Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ssi

0 bejegyzést írt és 5165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
ssi 2014.12.16 17:12:38
@Balt: :)
Egy mérés nem mérés, de kettő azért már valami: a Tárki után ma a Medián is a Jobbik egyértelmű erősödéséről számolt be. Utóbbinál a párt már az MSZP-t is beérte (bár a baloldali közös lista támogatottságától elmarad), s elnöke, Vona Gábor – hajszálnyival…..
ssi 2014.03.18 07:51:56
változások, állandóságok, jövőlátás ... s végül ki fogják eldönteni?

2010. január: Miklósi Dávid
"fogalmam sincs, hogy kire fogok szavazni, mert csak rettenetesen kínos lehetőségek közül választhatok."
index.hu/velemeny/2010/01/25/befogott_orral_halkan_anyazva/

2010. április: Miklósi Dávid
"Az „ultraliberális” szavazó ezért kénytelen érvénytelen szavazatot leadni, hogy legalább azt demonstrálja: szeretne szavazni, de nincs kire."
index.hu/velemeny/2010/04/07/nincs_kire_szavazni/

2013. június: TG
"majd a választók, különös tekintettel a ma még bizonytalanokra, eldöntik, hogy ők inkább a kormányról vagy az ellenzékről mondanának véleményt. Meggyőződésem, hogy amikor utólag az eredményeket elemezzük, ennek a momentumnak jelentős szerepet kell majd tulajdonítanunk."
torokgaborelemez.blog.hu/2013/06/05/hv_a_kerdes_a_kerdes
Többször megírtam már itt a blogon is, hogy mennyire értelmetlennek gondolom a politikusi beszédek megszokott értelmezését. Unalomig ismételt kérdések (kiket szólított meg? sikeresen tematizált? tudott-e mobilizálni?), amelyekre tapasztalataim szerint csak azok tudnak magabiztosan…..
ssi 2014.03.04 11:55:55
Lenyúlta a zuglói MSZP a CÖF bohócát, MSZP saját bohóccal kampányol
hvg.hu/itthon/20140304_mszp_bohoc_kampany

TG- facebook. Márc. 4.
"Összefogás Párt átugrotta a (27 egyéni jelöltes) lécet ... Szepessy Zsoltból is hamarosan listavezető és miniszterelnök-jelölt lehet"
- ha így alakulnak a dolgok, szavazni is bohóc ruhában kell majd menni?
- a győztes párt a saját szavazatai mellett jutalom %-ban is részesül majd - nem is kicsit
Kár erőlködni, a közvélemény nem fog felháborodni, bármennyire is szeretnék, nem lesz hatása az ellendrukkereknek, az emberek nagyon is jól tudják, mi az érdekük, Magyarországon az atomenergia a nyerő – írta ma egy rendszeresen kommentelő Fidesz-szimpatizáns a blog fb-oldalára.…..
Most akkor hazamegyek... – kétségtelenül szellemesen csak ennyit írt oldalára a Spanyolországban nyaraló Gyurcsány Ferenc, miután Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ma bejelentették a közös listáról szóló megállapodásukat, amelynek kapcsán hellyel kínálták a DK-t is az…..
ssi 2014.01.09 17:27:49
@Hepci:

@sanity:
"Na, a kendermagos már ki is lép, legalább neki van némi gerince. " ... "Mivel nem tudsz mondatot értelmezni"

egyetlen első mondatod nekem kevés volt ahhoz, hogy úgy értsem, ahogy később nyilvánvalóvá tetted

tehát a "gerinc", ha korábbi ígéretükkel ellentétesen később nem cselekszenek ? ... bárhogyan is alakulnak a körülmények? anno árnyaltabban is fogalmazhatnának, hogy a fordulatok magyarázhatóak legyenek? TG gyakran teszi fel a kérdést a magyar politika kapcsán: a cél szentesíti az eszközt?

amúgy elképzelhető, hogy a politikusok többsége jelentősen megváltozna? 1. mindig a nyilvánosság előtt tenni-venni, létezni - sokan ezt nem vállalnák. 2. 1-1 szakterületet ellátni, a jobbításáért dolgozni - kicsiben sokan teszik. 3. írott-íratlan szabályokat átlépni, őszintén nem indokolható, mindenkire nem azonosan érvényes szabályokat hozni stb., stb. - ezt lehetne másként?
ssi 2014.01.09 20:08:44
@concret: köszi :) kb. értettem eddig is, de ....

