Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsugasvili82

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kokik és sallerek országában még mindig nem tanulnak Trianonból.  Leverte a Szent Korona másolatát egy szlovák hostesről a buzgó magyarméter - aki egyébként később levelekben kereste fel a hvg.hu szerkesztőségét, miszerint mégsem így történt, hanem úgy…..
dzsugasvili82 2013.03.06 14:02:03
Hú, meg bírtam állni, régen nem írtam ide. De most muszáj. A Szent Korona mint a neve is mondja, szent. Régen a teljes politikai elitnek az volt (szlovákoknak, románoknak, magyaroknak, horvátoknak, mindenkinek), de ma is igen sok ember tiszteli a régi hagyományunkat szerencsére. Ostoba, bunkó, nemzettudatukat vesztett barmok persze tréfálkoznak vele gyakran, gúnyolják, de tényleg - számomra meglepően - sokan tisztelik is a Koronát. Valószínűleg Szlovákiában is lehetnek ilyenek, másképp nem kerülne elő semmilyen formában náluk (lévén hogy akkor egy másik ország jelképének kéne tartaniuk).

Viszont a Korona beavató korona, nem pedig országló, amelyet a királyok/királynők a fejükön viseltek pl. ünnepi alkalmakkor. Ez azt jelenti, hogy kizárólag a koronázáskor viselhette az illető uralkodó, soha többet. Nem is láthatta senki, el volt zárva, koronaőrök őrizték. Mária Terézia tehát SOHA nem grasszált a fején a Koronával a koronázását kivéve. A Koronát tehát e beavató volta miatt övezete különös tisztelet. Ma már sokan elemzik a rajta látható képek alapján, hogy milyen jellegű is lehetett pontosan ez a beavatás.

Ilyen tárgyakkal tehát nem tréfálkozunk, nem dobjuk a fejünkre SEMMIFÉLE rendezvényen. A másolatát se. Mert ez hányadék viselkedés. Ha már a kereszt, az országzászlók és a zsidó jelképek esetleges gúnyos felhasználása felháborodást kelt, akkor még milyen felháborító az, amikor egy ilyen egyedülálló állami szent tárgyat használnak fel gyalázatos, üzleti vagy szórakoztatási célokra.

Akkor is le kellett volna venni a fejéről a csajnak, ha hottentotta, kínai, orosz vagy MAGYAR lett volna, mert itt a környezet volt ocsmány. Az viszont különösen jellemző azért, hogy a velünk finoman szólva is furcsa viszonyban lévő szlovákok vetemedtek ilyesmire.
dzsugasvili82 2013.03.06 17:20:17
@komplikato: Ezt cáfolják a radiesztéták és azon mai őrök beszámolói, akik különböző furcsa jelenségekről számolnak be.

Nem mellesleg egyesek szerint a Korona lényege a felépítésében rejlik, tehát azok a képek ilyen formában, amilyenben ismertek, ilyen anyagokból, ilyen abroncson és pántokon, ilyen csüngőkkel és kereszttel fejtik ki azt a beavatást, ami a királyoknak jár. Magyarul nem a meglévő 1 példány a fontos, hanem az, ahogy felépül és kinéz. A probléma a gondolat hívei szerint, hogy olyan tökéletes a Korona, hogy szinte lehetetlen lemásolni, még mai technikával is.

Szóval érdekes elmélet ez a másolatos, csak nem tudom, mi lenne az értelme. Hacsak nem az, hogy annyira rettegnének a Koronától, hogy nem mernek a közelében dolgozni. De akkor megint: miért hiszik azt az ezoterikus hívei, hogy ez az igazi a parlamentben?
          Erről a vitáról van szó. Röviden: Felcsuti Péter, a Bankszövetség volt elnöke blogjában, Michael Sandel morálfilozófus könyvét idézve azon gondolkozik, vajon a kötelező sorkatonai szolgálat vagy az önkéntesekből álló hadsereg fenntartása…..
dzsugasvili82 2013.01.26 00:57:36
@Mister Gumpy: @nevetőharmadik: Én értem ezt. Ez a másik vélemény. Ettől függetlenül én primkónak tartom ezt a fajta imádatot alapból is, olyan blogon meg, ami a közéleti aktualitások kegyetlen fikázására van kihegyezve, egészen nevetséges.

De a kritikát persze már nem bírják, ki is tiltottak a blogról, kénytelen voltam izzítani a tartalék profilt. Ezt különösen nevetségesnek tartom, hogy a nem trágár, bíráló véleményért kitiltanak valakit. Más itt mindenfélét ocsmánykodik, elképesztő jelzőket írnak le, pl. a kormányra, emberekre, de az normális. Ha én valamit szóvá teszek, azért kivágnak.

