Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pécsi borbarát

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hónapokban rengeteg pinot-t kóstoltam, szigorúan magyart. Nem, ez még nem az egészséges fogyasztói patriotizmus, csak nem akarom egyetlen palackra elkölteni a család éves valutakeretét. Másrészt az egy évtizedes cabernet-zabálástól meggyötört garatom borogatást…..
Ritkán kóstolok úgy bort, hogy ne lenne legalább egy másik is nyitva mellette, avagy jellemzően több másik, az oportók mellé azonban nem az összemérés szándékával került az alábbi két játékos. Illetve ez nem volt betervezve eredetileg. Az önéletrajzi elemeknek teret engedve…..
Induláskor az „Ön mennyire elégedett a villányi portugieser teljesítményével?” kérdésre – vállalható szintű lelkiismeretfurdalással - az „inkább elégedett” kategóriába soroltam volna magam. Ráadásul amikor tematikus hetünkhöz az oportó piacot…..
Időről-időre felparázslik a vita a villányi borok árazását illetően, gondoltuk célszerű lenne már egy próbafelmérést végeznünk, hátha csuklóból sikerül rácáfolnunk a folytonos vádakra. Első körben a belépő kategóriát céloztuk meg, 2000 forintnál húzva meg a felső…..
A zweigeltek után néhány nappal kékfrankosokat kóstoltunk: osztrák-magyar örökrangadót játszottunk ezzel a fajtával is. A mérkőzés a Drop Shop borbár pályáján zajlott, ahol a most zajló októberi párbaj résztvevőit teszteltük, megerősítve a magyar csapatot néhány rutinos,…..
Egy barátom meghívására megkóstoltunk 13 kékfrankost a pincéjéből, és arra jutottunk, hogy. Röviden: aki kékfrankosra szomjazik, vegyen Heimannt. Hosszabban: akit az árnyalatok gazdagsága kárpótol az enyhe érettségdeficitért, az soproniakat vegyen. Bulvárosan: a mezítlábasok…..
Hiperben bort vásárolni jelent némi bizonytalanságot, járhatunk pórul, és érhet minket kellemes meglepetés is. A bizonytalansági faktort az elégtelen tárolás gyanúja táplálja, az ismert ökölszabály szerint viszont kevesebbet kockáz- tatunk, ha fiatalabb évjáratot…..
A Művelt Alkoholista Best Buy 2010.03.17 13:00:00
Rendszeresen frissített rovatunkban olyan borokat ajánlunk, amelyek megérik az árukat, viszonylag könnyen beszerezhetőek, és élményt adnak. A számuk szerencsére töretlenül nő, és az általunk felsoroltakon kívül minden bizonnyal akadnak még bőven kellemes meglepetések. Mi azonban…..
A Szekszárdi Borászok Céhe 2006-ban alakult, ha lehet hinni a pletykáknak, pont az Őszödi Beszéd nyilvánosságra kerülésének napján. Nem meglepő módon szekszárdi borászok alkotják a tagságot, nekik köszönhetjük például a Petőfi Irodalmi Múzeum nevezetes…..
Milyen bor készül a világ legnagyobb borvidékén? Természetesen sokféle, de többnyire egyszerűbb nedűk. Languedoc-Roussillon a maga közel 300.000 hektárjával nem épp az elit borvidékek közé tartozott a modernkori bortörténelemben, pedig remek termőhelyekben nem szűkölködik. Az…..