" Bajnai ugyanígy bepalizta Karácsonyékat is" - nem mindig kettőn áll a vásár? Felnőtt emberekről van szó. Nagyon-nagyon korán kiderült, hogy Bajnai habitusa már a mozgósításhoz is kevés, s szinte csak a kormány cikizésére alapozó retorika meg nem színvonal. A javarészt háttérben lévő Juhász, Kónya .. nem Bajnai hátán akart a parlamentbe jutni? Juhász biztos, hogy csak az így kiszélesedett összefogás miatt lép le? ma mi a Milla?

Az LMP-s Vágó kitárt véleményével önmagát védte, régi harcostársait nem ... a kormány pszichológiája meg a főnök elvárása szerint: a műsor, a külső ellenségek nevesítésének, ill. önmaguk érdemeinek prioritása

TG: "a baloldalon nem a befektetett munka hozta el az együttműködést, nem egy tekintély teremtette meg az egységet (mint történt ez a jobboldalon egy következetes, évekig tartó hatalmi politika nyomán), hanem most még a kényszer szülte" .. "ha nyer a baloldal, a közös listáért szívósan küzdő Gyurcsány újra a tábor hőse lehet, ha veszít, Mesterházy pozíciója olyan mértékben megrendülhet, hogy Gyurcsány tovább folytathatja a baloldali szavazók visszahódításáért folytatott küzdelmét."

kérdés:
- a harcos GY.F.-ről már sokat tudni; M.A. pedig egyelőre inkább rejtvény?
- s vannak gerinces, hiteles (szavahihető) politikusaink?
ssi 2014.01.09 21:29:03
@sanity:
igen, egyetértek, sok minden másként történhetett volna, ha ... az a több éves, következetes munka hiányzik?

Ángyán ... egy hiteles politikusnál mi veri ki a biztosítékot, csak ha a saját szakterületén történnek elfogadhatatlanok a számára?

Juhász ... elvek mire is terjedjenek ki és mikor?
- ma is arról beszélt, hogy 3. miniszterelnök-jelölt kell (idő!, előkészítettség)
- Gy.F. mégis az összefogásban + M.A. mégis egyetlen ME-jelöltként - B.G. egyedül hozta meg ezt a döntést? Csak B.G. miatt van alig jelen az E-14?
Bajnai Gordon ma – némileg váratlanul - újra elővette a közös lista – közös jelöltek – közös miniszterelnök-jelölt kérdését. Egy évvel ezelőtt kevesen gondolták volna, de tény: a baloldali pártok közötti sajátos előválasztási küzdelem közel három hónappal a…..
ssi 2014.01.07 21:10:13
T.G.
2013. okt 25. 501. Apokalipszis holnap
"Értem én, hogy nem elhanyagolható a különbség abban, hogy ki kinek akar megfelelni, kinek ad és kitől vesz el, de a lényeg ugyanaz: ebben az országban a politikai logika fog uralkodni, bárki is lesz hatalmon – vagy éppen ellenzékben. "

" Sajnálom, de az a helyzet, hogy mi vagyunk a probléma. Miattunk lesz minden rosszabb .. minden hivatásos politikus tudja, hogy miről szól a hatalomgyakorlás .. Vannak persze tehetségesebbek és ügyetlenebbek, de aki választást nyer, ugyanezt a játékot szeretné majd játszani .. ami igazán nagy gond: mi leválthatatlanok vagyunk. Csak egy reményünk van, ugyanaz, amit 16 éve is gondoltam, akkor még kicsit más formában: a tanulás."

2013. szept. 09. HV - Unalmas arcok
" megújulás a politikában nem úgy megy végbe, hogy ma még nem voltak újak, de holnap már lesznek. Hanem úgy, hogy mire egyáltalán észrevesszük az újakat, lassan már réginek gondoljuk őket."

