Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fáskerti elvtárs

0 bejegyzést írt és 362 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár az összefogás színeiben politizál, a kutyapártra szavazásra buzdít az ismert LMP-s politikus, Vágó Gábor, amiért akár az ő párttagságát is felfüggeszthetik az LMP elnökségének határozata alapján, akár Hajdu Máriáét vagy Takács Lajosét. Pedig őt a jószándék vezeti.  SPOILER: Mint amúgy a legtöbb…..
fáskerti elvtárs 2022.02.18 10:52:16
@A kiló nem százat jelent.:

Nézd, amikor leírom, hogy mekkora vagyont adtak át, te meg erre azzal tromfolsz, hogy "Vagyonról van szó", majd azzal jössz, hogy "Nem fogja senki eladni a Corvinust az Ecserin.", miközben semmi ilyesmit nem állítottam, akkor felmerül bennem, hogy mégis kivel vitatkozol, mert hogy nem velem, az egészen biztos.
Pandémia-végi visszatekintés és korrupcióinfó Mészáros Lőrinc celebbé dicsőülésétől Völner Pál csúfos lebukásáig.  Várkonyi Andrea szíve után a bulvárlapok címlapját is meghódította a fideszes milliárdos: kapcsolatukat még könyvben is a nyilvánosság elé tárta az ismert celeb úrhölgy, esküvőjük…..
fáskerti elvtárs 2022.02.07 23:39:49
@Wildhunt:

Tényleg nem ügyvédnek. De akkor mégis minek? Első hegedűsnek? Vagy középcsatárnak? Mondhatnánk, hogy egy szervezet vezetőjének vették fel, de ugye ezen a területen annyit tud felmutatni, hogy a helyettese éveken át egy maffiát üzemeltetett a végrehajtói karral együttműködésben. Amivel kapcsolatban Juditunk nem érezte úgy, hogy neki bármilyen tenni- vagy legalább mondanivalója lenne. Szóval komoly jogi gyakorlata nincs, vezetni nem tud, felelősséget nem vállal, de legalább… Legalább mi? Mi az a teljesítmény, mi az az eredmény az igazságügy területén, ami miatt ő jobb, mint bármelyik igazságügy-miniszter Kulcsár Kálmán óta? Egyáltalán meg tudtok nevezni bármilyen érdemi eredményt az igazságügy területéről Varga Judit minisztersége alatt? Mármint az említett maffián kívül.

Nagyon helyesen mondta valaki feljebb, hogy teljesen mindegy, melyik fideszes politikus mennyire értelmes, mert nem használhatja az értelmét értelmes célokra. Varga Juditnak annyi a feladata, hogy naponta háromszor mondja el, hogy Brüsszel meg Soros, és közben legyen csinos. Németh Szilárd mondjuk kétségtelenül nem képes az utóbbira.
Magyar Péter, az igazságügyi miniszter férje nyilvánosan hazudozik a CSOK-kormányrendeletről, mindeközben a "melegpropagandáról" törvényt alkotó miniszterasszony fia balettra jár, ami a kormány szerint a kisfiúkat homoszexuálissá teszi. Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje…..
fáskerti elvtárs 2021.07.08 11:20:16
@Tipikus huszadik századi sors:

Másfélmilliós (és valóban nem 10 milliós, a poszter nem tudom, honnan vette ezt) órára simán futja nekik a fizetésükből. Egyesek szerint viszont az a proliság, hogy a budapesti lakással airbnb-znek, a Balatonon nyaralót építenek csokból, közben meg felveszik a lakhatási támogatást, mert Budapesten nincs hol aludniuk. Az így megtakarított (és az adófizetőktől beszedett) pénzből meg lehet drága órákat venni, aztán prolizni azt, akinek nem tetszik.

És persze az érdemekről is lehetne vitatkozni, ha már szerinted megérdemlik. Varga Judit mivel? Azzal, hogy 4 nyelven tudja mondani, hogy sorosmigráncs? Vagy azzal, hogy sorra bukjuk a pereket Luxemburgban, az EU-n belüli mozgásterünk meg egyre szűkebb, miközben ő felel az igazságügyért és emellett ő az EU-ügyi főmuftink is?

