Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aha, persze

1 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban a miniszterelnök üzent az úszószövetség vezetőjének, de anélkül, hogy ő maga megszólalt volna: két minisztere mondta meg a tutit, értsen belőle, akinek kell...
Aha, persze 2016.11.28 14:06:56
@hillman.:

"és szerzett nekünk pár aranyat." "Magának szerezte és nem nekünk, ugyan a mi pénzünk is benne van az ö eredményében, de azt már nem adja vissza"
-Ebbe ne menjünk bele, fogalmad sincs (nekem sem) mekkora ráhatással van egy ország megítélésére, ezáltal befektetésekre turizmusra a sikeres sport, de minden ország támogatja, szóval nem velünk van a baj!

"Ha a csóró diákok diákhitelből kell hogy fedezzék a tanulmányaikat; mert hű de jó befektetés. Akkor a sportolok is oldják meg zsebből, mert az is jó befektetés.
"sose tudni kiből lesz sikeres sportoló és normális körülmények MINDEN úszónak járnának" Az oktatásra sokkal igazabb még is fizetni kell. Ez már nem a szocializmus."

Pontosan, a szocializmusban nem kellett fizetni az oktatásért. Most már kell, ahogy Amerikában is, ettől függetlenül a sportolókat támogatják ott is.
Ő az úszószövetség pénzének normálisabb elosztását akarja, hogy a gyerekeknek/fiataloknak/kluboknak is több jusson, nem magának. Nem értem, hogy nem lehet ezzel azonosulni????

Az meg, hogy egy ország mennyi adófizetői pénzt fordít sportra/oktatásra, nem értem miért hoztad fel ide, ahhoz mi köze Hosszú Katinkának? Miért ő a hibás? Miért keversz dolgokat?
Aha, persze 2016.11.28 14:13:33
@udvaros: Sajnálom, egy köztársaságban nem az van, amit te vagy én akarunk, hanem amit a nagy többség által megszavazott kormány eldönt. Ez mindenhol így van, ennek hátulütője, hogy akár 3-5Millió embernek nem tetszik. De ha többségnek igen, ez van, nem lehetünk fontosabb, mint a többség.

"Az állami kifizetéseken keresztül mégis kényszerűen támogatom, noha szerintem attól nem lesz jobb a világ, hogy valaki mindenki másnál gyorsabban úszik, fut vagy éppen nehezebb súlyt emel."

Erre meg hadd mondjam, ez te vagy, engem sem érdekel annyira, de a családom, ismerősök, képesek végig izgulni a versenyeket, örülni a végén, könnyezni, a magyar himnuszon és büszkének lenni. És ettől jobb lesz a világ...
A Dél-afrikai Köztársaság negyedik legnagyobb városa, a törvényhozás központja. 1950-es évek, Adderley Street  ..
Aha, persze 2016.05.12 09:31:16
@siciliano: Értjük, hogy arra utalsz a feketék alsóbbrendűek.

De mint mindenhol, a kulcs az, hogy kap-e egy szegény oktatást, állást, kiutat. Ha nincs nem tud kilépni az se, aki akar. Volt Magyarországon Nigériai lakótársam, egyetemet végzett (Nigériában), majd Európába jött még tanulni, gyakornokoskodni. Az átlag magyarnál okosabb volt, értelmes, lenézhette volna az itteniek nagy részét (de sose tette). De csak azért, mert a szülei pénzesek voltak és kapott oktatást, melót. Ha egy nyomornegyedből jött volna, ő se jut sehova, még talán lop/csal/rabol, hogy ehessen (ki ne tenné ha éhezne a gyereke?). Szóval amiért a feketék ott megrekedtek a vezető rétegen múlik. Mint ahogy a magyarországi szegények félzárkóztatásáért se teszünk semmit, sőt romboljuk az oktatást.

A közbiztonság biztos jobb volt régen, amíg tudták bárkit lelőhetnek a rendőrök, sőt a fehérek. Ennek volt visszatartó ereje. De hány ártatlan halt meg emiatt?
Magyarországon is jobb volt a közbiztonság a 60 években. Igaz itt is elvitték néha és megkínozták, megölték azt is, aki nem tett semmit. Ma mégis van egy Terror házánk, mert mégse volt az olyan jó.
Aha, persze 2016.05.12 10:16:09
@Guszty: Tehát még egyszer. Oktatás és munka nélkül nem változik semmi. Ebben, mi előrébb járunk. De ha a fehérek ott oktattak volna és munkákat hoznak létre (nem a kőbányában és a banánültetvényeken), akkor átalakultak volna a dolgok. De ez sose volt, cél, mi csak kizsákmányolni akarunk, ezért rabszolga munka volt csak.
Nyugat-Európában mióta nincs háború? Amióta van oktatás és munka. Azelőtt itt is állandóan dúlt a háború.

