Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszerint

23 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala pályázati kiírást tett közzé végzős egyetemi hallgatók számára. A pályázat célja, hogy elősegítse a diplomamunkát készítőket abban, hogy választott témájukat a szellemi alkotások joga szempontjából is megvizsgálják. A pályázat…..
A szerzői joggal foglalkozó szakembereknek szóló hasznos kiadványhoz juthat, aki a ProArt honlapjáról letölti a Kézikönyv a szerzői jog érvényesítéséhez című kötetet. A mű a jogkereső jogosultak, felhasználók, hivatásos és alkalmi jogalkalmazók számára készült…..
A neves jogtudós, a pesti tudományegyetem hajdani rektora, az első magyar szerzői jogi törvény előterjesztője, Apáthy István (1829-1889) szellemi öröksége ápolásának jegyében a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület pályázatot ír ki azAPÁTHY ISTVÁN-DÍJRA1. A pályázat…..
Az új Büntető Törvénykönyvről szóló javaslat társadalmi egyeztetésének aktuális szakasza a napokban zárult le. A koncepció szerzői jogi részéről a Magyar Szerzői Jogi Fórum is állást foglalt. dr. Jókúti András úrnakfőosztályvezető  Szellemi Tulajdon Nemzeti…..
A Magyar Szerzői Jogi Fórum és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület szerzői jogi szakosztálya 2011. november 3-án 14:00 órakor a Nemzeti Szellemi-tulajdonvédelmi Stratégiáról, valamint az új médiaszabályozással kapcsolatos kérdésekről közös szakmai ankétot tart…..
Az első magyar szerzői jogi törvény – az 1884. évi XVI. törvény – Arany László kezdeményezését követően Apáthy István előterjesztése alapján született meg. A törvény korszerű, a polgári viszonyokhoz igazodó kodifikációt valósított meg, a szellemi tulajdon…..
A Budapesti Nemzetköz Könyvfesztivál egyik újdonsága Bodó Balázs A szerzői jog kalózai című könyve.A kiadó ismertetője szerint Bodó Balázs könyve különleges „kalózszemüvegen” át ad betekintést az elmúlt fél évezred kulturális piacain lezajlott háborúk…..
A nemzetközi szerzői jog legpatinásabb szervezete, az ALAI (Association et Litteraire Artistique Internationale) idén Dublinban tartja kongresszusát. A kétnapos rendezvény napirendjén a szerzői jog örök alapkérdései mellett (például a "mű" vagy az "eredetiség"…..
A WIPO ingyenesen elérhető, kéthavonta megjelenő periodikája egyebek mellett felvezeti – a napokban megtartott – 6. Global Congress on Combating Counterfeiting & Piracy elnevezésű rendezvényt, megemlékezik továbbá a 75 éves Penguin kiadóról. A szerkesztők interjút…..
eszerint.blog.hu Apáthy-díj 2010 2010.12.17 10:16:00
A Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület 2010-ben kilencedik alkalommal írt ki pályázatot az Apáthy István-díjra, ezúttal a 2009/2010. tanévben felsőfokú képzésben részt vevő egyetemi hallgatók részére. A pályázatra hat munka érkezett, melyeket öttagú bíráló bizottság…..
eszerint.blog.hu Szerverlefoglalás 2010.11.05 11:39:47
A ProArt közleménye a szerverlefoglalások kapcsánA zeneipari nemzetközi szervezete (IFPI) új-zélandi csoportja által jelzett és a londoni IFPI központból érkezett információk alapján a FOF (corefusion) nevű, közel 50 terabyte-nyi jogvédett tartalmat (film, zene, szoftver)…..
A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület 2010. november 25-26-án tartja "Előttünk a holnap" című szakmai továbbképzését, Gárdonyban.Az előadások zöme az iparjogvédelem aktuális kérdéseit járják körbe, de néhány téma a szerzői jog határterületéről…..
Megjelent a Szellemi Tulajdon Világszervezet (WIPO) Magazine legújabb, 4/2010-es száma. Az angol, francia és spanyol nyelven kéthavonta megjelenő folyóirat a WIPO tevékenységét és a szellemi tulajdonnal kapcsolatos legfontosabb kutatásokat, eseményeket foglalja össze. A mostani szám…..
Mi sem egyszerűbb! Kattints a Beállítások -> Megjelenés menüpontra, és pipáld be azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a poszt végén akarsz látni. Ha valami miatt nem jelenik meg, ide kattintva megtalálod az ehhez tartozó hibaelhárítási útmutatónkat...
Kifejezetten korrekt beszámolót tett közzé a Quart zenei magazin a Volt fesztivál múlt heti ellenőrzéséről. A cikk nem csak a konkrét ellenőrzés eseményeire tér ki, hanem igyekszik rendet tenni a mashupok kérdéskörében is. ..
eszerint.blog.hu Leáll a PANKKK 2010.06.29 16:17:00
Az alábbiakban teljes terjedelmében olvasható a PANKKK ma kiadott közleménye.Korábban hírt adtunk róla, hogy a PANKKK idei első lemezes, tehetségkutató és vidéki klubkoncert pályázatai az aktuális minisztériumi átszervezések következtében az eredetileg tervezett időpontban…..
A BRFK közleménye:A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen az Audióvizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú…..
A szerzői jog kiemelkedő jelentőségű eseményét jelentik az ALAI (Association Littéraire et Artistique Internationale - Nemzetközi Irodalmi és Művészeti Társaság) évente megrendezésre kerülő rendezvényei. A szerzői jog nagyjai idén szeptember 10-11. között találkoznak a…..
A Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület 2010-ben is kiírja pályázatát az Apáthy-díjra.Az első magyar szerzői jogi törvény – az 1884. évi XVI. törvény – Arany László kezdeményezését követően Apáthy István előterjesztése alapján született meg. A törvény…..
A hanglemezkiadók nemzetközi szövetsége, az IFPI, publikálta szokásos éves jelentését a hangfelvételpiacról. A jelentés szerint 2009-ben a hangfelvételpiac összes bevétele 7%-al, 17 milliárd dollárra esett, miközben összesen tizenhárom olyan ország volt, ahol a bevételek…..
Szerzői jogi professzorok – mások mellett Thomas Dreier, Bernt Hugenholtz és Alain Strowel – szerzői jogi modell-törvényt készítettek.  A 2002-ben megkezdett Wittem projekt végeredményeként hétfőn publikált 24 oldalas javaslatcsomag célja, hogy a szerzői jogi…..
Az angol sportszervezés körében nagy „hagyománya” van az adatbázisok sui generis védelmével összefüggő jogi ügyeknek (ld. C-203/02; C-46/02; C-44/02; C-338/02).   A múlt héten új döntéssel szaporodott az említett ügyek listája. Az ügyben az angol labdarúgó…..
A Szellemi Tulajdon Világnapján új logót kapott a Szellemi Tulajdon Világszervezete, a WIPO. A WIPO nem csak vizuálisan újul meg, önálló videó csatornát hoztak létre a YouTube-on. Nagyobb nyilvánosság, több információ, megújuló arculat... ..
A LES International kezdeményezésére a LES Magyarország KHE, a Magyar Szabadalmi Hivatal, a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület, a Magyar Védjegy Egyesület, a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület és a HENT közös rendezésében tartandó szakmai előadássorozatra. A…..