Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr.anda

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heló Tibi,A Balatonon találkoztam egy ismerősömmel és megkérdezte, hogy mit csinálok. Mondtam neki, hogy doktorandusz vagyok. Erre ő, na akkor egész éves szabadság...Egy kicsit felháborodtam :) és a feszített munkatempóm mellé sikerült egy kis időt szorítanom, hogy feltárjam a…..
dr.anda 2010.09.12 12:05:57
@reagalom:

Én bölcsész vagyok, és ugyanúgy folyamatosan dolgozom, kutatok nyáron is.
dr.anda 2010.09.12 15:04:19
@Názáreti Brájen:

"1. A közféra/felső oktatás "olyan sokat dolgozom" rinya befejezését. pl. Nem nagyon szoktam július-augusztusbban phd hallgatókkal találkozni az egyetem épületében!"

Én az esetek 90%-ában otthon dolgozom, mert az egyetemen nem adottak a nyugodt munkafeltételek. (Például nincs saját irodám, számítógépem stb.) Ha irodalomra van szükségem, akkor elmegyek könyvtárba, lefénymásolom és hazaviszem.

"2. tessék szépen kiszámolni az egyetemi oktatók valós óra teljesítményre jutó óradíját kiszámolni. Na az versenyképes bármivel is!"

A kolléganőhöz hasonlóan megkérdezném, hogy mi számít valós órateljesítménynek. Egy 90 perces órában többnyire sok-sok órányi munka van, pláne akkor, ha először tartod meg. És az óratartásnál még messze nem értek véget a doktorandusz/oktató feladatai.
Arról nem is beszélve, hogy pl. én egy olyan szakterületet kutatok, amihez Magyarországon nem nagyon van irodalom. Külföldről szoktam könyvet rendelni, de olyan is volt már, hogy magam utaztam ki, hogy hozzáférjek bizonyos anyagokhoz. Ezt az időt/pénzt ma, Magyarországon senki nem fogja nekem kifizetni.
Richárd első napja az egyetemen, ahol a nyáron meghúzott ponthatárt éppen sikerült túllépnie az erős szóbeli felvételinek köszönhetően. A jeles alkalomra Levi's 501-es farmert, deszkás Converse cipőt és piros logós, szintén Levi's izompólót visel - mindezt napok óta külön…..
dr.anda 2010.04.12 12:26:13
@Styxx:

Most már én is rájöttem...
Azért is voltam nehéz helyzetben, mert olyanokat is kellett tanítanom, akikkel pár félévvel előbb még együtt rúgtunk be a szakos bulin :P
dr.anda 2010.04.12 13:09:25
@noirp:

Köszi, de egyelőre még keresem magam. Sajnos nehéz megtalálni a lazatanárság és a fapinaság közti középutat. Az a bajom az oktatással, hogy egy olyan szerepet kell eljátszanom, ami távol áll tőlem. Sosem tiszteltem a tekintélyt, a merev szabályokat, és furcsán érzem magam, hogy nap mint nap egy tekintélyszemély bőrébe kell bújnom. Úgy látom viszont, hogy a legtöbb diáknak szüksége van erre ahhoz, hogy együtt tudjunk dolgozni.
dr.anda 2010.04.21 00:24:25
@Animacs:

A fő probléma az, hogy a bölcsészkar időközben diplomagyárrá változott. Rengeteg embert fölvesznek, akiknek nem az egyetemen lenne a helye, és sajnos csak idő kérdése, hogy mikor diplomáznak le. Sok olyan arccal találkozom, aki egyszerűen nem tud önállóan dolgozni, hanem _mindent_ a szájába kell rágni.
Például a források lehivatkozásakor lazán beírja lábjegyzetbe, hogy "Az internetről", azért, mert az év eleji tájékoztatáson csak annyit mondtam el, hogy mindent hivatkozzanak le a beadandóban, és azt nem emeltem ki külön, hogy az internetes hivatkozásoknál az URL-címet _és_ a letöltés dátumát is meg kell adni.

A jó oktatónak persze alkalmazkodnia kell a megváltozott követelményekhez.