Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naugye!

2 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó hírt mondok néktek: levehetjük az alufólia sapkákat. Pedig őszintén és komolyan mondom, én hinni akartam az összeesküvésben. Láttam lelki szemeim előtt egy dohányfüstös kávéház mélyén - természetesen valahol a Parlament közelében -, mint a francia elefántok, ott ültek…..
Világszerte forradalmasíthatja az oktatást Orbán Viktor és Hoffmann Rózsa zseniális gondolata. A nemzeti idegennyelv-oktatás fejlesztésének stratégiája az általános iskolától a diplomáig – Fehér könyv 2012–2018 (pdf) című anyagban, amely 2012 decemberében jelent meg a…..
naugye! 2013.01.07 12:02:21
@Mitya Ivanov: Ne haragudj Mitya, de még Joszif Viszarionovicsnak is több humorérzéke volt, mint neked.
Fónagy János Vilmos 1942. július 11-én született Budapesten. Fónagy János a rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja volt 1985-ig. Fónagy János 1981-tól 1988-ig az Ózdi Kohászati Művek vezető jogtanácsosa volt. Fónagy János 1993-tól a Fidesz…..
naugye! 2013.01.06 17:43:09
@pánpéter: "A posztoló álláspontja ezek szerint az, hogy nem közüzemi díjcsökkentés kell, hanem pont az ellenkezője, díjnövelés kell. "
Hol olvastad ezt te fasz?
A Vincent blog érdekes fejleményre hívta fel a figyelmem. A Fidesz megpróbált törvénynek álcázott alkotmánymódosítást végrehajtani, amit az Alkotmánybíróság visszadobott. Ezt az egyik alkotmánybíró igen furcsa indoklással tette. Azt mondja, hogy válsághelyzetben nem…..
naugye! 2013.01.03 13:30:18
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ebből is látszik, hogy az igazi demokráciában nem csak kormányhű embereket választanak meg felelős posztokra. Egyetlen ellenzékit mondj, aki Baltás uralkodása alatt lett valaki. Naugye!
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Politicus válasza. * 2012 a konszolidáció éve volt. A rendszer-konszolidációé. A 2010 és 2011-ben…..
naugye! 2012.12.29 10:03:28
@Kandeláber: Van azért egy lényeges különbség. A szociknál, ha kiderült, hogy ordasat hazudtak, akkor legalább szabódtak, magyarázkodtak, mintha szégyenkeznének. Orbán a nyilvánvaló hazugságot tette a kormányzás alapelemévé. És aki nem hajlandó ezt környezetében elfogadni, az kiesik kegyeiből, mehet, amerre lát.
Ugyanúgy, mint a Kádár-rendszerben, a kommunikáció-közbeszéd és a valóság két különböző koordináta rendszerben létezik. Azt gondolnánk, ez kiborítja és a hatalom ellen hangolja a népet. Nem így van. Ehhez hozzá lehet szokni, ebben lehet élni, sőt lehet ezért lelkesedni is.A társadalmi ranglétrán azok előtt van nyitva az út, akik tudnak alkalmazkodni ehhez a kettősséghez.
És a társadalom lassan újra átfordul, az aljanép megint felülre kerül és átveszi az irányítást mindnyájunk felett.
A probléma maga a kormány locsogása, a megbízhatatlanság, a felkészületlenség, a komolyan vehetetlenség. A kormány mondhat akármekkora számot, minden megnyilvánulásával csak elmélyíti saját hiteltelenségét. Beszéd- és párbeszédképtelen a társadalommal.  Lebotorkálok…..
naugye! 2012.12.24 12:57:33
@Jock Ewing: Hatalomra?
Orbán Viktor nemrégiben jól öltözött diákokkal fényképezkedett, akik még véletlenül sem tűntek romkocsmatöltelékeknek - milyen véletlen, hogy mindezt mégis egy romkocsmában tette. Micsoda horrorisztikus vízió: a miniszterelnök és néhány Fidelitasos mintagyerek…..
naugye! 2012.12.22 11:10:24
@veracity: Attól félek, hogy az uralkodó rezsim egyéb hatásos fegyvere egyelőre nem lévén a tüntetők ellen, a hozzád hasonló provokátorokat veszi majd igénybe, hogy fizikai erővel is felléphessen a diákság ellen. 2006-ban a Fidesz megmutatta már, hogy a háttérben erős és mozgósítható lumpen hadserege van és nem fél bevetni, ha pillanatnyi érdekei úgy kívánják.
Mert gyűlöletük szinte vágható, gyúrható, mérhető, darabos. Elég csak egy-egy óvatlan szót szólni, és érzed, ahogy csoportosan letámadnak, szétszednek, marcangolnak, porig aláznak. Ha hagyod. Egy idő után már szólni se kell, egyedül azért fognak támadni, mert az vagy,…..
naugye! 2012.12.20 17:42:18
Kicsit olyan ez, mint a vallásháborúk. Hisz valójában a diáktüntetések visszhangja már jó ideje nem az oktatásról szól, hanem erről az egész kétharmados Orbán vircsaftról. Amelyik kezdettől fogva bassza az ellenzék csőrét. De az eddigi próbálkozások a fülkeforradalom…..
naugye! 2012.12.20 17:36:27
@Proszektura: Háttal nem árt vigyázni! A csomag nem fog megjönni, de nagyon várjuk.
