Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daniel.takacs

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint arra Gombkötő Krisztián baleseti hírszakértő felhívta figyelmünket: Fejér megyében dec. 10. vagyis tegnapelőtt óta hárman meghaltak az utakon és nyolcan megsérültek.  Azért nem négy halott és hét sérült, mert egy ember újraélesztettek és légi mentők szállítottak kórházba.   Rendőrök, mentők,…..
daniel.takacs 2016.12.13 13:12:57
@Mental Militia: Útminőségtől függetlenül idiótán vezet mindenki. tegnap este majdnem az 1-esen lettem hármas karambol résztvevője, mert valakinek lassú volt a 95 kmh, muszáj volt neki kanyarban elkezdeni az előzést. Természetesen jöttek szembe is.
Sokszor és sokan teszik fel a kérdést: léteznek-e olyan alapanyagok, receptek, amelyek révén létrehozhatók magyaros jellegű BBQ-fogások? A téma kezdetektől fogva foglalkoztat bennünket is. Amikor ez ügyben zajlik eszmecsere, mindig az elsők között merül fel a marhalábszár, mint…..
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Az ünnepélyes negyedik posztban a MÁV(-csoport) elmúlt huszonhat évét értékeljük. Bemutatásra kerül minden lényeges megvalósult és elmaradt fejlesztés. A poszt végén szavazhatsz: szerinted mi a legnagyobb hiányossága a…..
Szilágyi László, Bicske Száron élő, PM-s polgármesterjelöltje bemutatásáról ír a Fejér Megyei Hírlap. Többek között nem himi-humi közmunkát akar (amikor a közmunkás munkaköre Bicskén akár annyi is lehet, hogy "bemegyek-aláírok-jövök haza") hanem érdemi.      …..
daniel.takacs 2014.09.23 16:26:04
@szilagyilaszlo: Kedves László, az lehet, de nyilván más perspektívája van egy szári lakcímmel rendelkezőnek a helyi adók alakításával, a közműszolgáltatással, a közbiztonsággal stb. kapcsolatban. Én személy szerint sajnos nagyon nehezen hiszem el, hogy egy 0-24-es aktív jelenlét nélkül valóban jól működhet a dolog. Ha be tudja bizonyítani ennek az ellenkezőjét, annak csak örülni fogok.
Egy sumák módon végrehajtott jogszabály módosítás következményei kiverte a biztosítékot az ügyvédek nagy részénél. Az alábbi levelet a szerző engedélyével posztolja ki a Zugügyvéd: Tisztelt Kollégák! „… a kamara a közeljövőben több történelmi kérdésben…..
daniel.takacs 2014.01.24 20:15:37
@conmorientes: Kedves conmorientes! Sajnos még mindig elég gyakoriak azok az esetek, amelyeket emleget. Ilyenek a termőfölddel kapcsolatos zsebszerződések, a különböző cégalapító vállalkozások, a hamis adásvételik, amelyeket a földhivatalhoz beadnak, vagy azok a gépjármű adásvételik, amiket az önkormányzathoz meg nem stb.

Sajnos azzal nem tudok egyet érteni, hogy nem volt nyilvánosságra hozva az okiratbiztonsági matricával kapcsolatos munka. 2011 óta számtalan szakmai fórumon, konferencián és publikációban lehetett találkozni ezzel az elképzeléssel, és ez alatt a 3 év alatt akárki hozzászólhatott a munkához.

A kar érdekben álló értelemről érdemes elolvasni ezt az írást: valasszunk.blog.hu/2014/01/24/ugyvedi_matrica

A közjegyzői okiratról: azt semmiféle olyan elektronikus rendszer nem védi, amely egyedileg védené a dokumentum metaadatait.

