Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alice from Wonderland

26 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Míg a meztelen női test, a női akt a művészet elfogadott témája, a meztelen férfi test a klasszikus antik művészetet követően, jó időn át csaknem láthatatlan maradt, a ruhátlan férfi évszázadokon keresztül csupán mitológiai hősként, keresztény mártírként jelent meg.…..
Kultúrprosti Határtalan Miskolc 2013.04.13 10:03:59
Úgy érzem Miskolcon történik valami. Kiss Csaba tavaly nyáron vette át a színházat, Béres Attilával karöltve. Épp ott voltam abban a pár napban, amikor az átadás-átvétel történt. Bármerre kóvályogtam is a hatalmas épületben, minden zugban történt valami, folyton szólt a…..
Kortárs magyar dráma, sokszorosan díjazott szerző, sokszorosan díjazott rendező, sokszorosan díjazott színészek, Nemzeti. Alföldi Nemzetije. Mondhatnánk azt is, hogy ez már önmagában garancia a sikerre. Ám a sikerért csak ilyenkor kell megdolgozni igazán. Az, hogy jegyet kapni az…..
 Sosem gondoltam volna, hogy függetlenedhetünk az olaj és a gáz mindenható uralmától, politikai szövevényeitől, gazdasági érdekhálójától. Úgy tűnik azonban, hogy minden adottságunk megvan ahhoz, hogy komoly energia nagyhatalom legyünk, mégpedig napenergiában. Nem…..
  Az új Széchenyi-terv megálmodói olyan elképesztő fejlődést vetítenek előre a következő 20 évre, hogy tátva marad a szája annak, aki olvassa. A környezettudatosság, az átgondolt közlekedési hálózat, a használaton alapuló…..
Egy hete, hogy véget ért a foci vb, sokak számára nagy űrt hagyva maga után. Egy hónapon át nem nagyon kellett gondolkodni, hogy mi is legyen az esti program, hiszen egy közös meccsnézésre mindig össze lehett trombitálni néhány barátot, vagy elég volt beülni bármelyik bárba,…..
  Tulajdonképpen minden adott ahhoz, hogy komoly változások menjenek végbe a következő évtizedekben az Európai Unió energiafelhasználásának tekintetében. Csökkenő szén-dioxid kibocsátás, zöld munkahelyek, innováció és olcsóbb…..
Mint azt a saját bőrünkön is tapasztaljuk, valami változik. Egyre többször van hőségriadó és egyre enyhébbek a telek is. Nosztalgiával emlegetjük a gyerekkori kemény fagyokat és lassan a fehér karácsony is kuriózumnak számít. A helyzet pedig az, hogy ez már csak rosszabb lesz.…..
Az Uniós fejlesztések egyre inkább arra töreknek, hogy a jövőben is fenntartható, minél kevesebb kárt okozó közlekedési és fuvarozási alternatívákat teremtsenek. A törekvések mindenképpen értékelendők és figyelemre méltók, de nem késtünk el ezzel egy icipicit? Egy kissé…..
Mikor megláttam, hogy Alice from Wonderland kollegina a gyermekszegénységről posztol, azonnal beugrott, hogy de hisz én tudom a megoldást. Nem úgy értem, hogy van egy ötletem, amit idefirkantok kétezer karakterben és ezzel letudtunk egy ötezer éves problémát, hanem hogy nem is olyan…..
  Az elmúlt két évben másról sem lehetett hallani, mint bezáró gyárakról, megszűnő munkahelyekről. A munkanélküliség növekedesévél ezrek kerültek kilátástalan helyzetbe. A világválság hatásainak azonban olyan áldozatai is…..
  Még emlékszem az érzésre, amikor először vettem interneten repülőjegyet. Kaptam egy kódot és slussz. Kissé szorongva áltam a check-in pultnál, hogy akkor most tényleg csak ennyi? Azóta persze már toronyórát lánccal is 3…..
Alice from Wonderland 2010.06.21 22:43:41
@Komótos: Javítottam. Köszi!
Hiába élünk a 21. században, az elektromosság egyszerű elérése a világ sok pontján, például Afrika egyes részein, egyáltalán nem természetes.  Erre a problémára keresett megoldást a Prof. Boris Rubinsky által vezett csapat a jeruzsálemi Héber Egyetemen, és úgy tűnik…..
