Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cenka

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
weirdoldtales Az apákról 2012.01.13 22:50:17
Nicholas Kristof, egy kiváló geopolitikus írása elhunyt édesapjáról. Nem mese, igaz történet, és bár talán szentimentális és klisés néhol, mégis érdemes elolvasni és alkalomadtán meg is fogadni. My Father’s Gift to Me  By NICHOLAS D. KRISTOF When I was 12, my father…..
Ugyan fiam! FEszti körkép 2011.08.29 12:06:00
Kedves egyszeri látogató!Az esküvőt ábrázoló 150 m2-es kép első jelenetében a Bakáts téri lak látható, amint a törzs asszonyai éppen ünnepi eledelt - kókuszgolyót, avagy ritkább nevén Ritacsalogatót készítenek. Közvetlen mellettük a fehérbe öltözött,…..
Szia Dorka! Úgy tűnik menő dolog mostanában blogot vezetni, irigykedtünk is picikét, úgyhogy gondoltuk csinálunk mi is egyet, ne a tied legyen minden dicsőség, na! Úgyhogy itt ez a kis napló, ami igyekszik majd bizonyítani, nélküled sem állt meg az élet itt Pöstön, de azt is, hogy…..
 Sziasztok Mindenki!  A rövidség, a tömörség fontos. Ezt már Örkény óta tudjuk: "A mellékelt novellák rövidségük ellenére is teljes értékű írások. Előnyük, hogy az ember időt spórol velük; mert nem igényelnek hosszú hetekre-hónapokra terjedő figyelmet.…..
Június 24-25-én Ven Csia-Pao kínai miniszterelnök Magyarországra látogatott, ahol Orbán Viktorral egy 12 pontból álló megállapodást írt alá, és tettek egyéb ígéreteket egyebek mellett ezekről a témákról (az összes itt olvasható):150 magyar diák Kínában folytatott…..
 A világ első edény-horrorrövidfilmje a SZISZ műhelyéből, a Közebédlők tragédiája     Természetesen az egész csak a fikció műve, különösen a mosatlanok!..
[Provokatív véleménynyilvánítás következik egy tagunktól vitaindító céllal. Let's debate!] Sajnos a folytatás nem olyan romantikus, mint ahogy azt anno a Bizottság kitalálta, de ettől függetlenül erre a problémára is elképzelhető „bizottsági” megoldás. A 20.…..
Mindenkit szeretettel várunk április 16-17-én Balinkára a Bevonó Kirándulásunkra. A reggeli közös indulás, megérkezés és szálláselfoglalás után, elfogyasztjuk az otthonról magunkkal hozott elemózsia egy részét, majd egy könnyű túrához öltözve, folyadékkal…..
 Március 23-án 18:00-tól a C épület VII. előadótermében folytatódik szakpolitikai előadássorozatunk, ezúttal kissé kicsapva a mainstreamből és messzebb az index címlaptól, ugyanis témánk az energiapolitika, szűkebben az ellátásbiztonság felé tett/teendő törekvések, a…..
A 2011-es SZISZ Téli Tábor utolsó előadója Dr. P. Szabó Sándor volt, a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kar adjunktusa, a Kínai Közigazgatás-, Gazdaság- és Társadalomkutató Központ igazgatója, aki Kína jelenéről sajátságairól és a gazdasági válság…..
 Fénysebességgel startol a tavaszi Sci-Fi kurzus! Az első film a H. G. Wells regénye alapján készült SF-történelmi jelentőségű  The Time Machine. zombik, világháborúk, i.u. 800.000, szex, kannibalizmus, könyvek - és persze utódisztópia, előutópia…..
Az elsős nap után szeretnénk meghívni Titeket a soron következő programunkra, amely a tavaszi szakpolitikai előadássorozatunk első alkalma, ahová meghívtuk Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkárt, Rencz Botondot, az Ernst & Young adó-tanácsadási…..
