Regisztráció Blogot indítok
Adatok
waze

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önjelölt és amatőr, műkedvelő bloggerként időnként egészen elképedve bámulom profi újságíró kollégáim azon hír-produktumait, amelyekkel simán túltesznek a legendás nagyotmondó obsitos, Háry János, vagy talán még inkább Münchausen báró legfantasztikusabb hazugságain…..
Biztos a távolság. Meg az áfa. Örüljé, hogy még van. Miért van az, hogy Ausztriában 2 euro (kb. 600 ft) egy Rio Mare konzerv, itthon pedig 1229 ft (lenne, de most akcióban csak 999Ft)? Magyarország jobban teljesít?üdv:Gábor ..
A sorozat- és filmipar futószalagon szállítja a szebbnél szebb színésznőket, és nem véletlenül: még egy mosóport is könnyebb eladni egy gyönyörű nővel, nem hogy egy sorozatot. Az utóbbi évekre különösen igaz, hogy megszaporodtak a sorozatos "jócsajok", akik nem ritkán…..
Hány évig használható egy mai mobiltelefon? Mennyi ideig bírja egy mai autó? Egy mosógép? Egy TV? Könnyű észrevenni: Ma már nagyon kevés az olyan "tartós fogyasztási cikk" ami valóban tartós lenne. A miérteket pedig könnyű összekötni pár társadalmi változással. Legalábbis…..
GD. külön rákérdezett, hogy eredeti-e az Amazon Kindle könyvolvasójához kinézett tok a BlueChipnél, mert amúgy az utángyártott, kevesebb, mint a felébe kerülne. Visszaírták, hogy eredeti, aztán kiderült, hogy mégsem: Amazon Kindle Paperwhite ebook olvasóhoz kerestem gyári…..
Elég erősen indul a hét: a Cink megtudta, hogy Magyar Krónika néven kormányújság indul, amibe maga Orbán Viktor is fog publikálni. Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott és Bencsik Gábor főszerkesztő írt felkérő levelet legalább 100 kormányhű szerzőnek (NÉVSOR ITT). Az…..
Oliver Stone még tavaly leforgatott egy dokumentumfilm sorozatot Amerika elhallgatott történelme címmel, amit november 30-ától itthon a Spektrum csatorna is levetít. A rendezőt ugye mindig is vonzották a politikai és háborús események, amikről rendszeresen kritikát fogalmazott meg a…..
waze 2013.11.19 21:38:13
@mark75: én digis vagyok és van spektrum...
Zolinak kirúgták a fogait, haverját 8 napon túl gyógyuló sérülésekkel dobták ki a balatonmáriafürdői Black Magic diszkóból, miután egyikük bunkón flörtölt egy pultoslánnyal: Az alábbi eset egy hete történt velünk a balatonmáriafürdői Black Magic diszkóban. Egy…..
Sebastian öt kilogrammos súlyával és 54 centiméterével jóval nagyobb, mint egy átlagos újszülött. A kisfiú átlagon felüli mérete miatt császármetszéssel született. Sebastian döbbenetes súlya ellenére közel nem haladja meg a valaha született legnagyobb újszülött…..
"Magyarország egyetlen esélye a tudásalapú társadalomban rejlik, jövőjét a kiművelt emberfők határozzák majd meg." – néhány nappal a tandíjat is elsöprő szociális népszavazás előtt még így fogalmazta meg krédóját az ellenzéki Orbán Viktor. Pár évvel később…..
waze 2013.04.06 14:38:46
Mo-n nagyon torz kép van a fejekben erről sztem.
