Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erwan Knudsen

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre az Index is megírta, úgyhogy nekünk nem kell részletesen, hogy a jelek szerint teljesen alaptalan volt a világjárvánnyal riogatás. Illetve annyiban nem, hogy a gyógyszergyárak elsózhatták még a múltkori kamu madárinfluenzajárvány alatt felhalmozott készleteiket, és az új…..
Erwan Knudsen 2010.06.11 20:41:04
@atpijkamo: Én hülye vagyok, de azt mondom, hogy: Hát, én speciel nem szeretném, ha évente-kétévente kötelező lenne beoltatnom magam valami épp aktuálisan felfújt ótvar ellen. Viszont amikor dívott ez a hini-hiszti, én is aszondtam, hogy vagy tegyék kötelezővé, vagy hagyják abba azok leprázását, akik köszönik, nem kérnek az oltásból. Az a baj, hogy túl nagy biznisz a gyógyszeripar. Az lenne a jó, ha tényleg az emberek védelme lenne a fő szempont, nem pedig a pénz.
Ingyenes oltás egyébként nem létezik. Mindenképp fizetsz: vagy direkt módon, vagy valami elvonáson keresztül (adó, járulék, miegyéb). Ez ugyanolyan, mint hogy ingyenes egészségügy, tömegközlekedés stb. sincs, és nem is volt soha.
Rovenna legfrisseb konfliktusán keresztül szeretné bemutatni az általa smasszer-típusúnak nevezett pénztárosokat, akikkel szerinte nagyrészt tele vannak a boltok. Most a C&A-ban gyűlt meg a baja az öntudatos eladóval, aki nem szeretett volna a gyerek után pakolni, miután az…..
Erwan Knudsen 2010.06.11 11:55:30
1. hiba: "gyerek lekapott a polcról egy ottkapható labdát és elkezdett játszani vele". Miért nem lehet megnevelni, vagy legalább bizonyos esetekben rászólni a gyerekre?! (Érdekes módon az én családi és ismerősi környezetemben előforduló gyermekek nem szoktak a boltban semmit levenni a polcról, hogy elkezdjenek vele játszani.) De fogjuk rá, hogy ez még rendben van, valóban nem könnyű a gyermeknevelés. Ellenben:

2. hiba: ha a gyermekünk nem megfelelően viselkedik, bocsánatot nem úgy kérünk szülőként, hogy "elnézést kérek, de gondolom azért nem okoztam olyan nagy problémát"! Mert ez taplóság.

3. hiba: Ha már egyszer valami fasságot csinált a gyerek, és ezt valaki szóvá tette, emiatt nem kezdünk el az illetővel - főleg a gyerek jelenlétében - vitatkozni és balhézni és panaszkönyvbe írogatni. Mert ebből a gyerek nem azt fogja megtanulni, hogy legközelebb ne vegyen le a polcról semmit és ne focizzon azzal, hanem ellenkezőleg, azt fogja megtanulni, hogy ez teljesen rendjén való, sőt ha nem engedik, akkor vissza kell beszélni és be kell írni a panaszkönyvbe, mert neki van igaza. Javaslom anyukának, hogy legközelebb ilyen esetben egyszerűen csak annyit mondjon: "nem én vótam!", és fogja a nyuszira. Abból még többet tanul a gyerek.

4. és egyben legfőbb hiba: anyuka - az iszonytató írása alapján - azelőtt vállalt (szakkifejezéssel élve: "processzált") gyereket, hogy befejezte volna a 8 általánost.

5. hiba: hogy a vélhetőleg szintén aluliskolázott pénztáros nem a megfelelő hangnemben utasította rendre anyukát.
CsZ-t mérhetetlenül felbosszantotta, hogy a 168E sorfőrje nem egyszerűen rágyújtott, de a vezetőfülke ajtaját sem volt hajlandó becsukni, majd olvasónkat - füstös - levegőnek nézte. Az eset CsZ-ből szenvedélyes szóáradatot váltott ki. Humán interakcióval megspékelt kirohanás…..
Erwan Knudsen 2010.06.04 11:29:38
@hagyma: ??? Nem rugózom én semmin, ez volt az első hsz-em a poszthoz, csak leírtam a kapcsolódó tapasztalataimat. Nem szabad? Egyébként egyetértek: elvileg nem dohányozhat. És ez a sofőr bunkó volt. Egyéb meglátás?
Erwan Knudsen 2010.06.04 11:36:37
@atpijkamo: Ahogy írtam, vonaton szoktam ezt tapasztalni. Én direkt mindig dohányzóba ülök, mert nem zavar a füst, és ott több a hely (legalábbis régebben így volt). És ott szoktak hápogni (meg látványosan köhécselni és legyezgetni) olyan nemdohányosok, akik szintén a több hely miatt ülnek oda, viszont zavarja őket a füst. Ezeket nagyon utálom. Mint ahogy persze azokat a dohányosokat is megvetem, akik tiltott helyen szívnak, pedig csak pár lépést kellene odébblépniük. Hát én ilyen proletár körökben mozgok. Mint ahogy embertársaim 90%-a.
Erwan Knudsen 2010.06.04 11:46:04
@Kitalátor feljegyzetei: Tanulság: el kéne kezdenem dohányozni... A dohányzás udvariasságra neveli környezetét. :)
Subba Twitter: Coco 2010.05.25 11:00:00
 ..
Erwan Knudsen 2010.05.25 22:49:53
Ő egy világhíres transzvesztita, ugye? (Elnézést a tudatlanságomért, nem igazán vagyok otthon a celebvilágban.)