Avagy a Wikileaksről kicsiben és nagyban Dr. Tálas Péterrel   Most, hogy a Téli Tábor (beszámolók, képek, esetleges kiszivárogtatások hamarosan) fáradalmait kipihentük, szeretnék újabb programmal kedveskedni nektek, ezért az idei Elsős Napunkra (naptárba bevésendő: 2011.…..
Jövő hét szerdán (nov. 3.) előadást szervezünk Nektek! 16:30-tól az E (régi) épület I. előadójában vendégünk lesz:    Kőrösi Orsolya a CET kulturális igazgatója és Bojár Iván Budapest volt városarculati tanácsnoka   A…..
  A minap este (okt. 25. for the record) a Tarkaréti Kollégiumban szervezett filmest kapcsán osztanék meg veletek néhány gondolatot Polanski Szellemírójának "nemzetközis" vonatkozásairól. Aki látta a filmet, nem kell magyarázni miért, aki pedig nem, annak tudom…..
 Múlt hét kedden a Bevezetés a sci-fi irodalomba c. elsős kurzus keretében annak jártunk utána, hogy tudjuk-e, és ha igen, hogyan definiálni, de legalábbis szűkíteni az SF irodalom határait. Ennek az eszmefuttatásnak rövid összefoglalóját olvashatjátok itt. Jövő héten…..
A Széchenyi István Szakkollégium Bemutatja   a 2010/2011-es tanév őszi  ELSŐS KURZUSAIT   Mi az az Elsős Kurzus?   Az Elsős Kurzusokat mi SZISZ-esek szervezzük Nektek. A kurzusokat olyan témákban hirdetjük meg, ami minket érdekel (tehát mi már lelkesek…..
    Hogy méltóan köszönthessük immáron a koliban is idei Újonnan Felvettjeinket, az egyetem első hetében – integráló hét fedőnév alatt – több programot is szerveztünk nekik. Ezekről olvashattok rövid szöveges és képi beszámolót az alábbiakban.  …..
  Tovább után részletek! Szeretettel várunk minden érdeklődőt a SZISZ idei Elsős Napjára! A Ráday koli szakkollégium első emeleti előadójában (térkép itt és itt) csütörtökön 18:00-tól vendégünk lesz Bardócz Iván, a Figyelő Net (fn.hu) felelős…..
Az alábbiakban a SZISZ tavaszi félévének legjobb beszámolójának választott dolgozat -  Udvari Zsolt: Modellek a biológiában és a közgazdaságtanban - összefoglalóját olvashatjátok a szerző tollából:Beszámoló dolgozatomban - amelyet a Széchényi István Szakkollégium…..
 Hejhó-hejhó, hej táborozni jó! Balatonszepezden járt a SZISZ nyári tábora Nagyobb térképre váltás    A vizsgaidőszakot kipihenendő - ahogy eddig minden évben - nyári táborozni ment a SZISZ apraja-nagyja, fiatalja-időse. Újonnan felvettjeink az akklimatizáció…..
Június 4-én, pénteken este újra kísértet járta be a Ráday második emeletét - az idei felvettjeinket (mégegyszer gratulálunk nekik! - a névsorért ld. szisz.hu) kísértettük meg serrel és étekkel annak örörmére, hogy immáron hivatalosan is megszerezték az "akikre büszkék…..
Emberi jogok és a sci-fi: tegnap álom, ma újdonság, holnap a mindennapok gondja Az emberi jogok kapcsán a legalapvetőbb vitát mindenképp fel kell emlegetni: univerzálisak, vagy pedig érvényesül-e a kulturális relativizmus. Más szóval: vannak olyan közös, az emberiségre általában…..
Critical mass vagy critical miss?   Nemsokára a CEN-en hallhattok egy előadást-beszélgetést a SZISZ szervezésében a Critical Mass-ről, ehhez szeretnék egy kis felvezetést adni, megvilágítani a téma néhány aspektusát, de főleg gondolkodnivalót adni az előadásig, ahol majd sok…..