Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kebnekaise

30 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Ezért ment a sírás? 2012.03.09 08:01:00
A Zöld Pardon vezetőségének nyílt levele Rétvári Bencének, a XI. kerület országgyűlési képviselőjének: Tisztelt Képviselő Úr! Örülünk, hogy Tabi Norbertnek írott és a Facebookon közzétett képviselői válaszlevelében nyíltan is kifejezte szimpátiáját a Zöld Pardon…..
Tudjátok, hogy imádom a pasztell színeket és én arra esküszöm, hogy bármikor viselhetőek évszaktól függetlenül. Hogy mi a trükkje, hogy ha télen sápadt bőrrel bézs színbe bújsz ne tűnj mégis vizihullának?A titok a vörös rúzs. Ha ilyen árnyalatú rúzst használsz, akkor…..
Kebnekaise 2012.02.03 11:37:17
OurFashion Esküvői táskák 2011.07.15 10:46:00
Dübörög az esküvőszezon, két Kate is férjhez ment, ráadásul hetente kell a barátnőimmel shoppingtúrára indulnom a "jézusistennemtudomhogymitvegyekfelahétvégiesküvőre" krízis miatt, így elérkezettnek látom az időt, hogy szemezgessek egy kicsit az esküvői…..
Nincs szombati reggelim Sarki Fűszeres-féle quiche nélkül (a képen nem az van, a félreértések elkerülése végett) A mediterrán életvitel lényegesen humánusabb és eredendően jobban passzol az emberi alaptermészethez, mint a közép-kelet európai. Arrafelé sokkal többször…..
Kebnekaise 2011.07.14 16:53:17
@Viviparus: Az, hogy Európa ezen szeglete Kelet-Közép, vagy Közép-Kelet az nagyon régóta vita tárgya nálunk sokkal okosabb emberek körében is. Részben ebből írtam a szakdolgozatomat, de nem hiszem, hogy ez a földrajzi meghatározás lenne a poszt legérdekesebb, legélvezetesebb és leginkább figyelmet érdemlő része.:)
Kebnekaise 2011.07.14 23:12:44
@Viviparus: Ennél azért bonyolultabb a dolog.:) A huszadik századtól kezdve számtalan térfelosztási modell alakult ki, amelyek különböző szempontok szerint osztották fel a kontinens országait, más-más terminológiát használva a különböző részekre. Fridrich Naumann, Oscar Halecki, Enyedi György, Terry Jordan, Tóth József, Heinz Axt, Joszif Brodszkij vagy Kornai János mind másként gondolkodott a kérdésről. De nincs elfogadott elnevezés, Kelet-Közép- és Közép-Kelet-Európa is ugyanúgy szerepel a médiában...
Mikor lesz ilyen egy pláza Budapesten? Ahol régen szovjet kísérleti atombombákat robbantgattak, ma Norman Foster által tervezett paloták sorakoznak (na jó, nem pont ott), a lakályos munkatáborok helyén pedig homokos tengerpartot alakítottak ki. Mégis, mi a bánat folyik Kazahsztánban?…..
Kebnekaise 2011.06.17 14:23:56
@F_Jikov: Nem pusztán pénz kérdése, hogy építészeti szempontból izgalmas épületek szülessenek. Nálunk a legtöbbször a szándék sincs meg erre, de ha megvan, akkor is a legritkább esetben találkozik a jó ízléssel.
A diktározosást meg hagyjuk, tudtommal Nazarbajev egyik magyarországi pártnak sem tagja, más kontextusban meg még csak halvány utalás sincs arra, amit te láttál bele az utolsó, költői kérdésbe. Egyszóval paranoiás vagy, na.:)
Imádjuk a pálinkát. Töredelmesen és őszintén bevalljuk, hogy sznob bulik is remekül szórakoztatnak. Csak jó sülhetett ki tehát a hétvégi flancos bordzsemboriból, a VinCEből, hiszen a jó rendezvény e két borzasztó fontos kelléke kivételesen szerencsés csillagzat alatt állt…..
Öt kávé volt bennem az előző este miatt, a -13 fokos stockholmi tavasztól pedig át voltam fagyva, mikor többedmagammal együtt találkoztam Peter és Jacob Wallenberg jobbkezével, a nagyhatalmú, szürke eminenciás Erik Belfragével. Aki nem tudná: Wallenberg (szinte mindegy melyikőjük)…..
Kebnekaise 2011.03.01 13:18:32
A világ egyik, ha nem a legmenőbb üvegszobrásza jelenleg egy magyar művész, Lukácsi László. Díjai - és főleg művei – önmagukért beszélnek, de ezt leginkább csak Amerikában, Nyugat-Európában és Japánban hallják meg. Magyarországon csak az a szűk réteg, akinek füle…..
Kebnekaise 2011.01.17 14:53:51
Nem ismered Elin Klinget? Akkor bizony van még mit bepótolnod a divatblogok olvasása terén. Elin ugyanis a világ egyik legmenőbb bloggere, aki nap mint nap kápráztatja el a svéd és a nemzetközi népet saját összeállításaival. A Style by Kling blog valószínűleg  azóta…..
 -         A legnagyobb Mikulás várás2007. december 9-én az észak-írországi Derry City-ben, a Guildhall téren 13 000 ember várta a Mikulást. -         A legnagyobb adventi naptárA legnagyobb…..
