Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Altomán

122 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sorozat részei: [Intro - 1. rész - 2. rész - 3. rész - 4. rész - 5. rész - 6. rész - 7. rész - 8. rész]Helyszín: Celles, BelgiumTeljes fotóalbum (by B.): itt. A végére hagytuk a legjobbat. Egy valósággá vált mesebeli kastély. Egy urbex világsztár. A Château Miranda, avagy Château de…..
A sorozat részei: [Intro - 1. rész - 2. rész - 3. rész - 4. rész - 5. rész - 6. rész - 7. rész - 8. rész]Helyszín: Moulbaix, BelgiumTeljes fotóalbum (by B.): itt. Hivatalosan bejelentem, hogy kifogytam a szavakból. Csak két napja voltunk Belgiumban, és már olyan helyszíneken voltunk túl - lásd az…..
A sorozat részei: [Intro - 1. rész - 2. rész - 3. rész - 4. rész - 5. rész - 6. rész - 7. rész - 8. rész]Helyszín: Maria-ter-Heide, BelgiumTeljes fotóalbum (by B.): itt. Az urbex pályafutásom No. 1 hiányát az "elegáns helyszínek" jelentették, úgy mint kastélyok, villák és egyéb klasszikus épületek.…..
A sorozat részei: [Intro - 1. rész - 2. rész - 3. rész - 4. rész - 5. rész - 6. rész - 7. rész - 8. rész]Helyszín: Doel, BelgiumTeljes fotóalbum (by B.): itt. A Belgium Epic Altomán Urbex Tour, Yo! első napját az indusztriális urbexnek szenteltük, a folytatás viszont egészen más volt (és…..
Fotóalbum (Altomán & B. Viktor)Panorámák Az agyam a sok élmény hatására már csak tompán érzékelte, hogy mi történik velünk a nap végén. Viktor vezetett tovább a területen, csarnokokon, utakon és derékig érő gazos területeken át. Azt hittem, több már nem…..
Altomán 2017.05.31 21:28:26
@Tamara Szlancsik: Szia! A Háros (fél)szigeten van ;)
A sorozat részei: [Intro - 1. rész - 2. rész - 3. rész - 4. rész - 5. rész - 6. rész - 7. rész - 8. rész]Helyszín: Charleroi, BelgiumTeljes fotóalbum (by B.): itt. Sokáig tartott, és nem tudtuk, hogy egyáltalán bekövetkezik-e, de végül eljött a pillanat. Erről az oldalról biztosak voltunk benne,…..
A sorozat részei: [Intro - 1. rész - 2. rész - 3. rész - 4. rész - 5. rész - 6. rész - 7. rész - 8. rész]Helyszín: Charleroi, BelgiumTeljes fotóalbum (by B.): itt. Mire kijöttünk a silóból, már irtó izgatottak voltunk. Működik! Kijöttünk Belgiumba kifejezetten urbexelni, és működik! Megtaláltuk a…..
A sorozat részei: [Intro - 1. rész - 2. rész - 3. rész - 4. rész - 5. rész - 6. rész - 7. rész - 8. rész]Helyszín: Charleroi, BelgiumTeljes pózerkedős fotóalbum: itt. Az első nap második célpontjával folytatódjék a Belgum Epic Altomán Urbex Tour, Yo! A helyszín változatlan, Charleroi, Belgium, az…..
A sorozat részei: [Intro - 1. rész - 2. rész - 3. rész - 4. rész - 5. rész - 6. rész - 7. rész - 8. rész]Helyszín: Charleroi, BelgiumTeljes fotóalbum (by B.): itt. A Belgium Epic Altomán Urbex Tour, Yo! első állomása a Charleroi-ban található "IM Power Plant" volt, pontosabban annak hűtőtornya.…..
A sorozat részei: [Intro - 1. rész - 2. rész - 3. rész - 4. rész - 5. rész - 6. rész - 7. rész - 8. rész] Előszó Biztos sokan álmatlanul forgolódnak éjjelente az ágyban, miközben az jár a fejükben: "Mi lehet most Altománnal?" Mielőtt belevágunk a NAGY KALANDBA, ezt azért megválaszolom. Nem,…..
Amerikai Peti "Hogyan telik egy napod?" - Így. Sztárvendégek: Micimackó, Darth Vader, Zero Mustafa, Neo és 100 db madár...
Altomán 2015.12.11 15:26:32
@tiller foch: Szia, köszönöm az érdeklődést. :) Magyarországon közgazdász diplomát szereztem a BGF Külker karán, kereskedelem és marketing fókusszal. Most kint MBA-t végzek, Finance koncentrációval.
