Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A-team

6 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kifordított ország A Fogtündér 2010.04.22 08:00:00
Tarlósnak van egy dumája az már egyszer biztos. Új szállóigével gazdagodott a magyar politikai nyelv: "fénymarhaság". Nem tudom, hogy pontosan mit jelent, de kurva jól hangzik. Nem mellékesen teljesen igaza van. Dugódíj? Ingyen BKV? Horváth Csaba legújabb…..
Peter Steele után egy újabb legenda távozott el közülünk. Április 19-én hétfőn, hosszas küzdelem után elhunyt Guru a legendás Gang Starr duo egyik fele. Íme nyílt levele barátaihoz és rajongóihoz: I, Guru, am writing this letter to my fans, friends and loved ones around the world.…..
A-team 2010.04.21 08:32:20
Belsőség Volt egy tankom is... 2010.04.19 14:22:00
 Egy 1949-es Jaguar Mark V még Angliában is feltűnő jelenség, pedig érdekes és szemrevaló autókkal nap mint nap találkozhat az ember. A jólnevelt autóbuzi tehát udvariasan kopog, kérdez - és ettől a pillanattól kezdve sajátos, bizarr események sora veszi kezdetét...Pedig…..
A-team 2010.04.20 17:40:26
@Gulyás G:

Zseniális a cikk hangvétele. Nem értek egyet a több részletet meg fotókat követelőkkel: ez egy remekül megszerkesztett életkép a ködös Albionból, Mr Russel pedig akkor se lehetne britebb ha Marmite-tal trágyázna (hozzá teszem arra legalább jó, kenyérre kevésbé). Ez az utóbbi idők legjobb belsőség cikke, kicsit Rejtő Jenő meg P.G. Wodehouse hangvétele jött át, de ez csak előnyére válik. Gratz!
Tavaly ilyenkor még ő volt a Cosmo-lány, teljes erőbedobással, főállásban nyomta, hogy sikeres, szingli, karrier, meg Donna Karan-ruhák. És egyébként is egy Cosmo-lány csak azért nyeli le egészen, mert ő akarja, és tudja, hogy az életben mindent ki kell próbálni. Jaj, ne mondj…..
Elnézésüket kérem előre is a szavakért, de azt, amin jelenleg utazunk a szakterminológia egyszerűen szopórollerként emlegeti. Felültünk rá lassan három hete és eddig csak dombnak fölfelé hajtottunk. Izadtságunk a szemünkbe folyt, majd ki is mosta gödréből, kollégáink idebent…..
Bűnügy-lopás Azt hitte a norvég, hogy a magyarok nem lopnak biciklitPécs, 2010. április 14., szerda (MTI) - Ellopták egy norvég lány kerékpárját egy pécsi kerékpártárolóból alig pár perc alatt, miután nem láncolta ki biciklijét.Zsobrák Péter, a Baranya Megyei…..
1887 novembere. A Plumstead park felé biciklizik a Tottenham Hotspur Football And Athletic Club gimnazista srácokból álló csapata, hogy megmérkőzzön a Royal Arsenal nevű lőszergyár melósaival, egy barátságos mérkőzés keretében. A meccset 1-2-es vendégvezetésnél, 15 perccel a…..
A-team 2010.04.14 16:38:04
Jó poszt, pár apró észrevételem lenne:

- FB valóban a Nottinghamben játszott előtte, de nem egy csapatra való mezt kapott, hanem a sajátját hozta, ami piros volt, így a többiek is piros ingben játszottak;

- Tottenhamben ma is nagyszámú ortodox zsidó közösség él, bár a szurkolók kemény magját jamaikai zsebtolvajok és kongói késelők alkotják (ezért nem is értem miért sértődött meg pl. Sol Campbell amikor "hülye n*ggert" kiáltott a többi szintén nem sokkal intelligensebb afro bevándorló...);

Én konkrétan kb. félúton a két stadion között laktam amikor kint éltem, tudok egyet s mást észak-kelet Londonról, a csapatokról, a hangulatról.

