Regisztráció Blogot indítok
Adatok
argue

3 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(avagy a 'Társadalmi kórkép' statisztikai kórképe)Ahogy azt mondtam is az előző írásomban, bizonyos érvekről nem írtam (mert nem volt kedvem hozzá, mert nem értek hozzá stb.), még azt is hozzátettem, hogy ez – ennek megfelelően – a legkevésbé sem jelenti azt, hogy ott…..
argue 2010.03.24 12:33:03
@tesz-vesz: Húha... lebuktam? ;)
argue 2010.03.24 21:29:24
@Xorg9999: Szia!
Értem, amit mondasz. De ez nekem most nem szakmai kérdés, nem fogom feltüntetni ezt az elemzésemet a publikációs listámban... egyszerűen idegesített, hogy százezrek nézegetik ezt a videót azzal, hogy "milyen megrázóan hiteles". (Szó szerint idézet egy youtube-kommentálótól.) Egy ponton túl ezt már nem akartam tétlenül szemlélni. Nem azért elemeztem ezt, mert statisztikailag ez a kihívás (ilyen szempontból valóban lehet, hogy az általad linkelt jobb lenne), hanem azért, mert HATÁST akartam elérni. Azt, hogy sok embernek, aki erre mint *a* valóság cáfolhatatlan leírására tekint (olvass csak bele a youtube stb. kommentekbe), kinyissam a szemét. (Vagy legalábbis egy részüknek...)
És ha időm engedi, tényleg igyekszem majd másokat is elemezni. Üzenetet meg majd lehet hogy én is írok akkor :)
Nem fogok rendszert csinálni abból, hogy minden egyes feltűnési viszketegségben és görcsös magyarázkodási kényszerben szenvedő szoci bértrollnoknak egyesével válaszolgatok a mi éveink kapcsán megfogalmazott kritikájára. Videótechnikával kapcsolatosan elő fog még kerülni a…..
argue 2010.03.24 14:50:30
@Gery.Greyhound: Ja értem, hát ezen ne múljon.

A szubjektív véleményem:
Szerintem az elmúlt 8 évből MOST halad az ország szekere a legjobban (most= Bajnai-kormány), a Gyurcsány-kormányzás ezt megelőző időszaka volt az egyik, a 2006-os választást megelőző a másik mélypont. (Különösen ez utóbbi.)

Úgy látom, a mostani kormány jól végzi a dolgát (az általad matematika-tanárhoz küldött Oszkó Pétert külön is kiemelném, esetleg néha olvass bele a blogjába oszkopeter.blog.vg.hu/ nem tudom hány ilyen politikusunk van még).

PS. Látom az öngyilkosságos dologra (meg a többire...) tényleg nem nagyon akaródzik válaszolni. (Csak a ki mit kerül kínosan témához hozzászólva.)
argue 2010.03.24 21:08:49
@k.o._laci: A felelőtlen megfogalmazással egyetértek; de ki is volt az, aki mosolyogva megszavazta a szocialistákkal együtt a 100 napos programot, majd a már eleve felelőtlen 13. havi nyugdíj mellé megígérte a 14. havit is a rákövetkező kampányában, aztán a legjobban fel volt háborodva amikor ezek után szükségszerűen jöttek a megszorítások? (Csak két kiragadott példa, hogy értsd, hogy ennél kicsit bonyolultabb a helyzet. Szintén lábjegyzet, mert a Fidesz vs. MSZP nyilván nem intézhető egy blog kommentjei között.)
argue 2010.03.24 21:17:05
@Gery.Greyhound: Viszont lehetetlennek tartod, hogy ha András elgázol az autójával ittasan, majd Béla odajön és bekötözi a sebeimet, akkor Andrást felelőtleg ámokfutónak, Bélát pedig jóságos doktornak gondoljam?

"Azt csak te magyarázod bele, hogy ezzel mi azt akarjuk üzenni hogy "az MSZP miatt lesznek öngyilkosok az emberek" - nem, ennél azért lényegesen árnyaltabb a kép."
- Nanana, azért. Szerintem is árnyaltabb a kép, de akkor miért is kellett kivetíteni egy perccel azután, hogy hány öngyilkos van, azt, hogy az MSZP 8 év alatt (sic!) tönkretette az országot?!

"Szerintem bőven van összefüggés az alacsony életszínvonal, a kilátástalanság és az alkoholisták-depressziósok-stb száma között. "
Nalátod! Akkor az a tény, hogy az MSZP 8 éve alatt csökkent az öngyilkosok száma, szerinted azt jelenti, hogy javult az életszínvonal?
Tegnap kaptam egy teljesen méltányolható észrevételt a reálbérekkel kapcsolatban: miközben direkt mindenhol hangsúlyoztam, hogy a csak idősorban vizsgált adatokat úgy ítélhetjük meg helyesen, ha mellérakunk nemzetközi összehasonlítást is, addig én magam ezt nem tettem meg a…..
Egy dolgot szeretnék előrebocsátani: az, hogy valaki propagandavideót gyárt, nem bűn. Ez is egy létező foglalkozás, én személy szerint – statisztikusként – biztos nem űzném, mert felfordul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy az lenne a munkám, hogy olyan eredményeket…..
argue 2010.03.20 10:40:52
@Brendel Mátyás: "eleve nem lép fel azzal, hogy objektív körképet mutat be, csupán kritizál. Ezek után nem róhatod fel neki, hogy csupán kritizál." Részben igazad van, de azért lehet fondorlatosan olyan "látszólag" kritikát konstruálni, ami valójában ugyanúgy manipulatív...! (Én nyilván nem ide akarok tartozni, csak azért jegyeztem ezt meg, mert szerintem Xorg észrevételének ez volt a veleje.)

