Regisztráció Blogot indítok
Adatok
glassimo

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy alkalommal már körülnéztem, mi a felhozatal üvegasztal-ügyben... ...de valamelyik nap megakadt a szemem ezen az asztalkán. Kis nyomozással kiderítettem, hogy a Versace bútorkollekció része. Neve is van, csak így, verasce-s szerénységgel: "Sunburst". És ha már üveg…..
Már régóta érik bennem ez a gondolat, de a Meskán tett mai látogatásom megadta az utolsó lökést ehhez a poszthoz. Kényes a téma, viszont annál több készítőt érint, és ezt első kézből tudom, hiszen néhányukkal beszélgettem is erről, sőt különböző fórumokban is…..
glassimo 2010.09.27 23:42:06
Koszonom en is ezt az irast - bar en Etsy-n vagyok, nem Meskan, de azt hiszem a problema nemzetkozi. Sokan, foleg mig ujak vagyunk a szakmaban szinte nem merunk annyit kerni, amennyit igazan gondolunk - amennyi realis lenne.
Felunk, hogy a vasarlok tul draganak talaljak majd, nem tudjuk eladni , igy aztan alulertekeljuk a munkankat, s pont az ellenkezojet erjuk el,mint amit szeretnenk - s ahogy Eva is jol megfogalmazta ezzel nem csak magunknak artunk, hanem az egesz szakmanak, "kollegaknak" is. Nem art tajekozodni azert szerintem, hogy hasonlo termekeket mennyiert arulnak - de ez csak tajekozodas, kiindulasi pont,mindenkinek maga kell, hogy kikalkulalja az arat. Van Etsy forum, ahol az elotted kommentelorol kell velemenyt mondani, hogy szerinted mennyire realis az ar,amit ker.....Egy darabig ugy gondoltam, hogy ez jo tanulmany, de aztan volt, aki azt mondta tul olcson, volt aki azt, hogy tul dragan adom a dolgaim - szoval, igazan sokkal nem lettem ettol okosabb, sot meg frusztralt is, hogy azokkal hasonlitanak ossze, aki egy kesz uvegmedalt fuz fel egy kesz lancra...:).mi meg ugye sokszor tobb napig keszitunk egy medalt.....Nagy vitak vannak errol az Etsyn, mi minosulhet kezmuves termeknek - de a vita meddo. Nem tudunk mindenkit felvilagositani,milyen draga az uvegekszer eloallitasa - egyszeruen elsokent magunkat kell megbecsulni, hogy nem apropenzert aruljuk a portekankat - kulonben a vasarlo sem vesz komolyan avagy ugy gondolja, hogy az ker tul sokat, aki eppenseggel realis arat ker, fair haszonnal.
Share | Egy díj elnyerése nagy megtiszteltetés egy művész szakmai életében, de egyben mérföldkő is... ...és mint minden mérföldkő, alkalmat ad a dolgok összegzésére, az irány finomhangolására, merre is az arra... fent és lent... Ebből az alkalomból kerestem meg egy…..
glassimo 2010.05.18 05:36:43
Tele voltam kétségekkel, amikor megírtam az Alkossunk együtt! című posztot. Na nem a kokárdás rész miatt, sokkal inkább aggódtam amiatt, hogy érdekli-e majd alkotótársaimat a felhívás, és főleg az izgatott, hány fotót kapok. Jelentem, a fogadtatás pozitív volt és erről az…..
Az elmúlt napokban több üveges kolleginával is beszéltem, akiket hozzám hasonlóan az a vád ért, hogy eltulajdonítottuk valakinek a szellemi termékét. A meglehetősen agresszív és arrogáns stílusú levél témája esetemben konkrétan az üvegkokárdám és a nemzeti színű kitűzőm…..