2013. jún. 05. HV - A kérdés a kérdés
"a kisebbik rossz ... azoknál a szavazóknál (nem kevesen vannak ilyenek), akik egyaránt elégedetlenek a kormányoldal és az ellenzék teljesítményével is ... inkább a kormányról vagy az ellenzékről mondanának majd véleményt"

2013. okt 25. 501. Apokalipszis holnap
" Professzionálissá vált a politika – tudja ... Hogyan kell megosztani, félelmet kelteni és reményt adni, hogyan kell üzeneteket megfogalmazni és minden csatornán szajkózni, leegyszerűsíteni és adagolni, terelni és beállítani – ismernek minket, tudják, hogy mi lesz sikeres és mi nem működik ... A politika csak akkor lehet más, bárki is a kormányfő és bármilyen nevű pártok ülnek is a parlamentben, ha észrevesszük, hogyan használnak ki minket saját céljaikra a munkájukat amúgy kétségtelenül egyre ügyesebben végző politikusok. Akkor valami megváltozik, megváltozhat. Addig viszont egyre rosszabb lesz, ebben biztos vagyok."

Egészen-egészen konkrétan mitől lenne jobb a helyzet nálunk, és utána is mindig egyre jobb, kedves T.G.? .. és kik legyenek a példakép? .. bevallom, én hónapok óta nem tudtam a sorok között is olvasni, érteni ...
ssi 2014.01.08 09:17:27
@nyünyüge:
vagyis butulás/butítás a társadalom minden szintjén? ha én hajnaltól késő estig nagyon igyekvő anya, feleség, dolgozó, idős szülőket ápoló-támogató, járdát is rendben tartó, egészségügy helyett önmagamért tevő, a világ és hazám eseményeire figyelő, a kultúra termékeit is néha élvező, a hajléktalanoknak pénzt adó, szürke állampolgár vagyok, akiben a legerősebb erő, hogy nincsenek benne szélsőséges indulatok, csak a megértés, hogy mindennek oka van, s ott is van a fő teendő - akkor ki fog nekem segíteni, hogy jobban értsem/átlássam a helyzetet, a feladatokat? vagy mindent magunktól/egyedül csak, mert ami segítségnek látszik, az csak manipuláció?
2014-ben bárki győz az 51% kevés lenne neki, nagyon kevés
Ahhoz képest, hogy a felek már évek óta az egekbe emelik a 2014-es választás tétjét, négy hónappal a voksolás előtt tartalmi értelemben szinte semmi sem utal a tavaszi eseményre. A pártok persze kampányolgatnak, a kormánypárti orgánumokban mindent elural a lassan egy éve…..
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
ssi 2013.10.25 08:34:05
én és a posztból átemelt mondatrészek
- nem tekintem istennek a politikai vezetőket
- észre vettem, hogy hogyan használ ki minket a politika
- állandóan igyekszek másokat megérteni (valóban tanulságos)
- sosem gyűlöltem még senkit, mert pl. máshová szavazott
- hiszek az élethosszig tartó tanulásban,de a változások miatt se tehetek mást

én és nem a poszt
- egy adott környezet túlélője igyekszem lenni,de csak szabályosan
- kifele csak megérteni tudok,viszont a saját életemből igyekszek minden jót, hasznosat kihozni, mert egyszerű lélekkel, nagy szorgalommal boldognak akarom tudni a családomat, hogy a képességeiknek (adott és tanult) megfelelő sikert elérhessék

nagyon várom,hogy legközelebb a nagy hangsúlyt az a bizonyos ""tanulás" kapja, hogy "hogyan" is jelezhetünk markáns véleményt, hogy mit jelent, ha nem passzív ignoráló vagyok a politika felé, az eszköztelen szürke polgár pl.
- akik nem léptek ki a magánnyugpénztárból, bátrak voltak s jelzik, hogy nem bíznak az államban s önszántukból nem adják a megtakarításaikat?
- akik megtakarításaikat nem állami értékpapírba fektetik, mert az ő adójukból fog az állam az IMF-nél magasabb kamatot fizetni, de pl. stadionokat ne építsenek a polgárok hitelezéséből, mert hogy sokan nem tudják, hogy ez is hitel?
- közalkalmazott, aki nem kerülheti meg a megnövekedett banki terheket, tudja, hogy ezt az államnak köszönheti, s hogy ne boruljon fel a családi kassza, még kevesebb energiát fogyaszt, ami után persze kisebb rezsicsökkentést jut, s bár ez egyszerű matek, de tudja, hogy muszáj, hogy gyűjtsön tartalékot, mert ha vmi gond lesz, az állam nem biztos, hogy tud/akar majd segíteni
- stb.
Kinek az érdeke, kinek az érdeke? – emlékszem régi televíziós beszélgetéseinkre Fricz Tamással a 2002-es választási kampány idejéről, amikor kollégám a felmerülő újabb és újabb ügyek kapcsán rendre erre a szempontra hívta fel a figyelmet. Igaza volt? Persze. A politikát…..
Csillámport akarnak a szemünkbe szórni - a Nézőpont Intézet vezetője fogalmazott így, amikor egy Kövér Lászlóval közös fórumon azokról beszélt, akik a kormánypártok kétharmados győzelméről gondolkodnak. Korábban már Orbán Viktor is óva intette a jobboldalt az…..
Rezsiharc, mondta tegnap Kötcsén Orbán Viktor, rezsiharc, mondta ma a parlamentben a rezsibiztos, rezsiharc, mondja holnap már mindenki, aki a Fidesz táborába tartozik. Miközben a kormány ellenzéke ironizál, az ötvenes évekkel példálózik, a Fideszt láthatólag senki és semmi sem…..
ssi 2013.09.20 08:14:53
TG: nincs elmagyarázva, hogy miért fontos stadionokat építeni, az utánpótlás támogatása, fejlesztés stb.
videó 3.30-3.41
www.youtube.com/watch?v=gYuORfftTkw&feature=c4-overview&list=UUws83ODDOZ1bSlE-p8fNoQQ