Nem azért van ott diktatúra és polgárháború, mert a feketék csak erre képesek. Azért, mert mély szegénységben élnek, kiút nélkül.

És egyvalamit ne felejts el, mi azért élünk itt Európában jól, és azért olcsó itt minden, mert máshol sok ember dolgozik éhbérért. (ajánlom figyelmedbe például az "olcsó banán ára" című dokumentum sorozatot)
Félárú jegy, húha, ez aztán az akció - sugallja a Wizz Air a mai nagy dobás kapcsán, de jobban belegondolva és a feltételeket átrágva viszonylag kevés utasnak éri meg most az ész nélküli foglalás, íme miért. Érdemes a két viszonyítási alapnál kezdeni. A Wizz Air nagyjából havonta bejelent 20…..
Meglehetősen érzékeny kérdés, vajon hány korábbi partner kívánatos az ember társának esetében, hiszen az sem jó, ha semmi tapasztalat sincs, és azzal is lehetnek gondok, ha (hogy is fogalmazzunk szépen…) túl sok van. Szerencsére mint mindenre, erre is van már felmérés (és még…..
Emlékszünk még a hollywoodi kosztümös kalandfilmekre vagy a nagysikerű szandál és kard témájú művekre, melyek szüleink fiatalkorát határozták meg? Természetesen egyeseknek jelentenek valamit ezek a szavak, másoknak viszont semmit. Tény és való, hogy a mai filmeket össze sem lehet hasonlítani a 60…..
Ma egy igazán nehéz témáról lesz szó, amely nem más mint a német Panzerkampfwagen VIII Maus, Egér 188 tonnás szuper nehéz harckocsi! A páncélos mellett álló katona jól szemlélteti annak méreteit! (Kép forrása)..
Az alapoknál írtam, hogy a posztoknak csak a többsége, tehát nem az összes lesz hasonló felépítésű. A TOP10-es listák elég nagy érdeklődésnek örvendenek a filmes körökben, így az efféle írások főleg a BLOG népszerűsítésének céljaként szolgálnak. A szuperhősös…..
Az első részt imádtam, a második elment, a harmadikból viszont csak néhány jelenetre emlékszem. Így múlik el a dinómánia az évek során, mert egyszer minden kimegy a divatból. Nagyon csodálkozom rajta, hogy Spielberg, aki egykoron nagyon érezte, hogy mit szeret a közönség,…..
A családon belüli erőszak történetéről szóló első posztom ("Bántani nem bántott, csak néha megvert") a kétkezi munkát végző társadalmi rétegek normáiba és gyakorlatába adott bepillantást. A büntető- és válóperek, valamint a néprajzi gyűjtések alapján megkockáztattam a következtetést, miszerint a…..
Aha, persze 2015.04.14 12:29:09
@kisQtya:
Hát igen, nehéz is lehet, ha valaki ennyivel kiemelkedik a tömegből, ha valaki ennyivel jobb, mint mások. Sajnálom, nehéz lehet.
Ki ne imádná a sorozatokat? Fáradtan meló után sokkal jobban csúszik az étel, ha épp kedvenc sorozatainkat nézzük közben. Általában megbízhatunk bennük, minden héten türelmesen várnak minket a tévében, és amikor a sokadik évad után szomorú búcsút veszünk tőlük, akkor is…..
 Phryne, a görög prostituált neve ma már nem cseng túl ismerősen, pedig ő több volt egy egyszerű kurtizánnál. Ókori celeb, szex szimbólum, bőkezű adakozó, és mindenekfelett múzsa volt. Több olyan műalkotáshoz állt modellt, amelyeket még ma is megcsodálhatunk.  Phryne…..
Aha, persze 2015.02.06 09:43:23
@aki mást mond az hazudik: A szexuális vágy genetikailag belénk van kódolva, a tökéletes utód létrehozása, a legmagasabb mozgató rugó, az életben maradási ösztön után. Ehhez a legtökéletesebb nő kell(ene), ezért mindig mindent megtettek a férfiak, nem azért mert egyszerűek lennénk, hanem mert ez van belénk kódolva. De, hogy ez lerontaná az emberiséget? Ha nem lenne meg ez a vágy, nem lenne emberiség sem, tehát hálásnak kellene lennünk, hogy van.
Monty blogja FILM: Vidocq 2015.02.03 00:05:00
Rejtély rejtély hátánAz ezredfordulós francia filmgyártás egyik nemzetközileg is ismert darabja következik most, mely az akció- és kalandfilmek, illetve a krimik mezőnyének egy különleges hangvételű képviselője, a főszerepben Gerard Depardieuvel és a később híressé vált Guillaume…..
"Blogunk egy hölgytaggal bővült! Kérem engedjétek meg, hogy bemutassam Yks-et, aki kezdésként mi másról, mint a divatról hozott nekünk egy cikket és a továbbiakban is laza retro témákkal jelentkezik majd, elsősorban a hetvenes-nyolcvanas évekből." - Jtom A hatvanas évek hatalmas méretű geometriai…..
A történelemben előfordultak olyan titokzatos járványok, amelyekről korábban nem voltak híradások, azonban egyszer csak váratlan felléptek, pusztítottak, majd egy idő után többé nem tértek vissza soha, és mibenlétük még máig is vitatott. Ezek egyike az angol izzadás. A…..
Aha, persze 2014.12.04 12:15:17
@Segna:
1.) Igen, ezt tudom, de mivel 1500 körül összesen 3 Millió ember élt Angliában, ez hatalmas szám, ha csak egy egy járványt külön nézünk akkor is. Gyakorlatilag minden harmadik-negyedik ember meghalt egy egy ilyen alkalommal.
2.) Lehet, hogy vannak ilyen betegségek, én nem nagyon hallottam róluk. A himlők lappanganak, de azért nem egy nap alatt vitték el az embereket, 1 hét kellett hozzá, de jogos, hogy addig is fertőzhettek. Így igazad van ez a betegség is 1-2 hét lappangással végül is "jól" terjedhetett, függetlenül a gyors lefolyástól.
Pár hónap blogolás után elérkezettnek látom az időt arra, hogy kicsit közelebb engedjem magam hozzátok, Kedves Olvasókhoz, és bemutassak pár játékot, amit gyermekkorom óta imádok, és akármikor előveszem, ugyanazt az élményt adja, mint akkor. Nem csak a nosztalgiafaktorról…..
Jobbegyenes Időből kiesve 2014.09.01 14:19:41
A szeptember egy kis január, túl az év felén. Újra araszolunk a dugóban, újfent megfogadtunk - ki-ki vérmérséklete szerint - valami fontosat, jobbat, hogy aztán pár hónappal később, januárban feltegyük magunknak ugyanezeket a kérdéseket.Ahogy idősebbek leszünk - előbb húsz,…..
Aha, persze 2014.09.02 08:53:59
@Nemzetstratégia:
"A világban mégis a legszegényebb néprétegek szaporodnak a legjobban."

