Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helótageci

0 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A fenti adótáblák*** kiválóan szemléltetik, hogy az utóbbi 20 év adópolitikája a falig ment. Nincs tovább. Mértani pontossággal belőtte az 50 százalékos adószintet, amit átlépni csak annak deklarálásával lehet, hogy a munkám után többet kap az állam, mint én. Ezt…..
Helótageci 2012.01.29 16:50:01
@A csótány is ember: LOL. Az a gáz, hogy az elmúlt húsz évben egy folyamatos ökoszisztéma alakult ki aminek az egyik jelentős eleme az adóelkerülés. Ha ezt megbolygatod akkor csúf dolgok történhetnek, mert a vállalkozások többségében elve be van kalkulálva a csalás.

Miért? Mert magasak az adók. Ha alacsonyabbak lennének akkor jobban fizetnénk? Nem mert az emberek többsége csak a saját kerítéséig lát el. És igen valóban kellene egy nullpont ahol jelentősen könnyítek az adóterheken ÉS egyszerűsítem az adóadminisztrációt. Ez utóbbit én nem elsősorban az állampolgár/vállalkozó miatt tenném meg hanem a könnyű elbírálhatóság végett.
TComment Sörért rendszámot 2012.01.18 06:15:00
A fényhidas Focus kombi már a felüljárón bekapcsolta a villogókat, aztán egyre türelmetlenebbül villogtatta a reflektort is. Semmi baj, drágám... Mai cikkünk blogposztja...
Helótageci 2012.01.18 09:37:24
@Pintyöke: Ennyi erővel az önkormányzati adóelőadó is mehetne kedvezményes nyugdíjba, vagy az okmányirodai ügyintéző de akár a konzulok is. Lol.

A poszt meg remek.
Helótageci 2012.01.18 17:23:18
@Pintyöke: Az valóban nem volt a hozzászólásodban, de többek közt a stresszes meló az előrehozott nyugdíj egyik oka. Részben erről polemizált az előtted szólók egy része én meg gondoltam ehhez szólsz hozzá(harmadik bek.). De ha csak pusztába kiáltott szó akkor bocs bár akkor inkább javaslom a blogolást ott az első poszt szólhat bármiről és nem muszáj figyelni arra amihez hozzászólsz.

@Nagyi! Anglomán geci vagy!
Nem akarok hinni a fülemnek! Őszintén remélem, csak rosszul értettem Zám Tibort, a Best Reisen ügyvezetőjét, amikor az egyik rádióban azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai közül többeknek nem volt utasbiztosítása, ezért nekik ki kell fizetniük a kórházi…..
Helótageci 2011.11.08 10:21:27
@Kron: Hát akkor a te fullos biztosításoddal gáz lehetett.

Én Korfun sikeresen izomszakadtam - szar csúszda az strtandon - és a teljes kezelés és bentlét költségét a biztosító állta.

Az ügyintézés annyi volt, hogy felhívtuk a biztosító 0-24 segélyvonalát és bediktáltuk az adatokat. Onnantól mindent ők intéztek a kórházból minden gond nélkül kijöttem a számlát a biztosító kapta.
Helótageci 2011.11.08 10:23:56
@Balogh Ádám Software:

"15. A BEST REISEN a szerződésben vállalt szolgáltatások teljesítésért akkor is felel, ha a szolgáltatást közreműködője (fuvarozó, szálloda stb.), vagy közvetítője útján teljesíti, kivéve, ha a közreműködő felelősségét jogszabályban kihirdetett nemzetközi egyezmény korlátozza."

Ez a szolgáltatásra vonatkozik. Ha a szerződött buszos cég nem vinné el a csoportot akkor az utazásszervezőnek kötelessége megoldani. Ha lezuhan a repülő akkor azért is ők lennének a felelősök?
Szeretem a nagy, figyelemfelkeltő gyűrűket, ezzel most nem mondtam újat azoknak, akik már régebb óta követik a blogunkat. Különösen örültem, amikor nemrég egy ausztrál ékszerkészítőre bukkantam: StudioLeanne-re, aki kizárólag giga gyűrűket készít. A gyűrűk formája az…..
Átalakítják a balesetveszélyes Andrássy úti bicikliutat, mondta Vitézy Dávid vasárnap az Autómentes Hétvégén. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője ígéretet tett, hogy megcserélik a bicikliutat és a parkolókat, azaz a kerékpárosoknak a változtatás után már nem a…..
Helótageci 2011.09.19 18:58:04
@altimus:

"aztan persze mehetne a biciklis is olyan sebesseggel az uton, hogy biztonsagosan meg tudjon allni, ha kinyitnak elotte egy ajtot. "

Ezt kocsival is mutasd majd meg :)

A sávok cseréje teljesen jó. A nyár elején előttem állt fejre egy fickó mert a jobbra kanyarodó autós nem figyelt - mondjuk a gyalogokra sem . Elég nagy faszság, hogy a jobbra kanyarodónak jobbra hátra kell figyelnie az egyenesen haladónak meg balra hátra/előre.