Kedves TG! mi lenne a magyarázatban? Őszintén, gúny nélkül érdekel. Köszönöm :)

Nincs szándékomban demagógnak lenni. DE! A stadionokba a tömeg nézni menne és nem sportólni? Hazánkba csalogatott nemzetközi versenyekre ez még inkább igaz lenne. Ez kevésbé egészséges, de drága és időigényes. Ha ezen keresztül több embernek lesz majd kedve mozogni is, annak már nem lesz ideje nézni is, de költenie kell sportruhára/eszközökre/edzőre/speciális étkezésre stb. (Cégek támogatnák?) És azok hova is járjanak majd, akik csak gyenge, szerény, kis költségvetésű, amatőr tömegsportolók akarnak/tudnak lenni?
A stadionokat fenn is kell majd tartani. A sportrajongó, meg a sportosan is élő nemzet egyértemű jelenléte mennyi generáció után lenne jelemző hazánkra? És a kúltúra, ill. a tudományok fogyasztásának serkentése is kap majd ekkora figyelmet és támogatást?
ssi 2013.09.26 11:09:59
@gipsz.jakab:
konkrétan:
- 2013. szeptember ... mik a szitokszavak kishazánkban és miért?
- ha az emberek többsége a hibákra, kritikákra van kihegyezve - természetesen, kizárólag, csak ha másokról van szó, cseles húzás, hogy a kormánykommunikáció önön sikerekről és mások bűneiről hangos?
általában:
- ha lett egy igen karizmatikus rendszer, helyette mást természetesen csak más tartalommal, de stílusában csak vmi meghökkentő, ütőssel érdemes kínálni
Olyan megoldást találtunk, amely kicselezi Orbán Viktort – jelentette ki Bajnai Gordon, miután közel tíz hónapos „előválasztási” harc után ma megállapodtak Mesterházy Attilával abban, hogy a két párt nem állít közös miniszterelnök-jelöltet, külön listán indul, de…..
ssi 2013.08.30 10:31:14
akkor most BG-MA szándéka: ugyanazért a programért 100%-osan küzdeni, egymás mondanivalóját kiegészítve (nem rivalizálva), és a választók majd döntenek - szimpátia, habitus, rátermettség stb. alapján ?

GyF mondhatta volna így is vagy az ő hívei csak más stílust kedvelnek: én másképpen tettem volna, kíváncsian figyelem, sok sikert nekik és a DK-val együtt várom a velünk történő egyeztetést, együttműködést is?

TG-poszt: aug 01. HV - Magas labda "Nem kell Orbán Viktor feltétlen hívének lenni ahhoz, hogy lássuk: a miniszterelnök kivételes politikai tehetséggel rendelkezik... Egyrészt képes arra, hogy időnként változó céljait változatlan átéléssel, lendülettel és kitartással képviselje... Legalább ilyen fontos, hogy politikáját, céljait mindig közérthető formában, egyszerűen és átélhetően mondta el; mindig ragaszkodott ahhoz, hogy legyen egy történet, egy mese, amelyre felfűzhető minden, amit csinál."