"Szerintem te nem nagyon értesz ehhez. " Hát ha tizedannyira értene ehhez mindenki, aki megnézi a videót, már sokkal-sokkal beljebb lennénk :D
argue 2010.03.20 14:31:56
Ha ezt a megjegyzést nekem címezted @Éles Sarok: Lehet, hogy nem tettem egyértelművé, de kritizálni nyugodtan lehet - kritikával együtt! Ha érdemben akarsz hozzászólni, és azt szeretnéd, hogy érdemben reagáljak, akkor írd le, hogy mi nem tetszik az írásomban. (Többeknek más sikerült.)

A sértésekre nem reagálok (a színvonal fenntartása végett).
argue 2010.03.23 15:57:46
@Xorg9999: Kedves Xorg!

Ez a kommented kissé zavarosabb volt mint az eddigiek, de azért a lényegre megpróbálok reagálni. Nincs köztünk vita abban, hogy
1. Az államadósság korrekt megadása a GDP-arányos.
2. A GDP-arányos megadásban az elmúlt 8 év romlása sokkal kisebb mértékű, mint az abszolút megadásban.
(Én épp ezért is jegyeztem meg ezen a ponton, hogy a videó manipulatív, pontosabban ezer más dolog miatt is, az államadósság kapcsán ezért.)
3. Az elmúlt 8 évből egyetlen egy év mutatott javulást.
4. A romlással együtt is 2 év van, amikor lényegesen eltértünk a maastrichti kritériumtól.

Ha jól értem, te úgy gondolod, hogy ha én a fentieket "enyhének" minősítettem, az szubjektív álláspontom. Ha megnyugtat: legyen! Több érvet is felsoroltam amellett, hogy miért gondolom enyhének (külön megismételném azt, hogy a többi maastrichti mutatóban mennyivel rosszabbul álltunk), te is többet mondtál, hogy szerinted miért nem.

Az olvasók majd eldöntik, kinek van igaza, én ezzel együtt is köszönöm a hozzászólást.

PS. " kimondtak, elismertek, felvállaltak, hirdettek magukról." - csak azt nem, hogy tudatosan manipulálnak... ezért született ez az írás.
A mi éveink videó kiverte a biztosítékot a Maszopnál. Nagyon. Annyira nagyon, hogy a maradék intellektus is leszabályzott, mint üszkös szívódízel padlógáznál. Ellencsapás kell! -adták ki a parancsot nyomban, őszinte izgatottsággal meredtek egymásra, ahogy éhes cigánygyerek…..
argue 2010.03.23 15:41:24
Ha mindenki jól kiröhögte magát a videón, és meggyőződött róla, hogy a "A mi éveinknek" pláne igaza van, olvassa el ezt:

argue.blog.hu

"Statisztikusoknak felesleges kampányvideót készíteni." - éppen ezért a fenti linken egy írásos elemzést fogtok találni. (Akit ez megijeszt, inkább ne is kattintson, nézegesse csak a videóit.)
Brendel Mátyás 2010.03.17. 14:44:05 Itt a videótok szétszedve: www.youtube.com/watch?v=GZlPKyigrbk fogadjunk, hogy nem meritek reklámozni, nem reagáltok rá!   De, kedves Mátyás, merjük. Már csak azért is, hogy ebben se legyen igazad :) Lássa csak mindenki ezt a…..
  Erősen kezdett Gery Greyhoundék A mi éveink – 2002-2010 videója, ami Oszkó Pétert is megihlette. A YouTube (nem teljesen valósidejű) statisztikái szerint eddig 83 ezerszer nézték meg a klipet, ami önmagában is szép szám, de érdemes megnézni a részletesebb…..
argue 2010.03.20 14:06:26
Ahogy az másik post-hoz is leírtam:

argue.blog.hu

..ez még érdekes lehet hozzá...
  Gery Greyhound & a Falka elkészítette az elmúlt 8 év statisztikai-videós összegzését, a nagyszerű A mi éveink önálló blogot is kapott. Eddigi legnagyobb polvideó kedvencünk a 2002-es A vörösök támadása volt, de ez most talán azt is veri: …..
argue 2010.03.19 15:40:00
Jó látni, hogy az összes létező csatornán terjed a kisfilm (80.000 felett a nézők száma, a videó feltöltése utáni második(!) napon), és a lelkes önkéntes terjesztők minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a kormányhoz is eljuttassák azt. A kapcsolat.hu-ról ugyan negyed…..