A kiszolgáltatottság pedig tökéletesen elkerülhető azzal, hogy semmiféle olyan információ nem kapcsolódik a matricához, amely az ügyvédi titkot sértené, így semmiféle hatóság vagy hivatal nem tud a kamarákon keresztül információhoz jutni, tehát a kar érdeke ily módon sem sérülhet.
daniel.takacs 2014.01.27 17:19:31
@McZozo: Kedves McZozo, a Budapesti (és a többi) Ügyvédi Kamara, mint köztestület, átláthatóan és jól visszakövethetően működik (az ügyvédség által megválasztott vezetőkkel), tehát a partnerek minden esetben pályáztatás során, jól ellenőrizhető módon vannak kiválasztva. Eddig egyetlen olyan panasz nem érkezett a kar részéről, amely egy pályáztatott partner politikai hovatartozása miatt született volna, és az az igazság, hogy a pályázati kérdések között sem vonatkozik egy sem erre a paraméterre. Ez mind könnyen ellenőrizhető a kar számára.

Az ügyvéd, mint a kamara tagja, mindenkor jogosult az általa befizetett tagdíjak ellenében kérni az ezen pénzek felhasználásáról szóló elszámolást, amelyet minden esetben meg is kap, ha máskor nem, akkor az év eleji közgyűlési beszámolókon.

Ez egy jogállamban minden önkormányzattól és köztestülettől elvárható működési rend, és eddig semmiféle olyan vád nem igazolódott be, miszerint az ügyvédek vezetői visszaéltek volna a közösbe adott vagyonnal.

Az, hogy máshol hogyan és mi történik, vajmi kevéssé befolyásolja a mi működésünket és munkánkat. Remélhetőleg ez fog bebizonyosodni az ügyvédi kar számára ebben az esetben is.

Amennyiben ezt nekem nem hiszi el, akkor sajnos arra nem tudok mit mondani. Kommentekben nem igazán lehet bármit is bizonyítani (az összeesküvési elméleteken kívül), és mint fentebb jeleztem, az elszámoltatási igényt megfogalmazó névtelen hozzászólásokat nem igazán lehet komolyan venni. Sajnos.
daniel.takacs 2014.01.27 17:20:54
@McZozo: Elnézést, második bekezdés:

"amelyet minden esetben meg is kap, ha máskor nem, akkor az év eleji közgyűlési beszámolókon."

helyett

"amelyet minden esetben meg is kap, még ha nem is kéri, mert akkor az év eleji közgyűlési beszámolókon."
Intro Az a nagy helyzet, hogy az e-könyv piac Magyarországon csak nagyon-nagyon akar megszületni. Lassan-lassan körvonalazódnak a szabályok (puha DRM, két formátum) és a játékosok, egyre frissebb és frissebb tartalmak is becsorognak, de az értékesítés volumene és ezzel nyilván…..
daniel.takacs 2013.08.06 15:28:12
@Kelt: Bazinagy plusz. Ráadásul olyan kitűnő műfordítókkal, mint nekünk van, bőven megvagyunk a mi kis magyar nyelvünkkel. Szerintem teljesen jogos elvárás egy adott nemzet/nyelv képviselőjétől/értelmiségétől, hogy az ő saját anyanyelvén olvashasson (ennek felismerésére példát gondolom mindenki tud mondani az általános iskolai/gimnáziumi irodalomórákról - l. még nyelvében él a nemzet éstársai).
Most miért problémázik? Más is belepisil a medencébe.Igen, de nem a trambulinról! Naszóval, itt volt ez a tegnapi villámakció. Operatíve tényleg csak egyetlen dolgon változtattam volna, hogy ne tíz órával a megkezdése után, hanem tíz nappal a kezdete előtt kellene…..
daniel.takacs 2013.07.25 07:40:08
@Gukker: Ha fordítva csinálta, akkor fordítva, de az mindenképpen igaz, hogy itt a hozzá nem értés a legfőbb probléma. Még csak nem is kell mágusnak lenni hozzá, hogy tudjam, hogyha valamibe beletolok egy fájlt, akkor az hova kerülhet és hova nem. De ezt így úgysem fogjuk tudni eldönteni, pusztán arra szeretném kivinni az eredményt, hogy nem feltétlenül a károkozás volt itt a szándék.