Üdv, Amerikai Peti
Majd' 1 éve volt, hogy interjút adtam a Presztízs magazinnak, ami aztán mindenféle technikai okokból nem tudott nyomtatásba menni jó sokáig. De mostanra végre orvosolni sikerült a problémát, és a februári számban olvasható a cikk, mégpedig B. Viktor kolléga fotóival…..
Magasság: 8 méter Teljes fotóalbum (Altomán feat. B.) | Panorámák Magunk sem tudtuk, hogy mit keresünk, vagy mit várunk a területtől. De úgy alakult, hogy többször is megfordultam a környéken, és minden alkalommal totál sóvárogva néztem a látvány nyújtotta ipari pornót.…..
Ezt már csak azért írom, hátha valakiben felmerül, hogy "na és összességében milyennek ítélem a tanfolyamot?". A legfontosabb, szakmai szempontból pont a legnehezebb nyilatkoznom, mert ugye nem dolgoztam a "való életben" alpinistaként. De egy biztos: ha nulláról indul valaki, akkor…..
Altomán 2014.12.23 20:00:48
@Firezs: Helló,
Akkor sok sikert a tanfolyamhoz előre is! :)
A pruszikos módszert mi is vettük, de a két ereszkedőset mi sem (szerintem nem a tananyag része). Igazából csak tippelni tudok, illetve fejben ki tudunk gondolni egy ilyen megoldást... Például ha "megkerüljük" a csomót: bekötjük mindkettőnket a másik ereszkedőbe is, és felszereljük a biztosítókötélre. A munkakötélre felrakunk egy karos mászót, hogy ne maradjunk 1 kötélen, és átereszkedünk a másik ereszkedőbe. Az első meglazul, áttesszük a csomó alá, leszedjük a karost, és visszaereszkedünk az első ereszkedőre. Majd leszedjük a másik ereszkedőt, és mehetünk tovább. Mit gondolsz? :)
Az email címemre írhatsz bármikor: altoman.acelin@gmail.com
Altomán 2015.02.26 19:03:32
@Firezs:
Singer János besegített, és a következő leírást küldte: A csomó fölött ~40-50cm- re megállsz, ~60cm-re felteszel egy mászógépet+karabiner+ a csomó alatti kötélből felhúzol ~1m-t és csomóval beteszed a karabinerbe, rászerelsz egy -másik - ereszkedőt és egyszerűen átereszkedsz a mászógépbe helyezett kötélre. Az első ereszkedőgépet leszereled miután lelazult. Remélem követhető.
Fotót is küldött hozzá, amit feltöltöttem neked ide: m.cdn.blog.hu/al/altoman/image/20140926_iparialpin_okj/20141217_bizi/img_4125.JPG
Fotóbalbum (B. Viktor) A nyílás olyan kicsi volt, hogy biztos voltam benne, hogy ha csak 1 centivel is szűkebb lenne, nem tudnám magamat átpréselni rajta. Az egymáson keresztbe-kasul futó, vékony egyenes vonalakat mintázó vasrács egyik fele ki volt hajtogatva a helyéről. Annyira…..
Altomán 2014.12.23 19:50:12
@dhgabor: Szia! Ne haragudj, de ismeretlenül ezt valóban nem szívesen adom ki... Van sok olyan, amit akár egy emailért megírok válaszban, de ez nincs köztük.
Altomán 2014.12.23 20:36:10
@dhgabor: Köszönöm! :) Legjobbakat.
Magasság: 20 méter Fotóalbum (B. Viktor) | Panorámák M-től jött az ötlet, B. Viktortól a koordináták és tőlem az időpont, amikor meglátogattuk ezt a tornyot. Egészen hihetetlenül magányosan álldogál egy erdei ösvény mentén. Viktor már fotózott róla nappal, most pedig…..
In fines res bejelentem, hogy SIKERREL LETETTEM AZ OKJ IPARI ALPINISTA VIZSGÁT!!!!!!!! És ami még hihetetlenebb, jeles (5) minősítéssel... :)))))))) De hogyan is történt mindez...? A mászófalas nap után volt még egy utolsó elméleti nap, ahol mindkét elméleti oktatónk…..
Altomán 2014.12.19 06:58:08
@Firezs: Szia!
Az írásbelin 3 blokk volt: 20 x 1 pontos rövid kérdés, 10 x 3 pontos rövid kérdés, ez a kettő olyasmi volt mint az alapfokú és munkavezetői vizsgakérdések. Utána 1 x 50 pontos kifejtős kérdés 5-6 alponttal, ahol adott volt egy alpin feladat (jelen esetben szélturbina lapátjának tisztítása, megadott paraméterekkel), és ahhoz kellett sokmindent leírni. Munkavezető feladatai, jogi dolgok, technikai lépések, és sokminden más.