ki a tehetséges politikus és ki a "jó" és kik méltó versenytársaik egymásnak? (A)spontaneitás, rugalmasság v (B)átláthatóság, követhetőség v (C)kifele nem kiszámítható, de a háttérben jól kitalált lépések, mert a nagy vízió/CÉL kb. érthető, legalábbis utólag?
- pl. először biztosítják a kártérítést a megpiszkált trafikosoknak majd pont ők korlátoznak egyeseket?
- pl. minek a sok stadion, ha a híres magyar fürdők fenntartása is gond? javítja a statisztikát v jelképek v az egész napos iskola, napi sport kapcsán diáknak-tanárnak kötelező lesz stadionba járni s majd az egész nemzet nagy sportos nép lesz v ... én nem tudom, de tanulságos lesz megérteni majd
Július közepén arról írtam, hogy Bajnai Gordon nem lesz az egységes baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Ma az is kiderült, hogy Mesterházy Attila sem lesz. Leginkább azért, mert ma úgy néz ki, hogy nem lesz közös jelöltje a baloldali ellenzéknek. Ha jól értem a…..
ssi 2013.08.27 12:39:36
@nyünyüge: " KSH munkaerő felmérés adataiban a külföldön munkát vállalók egy része is szerepel"
www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/itt_az_uj_rekord_a_magyar_munkapiacon_2.3.188297.html

496. A vesztes mindent visz .. "ezt az előválasztást egyik jelölt sem nyerte meg, azaz - a politikában nincs döntetlen - mindkét jelölt elveszítette .. tárgyalási helyzetből való kimenekülés, a felelősség árhárítása motiválta a feleket"
- bezzeg a kormány-kommunikáció: náluk nincs olyan, hogy kudarc
- B.G. úgy gondolta, hogy a bizonytalanok többsége rá vár és igény van a "közép"-re. Ő mondhatná, hogy úgy látszik, még korai mindez, mások meg mondhatják, hogy nagy volt rá a kabát. Mivel az E-14 törpe maradt, B.G. lépjen hátra, nem kell húzni az időt, s pl. a választási kampányban erősítse a Haza és Haladás szakíróit és javaslataikat. M.A. pedig támogat egy 3. ME-jelöltet vagy akar ő egyáltalán gúzsba kötött kormány ME-e lenni 2014-től?
- 497. A vesztes mindent visz-2 - Margit-sziget?
Jól mondja Kövér László, valóban, száz éve, 1912 óta nem történt olyan esemény a magyar parlamentben, mint ma. Miközben az egykori és mostani LMP-sek az elmúlt időszakban rendre különböző molinókat és plakátokat cipeltek az ülésterembe, a Jobbik tényleg nem aprózta el:…..
ssi 2013.06.24 18:04:38
Vona Gábor
-2012. március 15-én a Jobbik nagygyűlésén: „Ha egy cseppnyi földre ráteszik a kezüket külföldiek, akkor nagyon nagy ribillió lesz, mert mi nem békemenetet fogunk szervezni, hanem harci menetet. Amíg lehet reálpolitikus vagyok, de ha sarokba szorítanak, ha el akarják foglalni a hazámat, akkor harapok, mint az oroszlán.”
-2012. október 23-án: „Amennyiben a magyar föld 2014 után nem kapna megfelelő védelmet, úgy előre jelezzük mindenkinek, hogy senkit ne érhessen meglepetés: új világ kezdődik, és ribillió lesz”
-2013.június 22-én: "Senki nem mondhatja tehát, hogy nem szóltam előre. Ma új világ kezdődött és ribillió lesz. Nem maradunk csendben..."
mandiner.hu/cikk/20130622_vona_gabor_eleg_volt

Medgyessy Péter
2001.09.08. interjú: "Az a meggyőződésem, s hitem, hogy a Fideszt és a miniszterelnököt nem a saját műfajában kell és lehet legyőzni. Orbán Viktort nem tudja legyőzni egy másik Orbán Viktor. A célom az, hogy valódi alternatívát kínáljak: nyugalmat és kiszámíthatóságot"
hetek.hu/fokusz/200109/orbant_nem_a_sajat_mufajaban_kell_legyozni