Gratula, 100%-ban nem értem, mit akar egy ilyen ember az USA-ban ilyen hozzáállással. A blog szerzője annyira fájdalmasan magyar mentalitású, hogy ennél magyarabb már nem is lehetne.
Vajon elegendő és elég hatásos-e úgy fellépni a náci eszméket hangoztató személyek és mozgalmak ellen, hogy szóban elítéljük őket, és tiltakozó nagygyűléseket szervezünk? Mindez szükséges, azonban messze nem elégséges a megzabolázásukra. A szónoklatok és tüntetések…..
dzsugasvili82 2013.01.05 22:31:17
@Jolka40: Szerintem tévedsz. Ez borzalom, nem szabadít meg semmitől, sőt az ilyen cikkek miatt lesz rossz a hangulata mindenkinek. Egyszer írok egy cikket erről, hogy az Index a jobboldalon mennyi időnként hoz le vagy Korona gyalázó, vagy magyarokat gyalázó Detahó-féle szlovákos, vagy turulos, vagy nácizó, végtelenül, láthatóan szándékoltan primitív cikket, amire százával jönnek a válaszok. Nyilván ezzel akarnak valami ismeretlen okból valamiféle gyűlölet-lángot ébren tartani. Nem tudom mire föl, de hatásos, az biztos.
Nagyjából az a gondolkodási mód határozza meg Orbánék logikáját: alkotmányellenes egy jogszabály? Ki nem szarja le, majd módosítjuk az Alkotmányt! Akarom mondani az Alaptörvényt. Ezt történt például a választási regisztrációval kapcsolatban. Miniszterelnökünk a minap…..
Tom Hanks, az amerikaiak egyik bálványa, a jófiú, akit minden lányos anya a mai napig szívesen fogadna vőjének, megbocsáthatatlan bűnt követett el. Azt mondta, basszameg, ráadásul nem otthon, a hülye macskájának, amikor az már hatodjára szart oda az alom elé, nem, hanem a…..
Szőcs Géza kulturális államtitkár június 13-án, szerdán lemondott posztjáról. Balog Zoltán EMMI-miniszter még aznap bejelentette, hogy az NKA-t tavaly ősz óta irányító L. Simon Lászlót, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, az Országgyűlés kulturális bizottságának…..
Elindult a Spartacus második évada, és sajnos a készítők pontosan ugyanazokat a hibákat követik el, amiket már az első évad első néhány részében is fel lehetett róni nekik: iszonyú öncélúan véres a sorozat, a lassított felvételben kiömlő belek, agyvelődarabok és a kis…..
dzsugasvili82 2012.02.20 20:50:00
@Kelta67: Nem, sajnos nem így éltek. Elég sokat magyarázták a töri szakon, hogy van pár nagyon híres könyv, ami a császárokról ír, és ott vannak iszonytató történetek összeszedve róluk, amelyek jó része nem bizonyított, viszont az írók természetesen ezek alapján írtak regényeket meg más történeteket a rómaiakról, és ez ment át a köztudatba. Valójában nagyon nem ez volt. A pogányság viszonyai közepette nem volt poén ez az őrjöngés, csak a mából visszatekintve. Elég komoly erkölcsök voltak a hétköznapokban, az ilyen orgiák ott is kirívóak voltak, lásd: a lucullusi lakomáról pl. máig beszélünk, az lehetett ilyesmi, bár ott is kajálás/hányás dualizmus volt, amiért megmaradt a történet.
Fogalmazhatnánk úgy is: Fábry Sándor utolsó esélye. Mint ismeretes, a humorista csatornát vált, elhagyván az RTL-klubot, ma esti indulással kéthetente jelentkezik majd új műsorával az MTV-n. Az RTL-nek egy adást 15 millió forintért készített el a stáb, az MTVA-nak ugyanez 15-18…..
Piszlicsáré bérvitából a Dexter című sorozat sorsát befolyásoló kötélhúzásba csavarodott Michael C. Hall pár héttel ezelőtt bejelentett igénye, miszerint fizetésemelést kér, mert különben. A Showtime egyelőre úgy van vele, hogy megnézi, blöfföl-e a színész, és nem…..
dzsugasvili82 2011.10.14 21:40:13
@csipkefa: Ebben igazad van, ezen már én is gondolkoztam. Hogy mennyire romboló, nem tudom, de hogy elmebeteg dolog, az tuti, és hihetetlen, hogy ezt valaki megcsinálja több tízmillió emberrel világszerte. De azért nem fogom abbahagyni:-D
comment:com Meghalt Andy Whitfield 2011.09.12 06:29:00
39 éves korában meghalt a Spartacus: Blood and Sand (Vér és homok) című sorozat főszereplője, Andy Whitfield. A színész Walesben született 1972-ben, 1999-ben költözött Ausztráliába, ahol ezt követően élt. A Spartacus előtt ausztrál sorozatokban szerepelt, egy kisebb szerepe a…..
  Túl könnyű az angol, ezért nem ezzel kellene kezdeni a nyelvtanulást – áll egy oktatási államtitkárság által elkészített stratégiatervezetben, amely az Origo birtokába került. Hüledezve állunk a nyelvtanulást érintő kormányzati tervek előtt, amelyek mintha…..
Csak a szokásos: nemes szándék, pocsék kivitelezés, sértődöttség, szánalmas magyarázkodás. Balsai alkotmánybírójelölt-fideszesképviselő csodálatos törvényjavaslatáról van szó, amely nyomokban alkotmányellenes részeket tartalmazhat. Az elgondolás nagyon is helyes: jó…..
Ambivalens érzéseim vannak a finálét illetően, mert a várakozásoknak megfelelően ütött ugyan, de izgalomban a felvezető két rész többet hozott, a történet pedig nekem elég nagy csalódást okozott. Még szerencse, hogy John Noble színészi játéka megmentette a The Day We Died…..