És mit tudsz Magyar Péter érdemeiről? Egyáltalán hogy került a diplomáciai területen tevékenykedő jogász - mellesleg Gulyás Gergely gyerekkori cimbije - a DHK élére?

Attól pedig nem lehet eltekinteni, amit te is említesz, hogy a fidesz is egy proli irigységre építő kampánnyal került hatalomba (és azt nyomatta már 2006-ban is), még 2 milliós bérplafont is bevezettek az állami szférában, most meg, ha jól rémlik, Magyarnak 3,5 misi az alapbére. A saját fegyverüjet fordítják ellenük, nem nagyon tudom sajnálni őket.
fáskerti elvtárs 2021.07.08 17:45:14
@Tipikus huszadik századi sors: "legyen inkább a libapásztor a vezető mint a kommunizmusban, az kell"

Kétféle ember van a világon: a haver meg a libapásztor.

"sok sok év politikai / külügy stb tapasztalattal lesz CEO"

Én nem arról beszéltem, hogy CEO, hanem hogy a DHK-nál az, aminek a tevékenységéhez az általam ismert életrajza szerint annyi köze van, hogy egyetemistaként ő is vett fel diákhitelt.
Össze kell szednetek magatokat! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
fáskerti elvtárs 2021.05.19 12:13:36
fg
    Szijjártó külügyminiszter bekérette a német ügyvivőt, mert Petry Zsoltot elküldték a Hertha BSC-től. A hivatalos indoklás szerint a kormány  megütközését fejezte ki, hogy Németországban retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt. I am not kidding, tényleg ez…..
fáskerti elvtárs 2021.04.08 16:16:50
@HaKohen:

A német kormánytól természetesen semmit nem várnak. Már azon túl, hogy az uniós támogatasok a megfelelő időben és összegben továbbra is érkezzenek. Az üzenet nem is nekik szólt, hanem az itthoni nyájnak.
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
fáskerti elvtárs 2021.04.07 14:58:09
@Muad\\\'Dib:

Azért ne essünk túlzásba, Petry egyáltalán nem kényszerült arra, hogy hazudjon. Egyrészt nem egy zsákfaluban él, ahol a közmunka az egyetlen lehetőség. Ha nem tud azonosulni a Hertha elveivel, bizonyára talált volna állást olyan helyen, ahol ezek a szempontok kevésbé vagy egyáltalán nem hangsúlyosak. (Azért ne feledkezzünk el a bizarr helyzetről: a magát a "nemzeti oldalhoz" soroló emberünk Nyugat-Európába migrál, ott is megtalálja a talán legliberálisabb, legmultikultibb várost és csapatot, majd levág egy kiselőadást a morálisan lesüllyedt Európáról, a libsikről meg a bűnöző migráncsokról.)

Másrészt elég lett volna, ha egyszerűen tartja magát ahhoz a tanácshoz, amit Gulácsinak adott.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
fáskerti elvtárs 2021.03.01 08:02:10
@Érvsebész:

Szerintem nem arról van szó, hogy bárki "számonkérne" bármit egy 19. századi szövegen. Senki nem akar Jókai-szobrot dönteni vagy utcát átnevezni. A vita arról szól, hogy ma mit adunk olvasni a gyerekeknek és miért. A kérdés, hogy az adott szöveg az adott helyen az adott célra alkalmas-e. Ha valaki szerint nem, az nem a múlton kér számon valamit.

És ha jól értem, a "vád" szerint nem az a probléma a női karakterekkel és a női hősökkel, hogy rossz példát mutatnak a lányoknak, hanem hogy nem léteznek. Így aztán a nőnemű olvasó nem tud mivel, kivel azonosulni, a tanuló meg nem tud miről okosakat beszélgetni. Mert - legalábbis ezt állítja Tóth Krisztina vagy Péntek Orsolya - Az arany emberben és a kötelezők 90%-ában a nő csak a férfi függeléke, létezésének semmi más értelme és célja nincs, mint hogy így vagy úgy viszonyuljon a férfihoz. Férfivilág férfiproblémáiról és férfihőseiről olvasnak, a nők - és így maguk a lány olvasók is - érdektelennek és jelentéktelennek tűnnek.