mára viszont lehet, hogy egy új igény jelent meg és nem is elsősorban az emberekben, hanem magában a helyzetekben: egy mozgalmas-vízióval szemben egy másik energiabomba szükségessége, csak más társadalmi aspektusú. sokféle típusú korrupció létezik . azt hiszem, nagyon nem lenne mindegy, hogy hol és hogyan bontanák és mi és hogyan lenne helyette ... Vona: "ma egy új világ kezdődött és ribillió lesz" . Az egyetemisták nem tudták elérni, hogy először ribillió legyen s majd egy új világ.
Szélsőségesen ellentétes reakciókat szült az a teljesítmény, intenzitás és jelenlét, amit Orbán Viktor az elmúlt napokban az árvíz idején bemutatott. Egyes szám első személyben elmondott mondatoktól a személyes irányítás folyamatos hangsúlyozásán keresztül a zoknicsere…..
Beléptünk a ciklus utolsó évébe. Eddig is sokszor tekintgettünk előre, de a politikában mostantól szinte minden a 2014-es választás szempontjából lesz fontos vagy érdekes. Bár sokan már elkönyvelik, hogy csak a Fidesz szerezhet többséget, amíg a kormányzó párt és a…..
Ahogy a rezsicsökkentés mindenhatóságával kapcsolatban, úgy a 2014-es választási esélyekről is egyre biztosabb véleményeket hallok. Akár elégedetten, akár lemondóan is mondják, egyre többen ismételgetik, hogy a Fidesz nem tudja elveszíteni az egy év múlva esedékes…..
Érdekes életet élnek a politikai közhelyek. Először rettenetesen innovatívak, látványosak, segítenek a megértésben – ekkor még nem is közhelyek, sokkal inkább felfedezések, értelmezések. Aztán egyre többen átveszik, használják, olykor megspórolják vele az érdemi választ,…..
ssi 2013.04.05 07:44:07
@sirwalter: @SzaGyu: szerintem is érdemes olyanban is gondolkodni, ami ma még nem is látszik

- ha túl "korán" szövetkezik az MSZP és E2014, de a közvélemény-kutatások nem mutatnának ki a kormányt meghaladó támogatottságot .. az nagyon ciki lenne
- ha az utolsó, utolsó pillanatra hagyják (szándékosan), akkor lehet egy 3. név a befutó .. pl. Botka? .. de eddig a pillanatig még mindegyik erősödni akar

viszont nem tudjuk, hogy a kormány milyen újszerű kampányra készül .. az ellenzéknek viszont erős, saját arculatának kell akkorra kialakulnia (mert csak a kormányhibákra építeni nem lesz nyerő), ha "méltó" versenytárs akar lenni
Kezd egyre szélesebb körben elterjedni egy értelmezés: a Fidesz a rezsicsökkentéssel rátalált az aranytojást tojó tyúkra. Az év eleje óta ennek köszönhetően nő a támogatottsága, mert ez érdekli az embereket, ezt értik az emberek, erre vevők az emberek. Tényleg ilyen egyszerű…..
ssi 2013.03.28 11:37:00
@wowerman: igen, talán a helyzet valóban bonyolultabb @LAKSZ: szakmai számadatok helyett az érzelmekre kommunikáció érthetőbb

TG múltkor: kormány-politika aktív kreativitással él a hatalom eszközeivel
TG most: az eszközcsorbított ellenzék külön nem, jelenleg együtt sem képes a sajátos NER-ben hatásos lenni

vagyis: az a párt nyer - s elegendő, ha csak kicsivel (új választási tv), aki elhiteti, hogy bátor, ötletes, kitartó, szlogenerős és erősen nemzeti/nép/emberek érzelmű .. az ország pedig akkor nyer, ha mindez olyan tartalom is, ami se nem légvár, se nem kipukkadó lufi egy hosszasan elnyújtott rétestészta után ... de egy átalakuló rendszer végső állapota nem mindig látható előbb, de a felmerülő gondok indokolhatóak