@ebedli: Nemcsak hogy nem zavarja, hanem kifejezetten praktikus: a beépített műanyag tasakoknak köszönhetően már eleve zacskós tej jön ki a csecsbimbókon, literes kiszerelésben. A tejtermelő gazdaságok ugyanezt a módszert alkalmazzák a teheneknél. (A dobozos kiszerelés elérése is hasonló elven alapul, de az kicsit bonyolultabb és értelemszerűen fájdalmasabb.)
A spanyol műsorban szerepelt ez a nő, aki nem tudta mi az a G pont, bár mintha már olvasott volna róla valamit.   ..
Reggel arra béredni, hogy ez ELMŰ emberei kikötik a villanyórát, pláne azután hogy befizettünk épp ennek a szolgáltatónak egy valag pénzt, nem lehet kellemes. Levélírónk éppen így járt, egy valahogy kimaradt novemberi tartozás miatt került ebbe a helyzetbe és kellett még a…..
Erwan Knudsen 2010.05.18 16:37:27
@RaveAcE: Nekem is kapásból ez jutott eszembe. Vigyázni kell, karón varjak ezek.
1997 óta létezik a Fogyasztóvédő- és Érdekszövetség Alapítvány, amit átlagfogyasztók hoztak létre, bármit is jelentsen ez. Selmeczi Balázs, a civil szervezet elnöke küldte el a Homárnak MM fogyasztó elképedt sorait, aki a Tescóban jó patriótaként igazi magyar terméket vett,…..
Erwan Knudsen 2010.05.13 13:16:03
Erwan Knudsen 2010.05.13 13:35:01
@Kitalátor feljegyzetei: Persze, mert így akarják megmérgezni a Kárpát-medencében élőket. El akarják velünk hitetni, hogy a rothadt burgonya is ehető.
SzG megtalálta a világ egyik legpofátlanabb, legcinikusabb, mondjuk ki, legpatkányabb kéretlenreklámozási megoldását. Ugyan mi venné rá hatékonyabban a társasház lakóit, hogy megrendeljék a védelmet a Piedra Securitytől, mint ha a kilincsükre akasztott szórólap miatt feltörik a…..
Erwan Knudsen 2010.05.10 16:18:04
Én biztos vagyok benne, hogy ha az Elmü kölföldi tulajdonosai adott esetben tényleg bűnösen szerzett extraprofitot talicskáznak is ki az országból, akkor azt pont nem az ügyfélszolgálatosok bérén spórolták meg. De Edit története jól mutatja, hogy ha az embert ok nélkül…..
Erwan Knudsen 2010.05.07 00:58:53
@atpijkamo: Akkor megnyugodtam.
Erwan Knudsen 2010.05.08 11:31:51
@impetus_: Kösz. Kipróbálom. Bár van egy olyan érzésem, hogy így is behívnak majd valamiért személyes elbeszélgetésre (pl. e-mail cím vagy postacím egyeztetése végett), ugyanis a női hölgy kerek-perec aszonta a telefonban, hogy csak személyesen fogom tudni elintézni.
Erwan Knudsen 2010.05.08 11:36:33
@dögös41-es: Szerintem itt fatális félreértés esete forog fenn. A poszt nem az ALDI-ról, hanem az ELMŰ-ről szól.
UPDATE (05/07): A Hervis csak a fejeket látjaEgészségtelen erotikával találkozott Habos Egyes a Széna téri Hervisben. Az öltözőfülkék felett egy kamera figyel a felpróbált ruhák biztonságára a tükrön keresztül: A napokban a Mammutban található Hervisben jártam egy kis…..
Erwan Knudsen 2010.05.04 13:16:35
@hagyma: Támogatom az ötletet, de a biztonság kedvéért kettőt kell betelepíteni. Plusz a kamerát is meghagyni, biztos, ami biztos.
Boti cipője 2 hét alatt kilyukadt, pedig szerinte egyszerűen csak járt benne. Innen pont úgy néz ki, mintha műanyag kismotoron száguldozott volna hónapokig, de abból kiindulva, hogy ez egy 47-es cipő, ezt nem tartjuk valószínűnek. Na de mit csináljon a naiv ügyfél, ha eleve olyan…..
Erwan Knudsen 2010.05.03 21:05:28
@raboo15: Ha megkérdezted volna a cipőboltban, hogy "Ez a lábbeli ugye nem csak szivacsburkolaton való járásra alkalmas?", akkor biztosan készséggel fölvilágosítottak volna, hogy "De". Egyszóval sokni sok a 16 ezer HUF tanulópénznek, de egyértelmű, hogy hibáztál.
Azt meséljél a gyereknek ebből az igen ízléses, szép kivitelezésű, sok képpel illusztrált könyvből, nem?..
Húha, ilyen tombolás rég volt a Homáron, amilyet most fognak olvasni, Timi mama ugyanis rettentően kiborult, hogy a lányai egy Takko Fashion boltban majdnem kénytelenek voltak szembesülni a 7-9 éves kiscsajok számára gyártott, szivacsos push up melltartókkal. Olvasónk felteszi…..
Erwan Knudsen 2010.04.28 21:16:50
@Kifordított kacagány: Igazad van: lehet, hogy van gyerekük. Ez esetben viszont még elkeserítőbb, ha csak legyintenek, és nem látják a dologban a problémát.
Erwan Knudsen 2010.04.29 12:36:32
@Kifordított kacagány: Fentebb már kifejtettem ugyan, de akkor még egyszer: a probléma az, hogy sokan (hozzád hasonlóan) nem látják benne a problémát.

