Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aron M

13 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Máthé Áron cikke a Kommentár folyóirat Tizenkét téves mítosz c. összeállításából. * Hollós Ervin régi, meggyőződéses kommunista volt. Az illegalitásban, majd a kiépült kommunista diktatúrában betöltött különböző funkciók után az 1956-os forradalmat követően…..
Aron M 2023.11.06 14:44:01
@a nagy hohoohooo: köszönöm, hogy 10 év elteltével is olvasgatja írásaimat. A hülye szövegére csak annyit szeretnék felvetni, hogy 1. nem kell bedőlni minden kommunista propagandának, még akkor sem, ha valaki olyan, mint Ön. 2. A finnekhez 1939 őszén miért mentek? A bulgárokhoz 1944 őszén? Ne mantrázza a hüyeséget jóember.
Aron M 2023.11.06 14:47:02
@jose maria padilla: buksikám, mindössze azért térek vissza Önhöz, mivel egy kommunista figura 10 év elteltével kommentelt ehhez az íráshoz és ezt követően kicsit beleolvastam a dolgokba, és beleütköztem a béna kis kommentjébe. Ön a csőcselékezéssel pontosan egy platformon áll Nógrádi Sándorral, Biszku Bélával, és a mai Munkásőr Baráti Társasággal.
Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál Az egész év legszebb és talán legfontosabb filmje volt a Gravitáció. A Mandiner két írásban is foglalkozott a filmmel. Rajcsányi Gellért beharangozójában kozmikus magányról írt, és idézi az Ember tragédiájából Ádám szavait az Űr…..
Magyarország egyik alapvető tulajdonsága, hogy szélsőségesen reagál a külföld véleményére: vagy hanyatt esik tőle, vagy pedig az extra Hungariam kezdetű szállóige alapján magasról tesz rá. Egyvalamiben azért biztos, hogy van közös pont: érdekelni mindig is érdekelt minket a…..
A Mandiner blogján Schmidt Mária esszében emlékezett meg Horn Gyula életéről. Ez az írás erre kíván reflektálni. A dőlt betűvel is jelzett idézetek ebből az esszéből származnak. Vajon Horn Gyula tényleg a magyar Talleyrand volt? Esetleg a nyugatos (bocsánat, zapadnyik) Kádár…..
Az Élet Menetének időpontjára tervezett motoros felvonulást a miniszterelnök utasítására nem fogja engedélyezni a rendőrség. Sokan beszéltek a jogállamiság végéről, de legalábbis a jogállamiságot fenyegető döntésről. Nos, nyilván miközben a baloldal egyik csoportja…..
Nagyobb az amygdalánk. Nem követjük a másik szemmozgását, és nem is figyelünk a másikra. Ismert, hogy „tekintélyelvűek” vagyunk. Elődeink már 1552-ben is zárt gondolkodásúak voltak, alighanem a mély tudományos alapokkal rendelkező F-skálán kiverték volna a biztosítékot.…..
Az Együtt 2014 látszólag könnyű helyzetben startolt a politikai mezőnyben. Új formációként, jól láthatóan elkülönülve az MSZP-től és Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíciótól, a friss nemzeti összefogást hirdette meg. A létrehozók szándéka és vezetőinek nyilatkozata…..
Ezt a kínzó kérdést tette fel naiv ügyfél a Tescónak, ahonnak természetesen érdemi választ nem kapott. A kérdés apropóját az adta, hogy naiv ügyfél kiderítette, hogy például a Vitamill pont ugyanannyiért adja mindkettőt nagykerben. Természetesen nem csak a Tescóban, hanem…..
Konzervatórium Hülye magyar 2012.04.24 07:30:00
Aki ma alacsonyabbnak születik, annak az esélye arra, hogy kosárlabdában jó legyen, jóval kisebb, mint magas társaié. Aki ma soványabbnak születik, annak az esélye elhanyagolható abban a tekintetben, hogy szumóbajnok legyen. Aki ma szegény családból származik az egész világon,…..
Elég jól el lehet úgy éldegélni e kies honban, hogy még csak nem is találkozik az ember fia/lánya ilyesmivel. Sőt, a nők úgynevezett hátrányos helyzetét sem kell feltétlen észrevenni. Eddigi egyik munkahelyemen sem kerestem kevesebbet, mint férfikollégáim (bár a rádióban épp a…..
Aron M 2012.04.17 13:12:33
@Fatal Error! System Halted!:

a több ezer éves stagnálás mint olyan egy félrevezető fogalom.
részben utalni szeretnék Terry Jones Medieval Lives c. könyvére.