Ciprus és mások ... lehet külsősökre fogni a gondokat, de ha a gondok mégis a saját fejükre hullanak...
ssi 2013.03.28 11:47:49
@sjános: :) igen, sokszor előjött már itt a blogon is a "stílus", az alap és amit közben ráépítenek - akár ellenzékiként, akár kormányként. Többen írták, hogy most jó, hogy nyugisabb a közhangulat ... mások meg, ha újra ellenzékbe kerülnének, akkor már nem így lenne, de nem feltétlenül azért, mert több lenne a probléma. Vagyis a stílusválasztás lehetősége mindenkinek szabad, csak kérdés, hogy ki miért választja, amit ...
törökgáborelemez 489. Alá 2013.03.13 22:18:03
Áder János ma este a közszolgálati televízió híradójában bejelentette, hogy aláírja az alkotmány - hazai és nemzetközi tiltakozásokkal fogadott - negyedik módosítását. A pápaválasztással összehangolt időzítés is árulkodó, a szöveg pedig szinte minden sorában ugyanazt…..
Sokan nem értik, megint nem értik. Tapasztalataim szerint még az elkötelezett jobboldaliaknak sem teljesen világos, hogy miért kellett Orbán Viktornak legnépszerűtlenebb, legtöbbet támadott, időnként gúnyolt miniszterét hat évre a Magyar Nemzeti Bank elnöki székébe juttatni. Nem…..
ssi 2013.03.08 08:49:18
érdekes most újra olvasni: TG: "2012.okt 18. 475. Töréspont .. idén ősszel megroppant a kormányoldal. .. A konkrét gazdasági lépéseknél .. a választók szemében fontosabb lehet: a hitelesség és a hozzáértés. .. a választók, ha büntetni akarnak, nem elsősorban a hatalmi kérdések, hanem inkább az egyenes beszéd és a hozzáértés hiánya miatt ikszelhetnek"

TG "488. A ByeAlex-jelenség .. az emberek egyre inkább vágynak arra, hogy valaki nagyon más legyen – vagy legalább annak látsszon. S ha igaz ez a celebek és a sztárok világára, vajon miért ne lenne az a politikusok esetében?"

" a matolcsyzmus meghaladása nem megugorhatatlan léc. Viszont valamit mondani kéne a többiről. Mert a Nemzeti Együttműködés Rendszere nemcsak elkúrás, hanem vízió. Beteg, de távlatos."
hvg.hu/w/20130307_Vissza_a_jovobe#rss

"Járt utat a járatlanért el ne hagyj!" - közmondás nem lehetne a Fidesz szlogenje. A történelemírásnak viszont más hozadékai is vannak:
- a sok új ötlet gyors bevezetése bátorság, kreativitás látszata
- éppen átalakulóban lévő bármi sikerének, eredményének bármi eladható - a felelősség mellőzésével
- új tartalom, új stílus elméletileg (!) biztosan új kihívás a konkurenciának

céltudatos politikusok => meghatározó politika => népformálás: utált múlt + szép jövő + átmeneti jelen .. vágyott hatalmi légköre: ellentüntetésektől mentes nyugalom; erős nemzettudat, függetlenség; általános humánus stílus takarva a politikai elhívatottság jutalmát ..

még eltart egy ideig, hogy milyen is legyen az a"más", amire szüksége lenne az országnak. ma a politikusok mögé állnak be a civilek és a jövőben meg fordítva lesz?
ssi 2013.03.08 09:45:27
@nyünyüge: igen, "bizonyos" logikával bármi megmagyarázható :)

aki nagyon akar hatalmon lenni, az igyekszik megszerezni .. ha ez megvan, igyekszik megtartani .. bármi áron .. ha nincs elég eszköz hozzá, gyárt magának, ha elég hatalma és ötlete van hozzá

na, de kinek miért kell a hatalom? az egyéni gyarapodás (vagyoni, hívek száma) kevés, egy erős ország (legalább látszata) már történelmi nagyságú

Matolcsy nemcsak lojális, hanem a szatírákat is jól tűrő, elsősorban merész újító - szerintem sok, saját ötlettel
ssi 2013.03.11 11:36:56
Kedves TG!

köszönöm a magyarázatot a facebookon: "Sokan kérdezték levélben, hogy mi a baj az alkotmány negyedik módosításával. Természetesen értékalapon vagy politikai megfontolásból lehet vitatni más rendelkezések (röghöz kötés, hajléktalanság stb.) alkotmányba foglalását, de a kardinális, a politikai rendszer egészét érintő kérdés megítélésem szerint a 2. cikk. Ha ezt hétfőn elfogadja a parlament, akkor innentől kezdve az a politikai erő, amelynek kétharmada van, bármit szabadon beleírhat az alkotmányba, a módosítás felett semmilyen tartalmi-érdemi kontroll (köztársasági elnök, AB) nem lesz. Ne feledjük: ez nem csupán a mostani kormánytöbbség esetén lesz igaz, de mostantól bármilyen más későbbi kétharmadnak is megadatik ez a lehetőség. S ez a lényeg: ha a kormánypárti képviselők ma biztosak is abban, hogy ők nem élnek vissza ezzel, azt tudniuk kell, hogy innentől kezdve valóban csak a későbbi kétharmados többségek (az új választási rendszer miatt ez a jövőben feltehetően a korábbiaknál többször fordul elő, ám az elmúlt 23 évből 7-ben is volt!) demokratikus elkötelezettségén (esetleg nemzetközi retorzióktól való félelmén) múlik, hogy például mikor írja bele az alkotmányba a politikai ellenfelének betiltását vagy tesz egy nullát a 4-es mögé, amikor a parlamenti ciklusok hosszáról beszél. Érdemes lenne ezt jól, de legalább jobban meggondolni."