@Dworkyll: Nem tudom, mondjuk egy díjnethez mit szólsz? Egyébként szerintem ez az a rész, ahol össze foghatna a sok kis szereplő (mondjuk az Alexandra/Shopline kizárásával), és 5-10 millióból (maximum! - és erre tuti lenne pályázat is) kifejlesztetnek egy keretrendszert, ami jó a júzereknek. Ha a sok kicsi fog össze, akkor az üzemeltetési költséget szerintem ki lehetne hozni a működésből, de persze lehet, hogy tévedek. De ez csak egy homályos vízió, nem biztos, hogy így működik...

@AroloTifar: Ha én az aktuális Katinéninek megmutatom, hogy ebbe a dobozba beteccik rakni azt az ikont, aminek a végén epub van, és rányom a nagy naranccsárga gyöszre, akkor teccik majd tudni olvasni a számítógépen is, akkor az én félműveltségem fogja okozni Katinéni baját, mert:
1. nem azt mutattam meg, hogy az epubot hogyan tudja olvasni a gépen, ne adjisten nem kindlit adok a kezébe
2. olyan oldalt mutattam meg, ami meg is osztja a fájlt, és nem figyelmeztettem erre
3. nem kerestem egy "legális" megoldást Katinéni problémájára, mert a vindózhoz értek, a számítógéphez és a webhez meg nem

Hidd el, rengeteg önjelölt nethuszár van, akik a warezig és a féllegális hülyeségekig simán eljutottak, de annyi eszük nincs, hogy tovább tanuljanak, vagy tájékozódjanak. Rengeteg ilyen sztori van, szerintem te is ismersz pár ilyen arcot. Ha meg nem, akkor ajánlom esti olvasmánynak Feri gépét: www.legalja.hu/current/20051015_feriba.html

A többit meg lásd fent: a pontos helyzet megítéléséhez nincs elég infó, csak azt mondom, hogy nem biztos, hogy az aktuális júzer rossz szándékából történik a hiba.
daniel.takacs 2013.07.25 07:46:25
@Dworkyll: Egyébként szerintem az erre a kérdésre is igaz, ami oly sok minden másra: nem a világ megváltására van szükség, hanem zseniálisan egyszerű ötletekre. És ez nem pénz, ember, infrastruktúra kérdése, hanem az időé meg a hozzáállásé...
daniel.takacs 2013.07.25 08:00:22
@AroloTifar: Nézd, annyi hozzá nem értő/hülye júzerrel találkozom nap mint nap, hogy nekem inkább ez a természetes.

Aki meg annyira hülye, hogy epubból csinál pdfet (megosztásra!), és ezt kitolja egy publik sitera, az hozzá nem értő és hülye júzer, bármit gondol vagy mond egyébként magáról, szerintem ebben egyet érthetünk :)
 Erről a gyönyörű kocsiról és az ő mikuláscsomagjairól küldött pár képet kisscolos. Nem tudom, hogy igaz-e a feltételezése, hogy egy kreatív hirdetés áll a háttérben, hiszen a pályaudvar mögött nincs a legfeltűnőbb helyen, hacsak nem a Mercure Buda parkoló vendégei a…..
Nem vagyok gyűjtő, vagy legalábbis saját sztenderdjeim szerint ez még nem számít gyűjtésnek. Egyet gyűjtök konkrétan, a saját egykori autóimat, ami a7 1997-es Toyota 4Runnert leszámítva meg is van. Persze a Renault 4-esből és 5-ösből, meg a Golf II GTI-ből nem mondanék nemet…..
Érdekes vitába keveredtem a napokban a Facebookon, amely az egyházi iskolák számából kiindulva jutott el talán kissé lerágott, klasszikus kérdésekig – illetve állításokig. A liberális álláspontot képviselők azt állították: az értéksemleges oktatás nem értékmentes,…..
daniel.takacs 2012.01.03 15:08:39
@Counter:

A cikknek szerintem pont az a lényege, hogy nem csupán az egyházi háttérrel rendelkezők igyekeznek igen határozottan kizárni a többit, hanem mindenki, csak egy jelentős hányada a társaságnak ezt nem hajlandó belátni, a "virágozzék minden virág" felkiáltás mögé bújva. Innen szemlélve teljesen mindegy, hogy az adott porfészekben egyházi vagy állami iskola működik.