Másrészt Joseph Heller Isten tudja c. alkotására, amelyben arról a bizonyos aduról van szó... Szexista-e vagyok-e avagy csak realista?
Aron M 2012.04.17 13:13:17
@öreg tyúk:

Az Ön megjegyzése mintha kissé általánosító és erősen férfiellenes lenne.
Az Európai Bizottság jövőképe szerint életünket hamarosan behálózzák és irányítják az egymással kommunikáló tárgyak és - így segítik a mindennapi életünket. De biztonságos-e ez a jövő?A Bizottság első pillantásra kissé utópisztikus jövőképe szerint egy reggeli…..
Megélhetési, öngyűlölő alibicigánynak nevezi a coMMMunity oldalán Kék fény című írásában Forgács Istvánt Tódor János, amiért nem a liberális értelmiség akolmeleg dogmái mentén nyilatkozott romaügyben Pesty László erősen vitatott dokumentumfilmjében (természetesen…..
  Általános axióma lett jobb ellenzéki körökben, hogy az új választási rendszer bebetonozza a Fidesz-kormányt a hatalomba. E nézet szerint – a győztesnek is járó szuperkompenzáció mellett – a választókörzetek határának célzatos tologatásával a jobboldal…..
  Ez a sorozat egy kissé különbözik a többitől, hiszen itt nem csupán alternatívákról lesz szó, hanem a megtörtént események értelmezéséről, esetleg újraértelmezéséről is.  Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című eposzának alapgondolata, hogy dédapja, Zrínyi Miklós…..
Aron M 2012.01.10 11:31:19
@Nathan D'Xantine:
Magyarország tekintetében tényleg igaz amit mondasz, egyszerre volt bázis és megszállt terület, nagyon komoly gerillatevékenységgel. Ez egy nem eléggé feltárt terület, pedig a Török Birodalom kivéreztetéséhez nagy mértékben járult hozzá.

Viszont a Balkán bázisnak számított, emberanyag tekintetében biztosan. Másrészől még a lepusztított Magyarország is komoly "vállalkozási" terület volt a balkáni - elsősorban bosnyák - bégek és klientúrájuk számára.
Aron M 2012.01.10 11:36:22
@Rókakoma: Ezért írtam az iráni fennsíkot is, magashegységek, és különösen is rossz utak. Tehát ebben a tekintetben nem biztos, hogy a klíma szerepet játszik.

Szerintem a birodalom központja a mai Macedónia-Edirne-Isztambul-és Nyugat-Anatólia volt inkább.
Aron M 2012.01.10 11:41:41
@Füredi 3.0: a járványokat is vedd figyelembe!!! plusz a sebesülések utáni haláleseteket, meg a "hangya-rohamok" hatását is, egy két kartácsra töltött ágyúval szemben, vagy keresztűz hatását a bástyák előtti és közötti térben.
A mai napon indul egy kedves barátunk, a Lemilen korábban már publikáló Atrox tollából származó vendégposzt-sorozatunk, mely a keresztes háborúk, és háborúk forgatagában született lovagrendek történetét meséli el, a közvetlen előzményektől egészen az utolsó lovagrendek bukásáig...
A P+R parkolók létesítésére mindenki a budapesti közlekedés javításának eszközeként tekint. Ezt az első hallásra evidens alapvetést szeretném megkérdőjelezni költségbecslésemmel és következtetéseimmel. Egy P+R parkolót mindenki értékes budapesti közlekedési…..
Dobray, Megadja, Szerető: a velünk élő hősök, akik nem féltek a szemkilövető, kardlapozó Gyurcsány-rendszer idején, és nem félnek most sem kiordítani minisztériumi szolgálati autójuk ablakán, hogy kinek van faszhiánya, ki mit merjen követelni az államtól, hogy milyennek is…..
Aron M 2011.10.25 16:06:58
@Kettes:

a haverod épp egy puska használatát pisztoly helyett :))
Aron M 2011.10.25 16:12:37
@Csubakka Mrozsek: egyre jobbak vagytok, "erős ez a csapat" :))
Policity VV Mária 2011.10.15 10:50:00
A parlamenti patkó jobb oldalán, ideológiailag a jobb szélén ül egy nő, egy hölgy, egy képviselőasszony. Ő VV Mária. Ül egy nő, aki nem kémikus, mégis fejből tudja, hogy mi a tallium, az asztácium és a réz vegyjele. Ül egy nő, aki nem irodalomtörténész, mégis tudja, hogy…..
Lengyelország nyugati részén, Szczecintől nem messze található az a furcsa jelenség, amin még a sokat látott lengyel erdészek is meglepődtek. Gryfino községtől nem messze ugyanis néhány száz fa egyszerűen "görbén" nő (lásd a képen): a különös rejtélyre senki sem…..
  Csak megírom ezt a posztot....  Lánczi András írása az apropó (köszönet Ablonczy Balázsnak, a Kommentár főszerkesztőjének az utánközlés engedélyezéséért).   Felhívták a figyelmem arra, hogy Orbán Viktor kötcsei beszédében hangsúlyosan van jelen Bibó…..
Aron M 2011.10.01 13:55:51
@jotunder:

pártpreferencia, muhaha :)

és végül is, vegyük azt is figyelembe, hogy hiába örültek Vincenték, mégis szétlőttek néhány arcot. Ebben nagy hasonlóságot mutatnak a baloldallal, tekintve, hogy az is egy maffia.
Úgyhog tökmindegy, hogy örültök e.
Modorosblog A bőröndös pesti 2011.09.30 13:14:00
Manapság pedig leginkább gurulós bőröndös. Sok-sok évtizeddel ezelőtt még igazi bőröndöket cipelt - ezt váltották fel utána a praktikusabb, jugoszláv sporttáskák, majd a rutinos repülőtérre járóktól átszivárgó, lágyan guruló, nagykerekű bőröndök.Szeptember elejétől…..
  Megdöbbentően üresek voltak Kapolcs utcái július 25-én, hétfőn este. Az idén huszonegyedik születésnapját ünneplő Művészetek Völgye negyedik napján valószínűleg ugyanazt lehetett látni és tapasztalni, mint jó tíz évvel ezelőtt: nincs tömeg. Ehhez persze kellett az…..
A véres norvégiai eseményekkel természetesen tele van az Internet. Számos blogger és hírforrás ragadta meg a lehetőséget arra, hogy - természetesen az áldozatoknak szóló részvétnyilvánítás mellett - saját szempontjából "csámcsogjon" a történteken, legyen szó akár az…..
Aron M 2011.07.27 09:55:39
@hehe64:
csak éppen pont Norvégiában nagyon is képzik, ott többnyire kötelező a katonásdi.

Nem ezzel volt a gond, hanem azzal, hogy a becsületességre és bizalomra épülő skandináv társadalmakban egy ilyen ügy egyszerűen nem lehetséges. Legalábbis eddig fel sem merült...

És hehe64 mesternek egy dafke fricska: a becsületességre és bizalomra épülő skandináv társadalmakat eddig többnyire a nem-európai bevándorlók kezdték ki...
Aron M 2011.07.27 10:40:12
@Anti Anyag:
ott pont!!!
Aron M 2011.07.27 10:51:52
@hehe64:

érdekes, hogy a hozzád hasonlók érvei között már a második lépésben a vitapartner személyiségére/képzettségére/tájékozottságára vonatkozó megjegyzések jönnek elő, sokszor - mint most is - nem egészen releváns módon.

éljen a tolerancia!