Ugyanez a szitu meg van a Hungárián is a shell kútnál, ott egy csomó autós lendületből kanyarodik és természetesen van sövény az uttest és a járda/bringasáv között.
Hack OS X A legolcsóbb Apple ever? 2011.09.07 11:55:00
 Mennyibe is kerül egy Hackintosh? Nos a válasz közel sem egyszerű. Ha egy Apple gépet akarunk venni, nincs sok lehetőség, összesen talán kéttucatnyi konfigurációból lehet választani, ellenben ha magunk építjük a sufni Mac-et, akkor azt nagyon tág határok között úgy rakjuk…..
Helótageci 2011.09.08 08:14:24
@ElPadre: Tessék: www.tonymacx86.com/dsdt.php

Amelyik típus mellet nem vanilla van arra kissebb erőlködés nélkül lehet egy használható hackintosht alapozni. Ahogyan az os is korlátozott hardvereket támogat így könnyebb egy jól megválogatott alkatrészhalomból építkezni.

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: igen lol. 15 év linuksz után nem szeretnék visszatérni. Inkább a Win8 majd.

De szóljatok ha eljött a deszktoplinuksz éve. Kiszolgálónak kiváló lehet de inkább Free/OpenBSD
Több tízezer embert várnak arra a demonstrációra, amelyet szeptember 18-án tartanak a budapesti Műegyetem rakparton a Zöld Pardon megmentéséért. A tüntetésen a magyar könnyűzenei élet szereplői is színpadra lépnek, hogy tiltakozzanak a szórakozóhely bezárása ellen. A…..
Helótageci 2011.09.06 20:41:09
@MacPhisto: Keresgelj itt az indexen. Teruletfoglalas engedelyezett es valosagban elfoglalt terulet arioval egyutt. Ettol fuggetlenul gigantikus faszsag bezarni, lassab a varos reszeve valt. El kell kerni a lovet es surun ellenorizni de ajtatoskodni konnyebb.
Helótageci 2011.09.07 05:31:31
@MacPhisto: csinald meg egy kicsit ez elegge gyenge eresztes volt. Meg videot is talalhatsz Molnar Gyulaval.

Roviden annyi hogy a berleti szerzodes x teruletre szolt a foglalas viszont x*x ami koszono viszonyban sincsen a befizetett dudvaval.

Errol itt is talalsz TOBB cikket legy kicsit kitartobb.
Gyakorlatilag semennyi. Ez nemcsak a baleseteiről hírhedt Andrássy úton probléma, hanem például San Franciscóban is. A kaliforniai közlekedésbiztonságiak nemrég találták ki, hogy a kerékpárutak használóit egy plusz jelzéssel figyelmeztetik a parkóló autók ajtói miatt rájuk…..
Helótageci 2011.08.31 21:21:46
@Styxx: @dukeekud: A válasz valahol félúton van. Érdekes módon aki baloldalon szál ki az előtte körülnéz. Miért lehet ez? :)

Amúgy az Andrássyn azt szeretem még amikor a parkoló őrök ott buliznak a sávon.

De mondjuk az is nagy marha volt aki ezt így kitalálta. Ha legalább a bringás lámpákat megfordítva szerelték volna fel akkor az autósnak nem kellene jobbra hátra néznie és bringásnak meg balra hátra. A mindennapi közlekedési logikával totál ellenkezik.
  Nem tudom, gyártottak-e a júniusban megszavazott új budapesti lobogóból, de ha igen, akkor a gyűjtők igazi kedvence lehet a zászló, hasonlóan egy-egy visszavont vagy tévnyomatosra sikeredett bélyeghez. A főváros Tarlós István főpolgármester által megálmodott új jelképe…..
2011-ben végre elérkezett a pillanat, hogy a GIMP fejlesztői ráébredtek: nem jó úgy dolgozni a programmal, hogy rengeteg ablakunk hever szanaszét az asztalon. Külön volt eddig minden: az eszköztár, a rétegek, maga a kép szerkesztőfelülete... Ettől szinte használhatatlan volt, ha…..
Helótageci 2011.08.27 06:56:52
@zladko: @daniferi: Több mint 15 éve használok linukszot ezért nem a howto része érdekel. Csak jelezni szerettem volna, hogy még az egyes de-k saját alkalmazásai sincsenek olyan módon integrálva, hogy azokkal bármilyen, egyébként megszokott billkombó használtahtó legyen.