Persze valójában valószínűleg érted ám Te is a problémát, és csak direkt teszel úgy, mintha nem értenéd, hogy vitát gerjessz, de vanak dolgok, amikről teljesen fölösleges vitázni. Kérdezd meg bármelyik gyermekpszichológust, hogy szerinte milyen hatással lehet a 7 éves gyerekekre a pushup, illetve hogy szerinte is fölösleges-e ilyen problémákkal foglalkozni.

Egyébként van egy nagyszerű találmányom óvodások számára: a felragasztható pelyhedző nemi szőrzet. Természetesen nem tenném kötelezővé, tehát a gyerekeidnek semmiképp sem kell majd szégyenkezniük, ha úgy döntesz, hogy nem veszed meg nekik, és csak a kortársaikon látják.
Erwan Knudsen 2010.04.29 23:24:44
@Kifordított kacagány: Érdekes meglátás. Elég reménytelennek látom a helyzetet, de azért megpróbálkozom egy analógiával, hátha úgy megérted: ha ideje lenne szarnod (alapprobléma), de a szarást valami okból nem tartod sikkesnek (fő probléma), előbb-utóbb beszarsz (hatalmas probléma).
Többször szívem szerint már nem futnék neki, de ha te passzióból még tovább futnál, nem akadályozlak meg benne.
Cenk kényszerelőfizető lett, miután férje egy hónappal azután elhunyt, hogy egy éves hűségszerződést írt alá a Fibernettel: Férjem ez év januárjában elhalálozott, a Fibernet pedig rám akarja erőszakolni a vele kötött hűségnyilatkozat elfogadását. Én eredetileg hajlandó…..
Az fővárosi MSZP szusszanásnyi időt sem hagyva ellenfeleinek, az országgyűlési választás másnapján máris ráfordult az őszi önkormányzati választásra. A biztató eredmények hatására Horváth Csaba csöppet kiengedve, meglazított nyakkendősen, arcán optimista mosollyal vághat…..
Szanyi Tiborra rájár a rúd. Szenvedéseinek listája hosszú, szinte hihetetlen, hogy egy mezei képviselőjelölttel rövid idő alatt ennyi kellemetlenség történjen. És akkor pár nappal a második forduló előtt ellenfelei újabb mocskos trükkel próbálkoznak... Egy tiszta ember…..
Amikor már a földön fetrengett, és a fejét is csak egy Kiszel Tünde-álarccal védte, na akkor jöttek, hogy jól belerúgjanak egy nagyot. Úgy lendületből, kicsit topogva a körömcipőben, de aztán sarokkal nagyot suhintva. A Cosmopolitan szerkesztősége szép sorban, hamis Manolo…..
Különösen lassú felfogásunknak köszönhető, hogy eddig még nem esett le nekünk, hogy Szabó Patrícia mégis min munkálkodik. Mivel  most egészen egyértelművé tette, nyugodtan fel lehet hangosan is röhögni amikor feltűnik a képernyőn. Patrícia akar a magyar Carrie Bradshaw…..
  Valami hirtelen, és nagyon megtetszhetett a szocialista pártnak a Lehet Más a Politikában. Először ismeretlenül is elég vonzó partnernek találta ahhoz, hogy közösen törjék meg a Fidesz ellenállhatatlannak tűnő kisugárzását, aztán az sem tántorította el, amikor a…..
Erwan Knudsen 2010.04.19 12:59:00
@VulpesVulpes: Értem, de nem is csak az OVB-nél való följelentésre gondolok, hanem arra, hogy tudomásom szerint a védjegyek hamisítása és az azokkal történő visszaélés (a polgárjogin túl) elvileg büntetőeljárást is von maga után. Vagy ha az MSZP (és Molnár Gyula) az elkövető, akkor nem?
Volt már kaviccsal felszórt játszóterünk, meg diktátor wc-s nénis is, most pedig a zuglói önkormányzatnak köszönhetően ismét egy használhatatlanná tett játékról kaptunk hírt. Az (egyébként nem vadiúj) EU-s szabály szerint ugyanis kötelező a hinta kilengésének megfelelően…..