A minőségi oktatást skandálja mindenki...aha...a világ legjobb egyetemei mind fizetősek, leszámítva a kevés ösztöndíjast mindenki perkál...ennek fényében van is súlya ha vkinek diplomája van arrafelé. Nálunk nem irányítja korrekten senki ezt a kérdést, mennek az emberek a legendás szertár-büfé szakokra és sírnak h nincs munkájuk diplomásan...könyörgöm, a piac beárazza ezeket és tesz rájuk...ha erősáramú mérnök meg autómérnök kell akkor az kell...nem lesz mindenki szóvívő meg huszonpár évesen államtitkár meg főosztályvezető. ehhez vagy a névrublikában kell a megfelelő névnek lenni vagy igen jól kell teljesíteni térden. A külföldi ingyenes fősuli mellé kinek a szülei tudják kifizetni az ottani költségeket? ha utánaszámol vki akkor lehet a fizetős orvosi is olcsóbb itthon mint kint egy átlag vmi + az eurós fizetnivalók...Örülök h lehet menni külföldre és aki ott tanul és költségbe veri magát akkor gondolom nem népművelő-könyvtár szakra fizeti be magát/gyerekét Bécsben/Berlinben hanem hasznosítható életképes szakra. Nem beszélve arról h nem kellene mindenkinek rohanni főiskolára ha meg lehetne élni szakiként is...érdekes módon Ausztriában megél egy szaki nálunk meg minimál béren tengődik. Nem folytatom tovább, sztem nem kellene ebből nemzethalált vizionálni. Amúgy az itthon maradó kalandvágyó szakikat/mérnököket az elvándorlás miatt kénytelen lesz megfizetni a cége...nyugati bért egyelőre hülyeség vizionálni itthon, ahhoz tényleg el kell menni vagy növelni a hozzáadott értéket...márha vki tudja mi az...:-)
A fél ország azt találgatja, melyik vetélkedőben fog szerepelni a mémmé vált két ostoba, frigid tyúk, na meg a kopasz tahó, aki az Esőemberrel számoltatja ki, hány betű van az ábécében. Lerántjuk a leplet: ezek a Viasat Észbontók című, április 11-én startoló,…..
Nagy fába vágtam a fejszémet, amikor egy, a Facebookon kapott hírt olvasva úgy döntöttem, utánajárok annak, vajon miként változott meg márciustól az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentése. Jelentem az interjú elkészült a megfelelő hivatallal, a történetnek nem kevés…..
waze 2013.03.28 11:37:57
@Garp:

"Csak arra jó az egész, h a választások előtt felmérjék és kontrollálják az országot elhagyókat, illetve nehézséget (pszichikai) állítsanak a kivándorlást tervezők elé."

Ilyesmi nekem is eszembe jutott....kb 500,000 ember él/dolgozik kint külföldön...ezeknek zöme sztem nem nagy rajongója a kormánynak...ha leadatják a papírjaikat akkor már nem szavazhatnak....tuti ez is benne van a hatalmas ésszerűsítésben.
Maximálisan egyetértek a levél írójával, úgyis, mint gyakorló álláskereső hasonló tapasztalataim vannak. Csak egy példa: Tavaly jelentkeztem egy nagy multi gyárába, két, különböző szakterületet érintő diplomám is van, így bíztam benne, hogy egy ekkora helyen csak akad…..
Megmentette egy kétéves kislány életet egy férfi egy ausztráliai bevásárlóközpontban. A kislány hirtelen rosszul lett, nem lélegzett. Míg a személyzet segítséget hívott, két vásárló megpróbált Shilán segíteni, de kicsi nem reagált. A kislány kis híján a kétségbeesett…..
Azt már tudjuk, hogy március 14-én, mikor már óriási gondokat okozott az országban a hó, a katasztrófavédelmi vezérkar a belügyminisztériumban és külön is ünnepelte magát. Szombatra már javult a helyzet, Orbán Viktor személyesen is tájékozódott az M1-esen, mely eseményről…..
waze 2013.03.20 10:09:36
@Enrico72:
értelmes cikk erről az energiaár dologról, itt a bevezető, a többit a linken megtalálod...
