Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zuzu Petás

0 bejegyzést írt és 347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ez lesz a legsikeresebb ciklusa a rendszerváltoztatás óta eltelt időszaknak. Nem maradt tulajdonképpen egyetlen olyan szeglete sem az életünknek, amelyet ne alakítottak volna át. Uram bocsá', imitt-amott nem forgattunk volna fel fenekestül... Kövér László, 2013. június 28...
Örülünk, Vincent? Pussy 2013.06.29 19:45:39
Most már legalább látjuk, hogy Bajnai Gordon – egyéb vezetői hiányosságai mellett – a közterületen rátámadó trollokat sem képes kezelni. A múltkor Schmuck Andor gügyögését kellett feszengve végignéznünk (kellett a fenét, én például harminc másodperc után…..
Zuzu Petás 2013.06.30 10:04:57
@murok: Most komolyan, Megyo mi volt? Egy hebegő-habogó pártfunkcionárius. Az OV-val folytatott miniszterelnök-jelölti vitáról elkapcsoltam, mert annyira idegesített MP szerencsétlenkedése. Akkor mondtam le arról, hogy kikaphat a Fidesz. Aztán mi lett? Kikapott. El sem hittem, hogy MP-vel nyerni lehetett?
Amint tudjuk, a magyar bírói kar — miként a magyar köztisztviselői kar bármely másik része is — három alaptípusból áll: a rezsim által zsebre vágott korrupt gazemberekből, a fogalmatlan idiótákból és a lelkiismeretes szakmai munkát végző, megvesztegethetetlen bolondokból.…..
Zuzu Petás 2013.06.19 06:55:29
@Mackósajt: a törvény betűje szerint? Ez a mostani bagázs fél óra alatt hoz egy olyan törvényt, ami alapján semmisnek nyilvánítják a hitelszerződéseket, de hogy akkor mi lesz, azzal senki nem foglalkozik.

@Kettes: teljesen egyetértek veled, végre Szász azt tette, amit a szakmai becsülete megkívánt. A Vastagbőrön ugyanerről megy a vita, ott már kifejtettem a véleményemet, de örülök, hogy Ti is foglalkoztok vele, mert Zeroval ellentétben Te az én véleményemet képviseled.
Egy kis iránymutatás nem árt még a bíróságok szakmai vezetésért felelős (a bíróságok központi igazgatását a Szájerné Handó Tünde által vezetett Országos Bírósági Hivatal látja el) Kúriának sem. Mivel egyre több devizahiteles nyert pert bankjával szemben, Szász Károly…..
Zuzu Petás 2013.06.19 06:46:54
@zero: 1. Biztos vagy benne, hogy az adós nem kezdeményezhet semmilyen módosítást? Végig olvastál egy ilyen szerződést pontról pontra? Vagy nem inkább az van, hogy az adós ahelyett, hogy bemenne a bankjába mielőtt el kezd nem fizetni, ahelyett egyszerűen elkezd nem fizetni?
2. Ha igazad is van az egyoldalúságban, ez a szerződés aláírásakor is ismert volt, nem volt kötelező hitelt felvenni.

Mielőtt bárki beszólna, nekem is van CHF alapú hitelem, de még mindig sokkal jobban jártam, mintha ugyanakkor ugyanakkora összeget Ft alapúval vettem volna fel.

Az is érdekes, hogy, amikor a törlesztő részletek csökkentek az árfolyam miatt /igen, ilyen is volt, amikor felvettem 43eFt volt, aztán 2-3 évig ez mindig 37-39eFt közé csökkent/, akkor senki nem reklamált! Most 67eFt-ot fizetek, de ha Ft-os lennék, akkor meg min.83eFt lenne most.
Nem Tormay Cécile támogatta a numerus clausust, hanem az általa vezetett nőegylet. Tarlós István, 2013. június 15...
Zuzu Petás 2013.06.17 18:58:54
@Secnir: +1,
konkrétan beszartam a röhögéstől!
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
A Magyar Bálinttal az e heti Élet és Irodalomban készült interjú, úgy gondolom, mérföldkő az Orbán-rezsim megértésében, ezért mindenkinek olvasnia és ismernie kellene. Én is sokat értekeztem ebben a blogban az ügyről, de ha valaki az olvasóim közül általam is definitívnek…..
Zuzu Petás 2013.06.16 11:30:31
@pánpéter: Arra, amit Magyar állít van-e valami tényszerű cáfolatod?
"Mértékadó értelmiség": neveket és linkeket kérnék, amikor Magyar Bálintot hulladéknak tartották.
Zuzu Petás 2013.06.16 11:48:26
@neoteny:
Régi főnököm szobájában a feje fölött az alábbi mondat volt olvasható:
"Azt, hogy valamit hogyan nem lehet megcsinálni, azt Én is tudom!"