Ha arra akarsz kilyukadni, hogy önmagában az egyházi státusz nem ad rangot: szerintem részben igazad van, részben nem. Igazad, mert attól, hogy hisz egy fennsőbbrendű létezőben, még nem feltétlenül fog jó nevelő/tanár lenni. De ugyanakkor részben a szerzetesrendek (ha már rendi gimnáziumokról beszélünk) egyik fő hivatása lett az oktatás, részben pedig a (történelmi) egyházakban sokkal inkább követelmény a magasabb, így döntéshozó pozíciókban a kvalitás, mint a politikában. (Kivételek mindig vannak.) Ezért lesz az egyházi státusz eredménye a képzés minősége.
daniel.takacs 2012.01.04 08:33:51
@Counter:

Azt nem tudom, miből olvastad ki, hogy egyházi iskola > politikusképző pártfőiskola, de ha egyet is értesz vele, én nem.

Egyáltalán nem mosnám össze, mint te mondod, nem teszek rejtett utalást, és pont annyira teszek különbséget rendi elitgimnázium és egyházi körzeti iskola között, mint az állami elitgimnázium és az állami iskola között.

Ha egyházi iskoláról beszélnük (és kérlek, most szakadjunk le a rendi elitgimnáziumokról), alapvetően az egyházak szellemisége határozza meg a működésüket, nem pedig egy dickensi lázálom. Attól, hogy az egyház lesz a fenntartó, nem fog lecserélődni a tanári kar, nem feltétlenül lesz mindenki elrugdosva misére, nem fog senkit becsábítani a plébános egy csendes vasárnap délutánon a sekrestyébe stb.

Abban viszont egyet értünk, hogy az egyházi oktatás képes egyedül is stabil világnézetet adni. Ha meg arra gondoltál, hogy szerintem egyedül az egyházi oktatás képes stabil világnézetet adni (és a dominánst meg végképp nem tudom, honnan sikerült idehozni), azt soha sem állítottam, és nem is fogom.