(Hogy ez tényleg így van-e, azt nem tudom, egyrészt hiányos az irodalmi műveltségem, másrészt fiúként fel sem merült bennem, hogy ne tudnék azonosulni a Pál utcai fiúkkal vagy a Baradlay fivérekkel. De ha csak Jane Austent meg az Abigélt olvastatták volna velem, lehet hogy a saját bőrömön éreztem volna a problémát).

És miután a könyvek - legalábbis szerintük - nem szólnak a nőkről, nincs is miről beszélgetni. Okos emberek persze bárminek az ürügyén tudnak bármiről beszélgetni, de akkor minek kell nekünk olvasás meg irodalom?
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
fáskerti elvtárs 2021.02.27 22:42:37
@Bolygó Hollandi:

"Nem azonosul viszont – mert nem tud, és ha a legjobb szándékú gyerek, akkor sem tud – az egri várvédőkkel, Nyilas Misivel, a Pál utcai fiúkkal, a Tüskevár Ladó Gyulájával és Matula bácsijával, Az arany emberrel, a Baradlayakkal, sőt még ezen regények nőalakjaival sem, egész egyszerűen azért, mert nem lehet, vagy legfeljebb megszorításokkal lehet: ma nemcsak azért nincsenek Tímeák és Baradlaynék, mert kétszáz év eltelt, de azért sem, mert ezek a szereplők nem teljes, komplex karakterek, vagyis a Baradlay fiúkhoz képest (mondjuk) soha nem is voltak mások, mint marginális szereplők egy férfitörténetben. (Mielőtt még pofonra lendül a kéz: nem kérem számon a nagy jövőregény-utópistán, hogy miért nem írt 21. századi nőalakokat, miért csak ilyen félkaraktereket, akiket kizárólag a férfihoz való viszonyukban lehet definiálni – de engedjék meg, hogy észrevegyem. Számonkérés vs észlelés. Nem ugyanaz.)

Az úgynevezett kötelező olvasmányokban, amelyek, írjuk le még egyszer, a nemzeti irodalmi minimum részei, egyszerűen vagy nincsenek női hősök, vagy csak olyan hősök vannak, mint a Tóth Krisztina által említettek, akik egy 19. századi nőtípust képviselnek és egy olyan társadalomfelfogást, amelyben a nő legfőbb erénye az önfeladás.

Ettől Jókai nem lesz értéktelen. Aki ezt észreveszi, az nem feltétlenül „feminista” vagy „nemzetellenes”, viszont valószínűleg tud olvasni, és van valamelyes fogalma a (hosszú) 19. század társadalomtörténetéről. Vagyis azzal „vádolja” Jókait, hogy a korának megfelelő!"
fáskerti elvtárs 2021.02.27 23:13:04
@Bolygó Hollandi:

Most kiemelsz egy totál lényegtelen részletet, vagy arra célzol, hogy lehetne kötelező a Fanni hagyományai? Mert ugye nem az a téma, hogy ostorozzuk-e régmúlt idők íróit (sem Tóth Krisztina, sem Péntek Orsolya nem tett ilyet), hanem hogy a 2020-as években mit írunk elő kötelező olvasmánynak a fiú és lány gyerekeinknek.
fáskerti elvtárs 2021.02.27 23:47:18
@Bolygó Hollandi:

Kétségtelen, ha Péntek Orsolya megemlítette volna az írásában a Fanni hagyományait, akkor aztán borult volna az egész nagyívű gondolatmenet. De te szemfüles voltál.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
fáskerti elvtárs 2020.12.09 05:45:10
@mafi mushkila:

Vagyoni érdekelt az a természetes vagy nem természetes személy, aki vagy amely    
a) elkobozható vagy lefoglalt dolog tulajdonosa, vagy arra nézve a tulajdonjog valamely tulajdonosi részjogosítványával rendelkezik,
b) olyan vagyonnal rendelkezni jogosult, amelyre vagyonelkobzás rendelhető el, vagy
c) olyan elektronikus adattal rendelkezésre jogosult, amelynek végleges hozzáférhetetlenné tétele rendelhető el.

büntetőeljárásban egyéb érdekelt az a természetes vagy nem természetes személy,    
a) akinek vagy amelynek a jogára vagy a jogos érdekére a büntetőeljárásban hozott határozat közvetlen hatással van, vagy
b) aki vagy amely az őt érintő eljárási cselekménnyel összefüggésben az e törvényben meghatározott jogosultsággal vagy kötelezettséggel rendelkezik.
(2) Egyéb érdekelt különösen
a) a feljelentő,
b) a tanú,
c) a kutatással érintett vagy a motozás alá vont személy,
d) az adatszerző tevékenységgel érintett személy,
e) a szakértői vizsgálattal, szemlével, felismerésre bemutatással érintett személy,
f) a segítő,
g) a szakértő és a szaktanácsadó.
fáskerti elvtárs 2021.02.14 08:37:24
@Kettes:

Miközben azt kérik, hogy hagyják békén a családjukat meg a gyerekeiket, Magyar Péter újabb családi fotót tesz fel a libernyák facebookra. Hát nem tudom, ha én azt szeretném, hogy szálljanak le a gyerekeimről (most abba ne menjünk bele, hogy senkit nem érdekelnek a gyereik), nem biztos, hogy teleszemetelném velük az internetet.

Azért a kép nem tűnik éppen frissnek, pedig még a Borkai-család is összeállt egy fotóra, mikor róluk hazudoztak a gyurcsányista függetlenobjektívek.
fáskerti elvtárs 2021.02.14 19:23:04
@Kettes:

Jelentkezzen, aki nem szeretne Rogán Antal negyedik felesége lenni!
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
fáskerti elvtárs 2021.02.14 17:13:32
@Miki Telepi: "De jó, hogy itt van ennyi fehér ember, aki pont érzi, hogy mennyire túltolják a rasszizmus elleni harcot."

Én nem vagyok túl képzett ideológiailag, de szerintem van egy enyhe rasszista stichje az ilyen megjegyzéseknek, amikor bőrszín alapján döntöd el, hogy kinek lehet véleménye a témában. Amúgy egy fehér embert rúgtak ki. Erről nem lehet véleménye a fehéreknek? És a sárgáknak?

Mi lenne, ha a mások által rasszistának vélt megjegyzésed miatt kapnál egy stemplit a homlokodra meg mellé egy felmondást?
fáskerti elvtárs 2021.02.14 19:09:37
@Miki Telepi:

Bőrszín alapján tekintetted egyesek véleményét relevánsnak, másokét irrelevánsnak. Ha Bayer Zsolt rasszistázza Obamát, akkor Bayer nyert, mert ő fehér? A fekete meg nehogy már eldöntse, hogy mi sérti a fehéreket!

Ez valami olyasmi, mint hogy az egyház majd eldönti, mi minősül büntetendő istenkáromlásnak. Mivel te nem vagy tagja az egyháznak, pofa be, és fizesd a büntetést. Pont a héten fejtette ki a Handó Tünde meg a Pokol Béla. Rasszizmus az, amit a sértett annak tart. És ki a sértett? Nyilván az, aki rasszistának tart valamit. A kör bezárult.

Valahogy nekem sokkal észszerűbbnek tűnik, ha bőrszíntől függetlenül, szabadon gondolkodunk és beszélünk, kirúgni meg a rasszistákat rúgjuk ki a liberális lapoktól és nem a liberálisokat.
       A  szabad véleménynyilvánításhoz  való  jog  a  véleménytannak érték-  és  igazságtartalmára  tekintet  nélkül  védi.Egyedül ez  felel meg  annak az  ideológiai  semlegességnek,amelyet az  Alkotmánynak az  1990. évi  XL. törvénnyel  valómódosítása azzal  fejezett ki,  hogy  törölte  az…..
fáskerti elvtárs 2021.02.05 18:17:17
A másik határozat is izgalmas:

alkotmanybirosag.hu/dontes/ab-hatarozat-biroi-dontes-megsemmisiteserol-2

Az AB szerint (es ez mindkét határozatban megjelenő többségi vélemény) a bíróságok és az AB feladata "a közbeszédet a méltányosság és mértékletesség olyan középvonalán tartani, amely egyaránt biztosítja a közügyek demokratikus megvitatását és a vallási közösségeknek a társadalmon belüli békés együttélését"