és egyúttal kérdezném: és ez így rendben van?

"Bár első fokon pert nyertek, egy mai elfogadásra ajánlott törvényjavaslattal az energiacégek a jövőben nem számíthatják fel szolgáltatásuk áraiban a tranzakciós, a közmű- és a különadókat.
Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter tervezetével a kormány egy olyan bírósági folyamatba igyekszik beavatkozni, amely nem a kedve szerint alakul, méghozzá úgy, hogy a jogszabályokat utólag változtatja meg."
privatbankar.hu/fogyaszto/visszamenoleg-lep-a-kormany-a-gazszolgaltatok-elleneben-255873

köszönöm
Újságíró: - A médiában a hétvége nem ismert fogalom. ByeAlex: - Nálam igen. Akit érdekel, hogy milyen a világok találkozása, nézze meg ezt a felvételt. Azon a sajtótájékoztatón készült, ahol a nézők szavazatával nagy meglepetésre dalversenyt nyert antisztárt – akinek…..
Néhány alkalommal már jeleztem a „nagy politikusi beszédek” elemezésével kapcsolatos szkepszisemet. Téved, aki azt hiszi, hogy ezek a beszédek önmagukban bármit is eldöntenek, meghatároznak, hogy elhangzásuk után bármi is egy csapásra megváltozna. Ugyanakkor arra…..
ssi 2013.02.27 21:14:58
@nyünyüge:
igen, egy átmeneti időszak garantáltan káoszos és van is mire fogni. na, de utána, mikor a kész mű működik! új káosz vagy rend - reálisan vagy belemagyarázva? a munka ezentúl szólhatna csak a szakmai alkalmasságról és az élet többi része csak az egyszerű emberi kapcsolatokról, igényekről?

mindentől függetlenül talán vmi tisztulás is lehet a különböző oldalakon célokról, szándékokról, módszerekről .. meg fajsúlyokról? s talán ennyi elegendő is lesz a voksolóknak a döntéshez

csak úgy: ha a KDNP külön mérezkedne meg, összejönne nekik egy frakció?
ssi 2013.03.01 08:53:53
@nyünyüge: még egy kicsit visszakanyarodva s kicsit másként pl. így pl. mivel a tartalom (gazdasági lépések - egyelőre a meglévők és a szükségesek is) inkább rossz.. . a kormány egy rossz sütit, ami igazából csak újdonság, egy új íz - szerinte, mutatós mázzal leöntve borzasztó szívélyesen, lelkesen, a nem létező pozitívumokat is belemagyarázóan kínál, dícsér. az E2014-nek a kezdetekben talán ránézettre is rosszul kinéző vmi újat kell fogyasztásra kínálnia, elfogadhatóvá tennie az éppen meglévő és fogyaszthatatlanul éppen kénytelenül fogyasztott rossz hangulatban. pl. a dal2013 MTV1 műsorban jól érzékelhető, hogy a fidesz és egyes vallások igen, ők humánusak, szeretnek és szerethetőek, figyelnek a másikra és igen, ők fontosnak tartanak minden apróságot megdicsérni, sőt, kritika helyett is inkább a jókat szóvá tenni. vagy az MTV1 olimpiai közvetítés alatt, minden magyar sportoló esetén elhangzott, hogy ország határon túl is mennyien drukkolnak neki. igény van minderre, de a ló tulsó oldalán már nem érdemes versenyezni. erős összetartózásuk egyik dimenziója viszont pont ez, ugyanakkor az ellenzéknek megmaradt szolidarítási területeken meg egymásnak feszülnek az egyes társadalmi csoportok. nagy kihívásnak gondolom mindezt

@korábban ulrike: tudom, máshoz is .. van. széles a skálád :)