Most vagy az van, hogy nem érted, amit írtam, de válaszolsz valamire, amit kiolvasni véltél, és így már én sem értem te miről írsz, vagy tér-idő kontinuum repedés támadt a blogon...
Belsőség Az autó megköszöni 2011.09.02 07:00:00
Elmegy az autó úgy is, ha nem nézünk be soha a gépházba. Egy darabig. Csak sajnos nem tudhatjuk, mikor van vége ennek a darabkának. Ha már fel-felvillan az olajlámpa, pirosban jár a hőmérő, lehet, hogy késő benézni a motorháztető alá, akkor tényleg át kell adni a helyet…..
Két hete a Deák környékén jártam, és egy egészen megdöbbentő állatfajtába botlottam. Egy viszonylag rövid, kisbuszra emlékeztető lila járműbe (lehet bordó is, ezt a kettőt keverem), aminek egy furcsa genetikai hiba miatt három tengelyes volt, magyarán hat keréken gurult.…..
daniel.takacs 2011.07.05 10:51:54
@klarky: hidd el, budapesten is van jó pár vonal, amit kis busz is ki tud szolgálni (16, 116, 16A, 29, 39)
E-könyv olvasók Re: blogbuli 2011.03.23 06:31:00
Olvtársaim az Úrban,köszönöm nektek, hogy eljöttetek, és emeltétek az est fényét. Bevallom, kicsinyhitű voltam, amikor "underbook"-oltam a foglalt helyek számát, de legalább jó meghittre sikerült :-) A következőre igyekszem nagyobbat mondani.Örülök, hogy olyan sok…..
daniel.takacs 2011.03.23 13:44:26
 Kedves olvtársak!A nagy nap már nincs messze, amikor megnyitjuk oldalunk egy jelentősen kibővített változatát az ekonyvolvaso.info címen. Ahogy ennek a posztnak a hozzászólásaiban políroztuk, a fő csapás egy fórum, és egy wiki alapú okosságraktár lesz. A dolog wordpress…..
daniel.takacs 2011.03.14 15:06:51
E-könyv olvasók Blogbuli! 2011.03.04 17:36:00
Eljön a nap végre, amire oly régóta várunk, belecsapunk a kakaósbögrébe, és személyes utakra terelhetjük a barátságainkat, valamint nézeteltéréseinket.Az időpont: 2011. március 22. kedd este 18.00A helyszín: Szatyor bár, nemdohányzó részleg Bartók Béla út 36.Helyszín:…..
daniel.takacs 2011.03.10 11:10:15
@Gukker: gratulálok, jó választás :D
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
daniel.takacs 2011.03.02 11:14:55
@Dworkyll: köszönöm, megtisztelő :)
daniel.takacs 2011.03.02 13:25:33
@Ignis_veneficus: Kedves Ignis, a szívemből szóltál, méghozzá egy jó hosszút. Kb. negyedórája publikáltam is a blogomon.
Nem hobbim ez nekem, de sajnos bejön az ablakon. A fahangú, plázahaknis gyerek meg van sértődve egy valódi zenekarra, mert utóbbit jelölték Az év hazai felfedezettje díjra, míg őt nem.Azt most ne firtassuk, hogy hogy a faszba' várja el egy, a magyar könnyűzenét  évek óta…..
daniel.takacs 2011.02.26 18:49:22
@Repülő Majom: nem Zoli védelmében, de azért nehéz ma úgy létezni, hogy nem "követsz" valamit. Nekem bevallottan nincs TV-m (hú ezért most mit fogok kapni), mégsem tudom kikerülni a VV-t meg a Győzikét. És az ignorálás meg a birka tűrés ott különbözik egymástól, hogy a társaságban/munkahelyen nem vagyok hajlandó beszélgetni róla, de ha van már egy blogom, akkor ott nyugodt szívvel elmesélem róla, mekkora hányás. Ez megy az élet minden területén. Lehet, nem jó rendszer, de ez még működik.
zoli voltam Megint beteg :( 2011.01.26 10:34:00
Őszintén a faszom tele van már ezzel, alig egy hónapja a lázas-fosós betegség, most meg ez a meghűléses vagy mi.Hajnali egyig forgolódtam (közben szegény Björk is nyugtalan volt, kaptam is tőle éjfél körül visszakézből egy tockost - néha kung-fuzik álmában), aztán picit…..
zoli voltam Eltakarítják Gaskót? 2010.07.15 09:42:00
Pártunk és Kormányunk szócsöve a mai számban címlapon tudatja, hogy a fő-fő sztrájkoló megkapta a selyemzsinórt. Helyes, ideje volt.A Magyar Nemzet mai számában részletes cikket közölt a vasutas szakszervezeti vezetők fizetéséről. Gaskó havonta másfélmilliót visz haza, plusz…..
daniel.takacs 2010.12.13 13:41:15
Gaskó pedig belefutott a pofonba: bastya.blog.hu/2010/12/13/gasko_jutalma Örülés van neki, és persze kíváncsian várjuk, mi lesz ezután.
daniel.takacs 2010.12.13 18:40:58
@zoli vagyok: ebbe mindenki belefut egyszer. kérdés, hogy ez jó vagy rossz?
helló! érdemes egy pillantást vetni az amerikában tegnap sugározni kezdett új telefonos reklámokra, van benne néhány budapest helyszín is: http://www.youtube.com/watch?v=EHlN21ebeak csináltam pár screenshotot is hozzá, én csak a városligetet, a hullámvasutat és a körutat ismertem…..
Kedves Tibi!Egyik "jó tollú" haverom gyakorló angoltanárként "bloggol" a nyelvtanulás babonáiról, sok tapasztalattal, hasznos tanáccsal, könnyed stílusban (http://lingwing.blog.hu/). Egy bejegyzéséhez, amiben azt "bizonygatja", hogy nyelvérzéke igenis van…..
Professor Pizka lendületből folytatja a kivégzésekről írt posztsorozatát az első rész után, s immáron a huszadik század kapuján kopogtat, amikor is eljutottunk odáig, hogy (legalábbis a nyugati világban) mindenütt arra törekedtek, hogy az elítéltnek gyorsan, minél kevesebb…..