Fuss le a ház elé, vakuval készíts képet mondjuk az utcatábláról, házszámról, esetleg kaputelefon névsoráról, ha kertes házban laksz, akkor az utcán parkoló autókról, stb. Köszi.
Zuzu Petás 2013.06.16 11:55:06
@Húsleves: Onnan Te balfasz, hogy viszi magával a mai újságot, ahogy ezt Sárkányfő az eredeti vitában kérte! Ilyen stílusban otthon próbáld az érveidet hangoztatni, vagy szivesen megbeszélhetünk egy randit, de akkor készülj fel!
A Steindl Imre Programot vezető Wachsler Tamás egész biztos nem örül annak, hogy vízzel kellett elárasztani a Kossuth téri mélygarázs munkagödrét. Viszont kihasználja a lehetőséget, hogy álomszerű képeket kattintson a benne álló daruról és a fodrozódó vízről, amiket rendre…..
      Tegnap a Magyar Színházban hangszóróval megzavarták a Magyar Fesztivál Balett bemutatójának tapsrendjét. Gulyás Márton és krétakörös társai az ellen tiltakoztak, hogy a kormány különösen bőkezűen támogatta Markó Iván társulatát.     …..
Zuzu Petás 2013.05.26 10:21:32
Kedves Jótündér!

Általában, de inkább szinte mindig egyetértek az írásaiddal, de most kivételesen nem. 46 évesen eljutottam oda, hogy liberális gondolkodásomat és elveimet csak azokkal szemben vagyok hajlandó érvényesíteni, akik elfogadják a liberális demokrácia szabályait. Azokkal szemben maximálisan. Akik viszont kihasználva az általam képviselt toleranciát és elfogadást ezt az én életformám ellehetetlenítésére akarják felhasználni, azokkal szemben én is hasonlóan lépek fel. Tudom, hogy most akkor a fejemhez lehet vágni, hogy akkor én nem is vagyok igazi liberális, de nekem az a válaszom, hogy pont azért lettem ilyen, mert az akarok maradni. Semmit nem ér a liberalizmusom a föld alatt.
A nácik is a demokráciát használták ki, hogy aztán eltöröljék azt, az iszlám terroristák azért jönnek Európába és az Usába, mert jöhetnek. Franciaországban zavargások törtek azért, mert nem akarták engedni a csadort az iskolákban, közben próbálnál meg te miniszoknyában közlekedni Szaud-Arábiában. Nézd meg mi van most Svédországban. A jobbik is azért tart ott, ahol tart, mert kihasználja a liberális demokrácia engedékenységét. Aztán nézd majd meg, hogy mi lenne, ha ők kerülnének kormányra.

Ezt csak azért írom, mert elegem van az "akkor mi miben különbözünk tőlük" érvelésből. Mert ilyenkor azt elfelejtik, hogy mi önvédelemből használjuk az esetleg antidemokratikus intézkedéseket, ők viszont ezzel támadnak.

Ha tehát Markó megengedhette magának, hogy a színpadon azt mondja Gulyásnak /aki a tapsrendet zavarta meg, nem az előadást/, hogy: "most kussoljál fiacskám", akkor ez olyan szintű hatalmi arroganciát feltételez, ami nagyon hamar le kell törni. Ez a mondat igazolja Gulyás radikalizmusának jogosságát. Hiszen, ha ezt egy elvileg példakép csinálja, akkor ugyanígy fognak viselkedni az átlagemberek is, hiszen ezt látják. Ha nekem mondta volna ezt Markó, biztosan lekevertem volna neki egy olyan igazi taslit, hogy értse már meg, hogy nem beszélhet ilyen lekezelően senkivel.
Zuzu Petás 2013.05.26 10:35:36
@sárkányfő: +1millió!
Százas nagyságrendben vannak baloldaliak a trafiknyertesek között. Ha mi politikai szempontokat mérlegeltünk volna, egy baloldali sem nyert volna. Az pedig miért lenne baj, hogy a saját szavazóink is nyertek, ha megfeleltek feltételeknek. Alaposan előkészítettük a trafiktörvényt, meg…..
Nem Hírcsárda (sajnos), közszolgálat. "José Manuel BarrosoAz Európai Bizottság elnökeMartin SchulzAz Európai Parlament elnökeTisztelt Elnök Urak!Tisztelt Európai Parlament!Magyarország és a Kárpát-medence két legnagyobb civil szervezete, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a…..
Zuzu Petás 2013.05.11 15:09:05
@Kőmíves Kelemen:
"12-13.00 A Berlini pisilő kisfiú szobránál műanyag kempingasztalokon szalonnás-fasirtos ebéd elfogyasztása, "Éljen Orbán Viktor"" felkiáltásra egy kupica pálinka lehajtása"

Mármint a brüsszeli pisilő kisfiú.

