Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lowlander

15 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem Nagy Józsefé a hónap interjúja cím, már csak azért sem, mert az ő cikke novemberben jelent meg, Láng Zsolté pedig még októberben.Nem tudom, mi ez, az Írók Boltjában csak a májusi Látó kapható, a neten mindenesetre fenn van az októberi. Nem rossz Papp Attila Zsolt "A…..
Ray Winstone lesz a főszereplője a The Life and Death of Bunny Munro filmnek, mely Nick Cave regényén fog alapulni és John Hillcoat, Az út készítője  dirigálhatja a produkciót. "Winstone él-hal azért, hogy benne legyen. Nagyon kedvelte a forgatókönyvet, mikor először…..
SOLACE : A.D. (2010) Röviden ismertetném az együttest annak,aki esetleg nem ismerné,bár gondolom Niconak,Riconak és Chinonak nem kell bemutatnom:A Solace egy 90-es évek elején alakult,sztónerkörökben elismert,nagyhatású banda.Két oszlopos tagjának,Tommy Southard-nak és Rob…..
Sacred Desert Megkezdődött 2010.04.16 11:43:00
Tegnap este a németországi Osnabrückben, a Bastard Club-ban megkezdődött a Garcia Plays Kyuss-sorozat, s ma már jönnek is a (nem túl jó minőségű, ami a hangot illeti, és nem túl közeli vagy változatos, ami a képet, de hát mégiscsak:) videók. Elsőként a Demoncleaner-t és a…..
Sacred Desert A mesebeli szörnyek 2010.04.13 08:45:00
 Snailface II. (42 min., Wordclock Records, 2010)   A Bay Area színtér a ’80-as-’90-es években a trash (és a speed) legfontosabb központjának számított, olyan bandákkal, mint az Exodus, a Testament, a Death Angel, vagy persze az innen (is) kinőtt Metallica –…..
  Miközben Pepper Keenan New Orleansban társaival, a hírek szerint, úgy döntött, a Down főzenekari státuszba lép elő, s ha kiheverték a Superbowl-döntő utáni fáradalmaikat (illetve Rex azt, ami neki rendeltetett), már dolgoznak is a negyedik albumon, régi kollégái Raleighben…..
 Nebula: The Dagger. (A Heavy Psych albumról)   Későbbre tartogattam, de most, hogy március közepén, úgy tűnik, véget vetettek a történetnek, lemondták a turné hátralévő részét, és közelebbről meg nem határozott okok miatt, de a pletykák szerint a…..
  A Supershine-t a hatalmas hippi-doom istenség, a Trouble főmágusa, Bruce Franklin hozta össze az anyabanda hosszú és szomorú üresjárata idején egy másik nagy illinois-i legendával, a látszólag gyökeresen más zenei világból való King’s X frontember-bőgősével, a…..
Az igazán nagy lemezeladások nem az ő nevéhez fűződnek a műfajban, ha pedig izmos legendára gondolok, akkor sem ő jut eszembe egyedül – de mindkét esetben a (még) megnevezhető pofák onnan jöttek, ahonnan ő, együtt kezdték. Mégis a legnagyobb pali ebben az egész…..
lowlander 2010.04.01 07:29:12
Sacred Desert Bőgő, mániásoknak 2010.03.29 09:14:00
  Azoknak, akik folyton fülelik a Kyuss zseniális Space Cadetjának hangjait, és mégsem sikerül levadászniuk a futamokat, vagyis úgy járnak, mint én, talán jól jön ez a kis segítség. A videón Scott Reeder bátyó megmutatja, hogy kell lenyomni a tételt, a poszt belsejében pedig…..
 A Sacred Desert – A sivatagi zene oázisa olyan zenészekre, zenekarokra, együttesekre, dalokra és albumokra koncentrál elsősorban, de nem kizárólag, amelyek a desert rock, stoner rock, a southern rock, a sludge  vagy a doom metal határvidékén mozognak. Írója öreg…..
lowlander 2010.03.29 04:38:30
@wovbagger: Köszönet! Üdvök!