@zladko: " persze hogy nem kell, de azt szokták ugye mondogatni hogy "linuxon mindig paranccsorozni kell", osx meg annyira hiperszuperfantasztikusan felhasználóbarátan kifinomult, hogy az már gondolatot is olvas az egy szálú programok többszálusítása mellett (by ulkesh), így nem értem minek oda terminál :D "

Ehhez a fanboikodáshoz én öreg vagyok. A "csak mert azért" jellegű válasz egyenértékű azzal ha a fejed a seggedbe dugod. Hajrá.

Gondolom az, hogy BSD az neked már leginkább valami új drogot jelent. Hagyjuk bubuntuboi.
Helótageci 2011.08.27 06:58:58
@Mr. Finger: átméretezéshez egy sima imagemagick is elég lenne.
Helótageci 2011.08.28 16:09:35
@fda: lécci-lécci mutass egy csomó shotot az xyde-lookorg -ról. Olyan jó lesz nézni egészen addig amíg egy gnome-os felületbe belekavar egy felrakott kde app, vagy a fasza unity scrollbar nem működik valamelyik appal. Tényleg. Szipiszupi.

Fentebb valaki írta, hogy a linugznak éppen a nyitottsága a legnagyobb baja. Mindenre van félezer app ami faszán fragmentálja az erőforrásokat. Aztán ha 3 fejlesztő négy felé szalad akkor forkolnak és lesz öt program.
Stadler Mária egyelőre verbális ámokfutásában nem csak az a gyalázatos, amit mond, hanem az is, amit gondol. Ez a „világnézet” a Fidesz, ez az orbáni mentalitás. Tehát rögzítsük: egy Fidesz-taggal van dolgunk, aki lelövetné azt az embert, aki legyőzte Orbán Viktort.…..
Egy nap késéssel, de valóban megépült Budapest tömeges biciklis fejlesztéseinek első részlete. Ahogy Vitézy Dávid kedden bejelentette, a főváros a Thököly út és Hungária körút kereszteződését alakítja biciklizhetővé.   Eddig a Thököly úton, a Dózsa György…..
Helótageci 2011.08.18 19:52:28
@Walsingham: Én az idei szezonban kezdek talán rendes bringássá válni. Egészségügyik okoból muszáj volt elkezdenem valamit és a munka mellett csak a bringázás volt az a lehetőség amit naponta el tudok érni.

Az első hetekben én is sokat járádztam, aztán rájöttem, hogy nem jó sem nekem sem a gyalogosoknak, bár azt hozzáteszem, hogy mindig türelmesen kivártam a sorom, nem csengettem stb. a járdán a gyalagos van otthon. Most már csak pár száz métert teszek meg járdán azt is csak az egyik irányba - Közraktár u. a Corvinustól a Nehru partig - a szabályokat 95% -ban betartom előfordul egy-egy narancssárga.

Tavasz óta kétszer ütöttek el mindezt úgy, hogy szabályosan közlekedtem és szerencsére kissebb zúzódásokkal megúsztam. Egyszer egy stop táblánál csaptak keresztbe, egyszer pedig ezerrel rámtolattak, mindét eset nappal jó látási viszonyok mellett történt.

Az gondolom unalams, hogy minden nap van olyan incidens ami azért nem lesz baleset mert autóztam tavaszig nagyjából tudom mi az amire egy sofőr nem számít.

Tudom, hogy autóval is naponta megesik egy-két gázos helyzet de ott véd a kasztni. Ha Károlykörúton ezerrl kitolató autó elől balra kapom el a kormányt akkor mellettem/mögöttem haladó autó elé vágok ki.

A motorosok/robogósok mára már üzemszerűen használják a bringasávot ami addig nem zavar amíg figyelnek rám is de ez sokszor nem történik meg.

Városban ha kocsiban elnézek valamit az többnyire max koccolás lesz. Ha ugyanezt bringán teszem az már neccesebb.

És igen sajnos az Oktogonnál sűrűn nem veszik figyelembe a ámpát a bringások. Ma úgy jött velem egy hölgyemény a Hősöktől a Bejcsyig, hogy én temposan haladtam és megálltam a lámpáknál ő lassan de szabálytalanul..... jogos a felháborodás.

Uff hosszú lett.