Tehát nem a legeslegeslegszélét kell lenyesni, azon belül pedig mehet bármi ("jó, káros, kellemes vagy sértő") a tartalmára tekintet nélkül, hanem sújtson le a bíróság, ha valami nem "méltányos" és nem "mértékletes".

Handó Tünde ezt nevezi az érintett alapvető jogok "kíméletes kiegyenlítésének".
fáskerti elvtárs 2021.02.06 09:03:40
@fortin:

A hvg címlapja nem a vallást és nem a vallásos embereket gúnyolja, hanem harácsoló politikusokat. Innentől kezdve ez az egész téma teljesen irreleváns, és nem gondolnám, hogy bárki is jóhiszeműen hozza elő (mármint nem rád gondolok, hanem a felperesre meg egyes alkotmánybírókra). Talán nem véletlen, hogy ebben a keresztény országban egyetlen ember érezte sértve magát, és indított pert, történetesen egy fideszes politikus.

Handó szerint a kép Jézust egy rakás aranytömbként
ábrázolja, és a Jézus iránti áhitatot a pénz imádatához hasonlítja.

Most abba ne menjünk bele, hogy miért ne lehetne Jézust akárhogy ábrázolni, vagy a Jézus iránti áhitatot akármihez hasonlítani, csak rögzítsük: a kép nem Jézust ábrázolja aranytömbként, hanem Habony meg Rogán istenét. És a kép semmit nem mond a Jézus iránti áhitatról, ellenben beszél a pénz iránti áhitatról. Handónak az nem tetszik, hogy Habony meg Rogán istenét gúnyolják. De arról egyelőre nincs szó az alaptörvényben.

Az meg külön izgalmas, hogy lényegében a "sértett" szubjektív megítélésére bízná, hogy történt-e jogsértés. Ez valami amerikai szélbalos elgondolás a mi konzervatív alkotmánybírónktól.
fáskerti elvtárs 2021.02.06 16:44:34
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
fáskerti elvtárs 2021.02.05 15:33:50
alkotmanybirosag.hu/dontes/ab-hatarozat-alkotmanyjogi-panasz-elutasitasarol-3

Öt alkotmánybíró képes volt különvéleményt fűzni a határozathoz, szerintük Orbánt, Habonyt és Lázárt gúnyolni a vallásszabadság megsértése. Még egy ciklus, és ők lesznek a többség.

Juhász Imre szerint azért robbantgatnak a muzulmánok és azért üldözik a keresztényeket, mert a lipsiket azonosítják velük, a lipsik meg gúnyolódnak a valláson. Ha elhallgattatnánk a lipsiket, béke és nyugalom lenne.
fáskerti elvtárs 2021.02.05 23:04:26
@incze:

Pedig még egy Trombitás Kristóf is tudja a leckét:

"Korábban nem egy baromságot számos vezércikk és kiállás követett, mert olyankor nem az a lényeg, hogy kinekvan igaza, hanem az ellenfelek kartácstüze alatti összezárás. A tudat, hogy ez bizony nem olyan frankó, de nem hagyjuk hátra a másikat."

Ha fideszes vagy, biztos lehetsz benne, hogy nem hagynak az út szélén, bármit is csinálsz. Ha ellenzéki vagy, pereskedhetsz az ellenzéki önkormányzattal, mert politikai megfontolásokból kirúgtak. Vajon melyik a jobb stratégia?
fáskerti elvtárs 2021.02.06 11:56:34
@fortin:

Nem vagyok a közgazdasági szakkifejezések nagy ismerője, de gyanítom, hogy attól még nem lesz valami közjószág, hogy a megléte közösségi ügy. Fontos a közösségnek, hogy legyenek autógyárak, szállodák vagy sertéstelepek, de azért megnézném az arcát a tulajdonosnak, amikor meghallja Orbán Viktor eszmefuttatását arról, hogy az ő magántulajdona közjószág.