A helyzet annyira súlyos, hogy ilyenkor békés családapák és ittas egyetemisták egy emberként szívatnak mindenkit a tömegközlekedésen, akinek rímel a ruhája színe valamelyik mezre - tekintet nélkül arra, hogy 80 éves nyugdíja néni piros kalapja vagy a fiatal üzletember kék zakója a célpont. Rivális kocsmák már egy héttel előre kiírják, hogy hülyéket - az ellenfél színeiben érkezőket - nem engednek be. Ilyenkor kikerül az ajtó fölé a támogatott csapat zászlója, és aki a másik csapat mezében/sálában/stb. betéved egy sörre, annak szólnak előre, hogy ez itt az életébe kerülhet a meccs napján. Az Arsenal állomáson és a White Hart Lane-en is fix, odabetonozott rácsok választják el az aluljárókból kifelé és befelé igyekvőket, középen demarkációs sáv, a rendőröknek. A Lane-en hatalmas a hangulat általában, de sosem mertem vörös gúnyában kimenni, este nem életbiztosítás az a környék, még a nyári holtszezonban sem, pláne ha meccs van. Az Emiratesben ilyen gond nem nagyon van, bár csak pár kilométer a táv, teljesen más összetételű a lakosság. Itt általában nincs balhé, ha a Tottenham szurkolók nem szívódnak fel a környék kis utcáiban és kötnek ki egy Arsenalos kocsma hátsó kertjében.

Tényleg nem cikizésből, meg nehogy mi magyarok egymásnak ugorjunk kedvenc csapataink miatt, de az elmúlt 5 év során Angliában(!) a londoni Tottenhamben történt a legtöbb erőszakos búncselekmény (késelés, lövöldözés, utcai verekedések, bandaháború). Még a drogoktól és fegyverektől hemzsegő - szintán londoni - Brixton nem fért a top 10-be.

Amúgy Arsenal szurkoló vagyok - gondolom levágós volt -, remélem elhozzuk ma a 3 pontot!
Van Persie beáll a második félidőre, és 1-0-ról fordítunk 1-2-re!

Hajrá Arsenal!
A-team 2010.04.14 16:39:49
@donnelly:

Azért ezt majd még meglátjuk, de ha nem lesz sokat sérült, még lehet akkora legenda. Amúgy szerintem kicsit fals összehasonlítani őket, Messi szélső, Zizu inkább irányító volt, így pl. Fabregas v. Xabi lehetne jó összehasonlítás, de ők szerintem nem ütik meg azt a szintet.
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
A-team 2010.04.14 15:04:56
@okostojgli:

Igen, szerintem is az a kérdés, hogy a FiDeSz mennyire szeretne majd a Jobbik táborából egy nagyot hasítani.

Ha megnyugszanak abban, hogy a többség támogatását élvezve végre megmutathatják, hogy lehet Magyarországon normális kormányzás és közigazgatás, akkor minden rendben lesz.

Ha inkább a hatalomszerzés a cél, akkor esély sincs bármi nemű liberális hozáállásra, már szinte látom OV-t amint meghívja a magyar gárda vezetőit egy kis beszélgetésre, majd mindenki mosolyogva távozik.

Mindenesetre örülök, hogy végre a saját politikai oldaláról is kap ellenzéket a kormány, talán végre valóban az adott témáról, problémáról, és nem a személyes, vagy politikai csatákról fog szólni ez a ciklus. Ha a Jobbik ebben partner tudna lenni - t.i. konstruktív ellenzékké válna - akkor lenne esély rá. Ehhez ugyan valószínűleg le kell építeni / meg kell regulázni a magyar gárda leghangosabb tagjait, ami szintén kockázatos a Jobbik számára, de még mindig jobb, mint egy életre a bőrükbe égetni, hogy ők egy romboló, szélsőséges párt.

Ha Vona és Morvai a hangos politizálás helyett a szakmai oldalra teszik a hangsúlyt, akár valami jó is kisülhet ebből, ha marad az árpád-sáv lobogtatás, meg a b-közép hangulat, akkor nekik kaszáltak hosszú távon...
Mikor eldöntöttük, hogy mindössze tíz autót állítunk ki standunkon, már akkor lélekben szemberöhögtük magunkat. Tudtuk, hogy lesz bónusz, nem is egy. Kettőt most bemutatunk, de a harmadikat, amely ma, kedden is, a levegőben lóg (mert nem kapkodjuk el) csupán egy villanásnyi kép…..
A-team 2010.04.13 13:51:18
@Grifter:

Egyetértek, nálam egy tizes kúlsági listán egy masszív negyvenhetet kap! :)
A-team 2010.04.13 15:10:39
@CPT. Balu:

Ez nagyon durva, kösz a linket!

