Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stower

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a jó mozis kóla... Hát az szinte jobban is esik, mint a műanyag palackos Pepsi. És most itt van! Bárki megvásárolhatja otthonra a Pepsi ízű szörpöt, és SodaStream géppel mellé lehet tenni a tökéletes szénsavas alapot is. A világ vezető szódagépgyártója, a SodaStream tavaly kezdte meg a…..
Indulásunk óta foglalkoztunk a magyar halászlédilemmával, szörnyülködtünk álolasz étteremláncokon, és belekóstoltunk az Amerikából terjedő barbecue kultúrába is. Most itt az idő, hogy a gasztronómia egy másik világhírű szereplőjét vegyük górcső alá. Ugye mindenkinek megvan az a klisé lelki szemei…..
Szerintem nagyon sokan emlékszünk a régi házi szódás szifonokra. Nekünk halványzöld volt, amibe csak nagyon koncentráltan és határozott mozdulatokkal lehetett beletekerni a kis patront, hogy abból ne szökjön ki a CO2 idő előtt. A patronra aztán ráfagyott a kezem, az első szóda…..
stower 2019.06.19 21:07:26
@anyahero: Egyébként ott a pont. Rühellem a rengeteg felesleges hulladékot. Iszonyat mennyiségű PET palackot termeltünk mi is + ugye nem kell az emeletre felhordani a karton ásványvizeket. Szerintem kb fele-harmada azóta ez a fajta szelektív hulladékunk.

Az meg már csak hab a tortán, hogy sikerült megoldanom a CO2 patron olcsó utántöltését :)

A szódagépnek köszönhetem azt a felismerést is, hogy tökéletes, jóízű, iható csapvizünk van :-D Mindig is klórtól bűzlött a víz, nem tudtuk meginni. De ezek szerint a közelmúltban csoda történt a vízműnél és csak úgy ki tudja meddig ezt észre sem vettük volna...
Az alábbi sztori alapján nehéz másra gondolni, mint, amit olvasónk ír: "Öltönyös, határozott megjelenésű, reptéri alkalmazottnak tűnő ember, /.../ komolynak tűnő adminisztratív bullshittel próbálja beparáztatni a kevésbé tapasztalt utazókat." Vajon mennyire van ez rendjén? Kedves Homár, A munkám…..
stower 2017.09.20 09:32:09
@vncs: :-D
Miután a papszelet igen magasra tette a lécet, tovább keresgéltem a megfelelő rántotthúst. Hogy szpojlerezzek kicsit, talán meg is találtam a (számomra) tökéletes húsfajtát. Csodálatos borjúfelsálat vettem ma reggel, alig vártam, hogy nekiessek. A klasszikus kruplisaláta szerintem továbbra is…..
stower 2017.05.08 20:29:26
Nem is olyan egyszerű átlagosnak lenni, hiszen a Földön élő hétmilliárd ember olyan sokféle, hogy mindenben belesimulni az átlagba nehezebb, mint gondolnánk...
stower 2017.04.23 19:07:47
Vasárnap éjjel történt az eset, amikor Adriane és Marku horogjára egy hatalmas rája felesett.   Az aprócska tengeri teremtmény 4 méter hosszú és több mint 2 méter széles.   A mérlegeléssel már problémák adódtak, ugyanis a mérleg összeroppant a hatalmas súly alatt. Elviekben 200 kilós a…..
Szerintem nincs olyan, aki még meg egyetlen egyszer sem bánta meg, hogy a lendületes vaterázás közben lecsapott valamire, amire nem kellett volna. Kérdés, mi van, ha megbántuk tettünket, és inkább mégsem kérjük azt a rózsamintás párnát vagy praktikus…..
stower 2017.01.06 21:42:17
@Peti817172M: tömény hülyeség, amit írtál. Nyilván nem vagy rutinos vaterás, ez így értelmetlen, semmitől sem véd meg és csak magaddal szúrsz ki.

Bővebben:

- de, a Vaterán a legtöbb eladónak bátran utalunk előre. Egyrészt az esetek 90%-ában nincs más lehetőség (vagyis vagy utalsz vagy nem vásárolsz), másrészt bármi máshoz képest a Vatera messze biztonságosabb piactér az értékelések és a BVP miatt. Kezdő eladónak (0 vagy csak egynéhány értékeléssel) én sem utalnék komolyabb összeget, de egyébként simán. Sok száz vásárlás alapján mondom ezt, soha nem vertek át.
- gondolkozz, az utánvét értelmetlen! A postásnak/futárnak ELŐSZÖR kifizeted a csomagot és utána bonthatod ki! Ha a termék helyett egy féltégla van benne, akkor a postás/futár mossa kezeit, a pénzt NEM adja vissza! Vagyis ha valaki be akar csapni, azt utánvéttel is megteheti.
- utánvéttel így csak magaddal szúrsz ki, mert fizetheted a méregdrága díjat, szépen hízik rajta a posta vagy futárcég. Az eladók meg többnyire nem vállalják az unatkozó hülyegyerekek miatt, akik nem veszik át az utánvétes csomagokat és akkor az eladó jól megszívja, mert kétszeresen bukja a drága szállítási költséget (mert ki kell fizetnie a visszautat is).