Igen, de ennek oka a fogamzásgátlás hiánya. Az ösztönöket mindenki kiéli, de ők nem tudnak "védekezni" a nemvárt gyerek ellen.

Ami érdekes viszont, hogy mi (én is) milyen elégedetlenek vagyunk az életünkkel, míg a legboldogabbak a Dél-Amerikaiak, ahol hozzánk képest óriási a szegénység. Valaki írta is feljebb, biztos az az oka, hogy ők elfogadják, ez sose fog változni. Én még reménykedek, hogy az utam még visz "feljebb" is.

Nagyanyám szokta mindig mondani, úgyis meg lehet oldani, mindig lehet félre tenni. Milyen igaz, ha parizeres zsömlét ennék, több maradna.
De milyen életet tudnék a gyerekemnek biztosítani? Főleg a mai világban, ahol gáz ha nincs Iphone-od és ezzel akaratlanul a marketing által manipulált gyerekben frusztrációkat okozva. De ez a legkevesebb (számomra), úgy gondolom a gyerekemnek jó életet szeretnék, nem csak úgy "létrehozni", tehát olyan iskolába szeretném járatni, ami 2 tannyelvű, igényes legyen már a suliban is stb. Pénz, pénz, pénz....
Aha, persze 2014.09.02 09:37:25
@Nzoltan: A társadalom felépítéséből fakadóan sokan lesznek bolti eladók, recepciósok, raktárosok, gyári munkások, mert ezekre is szükség van! Nem lehet mindenki diplomás. Ebből viszont nem lehet megélni Magyarországon, pláne gyereket nevelni. Ha pedig ez a réteg nem nevel gyereket, vagy csak egy része, máris a fiatalok 30%-ának nem lesz gyereke és ez nem feltétlen az ő hibájuk. Nem lehet elvárni, hogy szegénységben neveljenek már 2 gyereket, mert ez az elvárás. Nem kellene ítélkezni, pláne teljesen más helyzetből.
Aha, persze 2014.09.02 13:36:21
@tralalala: "Hát igen, az utóbbi betonstabil tízezer évvel szemben most már olyan bizonytalan a helyzet, hogy felelőtlenség gyereket vállalni."