Egy nyugdíjas kanadai tanár a világ legnagyobb Mikulás-gyűjteményével került be a Guinness World Records 2011-es kiadásába. A 25 ezer darabos kollekció a tulajdonos szinte minden polcát megtölti, de Jean-Guy Laquerre büszkesége így is határtalan.  A 74 éves Jean-Guy Laquerre a…..
Karácsonykor nem csoda, hogy a leginkább rászorulók felé is több figyelem fordul. A több éve sikeresen futó Mikulásgyár program az Antikvarium.hu-val közösen most egy Guinness-rekordkísérlettel köti össze az adakozást, bebizonyítva ezzel, hogy a Guinness-rekordok egy ilyen nemes…..
Habár Demszky Gábor horvát tengerparti villája sem rossz, de a már visszavonult teniszlegenda, Goran Ivanisevic négy éve építtetett házát meg sem közelíti. A hipermodern hófehér kockaház kőhajításnyira van Split kikötőjétől és az óvárostól, és csodás kilátást…..
Aki szereti a focit, annak nem ismeretlen David Seaman neve. Az Arsenal és az angol válogatott egykori kapusa egyaránt ismert volt elképesztő bravúrjairól és érthetetlen potyagóljairól. Azt, hogy Anglia 2002-es vb-n csak a negyeddöntőig jutott, sokan az ő nyakába varrták, mint ahogy…..
A Guinness World Records 2011-es kiadásában külön fejezetet kapott a könyv- és lapkiadás. Az itt helyet kapott rekordok közül talán az irodalmi Nobel-díjjal kapcsolatosak a legérdekesebbek. Például, ki mire tippel, melyik ország írói és költői nyerték el eddig a legtöbb…..
Többször is szó volt már olyan Guinness-rekordokról, amelyek felállításához szinte emberfeletti teljesítményre volt szükség. Ilyen a most következő rekord is, ami már a felkészülés során is rendkívüli kitartást és akaraterőt igényelt.A megszakítás nélküli, leghosszabb…..
Tegye fel a kezét, aki szereti a sört! Egy olyan blogon, amelynek nevében a Guinness szerepel, illik szeretni a sört,  de gondolom a legtöbbünknek amúgy is van kedvenc söre, amit szívesen kortyolgat egy jó beszélgetés vagy egy nagy buli közben. Van aki a német világos…..
Holnap a reggeli kávé után a munkába/iskolába menet senki ne felejtsen el betérni kedvenc újságosához. Ha minden igaz, akkor már ott lesz a polcon a Toplista Luxus nevű kiadvány, amiben garantáltan több burzsujságot találtok, mint a magyar sajtó összes többi termékében…..
A nemzetközi világnapon, november 18-án, Magyarországon is megrendezésre került a Guinness World Records Day.A Guinness World Records 2011 című könyv dedikálással egybekötött ünnepélyes bemutatóján Cseh László (úszó világbajnok), Barát Bence (Rubik-kocka rekorder), Bérces…..
Az elmúlt több mint fél évszázad során a „Guinness-rekord” szóösszetétel fogalommá vált. Valamiben a legjobbnak lenni, valami különlegeset nyújtani a világnak – ezt jelenti, ha valaki szerepel a híres rekordgyűjteményben. Nem csoda hát, ha van egy nap az évben,…..
Kebnekaise 2010.11.19 13:27:46
@5vos: Szia! Szóval az a helyzet, hogy a londoni központon keresztül kell regisztrálni a rekordkísérletre és ez esetben a dolog ingyenes. Csak akkor kerül pénzbe, ha gyorsított eljárást szeretnél, vagy valami egyéb pluszszolgáltatást. Általában egyébként nem utaznak ki a helyszínre, hanem meg lehet velük beszélni, hogy milyen módon dokumentálod a rekordkísérletet. Az egyeztetés során akár magyarul is, hiszen jelentkezni ugyan angolul kell, de dolgozik egy nagyon kedves magyar hölgy, Bánfi Andrea is a hitelesítők között.
Egy a fontos: mindig a rekordkísérlet ELŐTT kell felvenni velük a kapcsolatot.

Egyébként ha meghallgatod ezt az adást, itt mindent megtudsz:http://www.hangtar.radio.hu/kossuth#!#2010-11-18
9:30-tól érdemes hallgatni
Az a gondolat, hogy a macskáknak 9 élete van az egyiptomi kultúrából származik. Szóval jó régi, de valahogy máig él az emberekben ez a mondás. Főként azért, mert majdnem mindenki látott már macskát lehetetlen helyzeteket is túlélni. A Guinness World Records 2011-es…..
Nézzünk szét kicsit házi rekordjaink háza táján. Az egyik házi rekorderünk például 17 db cigaretta egyszerre való elszívásával nevezett. Mi lehet vajon az igazi Guinness-rekord ebben a kategóriában? Nos, azt Jim Mouth kaszkadőr tartja, aki 2003. november 7-én a „More Than…..
Halloween van. Illetve volt. És nem itt, hanem ott. Mármint a tengerentúlon. De ilyen apróságok ne zavarjanak bennünket abban, hogy az őszi hangulat szerves részeként kezeljük a november eleji álarcosbálokat, a cukorkáért kuncsorgó, rémisztő jelmezbe öltözött gyerekeket, illetve…..
Ha dinnyetörésről van szó, sokunknak Karsai József neve ugrik be először. A battonyai politikust azonban hiába keressük a Guinness rekorderek között, a dinnyetörés koronázatlan királya ugyanis az olasz Leonardo D'Andrea. Leonardo a fejével töri szét a dinnyéket, általában egy…..