@rex:

Euro-NCAP *****

Jah, és a tegnapi Ezeröcsi hatalmas volt, Winkler azt vízionálta, hogy Bazsó úr besétál a parlamentbe egy RPG-vel, lebontani a fölösleges fényűzés mementóit. Komolyan mondom ez az utóbbi idők egyetlen valóban vicces dumálós műsora, nem siratom a Boros-Bochkor-Bohócduónak szánt műsoridőt...
  Ma egy tanfolyam reális ára 130-150 ezer forint. Aki 50-60 ezerért hirdeti az oktatást, biztosan trükközik, ennyiből még a költségeket sem lehet kigazdálkodni. Vélemények az azonos című írásunkról...
A-team 2010.04.07 17:31:31
@Mokele-Mbembe:

Én 12 éve tanultam/vizsgáztam. Biztos megvolt a 600 km, mert az oktató Óbudán lakott, de vásárolni Budaörsre járt. Ha így vesszük volt autópálya is, esti vezetésre mondjuk én sem emlékszem.

A cikkhez:

Fajátja válogatja, ne általánosítsunk ami a vizsgát illeti. Engem az óbudai ATI pálya (a kiinduló hely) kijáratánál megvághatott volna a forgalom vizsgán, mert kettesben gurultam, kinéztem és mentem. A gond annyi, hogy ott STOP vonal van, azaz a betű szerint egyes, nullára fékezés, kukucs és go.

Egy maroknyi oktató és vizsgabiztos igenis lelkiismeretesen végzi munkáját és többre tartja az életszagúan vezető, rutinosabb tanulókat, mások lecsapnak a legkisebb hibára és jön a kasza.
A-team 2010.04.07 17:33:26
@romesz:

Na ja, az USA a másik véglet. A barátaim kimentek és egy (!) délután alatt megvolt az egész, mondjuk automata váltóval, de akkor is... pffff...
A-team 2010.04.07 17:42:42
@romesz:

Jah, egyikük bukott, majd mentek mégegy kört 20 perc pihenő után...
Most őszintén, meglep valakit, hogy Jakab bácsi levelesládájában még mindig akadnak remek félrefordítások a Top Gearből?Gondoltam egy merészet hát, és hogy ne aprózzuk el a dolgot, ma három beküldés is kikerül ezügyben, összesen két posztban, 1+2-es elosztásban.P. beküldése…..
Nemrég jelentős kommentviharokat okozott Alföldi Merlot kolléga Takács Lajos-posztja, amelyben kilenc ponttal a legjobb magyar száraz fehérnek minősítette a Hollóvár somlai furmintját. Kilencpontos bor háromezerért? Több se kelletett: már tárcsáztam is délszláv népfelkelő…..
Írtunk már korábban az oolong teákról. Most csak nagy vonalakban átfutjuk, hogy hogyan készítik ezeket, illetve megkóstolunk egy klasszikus oolong teát.Amint korábbi cikkünkben írtuk, az oolong teák gyakorlatilag részlegesen fermentált teák, azaz félúton állnak a zöld és fekete…..
A teát és néhány hozzá kapcsolódó szokást előszeretettel társítjuk a britekhez, részben helyesen. Kevesen tudják azonban, hogy némely "tipikusan brit" szokás valójában máshonnan ered. A tea tejjel való ivását például valójában egy francia márkinénak (Madame de…..
Íme egy egyszerű jeges tea recept rooibosból. Frissítő és egészséges üdítő, nem csak a forró nyári napokra.Hozzávalók (1,5 literhez):- kb. 15g (3 evőkanál) erdei gyümölcsös rooibos (beszerezhető teaházakban, vagy tőlünk [ár: 900 Ft/100g])- két citromkarika- fél evőkanál…..
Ez a nagyszerű növény manapság egyre többször bukkan fel életünkben. A vörös fokföldirekettye, azaz a rooibos napjainkban kezd a tulajdonságainak megfelelő elismertségre szert tenni. A borsó és a bab e távoli unokatestvére sokáig ismeretlen volt a teázást kedvelők körében, de…..
Aki manapság azt mondja tud egyet s mást a teáról, az vagy botanikus, vagy teaház tulajdonos, esetleg kíváncsi rajongó, akárcsak jómagam. A széles tömegek számára a tea sajnos egyet jelent a filterek töltelékével, esetleg a nyári melegben a hűtőből kikandikáló ice tea-vel -…..
Tea, az élet itala Bemutatkozó 2010.03.30 14:00:00
Szép napot mindenkinek! Örömmel jelenthetem ki, hogy elindult blogunk. Célunk, hogy jobban megismertessük a hazai blogszférát a teával és hasonló főzetekkel kapcsolatos kultúrával, tényekkel és tévhitekkel, a különböző tea fajtákkal. Nem titkolt szándékunk, hogy a saját…..