Már többször elhangzott, de akkor még egyszer a kedvedért. Régen nem azért csináltak 10+!!!!!! gyereket, mert milyen jó a nagy család. Hanem, mert nem volt fogamzás gátlás, nameg a 10+-ból 2-3 érte meg a felnőtt kort. A régi idők gyerekei (sőt elég a nagymamáimra gondolni) elég durva életet értek. Nem szerették őket, 10 évesen már dolgoztak, a pénzt elvették tőlük (és nem, nem feltétlen okos dolgokra költötték).

És ahogy Steery is írta, ha felelősen gondolkodsz, nem hozol senkit olyan helyzetbe, hogy nélkülöznie kelljen.

@AK76: Aha, értesd meg egy tizenévessel, hogy az amit mindenki akar a suliban (telefon, ruhák, pénz bulira) az mind mind hülyeségek, mindenki hülye, csak a mi családunk nem, úgyhogy te ne akard ezt! Ha megérti (90% hogy nem fogja, mert tinédzser), akkor kiközösítik, nem lesznek barátai --> komplexusok

"ha megfelelő egzisztenciám lesz,meg plazmamercim,meg jacuzzim a nappaliban,akkor ezer évekig várhatnám a csodát"

Bármilyen hihetetlen, de akik nem vállalnak gyereket nagyobbrészt, nem erre várnak, hanem arra, hogy egyáltalán maradjon hónap végén valami a fizetésükből és nem nem a milliomosokról, diplomásokról beszélek, mert belőlük van kevesebb.

@Fejesrob: "Szépen össze kell költözni a szülőkkel, nagyszülőkkel egy szép nagy házba, meg kell tanulni velük együtt élni és nem bebaszni a nagyszülőket, szülőket a lehető legkorábban egy otthonba a lakásért"

Bárhova nézek a szülő/gyerek (pláne nagyszülővel) együttélés egy bizonyos kor után már nem működik, felnőttként nem hagyod magad irányítani, hiszen felelősségérzet kell vállalnod önmagadért, de a szülő szemében, a gyereke vagy és nézeteltérés esetén szerintük engedelmeskedned kell, ezért már csak konfliktus van. Mert (már) mindenkinek van akarata. Régen meg az volt, hogy a legidősebb férfinak volt igaza (néha a legidősebb nőnek) és aki nem alkalmazkodott jól elverték. Vissza a középkorba, sok sikert.
A bejegyzés sorozat első részében, a hetvenes évekből szedtem össze öt örökérvényű vígjátékot, a Monty Python kétesen sikerült visszatérése kapcsán. Most a nyolcvanas évek öt időtálló klasszikusát mutatom be. (A besorolás alapja mindig a filmek bemutatási éve.) A…..
A múlt heti Vikingek-poszt után ha jól emlékszem, egy kommentelő jelezte, hogy ha Hujber Ferenc lesz Ragnar Lothbrok szinkronhangja, akkor ő köszöni, de nem kér belőle. Ezen Hujber Ferenc annyira felbaszta magát, hogy írt egy levelet, aminek közléséhez is hozzájárult, így nem…..
Aha, persze 2014.08.26 11:44:32
@chocco channel: "Viszont ilyen pasikra szukseg van mert nelkuluk egy no sem ertekelne a kevesbe jokepu,viszont szenzacios humorral rendelkezo pasikat akiket a lelkukert es a jellemukert lehet igazan szeretni:-)))"

???? A nők 2 dolog alapján választanak, pénz és külső. :) Minden nőknek szóló filmben a nő nagy nehezen megkapja a "jóképű ÉS nagyon gazdag" pasit Erre vágynak a nők, ezért erről szólnak a (romantikus) filmek.

Férfiak esetében pedig egy átlag film arról szól, hogy átlagos (vagy akár looser) csávó küzd egy kiemelkedően jó nőért (az átlag nőt észre se veszi), aki a végére dobja a sokkal gazdagabb, sportosabb pasit, mert rájön a szerelem a fontosabb :DDDD

Mindkettő Bullshit, a vágyainak szól, szeretnénk hinni, hogy majd megtaláljuk a Bomba nőt/Pénzes és helyes pasit :DD

(Az akció filmek nem ide tartoznak, ott a főszereplő akár nő akár férfi, nagyon menő és ezt azzal kell érzékeltetni, hogy megkaphat bárkit az ellenkező nemből)