Gyakorlaton úgy ahogy mondod. Olyan feladatok voltak, amik a tanfolyamon előfordulnak, de összekombinálva egy komplex feladattá, mint amit én is írtam. Mászások, húzások, mentések. És figyelni kell "jogi" dolgokra is, pl. munkaterület kijelölése, rakjál ki táblát... Egyszóval a komplexitás a kulcsszó.
Altomán 2014.12.19 07:00:33
@Firezs: Ja és még valami. Elérhetők a neten régebbi vizsgafeladatok, és ott volt olyan is, hogy adott feladatról tölts ki számlát, nyugtát. És kérdezhetnek a rengeteg építőipari és gazdasági jogi kérdésből is - nem törvényszerű, hogy úgy lesz mint nálunk!
Helyszín: 1047. Budapest, Károlyi István utca 10.Magasság: 15 méterFotóalbum a vertikális tartalomfogyasztás jegyében Ma volt az utolsó előtti gyakorlati nap (!), amit a Big Wall mászóteremben nyomattunk. Egyrészt azért, mert itt lesz jövő héten (!!) a vizsga (!!!), másrészt…..
Altomán 2014.12.09 19:46:51
@Firezs: Köszönöm az érdeklődést és a visszajelzést! :)
- Amelyik napról nincs bejegyzés, ott 2 dolog lehet: vagy olyan gyakorlati nap volt, amin jellemzően ismételtünk, gyakoroltunk, kevés újdonságot vettünk; vagy elméleti nap a BME-n. Ezen esetekben egy átlagos olvasó valószínűleg nem sok érdekességet találna a beszámolókban. :)
- Elméleti anyag: nincs bemagolandó kódex, de az alpinizmushoz kapcsolódó dolgokat (amik alap- és középfokon is vannak) részleteiben kenni-vágni kell, és van egy adag jogszabály is. Plusz elméleti órákon ("Építőipari közös tevékenység" a neve) veszünk sok építőipari, munkavédelmi és vállalkozási ismeretet is. Elvileg ebből bármit kérdezhetnek a vizsgán (ez most csütörtökön kiderül!).
- Az építőipari modul összesen 6 alkalom, ha jól számoltam. (Gyakorlati órából sokkal több van.)
- A vizsga írásbeli, szóbeli és gyakorlat, így lesz 3 rész.
Ha van még kérdésed, írj bármikor!
Helyszín: Ramada Resort BudapestFotóalbum Ketyeg az óra, már csak 2 hét van hátra a tanfolyamból! Tegnap vettünk még néhány új fogást, többek között alkalmunk volt használni azt a menő kampós eszközt, amilyet ebben a kedvenc videómban is használnak: Ez a bent felállított…..
Helyszín: Monor, külügyi antennakomplexumMagasság: 15 méterFotóalbum Az időjárás-előrejelzésekkel szöges ellentétben mocskosul ködös, nyirkos, szürke és hideg idő uralkodott ezen a két napon. Reggel még reménykedtünk, hogy majd előbukkan a nap, de hamarosan…..
Magasság: 4 emeletFotóalbum (Altomán & B. Viktor)Panorámák A bunker felfedezése után testileg, lelkileg és szellemileg is a végét járta az aksink. De ki akartuk használni az alkalmat, és célba vettünk még egy helyet. Több kilométert sétáltunk csak odafelé, miközben…..
Helyszín: 1068. Budapest, Dózsa György út 84. (Városligeti fasor felől)Magasság: 4 emeletFotóalbum (Altomán & Attila) Amióta Tomi bejelentette, nagyon vártam ezt a napot. Ugyanis kimentünk egy épületre élő, igazi alpin munkát végezni! A helyszín cím alapján kevésbé,…..
Helyszín: Monor, külügyi antennakomplexumMagasság: 66 méter + 12 méterFotóalbum (Altomán + Attila) Hétfőn nem sok új történt, viszont Tomi tett 3 fantasztikus bejelentést: Kedden kimegyünk egy valódi épületre valódi munkát végezni! Szerdán újra kimegyünk Monorra az…..
Elkészült a videó a monori antennatoronyról! ..
Helyszín: Mountex Safety Boulder Club (Budepest, XIII. ker. Váci út 19.)Magasság: 2 emelet, 14 méterFotóalbum Tegnap annyira felbolydult az életem, hogy sajnos a 10. napot ki kellett hagynom, de ma újra beülőbe szálltam. A gyakorlat átvette az uralmat az elmélettel szemben (ezt a…..