Összegezve: nem szemellenzővel rettegni kell az utalástól, hanem csak gondolkodni. Megnézni, hogy kivel állsz szemben (ezért jó a Vatera a gagyi apróhirdetési oldalakkal ellentétben), mérlegelni a kockázatot és dönteni. Sokat elmond az eladóról a többi körülmény is, a terméklap, a termékleírás, az üzenetek, de még a válaszadási időket is meg lehet nézni. Ha bármi nem tiszta, akkor meg kérdezni kell vásárlás előtt.
A nemzetközi nihilizmus magyarországi titkos rezidenseként citromba harapott arccal ismerem el, hogy Mészáros Lőrinc úrnak igazsága vagyon: a wellness hotelek tele vannak. S miközben meghajlok Mészáros úr éles szemű megfigyelése előtt, szerényen megjegyzem, hogy az általam különösebben nem kedvelt…..
Reklámfogás Az IKEA labirintus 2016.09.08 07:25:00
Nemrég írtam egy posztot a Gruen-transzferről, vagyis arról a jelenségről, hogy a bevásárlóközpontok úgy vannak kialakítva, hogy minél jobban érezzük magunkat, így minél több időt töltsünk el bennük, és ezáltal (remélhetőleg) minél több pénzt költsünk el az…..
A fapadosok ezer jogcímen próbálnak pénzt lehúzni az utasról, de van pár szolgáltatás, amit mindenki kénytelen kínálni. Összevetettük, hogy ezeket melyik ultra mennyire használja ki utaskopasztásra. Az biztos, hogy ebben is igen szoros a verseny a Wizz Air és a Ryanair között.   Az ultra fapadosok…..
A családdal szeretünk repülővel utazni a nyaralásra, mivel a legközelebbi tengerpart legalább 7 órás autózásra van, ezért az igazi kikapcsolódás nekünk az, ha nem egy félnapos autóúttal kezdődik és végződik. Az olcsó repjegy lefoglalásához viszont nem árt körültekintően foglalni. Azt persze talán…..
Mostanában gyakran jártam Mercedes szalon felé, az egyik alkalommal botlottam bele az egyik legértelmetlenebb és leglátványosabb Mercedesbe, amit valaha láttam. A gyár által 4X4X2-nek (4x4 a négyzeten) keresztelt autót nem volt nehéz észrevenni: a helyi szalon közepén egy kanárisárga masztodon…..
PopKult Hotel Transylvania 2 [2015] 2016.05.06 19:25:58
A Bonton Filmnek köszönhetően már otthon is megnézhetjük ahogyan Drakulából nagypapa válik, megjelent ugyanis DVD-n és Blu Ray-en is a Hotel Transylvania 2. Az első részt még 2012-ben készítette a Sony, aminek akkora sikere volt, hogy elég gyorsan be is jelentették a folytatást. Ebben a részben az…..
Az eldugult lefolyó sokszor gondot okoz, különösen, ha némi ételmaradék is kerül a mosogatóba. A kávézacc azonban erre is kiváló megoldás, annyi teendőnk van, hogy a kávéfőzőből nem a kukába, hanem a lefolyóba öntjük a kávéfőzés során visszamaradt zaccot és máris kitisztul a lefolyó.Ha már teljesen…..
Szerencsés Hella A következő listát olyan érdekességekből állítottam össze, amikre egy magyar turista felhúzhatja a szemöldökét, akár először – akár sokadszorra jár Párizsban… vagy az is lehet, hogy éppen örömmel tölti el. ..
stower 2016.04.18 18:50:33
@shred: Szerintem is az alapanyag lehet az egyik oka. Elképesztő mennyiségű csodás sajtot és bagettet ettünk kint egy hét alatt és egy grammot sem híztunk :) Jó, mellette napi 8-10 órát mentünk, így a sport is megvolt.
A korábbi Mercedes-tesztekből talán az lehet az olvasó benyomása, hogy nem kedvelem a csillagos márka modelljeit. A helyzet az, hogy ez nem volt mindig így. Sőt, végigfutva a csillagos márka rövid történelmét, inkább az tűnik fel, hogy mennyi olyan autót adtak az autós történelemnek, amelyet én…..
stower 2016.04.17 19:10:41
Nagyon nem érted, ez a baj. A tempomat és a kombinált index kapcsoló pont jó helyen van. Logikus és könnyen kezelhető. A Mercedes nem csinál hülyét a vevőiből. Ha valaha volt (nem volt...) saját Mercedes a garázsodban és annak megtanultad, megszoktad a logikusan kialakított és elhelyezett főbb kezelőszerveit, akkor utána beülhetsz bármely újabb vagy régebbi modellbe és ezeket ugyanott, ugyanúgy megtalálod. Egyből otthon vagy, ez megfizethetetlen. Hozzászoktál a fogyasztói társadalom értéktelen, kérészéletű divatmárkáihoz. Pár percig érdekes, aztán maga a gyártó dobja sutba az egészet a következő divathullám meglovagolása érdekében. Nézz meg egy szinte bármilyen népautót. A gyártó a saját vevőivel szúr ki a legjobban, amikor a gyors modellváltás során mindent újra átvariál és ezzel értéktelen, divatjamúlt bélyeget süt a korábbi típusra. Mikor lesz egy Q3 valaha is valós konkurense egy Mercédesznek? Soha. Még akkor sem, ha az eladások a hozzád hasonló felfogásúak miatt netán szépen pörögnek. Népautóék 20-25 éve kitalálták, hogy az Audit felpumpálják a prémium kategóriába. Hogyan? Leginkább gátlástalan marketinggel. Hol volt addig az Audi? Hol vannak ma a régi Audik, miért nem látni őket veterános rendezvényeken? Mind szétmállott mára, alkatrész utánpótlás nulla. Próbálj nagyobb távlatokban gondolkodni és ne az amúgy is ijesztően hangzó automata kézifék, meg fékenergia izé legyen a mérce...