A tudatos vásárlás nem csak azt jelenti, hogy jól megnézzük mit és mennyiért teszünk a kosárba. A tudatos vásárlónak tisztában kell lenni jogaival és azzal, hogy hol kérhet segítséget, hol élhet panaszával, ha úgy érzi, sérelem érte. A Tudatos Vásárlók Egyseülete által…..
Elképesztő abba belegondolni, hogy egy városnyi ember halálát okozzák daganatos megbetegedések egy évben. Szinte nincs olyan család az országban, aki valamilyen módon ne lenne érintett a témában.európai szinten is rettenetes a helyzetünk, amin érdemes lenne elgondolkodni. A…..
Úgy tűnik, lassan elfelejthetjük az elviselhetetlenül hosszú zötykölődést a vonaton, ami országunk méreteit összevetve az utazások hosszával, valahogyan sántít. Emlékszem, annak idején Egerből eljutni Veszprémbe, külön kaland volt, gyorsan le is szoktam a gyakori haza…..
  Talán a két legyet egy csapásra lenne a legmegfelelőbb kifejezés a CEU (Közép-európai Egyetem) Éghajlat- és Fenntartható Energetikai Központjának, napokban nyilvásosságra hozott tanulmányára. Munkahelyteremtés és átfogó épületfelújítási…..
Budapesti Olimpia 2020. Újra és újra előkerül a kérdés, ami mellett nem nagyon lehet közönyösen elmenni. Az ellenzők és a támogatók tábora is széles, de egy biztos, véleménye mindenkinek van, hiszen mindenkit érint a kérédés.  Biztosan emlékszünk még a tavalyi…..
Néhány napja azzal borzolta a sajtó a kedélyeket, hogy akár 70 évre is emelhetik a nyugdíj korhatárt az EU területén. Aztán a Világgazdaságban megjelent egy interjú Andor László magyar EU biztossal, aki próbálta eloszlatni a rémhíreket. Az információk, megoldási kísérletek…..
Futurista 2 in 1 a konyhában is 2010.06.05 12:33:00
  Egyre több és egyre kisebb garzonok kerülnek a piacra, emlékezzünk csak a néhány hónapja több helyen is bemutatott mini lakásra.  Ahogy egyre kisebbek a lakások, egyre nagyobb szükség lesz a háztartási gépek területén is…..
Álmodtam egy világot magamnak, ahol nincsenek parkoló őrök, kerékbilincs és rohangálás szakadó esőben, hogy legalább az autómat kerékbilincs mentesítsem, ha már a világot nem tudom. Oly távolinak tűnt ez a jövő tehetetlenül állva a kocsi mellett, pedig az arabok már ezt is…..
 Tegnap este visszatértem, még egyetemi gólyaként végigbulizott éjszakáim egyik legfőbb színhelyére. A hely persze már nem a régi, hiszen az elmúlt évek alatt sokáig zárva volt, majd az új tulajdonos pizzériát csinált belőle. Hangulatos kis hely lett, de nekem nagyon…..
Futurista Kert a kamrában 2010.05.22 00:23:00
Tudatos táplálkozás, bio élelmiszerek, környezetvédelem, ökológiai lábnyom, génmódosított növények. Hirtelen ennyi jut eszembe abból a rengeteg új dologból, amit az elmúlt húsz évebn kellett megtanulnunk magunkról és a környezetünkhöz való viszonyunkról. Hol van már apu…..
Futurista Nyomtatott könyv: R.I.P. 2010.05.19 20:36:00
Az internet forradalmával nemcsak a nyomtatott sajtó, de maga könyvnyomtatás is teljesen más dimenzióba került. Ha a jövőre gondolok kicsit gondban vagyok, hiszen egyre inkább testközelinek tűnik, amitől a konzervatív bölcsészek tartanak, mégpedig, hogy az egyre bővülő online…..
Emlékszem még annak idején általános iskolában, azt mondta egyszer a tanító néni, hogy az állatok nem tudnak gondolkodni. Már akkor sem értettem ezzel egyet és egy hatéves teljes meggyőző erejével próbáltam bizonyítani, hogy márpedig az én kutyám/macskám/aranyhalam (már…..