45
@Dworkyll: bocs' de mire való az a rocker switch? Juniort még soha nem láttam, a Classic-on meg nem volt...
kopogi 2011.11.30 18:09:52
@dslll: egyébként most látom a forum.ekonyvolvaso.info oldalon, hogy eladó egy 2010 májusi Junior...
E-könyv olvasók Új eszközök 2011.09.23 11:42:00
Az örvendetes és szerencsére töretlen hazai bővülés a tartalomszolgáltatók oldalán igazán szívmelengető. Nem mehetünk el ugyanakkor csukott szemmel a tartalomra éhes új eszközök mellett sem. Íme tehát három újdonság, a szokásosan élénkülő karácsony előtti piacról.Sony…..
Intro Bár még mindig igaznak gondolom, hogy a prc több platformon elérhető, és több funkciót biztosít általában, de az is igaz, hogy nagyjából meg vannak számlálva napjai, és ha kihalni nem is fog feltétlenül, de elszigetelődik. Ennek legaláb két oka van. Az egyik, hogy az…..
E-könyv olvasók Keres-kínál 2010.08.17 08:07:00
Úgy látom, a bel- és külkereskedelmi helyzet már odáig fokozódott, hogy érdemes lett önálló topikot nyitni azoknak az olvtársaknak, akik szeretnének kinőtt, meghaladott vagy más okból eladósorba került olvasóeszközeiknek piacot keresni. Ugyancsak ide várjuk szeretettel azokat,…..
Intro Valahogy úgy volt, hogy én az olvasók Grálját, a tökéletes olvasót kerestem, Professzore olvtárs pedig úgy vélte, már meg is találta. A Koobe Magyarországnak hála (akik épp mostanság nyitottak meg egy újabb bemutatóhelyet a IX. Balázs Béla 18. alatt), egy igen erős…..
kopogi 2010.09.06 11:26:44
@Data4u: Szia!
Nekem is DR800 van, az Atlantist használom. Ezzel betűt, betűméretet, sortávolságot beállíthatsz, ahogy neked szimpatikus. Mivel a betűméret eléggé vacak az Irexben szerintem.

Atlantissal tökéletesen tudod konvertálni a könyveket.
kopogi 2010.09.06 19:39:06
@Data4u: Szia! Email címem tsomafreddy@hotmail.com. Erre írj, ha külön kérdésed van...
Egyébként az a 2.12. verzió az mit jelent?
E-könyv olvasók ONYX BOOX 2010.02.14 14:34:00
Intro Egy kedves kis magyar kompánia, a Netkorzó is úgy érzi már, ideje belevágni az e-könyv bizniszbe, és felvették a kapocsolatot a CES postban is emlegetett Onyx Internationallel. A tesztkészüléket rám bízták egy hétvégére (köszönet érte), és én jól meg is…..
kopogi 2010.04.25 07:17:20
@hunmaster: Mindkét készülék jó az én tapasztalatom szerint. Nekem van egy Onyx-om, a kollégámnak egy Koobe Classic-ja. A kettőt összehasonlítva én most is az onyx-ot venném, még akkor is, ha ott a 25.000. Ft-os árkülönbség. Az Onyx sokkal testreszabhatóbb szerintem, de jó a Koobe is. Az szokott lenni a panasza a kollégámnak, hogy időnként lefagy.(Ezt már más fórumokon is olvastam.) Ilyen az Onyx-nál még nem fordult elő.
Egyébként ha érdekel nekem van egy másfél hónapos Onyx-om amit el akarok adni. Ha érdekel írj rám és, ha össze tudjuk hozni, meg is nézheted testközelből mind a két készüléket.

A Junior szerintem nagyon kicsi, én nem választanám.
Frissítve, aktualizálva 2011. december 1-jén. Eljött az ideje, hogy a Blog egy éves születésnapja apropójából összeállítsunk valamit, ami egy év tudásanyagát egyesíti magában abból a célból, hogy az új látogatók vagy általában az érdeklődők egy helyről, gyorsan és…..
kopogi 2010.04.19 18:05:04
@maganvalo:
Semmi a világon. Azóta is szeretem, sőt amióta néhány dolgot olvastam az onyx-boox.ru oldalon és használtam is (mint a sortávolság beállítási lehetősége), még jobban szeretem. Amit nem nagyon szeretek benne az az, hogy a Bookeen Cybookhoz képest szürkés a kijelzője- azé inkább egy kicsit sárgás és hiába világosabbak a betűi, egy kicsit olvashatóbb kevés fénynél.
Eladni meg azért akarom, mert kaptam egy Irex dr800S olvasót és inkább azt akarom megtartani.
E-könyv olvasók Ájulat 2010.04.08 23:29:00
Bocsánatot kérek, barátaim, ez egy emocionális poszt lesz. A nagy helyzet az, hogy pár órával ezelőtt bizony a kezembe került egy iPad, és legalább öt percig mókázhattam vele. És hát szaknyelven szólva bizony odabasz rendesen.Értelemszerűen csak a könyves részt abuzáltam, és…..
kopogi 2010.04.09 10:32:54
@alchemist: Szia!
Nekem is Boox-om van. Én a legjobban az FB2 formátumot szeretem rajta, de az epub sem rossz. Az Onyx-boox.ru oldalon van egy kis program amivel be tudod magadnak állítani (mert szerintem egy kicsit nagy) a sortávot fb2-ben és prc-ben is.
kopogi 2010.04.09 10:37:07
@paszy: Szerintem, ha nem fontos az érintőképernyő akkor 301+, ha fontos, akkor Onyx. A 302-nek nem wacom a kijelzője és nagyon tükröződik. Legalábbis a videókon így látszik.