Lehet, hogy ez felesleges sírás de
Javasolnék egy kitűnő autót az államigazgatás, a közigazgatás és a többi, felsorolhatatlan mennyiségű állami szerv, hivatal, intézmény, hatóság, megszámlálhatatlanul nagy számú közpénzből fizetett vezetőjének. Tudom, valójában hülyeség "javasolni", hiszen…..
Helótageci 2011.08.12 14:39:12
@Asztalos Gábor 2: Hibrid és van benne akksi....
Amúgy a poszt jó lenne ha nem egyoldalú demagógiával lett volna megírva - ahogyan a cikkek többsége is. Sajnos.

Szóval amikor a kormánynak vásárolnak autót akkor lehet jönni q7 és társaival csak kérlek ebből mutassatok olyat amiből van páncélozott is és megfelelő teljesítménye az esetleges meneküléshez.

Aztán a skodák és a hibrid honda üzemeltetési kölségeit is jó lenne látni annak ellenére, hogy az utóbbi kevesebbet üzemanyagot eszik.
Helótageci 2011.08.12 20:30:15
@Laciii: gondolom te fogyatékos lehetsz. Olvasd el mégegyszer amit írtam. Kovács Pista.
Nem ismerem igazán a Nokia N8-as mobil hátterét, de azt tudom, hogy ha a reklámjain múlna, biztosan sikeres lenne a cucc. Hogy miért? Mert a Aardman Animations and Wieden + Kennedy együttműködéséből nem először született valami zseniális dolog. Miután néhány hónapja…..
Helótageci 2011.08.05 06:56:05
Aranyos kis film lett.

@dukeekud: Kattints a videó keretén látható Vimeo feliratra és onnan menni fog a film.
A Kowalsky mellől kiszállt trió (Cha Cha, Jimmy és Sóder) kiegészülve Tóth Levente gitárossal felvette első hivatalos szerzeményét, aminek egyelőre még címe sem nagyon van, így Hetes lett jobb híján. A dal a debreceni Friss rádióban volt hallható először tegnap délután, majd…..
Kiderült, hogy a világ leggyorsabb Macje nem egy Mac Pro. A Macworld tesztje szerint lehet olyan iMac konfigurációt kérni, ami leveri a 326 napja frissült Pro család tagjait.Lehetőség van ugyanis 4,3 3,4 gigahertzes Core i7-essel és 256 gigás SSD-vel kérni a 27 colos asztali gépet, ez…..
Helótageci 2011.06.19 11:42:38
@Monçada bíboros: Azért egy jobb nvidia támogatásnak örülnék. Éppen pár hete kellett összereknom egy PC-t a nem támogatott fermi chipek miatt. A két GTX295 már megöli a tápot és befűti az irodát.

Alapvetően nem vagyok egy fanboi a cuccok jók az os-t kifejezetten szeretem de ez a vegyél mindig újat nem mindig jön be.
Az eddigi,igen veretes névsor mellé újabb zenekarokat jelententett be a Sziget Fesztivál. Az augusztus 10.-től 15.-ig tartó össznépi mulatságon rock, metál bandákkal is bővült a fesztivál nehéz zenei kínálata, és egyre jobban rajzolódik ki a Rock és Metál Nagyszínpad…..
Helótageci 2011.06.18 10:52:42
@Murderface: Dehogy smafu viszont már hónapok óta lehet tudni, hogy jön a cikk címe meg ez: "Újabb nevek a Szigeten!"
Első körben szögezzük le: semmi. Nem vonultak ki kotrógépek, nem vágják a fákat, nem ölik meg a környéken található kiskutyákat és gyerekeket, sőt, nem is fogják. Van ugyan egy koncepció a terület hasznosításáról, de ez még csak ötlet szintjén merült fel, ráadásul köze…..
Helótageci 2011.06.17 13:31:11
Helótageci 2011.06.17 13:32:01
@Gery.Greyhound: Ennyi erővel építsünk be mindent.
Pippa Middleton hátsója jött, látott és győzött. Több mint egy hónapja tart a diadalmenete, és ha elég ügyesen játssza ki a lapjait, tíz év múlva ugyanúgy dekádot ünnepelhet, mint Paris Hilton a szexvideójáét a napokban (CNN talkshow keretében, eskü. Mrs Hilton külön…..
Helótageci 2011.06.07 15:58:12
@Szöszkeboszi: Nem egészen, mert én szerettem volna elolvasni, hogy mi a bajod a fent nevezett fenekével amire egyébként te és az index címlap egy valag találatot generáltok. Innetől lásd a posztot.
Frusztráló lehetett az élet macesként androidos Samsung telefonnal a zsebben, hiszen a frissítésekhez és egyéb szinkronizációk végrehajtásához egy Windowst is be kellett izzítani. Ennek most vége -- illetve a béta stádiumot, és az egyelőre korlátozott eszköztámogatást tekintve…..
Helótageci 2011.06.06 13:25:23
@Rick Astley: Jelen! Asszony SG én X10 mini.
Találtam egy marék videót 2009-ből, a perpillanat utolsó Redbull Air Race utolsó előtti napjáról, amikor a Breitling Jet Team nevű privát bemutatócsapat karcolta az eget a Duna belvárosi szakasza fölött, és gyorsan összevágtam belőle egy másfél perces klipet. Aztán (megint)…..
Helótageci 2011.06.03 10:37:38
@Powerslave: @Mad Mind: Nem a bemutató gépekre írtam, hanem ahogyan a poszt is megemlítette általánosságban a hazai kisgép állományt így én is erre voltam bátor hivatkozni.
Helótageci 2011.06.03 12:48:57
@Embervad: "Éppen elég baja van a magyar repülésnek egyebek mellett amiatt is, hogy indokolatlanul ellene fordult a társadalom az elmúlt években, ostoba, megalapozatlan politikai okokból, irigységből és azért, mert korlátolt emberek tömegei mindenféle frusztrációjukat, csalódottságukat a repülésre, a repülő emberekre vetítik ki."