Persze sejtem, hogy mit akart mondani a miniszterelnök, csak nem azt sikerült. Nagyon jóhiszemű és empatikus értelmezés szerint. De olyan értelmezés is lehetséges, hogy egyáltalán nem véletlenül vagy nyelvbotlásból mondta, amit mondott. Mondjuk a friss alaptörvénymódosítás fényében.
      Prof. Dr.  Lánczi András interjút adott az állampárt ideológiai blogjának.  A nagyra nőtt megadja megpróbálta elkápráztatni a kontrás verőembert azzal, hogy két percenként dobott be valamilyen fontos idézetet pl. a lengyel Lánczi Andrástól Legutkótól, és teljesen váratlanul hivatkozott az…..
fáskerti elvtárs 2021.02.03 16:01:52
     "Stumpf István eközben a Kossuth rádió vendége volt reggel, és ő azt mondta, hogy egy-két kivételtől eltekintve a magyar egyetemek jókora távolságban vannak a világ élvonalától, ezért van szükség az átalakításra. Ezen kívül a fiatalok itthon tartásához is szükséges, hogy legalább a prágai…..
fáskerti elvtárs 2021.02.01 16:36:57
A német propagandagépezet fontosnak tartotta a 30-as évektől, hogy a fiatalok körében is egyre népszerűbb legyen az antiszemitizmus, a hadászati célkitűzések és a náci jelképek. Mai bejegyzésünkben erre hozunk pár példát. A népszerű "Ki nevet a végén?" nevű társasjáték korabeli náci verziója...
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
fáskerti elvtárs 2021.01.16 18:32:41
@Igéző: "abban a környezetben, abban a pályázati etc rendszerben Gáspár akkor is sikereket ért vona el, ha történetesen nem a PM gyermeke."

Be tudnád mutatni röviden egy kívülállónak azt a környezetet és azt a pályázati rendszert?
fáskerti elvtárs 2021.01.16 19:02:26
@Igéző: Képzelődni sok mindenről lehet, valamiért azt hittem, te a valóságról beszélsz, nem a képzeletedről.

"2019 tavaszán még a Felház egyik alapítójaként nyilatkozott. Aztán a jogász végzettségű fiatalember a honvédség felé fordult: 2019 májusában tett katonai esküt, augusztus 20-án avatták tisztté, szeptemberben pedig már ki is utazott, mint Sandhurst-ösztöndíjas"

Tehát tavasszal minden előzmény nélkül kitalálja, hogy katona lesz, szeptemberben meg már a Sandhurst akadémián van. Mert olyan tehetséges. Ezt sajnos még elképzelni sem nagyon tudom. Ez még akkor is a lehetetlennel határos, ha az összes többi katona debil, semmilyen nyelvet nem beszél és direkt nem akar karriert.
fáskerti elvtárs 2021.01.16 19:22:15
@Igéző: Én nem vagyok kiakadva és nem minősítettelek bértrollnak. Rákérdeztem egy konkrétumra, mert azt sugalltad, te tudsz valamit a honvédség belső viszonyairól és pályázati feltételeiről, de ez nem volt igaz. Az, hogy a nyelveket beszélő ambiciózus emberek gyorsan jutnak előre, egy közhely, ami semmiben nem igazolja Orbán Gáspár ösztöndíját.