"A hazai energiaárak európai összehasonlításban korántsem nevezhetők kiugrónak, de vásárlóerőparitáson nézve már valóban nehezebb helyzetben vannak a hazai energiafogyasztók, mint sok más régiós, európai társaik. Habár a januári rezsicsökkentés szociálpolitikai megközelítésből indokolt is lehetne, nem szabad megfeledkezni arról, hogy az energiahordozók nemzetközi viszonyrendszerben árazódnak, és a közgazdaságilag nem megalapozott lépések nem teremtenek fenntartható megoldást a lakosság teherviselési problémáinak kezelésére. Ebből kifolyólag megfontolandó lenne egy, a bérszínvonal növelését elősegítő befektetőbarát gazdasági környezetet kialakító politikát választani, szemben az energiaárak manipulálásával. Ez persze kevésbé gyors megoldást jelent, de cserébe fenntarthatót. "
hát ezzel pont szembe megyünk és el akarják hitetni az emberekkel h az energia valójában olcsó, a mumus kilopja a pénzt. A benzin az az is lehetne, adók nélkül de akkor honnan lenne bevétele az államnak. persze ha lenne egy jó hatásfokkal működő kicsi államaparátusunk akkor akár csökkenteni is lehetne az adókat de egyik kormány sem erről szól, csak a duma megy.
www.portfolio.hu/vallalatok/a_magyar_energiaarak_korantsem_magasak_europaban.177740.html
A pápa választásán is részt vett a dél-afrikai bíboros, aki most a pedofíliáról vallott nézetei miatt kénytelen magyarázkodni. Wilfrid Fox Napier napok óta kénytelen magyarázkodni az interneten, miután kijelentéseivel sokak kedélyét felborzolta. A Ferenc pápa megválasztásán…..
Andreán úgy követel egymillió forintot a Főgáz, hogy soha nem volt fogyasztója. A Főgáz szerint 5 évvel ezelőtt egy hölgy két tanúval átiratta az ő nevére a mérőórájukat, csinált egy 340 ezres tartozást, majd elhunyt. A rendőrség ugyan tisztázta az ügyet, a Főgáz mégis…..
Nem, nem csak magyar probléma. Globális probléma – sőt, a globalizációhoz tartozó folyamat az elvándorlás, a népességmozgás. A TÁRKI kutatásai szerint közel félmillió magyar él külföldön. De ez a létszám valóban ennyi? Fél millió magyar állampolgárnak van biztos,…..
waze 2013.03.14 11:02:03
@De gustibusaut bene, aut nihil:
meló mellett tanultam, most megint azon gondolkodom mit kellene még tanulni, próbálok előre gondolkodni.

Ahhoz h jobban tudjak boldogulni itthon nekem mindig 2 munkahelyem volt, ennek megfelelő szabadidővel. A szerencsésebb nyugati felén a világnak 1 ember 1 meló és ez elég, nem esel szét mire idősebb leszel és talán még pofátlan módon éldegélsz nyugdíjas korodban is jópár évet.
Ez itt kérem szépen a majdnem tökéletes Eurovíziós produkció, teljesen besorolhatatlan metálnak látszó izé, amit főleg akusztikus hangszereken, plusz egy elengedhetetlen villanygitáron ad elő a szegény ember Slipknotjának tűnő, zenekar. A YouTube kommentelők egyike szerint ilyen a…..
Hogy mi a sikeres vírusvideó titka? Ez az amit nem lehet szakkönyvekben leírni, mert ezer dologtól függ és előre teljesen megjósolhatatlan, hogy reagálnak az egyes ötletekre az emberek. Az például nem sokan gondolták volna, hogy egy a Skót-felföldön táncoló és moonwalkoló, Tina…..
Adót csalnak, mutyiznak, egy kis Ciprus, egy kis Svájc, fiktív cégek, áfacsalás, számlagyár, leszámlázzák, túlszámlázzák, jattolnak, nokiásdobozoznak, visszaosztanak. Évi minimum 1000 milliárd hiány.Viszont a "kisembereket" a legkisebb hiba után egyből zaklatják,…..