 Brant Bjork: Gods & Goddesses. Cargo Records/Cobraside, 2010. Bár a Palm Desert Scene Kyuss-mondakörhöz kötődő legendás alakja tavaly novemberben úgy döntött, hogy az and the Bros „toldalékot” a továbbiakban elhagyja aktuális zenekara nevéből, más lényegeset…..
lowlander 2010.03.29 04:37:47
@StonerVaszics: Köszönöm, Vaszics! Örülök, hogy itt vagy! Üdv: lowlander
Sacred Desert Műfaj született 2010.03.26 10:27:00
 Corrosion Of Conformity: Deliverance (Sony/Columbia, 1994, 54’20”)  Egyike azon lemezeknek, melyeket a mai harmincas sztónerek betéve fújnak. Meg se kell hallgatniuk, akkor is fel tudják idézni az album majd legtöbb pillanatát. Nem túlzás talán generációs…..
lowlander 2010.03.29 04:32:56
@joshibarat: Köszönet!
Talán az egyik, amiért izgalmas ez a zene, épp ez a besorolhatatlanság - miközben persze nagyon is megbízhatóan hozzák, amit vársz. Minden lemezen képesek meglepetést okozni - pl. amit mondasz, a Stonebreaker - zseniális! És igen, nem tudnám megmondani, a Blindot, vagy a Deliverance-t hallgattam-e többet magam sem, a blogodban olvasottakat teljesen megértem. De nekem valahol a Deliverance-nál kezdődött a történet...
lowlander 2010.03.29 04:34:58
@Nicodamien: Köszönöm és örülök, hogy tetszik az oldal! Remélem, a folytatás is fog majd! A segítség pedig, ahogy írod, egyszer-másszor mindenkinek jól jön!
 Úgy gondolaom, nem kell bemutatni senkinek John Garciát. Az előéletét mindenki ismeri. Miközben már nagyon várjuk az új Hermanó anyagot és innen-onnan is hallunk Kyuss újjáalakulásról, addig ő végigturnézza Európát Kyuss számokkal. Elkezdte a Garcia vs. Garcia…..
  John Garcia üzent Morongo Valley-beli otthonából (ne ijedjetek meg, nem költözött el a sivatagból - a városka szinte Palm Desert szomszédságában van, ahogy a dal is mondja: The desert home is all he knows / I'll never move on.) myspace-oldalán a közelgő Garcia plays Kyuss…..
 Sasquatch III. (Smalltown Records, 2010, 56 min.)  A nagy szőrős hegyi majmok harmadik lemezére sokat kellett várni. Az LA-i trió első két albumával magasra tette a mércét, a harmadikat meg amúgyis vízválasztónak szokás tartani, úgyhogy kétszeresen sem néztek könnyű…..
Konkrétan rovat létrehozására nincs lehetőséged, de erre találtuk ki a menü szerkesztési lehetőséget, amit a Beállítások -> Tartalom menüpont alatt érsz el, ahol cimke alapján (Tag/Rovat) tudsz megadni menüpontokat. Ha a látogató arra kattint, akkor csak azok a posztok…..
lowlander 2010.03.21 14:40:18
@cadix: Szia!
Köszönet a visszajelzésért, bocs hogy csak most felelek, most láttam csak.
Kipróbáltam, valahogy nem működik, és nem is nagyon értem... Még egyszer: én csak azt szeretném, ha a bejegyzés címe fölött/alatt megjeleníthetővé tudnám tenni a rovatot, amelybe a prefixált címkével helyeztem.
Ha beírom ezt a div class sort, semmi látható változás nincs - se ki nem írja a cikk rovatbesorolását, se más.
Bocs, ha nagyon értetlen lennék - de további segítséget kérek, ha lehet!
Előre is kösz!
lowlander 2010.03.23 14:47:02
@cadix: Értem!
Kipróbálom!
Köszönet! :)
Wo Fat: The Gathering Dark. 6min37. A The Gathering Dark (Brainticket Records 2007.) című albumról. Bár a dallasi hármasfogatnak van már egy zseniális új lemeze is, magam mégis, ha rájuk gondolok, és gyakran, első albumuk címadó nótáját hallom. A riffhívő zenészek talán…..
Azt hiszem így születnek a legendák. Az orosz sztónerbátyuskáknál leltem ezt a gyöngyszemet (alább mutatom, miből lett)Ez bizony a szutykos New Orleans-i mocsármetál főbrigád, a DOWN második lemezének slágere. Ezek a kiskrapekok olyan szépen tolják, hogy ez ember torka elszorul.…..
Az amerikai délnyugat sivatagai legyenek bár kietlen, kopár puszták, bennük mégis megterem a távoli, hideg Svédország Truckfighters-e ugyanúgy, mint a szívében fellelhető forróságos Palm Desert valamennyi félgaucho-félcowboya. Utóbbiak között különös színfoltot jelent…..