A történetnek még nincs vége, de néhány tapasztalatot már érdemes összegezni az Orbán-hatalmat láthatóan váratlanul érő diák- és hallgatói ellenállási mozgalom kapcsán.1. (És a legfontosabb.) A magyar kormány bizonyította alkalmatlanságát arra, hogy irányítsa ezt az…..
A FIDESZ kétharmados többsége egyet jelentett a parlamentarizmus felszámolásával. Ez nem lenne törvényszerű, ha olyan emberek alkotnák a kétharmadot, akik ki mernének állni a saját gondolataikkal és kimernék mondani: én a választóimnak tartozom elszámolással nem a kormánynak…..
Kedves diákok!A megváltozott felsőoktatási keretszámok miatt, holnapra szervezett országos diák demonstráció ügyében az iskolavezetés a következő döntést hozta. A bizonytalan helyzetben az Isteni bölcsességbe vetett hit és bizalom adhat segítséget, ezért a holnapi első…..
Gyakran Ismételt Kérdések, hitek és tévhitek a tandíjról.  Minek ennyi értelmiségit képezni, így is tele van az ország diplomás MacDonald’s alkalmazottakkal? Divatos, de legfeljebb csak részben igaz közhely,s a kormány elképzelései ezen nagyjából semmit se fognak…..
Szándékosan félreérteni egy nyelvbotlást – hazugság. Feltűzni a sárga csillagot – az áldozatok emlékének meggyalázása. Nácinak bélyegezni a jobboldal kulturális identitását – gyalázatos kirekesztés. Indokolatlan félelmet kelteni – hideg cinizmus. Antifasiszta tüntetést…..
Van már legalább 10 éve, hogy a hajnalban Hévízre induló buszon a sofőr röhögve mondta az arcomba: te vagy az egyetlen utas, aki teljes árú jeggyel utazik. Tökig tele volt az Ikarus, szinte kizárólag kemény munkában megőszült idős honfitársainkkal. Rákérdeztem, mennyi a…..
naugye! 2012.11.23 14:44:19
@fizetekmegegysort: A mostani életetek ugyanúgy hitelből megy, csak sokkal többől.
naugye! 2012.11.23 14:48:25
@Zigomer Trubahin: Ezeket a baromságokat honnan veszed? Az én szüleim 20 évig vártak "tanácsi" lakásra, addig heten laktunk egy szobás lakásban. Az akkori fizetésekhez képest egy ingyenlakás legalább akkora terhet jelentett, mint most egy saját.
Talán érdemes lenne többet megtudnotok arról, hogy valójában hogyan éltek az előttetek született generációk.
Orbán Viktor nem kis pechjére éppen most dől el, hogy milyen lesz az Európai Unió költségvetése. Amit egyébként valószínűleg szerinte úgy összegészében ki nem szar le, viszont az is ebben a terjedelmes dokumentumban szerepel majd, hogy az egyes országok mennyit kapnak…..
      Az elmúlt hetekben az LMP Bajnai Gordon elleni kifogásait az a Róna Péter fogalmazta meg, akit a sajtóban a párt lehetséges miniszterelnök-jelöltjeként is emlegettek. Róna zárt ajtók mögött fel is szólalt az LMP kongresszusán, és az Együtt2014-hez csatlakozás…..
Ilyen hatalmas lesz a növekedés? Varga Mihály furcsa figurája a jelenlegi politikai közéletnek. Politikus is, meg nem is. Gazdasági-pénzügyi szakember is, meg nem is. Fel is mondja az Orbán által előírt leckét, meg nem is. Mintha mindig a határokig kitolná a vezér által még…..
Ma van október 23-a, ami sajnos már nem annyira az '56-os megemlékezésről szól, hanem hogy ki, hol, miért tüntet. Lesz Milla-demonstráció Bajnaival, ééééés lesz újra Békemenet is. Ez utóbbiról csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol bemutatták a januári…..
naugye! 2012.10.23 14:46:18
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Bayer tehetséges munkái között elfelejtetted megemlíteni népszabadságos korában a pártrovatba írt munkásőr cikkeket. Ma érdemes újraolvasni őket.
Sajnos október 23-a idén már nyomokban sem tartalmaz ünnepet ... van még 363 nap az évben, amikor össze lehetne mérni, hogy kinek nagyobb a szerszáma tömege, de nem, nekik a nemzeti ünnepet kell tönkre vágni. Mert a holnapi nap sem arról fog szólni, hogy 56 évvel ezelőtt micsoda…..
Viszonylag nagy sikert ért el tegnap labdarúgó válogatottunk Törökország legyőzésével. Jól is játszottak a srácok, a törökök meg csak kapkodták a fejüket, ahogyan az élő adást nézve én is. Mi a retkes fenéért közvetített úgy az MTVA, hogy egy utolsó…..
Manapság az ellenzéki összefogás kapcsán két markánsan eltérő stratégia fogalmazódott meg a közbeszédben. Az egyik szerint az MSZP-nek és az LMP-nek össze kell fognia egymással, mert a Fidesz-KDNP kétéves kormányzása már eddig is olyan komoly károkat okozott, hogy annak…..
naugye! 2012.10.16 12:30:48
@Egy igaz ember: A tábla másik oldalára meg azt írd, hogy Baltás gyilkos, és akkor több rendezvényen is részt vehetsz.