Egyébként a többi jó! :-D
Tegye föl a kezét akinek meglepetést okozott, hogy oligarcháink nem csak ÉdesViktort látják el munícióval, hanem saját jól felfogott érdekükben több vasat tartanak a tűzben, és azt is finanszírozzák egy kicsit akit reális kormányváltó esélyesnek tartanak. A közélet…..
A "Budapesten minden rossz" típusú morgolódók egyik állandó témája volt, hogy miért nem képesek megtanulni nálunk az emberek, hogy jobboldalon állunk a mozgólépcsőn, hogy baloldalt gyorsabban  lehessen haladni (vesd össze autópályák leálló-, külső és belősávja). Nos a…..
Varánusz Hogyan tovább ellenzék? 2013.03.29 04:45:40
Olvasom és nézem az okfejtéseket arról, mit és hogyan kéne csinálnia az ellenzéknek. Mer'hogy mámma' még csak mámma' van, de ha holnap is csak mámma' lesz akkor baj lesz. Pedig a meccs javában zajlik, és valamiért azt érzem leragadunk a kirakat bámulásánál és elsétálunk kicsit…..
Zuzu Petás 2013.03.29 10:11:55
@Rufus78: de olvasok. Ezért mondom, hogy vagy nagyon kell megverni őket vagy hagyni, hogy "egyék meg, amit megfőztek". Kis győzelem=nagy vereség megint.
Zuzu Petás 2013.03.29 10:25:26
@Rufus78: van igazság abban, amit mondasz, de szerintem a nagy vereséget nem tudnák csak a csalással kimagyarázni max. a hívőknek. De a párton belül, miután nyilvánvalóvá válna, hogy elesnének a zsíros állásoktól, megrendelésektől, pénzektől, azonnal elindulna az erózió és a lázadás is. Azt azért nagyon nehezen tudnák megemészteni, hogy amikor 2/3 birtokában minden lehetőség és hatalom a kezükben volt, akkor mégis hogyan lehet 2/3-dal kikapni. Arról nem beszélve, hogy Orbán tuti, hogy összeomlana, de most látványosan és véglegesen, és alkalmatlanná válna bármilyen vezetői szerep elvállalására. Ő és Matolcsy lenne a 2 főbűnös, meg talán még Lázár és Rogán.
Megvan annak a maga hahotafaktora, mikor az offshore-keresztények pártjából a korrupció elleni harcról beszél valamelyik főokos. Rétvári Bence államtitkár nem tartja magában a tutit, kirámolja magából az asztalra a belülről már nagyon feszítő Bődületes Igazságot: sok kis…..
Javában folynak a Showtime új, később vélhetően sorozatberedelést is kiérdemlő The Vatican című pilotjának előkészületei. A sorozat pilotját a Alien, a Szárnyas fejvadász és a Gladiátor rendezője, Ridley Scott rendezi majd, a főszereplők között ott van Kyle Chandler, Anna…..
Kettős Mérce Ez a Fidesz? 2013.03.08 19:10:00
A Kettős Mérce bloggere tegnap végigkövette az eseményeket a Lendvay utcában. A demonstrálók többségével sikerült beszélnie. Kis színes élménybeszámoló. Miközben azt mindenki láthatta, mi történt kint, keveset tudunk egyelőre arról, ami bent történt. Arról, hogy a…..
Zuzu Petás 2013.03.09 21:01:13
@grani: gondolom ugyanezeket a kérdéseket feltetted amikor a Kossuth teret szanaszét hugyozta a fidesz által fizetett csürhe 2006-ban!
Bayer Zsolt Birkózás című cikkében most éppen a NOB-ot osztotta ki, a tőle megszokott keresetlen stílusban. Természetesen baromállatok és idióták mindahányan. Mégpedig azért, mert levették a birkózást az olimpia műsoráról. Ahogy írja, helyette lesz majd valamilyen „ball”,…..
  A Nemzeti Színházat a jobboldali gondolat építette és tartotta életben, a másik fajta gondolat láttuk, mit csinált belőle. (Vidnyánszky Attila)   Ha Vidnyánszky ilyen megnyilvánulásokat tesz, úgy végképp kiiratkozik a komolyan vehető közszereplők közül, de ez a…..
Zuzu Petás 2013.02.16 18:50:21
@Ad Dio: "Nem "eltávolítják", hanem megpályáztatják a posztját."

Na ne röhögtess már aranypofa, mert cserepes a szám és nyikorogni fog!

Milyen pályáztatás az, ahol a bírálóbizottság 10 tagjából 9 az egyik indulótól függ valamilyen /gazdasági, szakmai/ értelemben?
Zuzu Petás 2013.02.16 18:52:26
@P.bubus: A "ballib oldal" nem a hazát nem szereti, hanem az olyan köcsögöket, akik azt hiszik magukról, hogy ők jelentik a hazát!
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
Zuzu Petás 2013.02.16 14:03:17
@János Szőke: ha ilyen hülye lennék, akkor inkább kussban maradnék. Attól, hogy a részvényesek külföldiek a cég Mo-n van bejegyezve, itt fejti ki üzleti tevékenységét, itt fizet adót és járulékot, folytassam még? Arra emlékszel hülyegyerek, hogy volt áram a lakásodban azelőtt is, hogy a németek megvették a részvényeket? Tehát a cég lehet 100 éves.