Vannak páran akik tesznek érte, hogy így legyen. Többnyire nincsen semmi probléma a gépek elkavarnak a települések felett a többségét alig hallani. Aztán jönnek a "nagymenők" akik basznak arra, hogy alattuk laknak és tojnak a magasságra. És a műrepülő bácsik is sokat tesznek az ott lakók szeretetéért amikor full gázon húznak át alacsonyan, vagy amikor lazán szarnak arra, hogy a reptér területén belül kell repülniük.
Ehhez hozzájárul a torony is akik éppen nem látják.

És nem, nem utálom a repülőket de én csak a polcra gyártom őket.
Helótageci 2011.06.03 13:09:54
@Kerek_moderatort_masikat: te most miről regélsz?
Azt persze nem lehet állítani, hogy kerékpárgyártó nagyhatalom lennénk, de azért van, amire büszkék lehetünk. A Csepel ugyan inkább a múltat képviseli, de egy kis hazai manufaktúra már jövőt jelentheti. Ha minden igaz, akkor idén végre egyenesbe érkezik az m55 Bike projekt, a…..
Helótageci 2011.05.28 20:59:51
@Bermuda: Nem mentek el vele a Hoover gáthoz. Ezek renderek.
Mérni kell. A marketingben ezt tudja mindenki, akinek fontos az eredmény. Az interneten ráadásul mérni kötelező. Sőt, nemcsak kötelező, de ki sem szabad hagyni, mert akkor kb. be is csukhatjuk a boltot. De az online marketingben a mérés sokszor nem jut tovább annál, hogy mit…..
Gréczyblog Kicenzurázva 2011.05.13 10:04:00
Különös és talán némileg megrázó napokon vagyok túl.Kicenzuráztak.Az történt, hogy egy órás különbséggel eltűnt az aznap megjelent írásom a Népszava online kiadásából, majd a stop.hu címlapjáról veszett el A Dumánál című blogom.Minderről a barátaim, ismerőseim…..
Helótageci 2011.05.13 19:38:16
@kvasztics47: Jajj te egy ilyen digitális csávó vagy? Vagy nulla vagy egy? Bocs nekem ez nem pálya.
Most Gréczyről van szó aki újra segget csinált a szájából.
Helótageci 2011.05.13 19:49:13
@kvasztics47: Istenem mennyire korlátolt vagy. Mikor jutunk el oda, hogy az embereknek lesznek pártjai én nem a pártoknak emberei. Bocs ha a jövőben nem veszlek észre.

G mint tényező? Hááát feléd feltétlenül. Az nem gond, hogy éppen a cenzúráról papol és közben önmaga is korlátozza a vélemény nyílvánítást? Na pá, izé greasemonkey
 Bruce kolléga szemfüles volt, nála tudtam meg: pár napja fölkerült a YouTube-ra a Discovery Hogyan készül (How It's Made) sorozatának azon epizódja, amelyből a klasszikus zsilettpengék (a filmben a Croma márka) gyártását és egy pillangós készülék, jelen esetben pont a…..
Helótageci 2011.04.25 20:23:37