Lehetséges persze, hogy ha nem lenne a NER, akkor is Orbán Ráhel lenne a tótumfaktum a turizmusban és a divatiparban, Tiborcz Pista is milliárdos vállalkozó lenne, nem beszélve Mészáros Lőrincről, és persze Orbán Gáspár is hasonlóan gyors és fényes szakmai sikereket aratna, hisz tehetséges. Csak ezt valamivel bizonyítani kéne.
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
  Karácsony előtt, kora délután autóval mentem valahova, kanyarodtam, előttem egy futárautó, amelyek mindig sietnek, pláne ünnep előtt. A sofőr ennek ellenére dicséretesen türelmesen várt, hogy a zebrán átvergődjön a családi karaván: szatyrokkal felszerelt anya, aki maga után ráncigálta aprócska,…..
fáskerti elvtárs 2021.01.04 15:51:25
@arthurthedent:

Csak eszembe jutott, mit szólna a rendőr, ha a seggére csapnék, vagy hirtelen felkapnám és halálra csiklandoznám. Esetleg közölném vele, hogy csak akkor van csoki, ha megette a borsófőzeléket, netán megkérném, hogy most egy darabig hagyjon nyugodtan dolgozni. Vagy mi lenne, ha nem tennék ilyet a gyerekeimmel.

De félretéve a viccet: családi körben az ember felszabadultabb, őszintébb, minden irányban többet engedhet meg magának, mint a főnökkel vagy egy rendőrrel szemben. Otthon lehet hangosan röhögni vagy sírni, ölelkezni vagy néha veszekedni is. Kissé sivár lenne az élet, ha mindig ott lenne a főnök vagy egy rendőr.

Természetesen ordítozni nem kell, főleg nem rendszeresen, de ha olykor mégis becsúszik, nem lesz tőle senkinek semmi baja.
fáskerti elvtárs 2021.01.04 17:33:04
@arthurthedent:

A te családodban még sose volt veszekedés? Csak a tévéből tudod, mi az?
fáskerti elvtárs 2021.01.04 17:48:56
@arthurthedent:

"Az, hogy mi a helyzet velem, az teljesen lényegtelen. Tudom hogyan működik a villanymozdony annak ellenére, hogy soha nem volt villanymozdony a családomban."

És persze tudod, hogy kell nevelni a gyereket, még ha neked nincs is. Ha arról dumálsz, hogy kell élni, nem éppen lényegtelen, hogy te hogy élsz. Pofázni a levegőbe ugyanis mindenki tud. Csak az nem szokott érdekelni senkit.

Aki meg úgy beszél a gyerekével, mint a rendőrrel, az egy pszichopata. Csak mondom.
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
      Az orbáni vezérdemokrácia esete a Leeds United: Aston Villa meccsel.     A héten kerül a boltokba Körösényi András, Illés Gábor és Gyulai Attila "Az Orbán-rendszer" című könyve. Tavaly áprilisban viszont a Leeds United játszott az Aston Villa-val a Championship League-ben és a hetvenkettedik…..
fáskerti elvtárs 2020.12.11 09:50:29
@Dendrobates: Szerintem ő Brendel Mátyás lesz.
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
fáskerti elvtárs 2020.12.04 22:36:42
@aronsatie: Amúgy, ha általános feljelentési kötelezettség lenne, annak elmulasztása meg bűncselekmény, akkor most mindenkinek fel kéne jelentenie Bayert. Ha pedig megtudod, hogy valaki nem jelentette fel, őt kéne feljelentened. Ha nem teszed, téged kell feljelenteni. Rövid időn belül mindenki feljelentene mindenkit.
fáskerti elvtárs 2020.12.05 08:22:15
@Dendrobates: Ez nem menekültügy, hanem közbeszerzés. Másrészt az EB-t nem hinném, hogy különösebben érdekelné, ki szerint kinek a kottájából játszanak. Ha az uniós joggal ellentétes a nemzeti, eljárást indítanak, ez a dolguk.
fáskerti elvtárs 2020.12.05 09:32:52
@Dendrobates: Jogszabályokról van szó.

"Na ennyit a nyugat demokráciaféltéséről."

Elég lenne, ha a magyarok féltenék.
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
fáskerti elvtárs 2020.12.01 16:13:45
@rinaldo-rinaldini:

Érdekes megfogalmazás. Nem azt mondja, hogy "nem tudom, kinél volt, nem is láttam drogot", habem azt, hogy valaki "elhelyezte", de nem tudom, ki és "miképp".